X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    morwa,Black i polaj trzymam za was kciuki dziewczyny!!

Ja już spać nie mogę... przeżywam.W czwartek idę na cięcie.Rano mam się wstawić w spzitalu.Niby wiem jak to się odbywa a boję się jakbym szła pierwszy raz.

A lewatywa jest dla mnie czymś strasznym,nie nie nie...raczej nie na moje siły.W domu sobie jakoś poradzę przed.

Ja jutro szpital, w czwartek cięcie !!!
    jeju jeju

Aenu, helagazela, Mama-Ali, emerald_m, makasa, ktosiowa, kate88:) lubią tę wiadomość

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasha86 wrote:
    Ja jutro szpital, w czwartek cięcie !!!
    jeju jeju
    Bedzie dobrze zobaczysz :)

kasha86 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wróciłam papiery podpisane wszystko ustalone i cc będzie 11.01 akurat w dniu urodzin mojej mamy :). Mam się stawić tego dnia o 7 rano. Dobrze że noc przed spędzę w domu jeszcze. Więc czekam grzecznie tydzień i oby nic się nie zaczęło ;)

Polaj, Mama-Ali, Aenu, Bubu93, ktosiowa, kate88:), Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale bedzie wysyp w tym tygodniu:)

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie zaplanowane cięcia i niespodziewane porody!
    Mi sie ryczec chce. Mialam na dzis ustalona wizyte w szpitalu w DE w ktorym ostatnio lezalam 10 dni. Zrobic ktg , pogadac z lekarzami itp. No i podpieli mnie pod ktg, skurcze dalej co 3 min 90-100% . brzuch czesto boli jak na okres, fo tego okropny bol krzyża. No i stwierdzili że z takimi skurczami puścić mnie do domu nie mogą, bo alcja porodowa moze sie rozwinac i mam zostac 2 dni na obserwacji.. Mam takiego dola ze porazka. Ale to ze czuje te skurcze i wszystko odkad stad wyszlam to nieważne. :( Dla mbie jak ma sie poród zacząć to i tak sie zacznie, wiec po co mnie tu trzymaja jak moge byc w domu i tam czekac? :(:(

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zazdroszcze wam dziewczyny, ze znacie terminy porodow ;) a ja tylko czekam az cos sie zacznie dziac. W piatek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 12:58

natki89, KacperekiOliwka lubią tę wiadomość

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki, to ja wstępnie 6 dni po Tobie się kładę :)
    Malineczka, musisz być dobrej myśli. Przede wszystkim nie możesz się denerwować, sama wiesz jak nerwy wpływają na nas i dziecko. Może to i dobrze, że Cię zatrzymali. Na pewno w takiej sytuacji bezpieczniej w szpitalu. Mam nadzieję, że malutka jeszcze posiedzi. Trzymam za to mocno kciuki :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annaki wrote:
    Ja też wróciłam papiery podpisane wszystko ustalone i cc będzie 11.01 akurat w dniu urodzin mojej mamy :). Mam się stawić tego dnia o 7 rano. Dobrze że noc przed spędzę w domu jeszcze. Więc czekam grzecznie tydzień i oby nic się nie zaczęło ;)

Ja tez 11.01 mam cc :)

annaki lubi tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś pisała że ma miktoplamienia, Morwa Ty? Rozkręciło sie?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    zazdroszcze wam dziewczyny, ze znacie terminy porodow ;) a ja tylko czekam az cos sie zacznie dziac. W piatek mam wizyte i zobaczymy co lekarz powie.

Ja też czekam i czekam :) jesteś 5 dni przede mną, więc pewnie pierwsza wysciskasz swoje maleństwo :) ja idę jutro do lekarza i zobaczymy co powie :)

Malineczka nie denerwuj sie, bo nic już nie poradzisz. To już końcówka :)

Aenu lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Uuu ale sie dzieje ☺wspieram kazda z Was Kochane ❤❤❤
    A ja jestem na maksa zaziebiona :( juz b.dawno tak nie bylam i do tego mam coraz b.regularne skurcze... ichyba wody powoli sie sacza... do tego moj aynek tez zaziebiony ..a maz musi chodzic do pracy aby moc miec wolne jak pojde rodzic o ile nie zacznie sie szybciej niz termin CC. Jyz nie wiem czym sie leczyc bo i domowe sposoby poszly w ruch no i leki ktore moge.
    I powiem Wam ze tez boje sie porodu i co bedzie potem mimo ze to moj 2 porod. No ale tyle kobiet sobie dalo i daje rade wiec czemu my nie mamy dac prawda?! ☺
    Sle jeszcze raz moja pamiec i wsparcie ❤❤❤ buziaki ❤❤❤

