X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Dziewczyny urodzilam o 8.59 corke.
    59 cm i 3840 niestety nie udalo sie kangurowanie meza bo mloda mials nie taki odcien skory.

Gratulacje :-)

Polaj lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Mały Staś przyszedł na świat dziś o 10:30 siłami natury, 3850 i 58cm. Było mega hardcorowy, blagalam w trakcie o cesarkę ale jakoś dałam radę. A synek od razu złapał pierś :)

Gratulacje :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Helka891 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla dzisiejszych Mamuś! :)

Gosiak, Polaj lubią tę wiadomość

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • kasha86 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Makasa, wybacz :) W takim razie jesteśmy na jutro cztery.

Niestety 3 ...
    przyjęli mnie na patologię, okazało się, że po pierwsze jest mnóstwo dziewczyn do CC, więc z góry mój lekarz zapowiedział mi jednak wstępnie cc w piątek, a poza tym musi mnie zbadać kardiolog - ze względu na moje wskazanie do CC i podjąć decyzje na jakiej sali mam leżeć po operacji , bo jestem pacjentka „zwiększonego ryzyka” i czy to ma być zwykła sala pooperacyjna czy jakaś kardiologiczna chyba .. generalnie słabo - bo nie dość, ze jestem tu dziś tak jakby niepotrzebnie to jeszcze może być tak, że w piątek będzie dużo nieplanowanych cięć, więc w ogóle przesuną to na poniedziałek (bo w weekend nie tną), a na koniec położą mnie po operacji na innym oddziale (kardiologia jest na parterze a noworodki chyba na 3 czy 4 pietrze) :(

Ale ogólne wrażenia o położnych i lekarzach i stażystach na patologii na Borowskiej bardzo spoko - Panie są przemiłe i jedna starsza położna podczas mojego badania ginekologicznego, które robił lekarz i mnie akurat bardzo bolało to bardzo wspierała i mówiła jak mam się ułożyć, żeby było szybciej i lepiej a potem chwaliła, że dałam radę - trochę jak do dziecka, ale psychicznie super to zadziałało - z taka położna mogłabym rodzic SN :)

2nn3leb4ic2eh3rg.png
    New Baby <3
    relgtv73w2riqvl3.png
    Julia <3
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak gratuluję ♡♡♡

Gosiak lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wam zazdroszczę że już rodzicie. Ja do terminu jeszcze 2 tyg ale juz moglabym rodzic

• Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jeszcze nie ma info od Emi i Black. Ciekawe co z nimi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2018, 18:55

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj,Gosia - gratulacje !
    Ja wciąż czekam.... Cewnik jeszcze nie wypadł najprawdopodobniej zacznę rodzić rano - skurcze mam krzyżowe także słabo :(

Bubu93, Polaj, Gosiak, helagazela lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala zalapala ssanie ale za plytko trzyma brodawke. Moze pozniej bedzie lepiej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Polaj,Gosia - gratulacje !
    Ja wciąż czekam.... Cewnik jeszcze nie wypadł najprawdopodobniej zacznę rodzić rano - skurcze mam krzyżowe także słabo :(

Emi trzymaj sie!Btw nie chcieli u Ciebie zrobić cesarki ze względu na cukrzyce?

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia polaj gratulacje!!!
    Chciałam tylko donieść że na grupie na fb też można powiedzieć trwa jeden poród ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helagazela, Karmelova - w tym właśnie sęk, w braku informowania mnie o czymkolwiek. Badanie krwi - pytasz położnej po co Ci krew pobiera a ona na to "to Pani nie wie?". Nie wiesz czemu powtarzają Ci zapis ktg, nie wiesz czemu masz usg o 1 w nocy. Poród indukują od 37 tygodnia na próbę, a nóż się uda, urodzi i sobie już pójdzie, a jak nie to 2 dni odpoczynku i znowu indukcja i tak 3, 4 razy. Tak przynajmniej widziałam na oddziale.
    Chcesz znać wyniki krwi i moczu? Musisz iść do dyżurki zapytać, może ci powiedzą.
    Burdel totalny w papierach. Przy przyjęciu pobrali mi krew na toksoplazmoze, tydzień nie mogłam się dowiedzieć jaki wynik aż w końcu pobrali mi krew na toxo jeszcze raz. Przy wypisie okazało się że 3 razy mi podczas pobytu badali toxo :D no paranoja.
    Pytam raz, po co znów mi pobierali na cytomegalie, "bo wyniki u pani były wątpliwe", przegląda moje wyniki i "a nie, to nie u pani" haha świetnie, jakaś pacjentka miała wątpliwe dlatego mi powtórzyli badanie :D
    Do tego cioty pobrały mi gbsa tylko z pochwy i teraz po wyjściu ze szpitala musiałam powtórzyć żeby było też z odbytu -.-

