Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kciuki za wszystkie mamusie i dzidziusie! Zarówno te, które już wiedzą o swoim terminie, jak i pozostałe w razie jakiejś niespodzianki! ;]
U mnie póki co plan na sn - nie mam żadnych wskazań do cc, sama też jakoś nie mam na nie parcia, także jeśli nagła zmiana nie nastąpi to jak najbardziej sn.
Dziewczyny, czy Was też boli krocze??? Moje poza bólem i dyskomfortem sprawia wrażenie, że jest spuchnięte, tak jakbym w nie oberwała... i nie ma znaczenia, czy chodzę, czy leżę. Czuję to praktycznie cały czas. Jakieś rady? ;/XyZ
-
Hejka to i ja coś napisze odnośnie wagi na usg
Moje dziecko w przeciągu tygodnia zmieniało 4 razy wagępierwszego dnia 2800, drugiego 3400, trzeciego 2800-3000 a czwartego 3000-3200
Z ciekawostek to miesiąc temu jak rodziła dziewczyna córeczkę to dosłownie przed porodem waga z usg wskazywała 3700 i zdecydowali się wywołać poród a mała urodziła się 4600 to dopiero pomyłka a profesorowie mierzyli
Więc cała prawda wyjdzie na jaw jak maluszki pojawią się na świecie, oby tylko zdrowe a my mamy już zadbamy o ich odpowiednią wagę
Ostatnio tu na forum padło pytanie jak długo po cc wraca się do codziennych obowiązków? jestem po cc więc z doświadczenia mogę jedynie powiedzieć że to sprawa indywidualna bo zależy jak komu ciało się goi i od samopoczucia. Generalnie to na pewno nie ma się co forsować przez czas połogu a najlepiej nawet do 8 tygodni po cc. Nie ma sensu z niczym się szarpać bo można sobie więcej krzywdy niż pożytku zrobić.
Generalnie po zabiegach ginekologicznych i cc to powinno się wykonywać specjalne ćwiczenia aby uniknąć zrostów i po cc powinno się dostać zalecenie jakie powinny być. Wyczytałam o tym ostatnio w jakimś poradniku.
Wiadomo, że lubimy być samodzielne ale niech tatusiowie też wiedzą ile pracy w domu trzeba wykonać
Widzę, że po tym jak udało się dotrwać do Nowego Roku nastąpił czas rozpakowywania sięŻyczę powodzenia na porodówkach i zdrówka dla Was styczniowe mamusie i Waszych maluszków
W czwartek duży ruch na porodówkach się zapowiada i nie wiem czy ja nie dołączę do niektórych z Was bo ja również mam się zgłosić na ip na czczo na początek na ktg i zadecydują co dalej bo mi lekarz ten tp przesunął przecież na 4.01
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 22:49
Marzycielka111192, Mama-Ali lubią tę wiadomość
Synio 02.02.2006 31tc cc
Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015
Synio 05.01.18 39tc sn
-
Marzycielka111192 wrote:Dziewczyny u nas cesarka w czwartek. To długa i ciężka decyzja ale nie ma na co czekać. Mały dzisiaj u lekarza pokazał że ma 4050 a lekarz mówi że może być i nawet 4300. Ze od poczatku jest wiekszy, ze brzuch duzy. Rozwarcia brak, skurczy brak. Decydujemy się na cięcie. Wiem że może dla niektórych będę zła i niedobra ale mam to gdzieś
mały leży dobrze i nie ma żadnych wskazać do cc ale strach jest silniejszy
Marzycielka każdy ma prawo decydować o sobie i o tym jak chce rodzić i może dla jednych waga nie jest wskazaniem i inne jakieś "błahe" powody, ale nikt nie ma prawa Cię oceniać. Moje wskazania też są niby "wątpliwe" ale dwa porody sn już przeżyłam i jeśli po 3 mam się nie podnieść przez kilka tygodni to ja dziękuję za takie ryzyko. Tym bardziej ze u mnie też słuszna waga się zapowiadanatki89, helagazela, Greetta lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja na porodówce, czop odszedł pozbawiony krwią, potem od 22:30 skurcze regularne. Teraz odeszły wody - trzymajcie kciuki, obym do rana urodziła.
Rybaaaa, Polaj, Aenu, Katiś, emerald_m, Lagostina, natki89, LadyDi, Vilu, Krokodylica, Muska, ana167, annaki, Bubu93, kasha86, kate88:), Karmelova, helagazela, Andzia87, Didi_85, Marzycielka111192, Paula_29, makasa, inessa, Greetta, Morwa, Szmaragdowa, wronka, .aś., FreshMm, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
A ja jestem tak niewyspana, że nic tylko płakać. Dzisiejsza noc to jakaś masakra. Z boku na bok się wiercilam. Zaczynam podświadomie myśleć o porodzie, że to już blisko, więc nie umiem się wyłączyć i spać. Dobrze ze mój tata dziś do mnie przyjedzie, zajmie się Pola a ja może drapie w dzień.Pola
Hania -
Hej dziewczyny, mocno spadają mi cukry i zaraz będą mi wywoływać poród.. Dziś jest wg usg 35t5d... Może dam radę naturalnie...Trzymajcie kciuki
Krokodylica, natki89, ana167, Aenu, Bubu93, kasha86, kate88:), Karmelova, helagazela, Rybaaaa, Andzia87, Didi_85, Marzycielka111192, Helka891, Paula_29, makasa, inessa, Morwa, Szmaragdowa, wronka, .aś., FreshMm lubią tę wiadomość