natki89, kasha86, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Któraś pisała że ma miktoplamienia, Morwa Ty? Rozkręciło sie?
    Morwa pisała na facebooku że poszła spać i się trochę wyciszylo :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale ja czuje ze to jeszcze nie czas. Te skurcze nie bolą. Czuje je ze mocno brzuch sie napina i czasem lekko cos poczuje. Ike czadu ja je juz mam. Prawie miesiąc i nic poza nimi sie nie dzieje. Przed chwila bylam na usg brzusznym i dowcipnym i wszystko jest ok. Malutka wazy lekko ponad 2kg, głową w dol. Szyjka bez zmian, nie skrócona. Te skurcze są, bo sa. Nikt nie wie skad. Ale nic one nie robią. Sama ta doktorka powiedziała, ze to nie porod i mam sie nie martwic. Czuje sie ok,jak codzien. Wiec po co mam tutaj zostac? Wiadomo ze nic sie nie dzieje wiec równie dobrze moge lezec w domu a jak poczuje cos nie tak to wrócić.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w Nowym Roku, wszystkiego najlepszego dziweczynki, szybkich bezbolesnych cięć i naturalnych porodów.
    A tak w ogóle co to za przestój proszę się już rozpakować.
    Malineczka nie stresuj się bo to nic nie zmieni, zostawiają Cię w szpitalu dla bezpieczeństwa bo mając skurcze wszystko sie może wydarzyć, ja też pojechałam na ip ze skurczami co 3-6 min i dzięki temu że byłam w szpitalu Antoś jest z nami a nie u aniołków. Wiec trzymam kciuki żeby wszystko u ciebie było ok. Dasz radę.

natki89 lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam do domu. Zapraszają jak się zacznie akcja. Szyjka 1,5cm, rozwarcie na opuszek. Idę pospać :)

emerald_m, helagazela, Mama-Ali, annaki, kate88:), KacperekiOliwka, natki89, Katiś, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Ja się boję rozłąki z dziećmi... :-/
    Nie wiem też jak będzie z opieką bo M w styczniu zawalony robotą będzie, a dziewczyny cały czas chore to nie wiem ile do przedszkola i żłobka pochodzą.

P.S. Kroko - jak ja sobie poradzę z TRÓJKĄ!!??? :-o :-o :-o

A tego to ja już w ogóle nie wiem. :P

Rybaaaa lubi tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka biedna Ty :( doskonale rozumiem Twoje nerwy, bo ja też cały czas praktycznie czuję, że mi się brzuch napina, ale wiem, że jestem pozamykana na 4 spusty.

Przy wypisie pani doktor powiedziała mi, że miała dokładnie taką samą sytuację jak ja (i Ty, bo mamy praktycznie tak samo) jak była w ciąży i że to jest najczęściej spowodowane tym, że jesteś szczupłym człowiekiem, który w ciąży nie przytył dużo (ja + 10kg, ale widać tylko brzuszek, reszta praktycznie jak przed ciążą). Według niej nawet przenoszę i poród będzie indukowany - oby nie!

Trzymam za Ciebie kciuki <3

Czy Wy też macie takie kłucia w szyjce przy chodzeniu/poruszaniu się? Brzuszek mam raczej wysoko, bo często mam zadyszki, ale czasem przez to kłucie aż kroka zrobić nie mogę... no i brzuch twardnieje i spina się dość często.

Od wczoraj czuję ciągnięcie w pachwinach, plecy mnie bolą całe, aż ciężko się śpi. Znowu zaczęłam w ciągu dnia drzemać, co mnie zaskoczyło - wyzerowuje mnie na maksa, aż bełkoczę z senności :D

Dzieć podskakuje w brzuchu i szaleje, cały brzuchol faluje!

Zazdroszczę trochę tym, które lada moment będą mieć swoje maleństwa przy sobie, już się nie mogę doczekać jak wezmę tę kruszynkę na ręcę <3

Mamy cesarzowe - trzymam kciuki za Was!!! No i oby nam się wór z dzieciami powoli zaczął rozsypywać, obyśmy nie przenosiły ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się z patologii! Jutro rano cc i zoperują mnie od razu. Narazie jesteśmy 3 do cięcia i niewiadomo w jakiej kolejności. Start około 8.00.

Aenu, Helka891, helagazela, annaki, calza, KacperekiOliwka, Gosiak, Marzycielka111192, Polaj, Mama-Ali, kate88:), emerald_m, natki89, inessa, Bubu93, makasa, Paula_29, Morwa, .aś., Andzia87, kasha86, Szmaragdowa, Rybaaaa lubią tę wiadomość

• helagazela Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat, super wiesci, juz Ci zazdroszcze :-)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Melduję się z patologii! Jutro rano cc i zoperują mnie od razu. Narazie jesteśmy 3 do cięcia i niewiadomo w jakiej kolejności. Start około 8.00.
    Super :) juz jutro bedziesz tulic maluszka ;)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