Emerald - na górze ponoć lepsze żarcie mają hehe serio :D

helagazela, Karmelova, emerald_m lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy wizytę z anestezjologiem. Wszystko już wiemy, wszystkie badania porobione i o 9 rano mamy się stawić w szpitalu. Sama w to nie wierzę... Dziewczyny po cc macie może jakieś "złote rady"? Czy moje bojowe nastawienie wystarczy żeby wytrzymać ból po cc?

helagazela, natki89, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka przede wszystkim nie bać się przeciwbólowych i nie odmawiać nawet jak ból jest do zniesienia, brać jak dają bo najpierw jest do zniesienia a później jak się nasili to już za późno no i nie bać się wstać jak najszybciej jak już pozwolą. Im szybciej tym lepiej. Pierwsze będzie bolało ale każde kolejne wstawanie już będzie lepsze

Paula_29 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Mieliśmy wizytę z anestezjologiem. Wszystko już wiemy, wszystkie badania porobione i o 9 rano mamy się stawić w szpitalu. Sama w to nie wierzę... Dziewczyny po cc macie może jakieś "złote rady"? Czy moje bojowe nastawienie wystarczy żeby wytrzymać ból po cc?
    Ja teraz jak zaczynam odczuwac bol to prosze o przeciwbolowy.
    Bez problemu go podaja i pytaja sie co chwile czy czasem srodek nie przestal dzialac.
    Bedzie dobrze trzymam kciuki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:

Marzycielka przede wszystkim jak najszybciej stanac na nogi. Ja miałam cesarke o 10;25,a o 19 już byłam pod prysznicem. Tak jak piszą dziewczyny nie odmawiaj leków przeciwóbólowych. I przede wszytskim nie bój się,bo ból naprawde jest znosny, Ja dziś jestem 2 tyg po cc i kompletnie nic mnie nie boli, blizna delikatna, lekko czerwona. Czuje się tak jakbym tej cesarki nie miała. Najgorsze były 3 pierwsze doby. Na 4 dobę dostałam przypłwu sił i w zasadzie od tej pory było już dobrze:)

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do środków przeciwbólowych to polecam prosić już wtedy jak ból dopiero zacznie się pojawiać a nie jak się rozkręci bo wtedy trudniej go opanować.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powiedzieli ze dopiero rano bede wstawac.
    Chyba wszystko zalezy od szpitala.

A kolezanka w innym szpitalu po 7 godzinach wstawala.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Emi trzymaj sie!Btw nie chcieli u Ciebie zrobić cesarki ze względu na cukrzyce?

Chcieli ale uznali że lepiej dla mnie i dla Małej chciaż spróbować sn. Ja dam radę jakoś i szybciej dojdę do siebie byle mnie kontrolowali. W razie czego mają być gotowi na cc.

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat już poruszałam jakiś czas temu, ale ponawiam pytanie o staniki do karmienia. Gdzie warto kupić naprawdę dobry, podtrzymujący piersi biustonosz?

Kiedy najlepiej go kupić? Ja cały czas zwlekam bo nie wiem do jakiego rozmiaru urosną mi piersi po porodzie, ale z drugiej strony czy już nie powinnam go mieć w szpitalu? Jak się wstrzelić w rozmiar?

Mama Ali pisałaś coś że w fashion house kupię, ale w jakim sklepie?

Przepraszam, ale nie zapisałam sobie ostatnio Waszych podpowiedzi a teraz ich nie odszukamy. :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