Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Natki ja kupiłam jeden w h&m a drugi (a raczej dwupak) w bon prix. Była promocja więc wcale dużo nie zapłaciłam. Na razie kupiłam miękkie, bez fiszbin bo wydaje mi się, że w pewien sposób będą dostosowywać się do piersi. Podobno najlepiej kupować już po nawale mlecznym i ustabilizowaniu laktacji ale wiadomo, że na teraz też coś trzeba mieć.
A ogólnie ciążowe kupiłam sobie a Alles i jestem zadowolona więc jak już po porodzie będę wiedziała co i jak to najprawdopodobniej do karmienia też kupię z tej firmy.natki89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny, a ja muszę się was poradzić, bo oszaleję i mnie do psychiatryka zamkną zanim trafię na porodówkę. Jutro idę na oddział w związku z tym moim małowodziem. Wczoraj lekarz wspomniał coś o tym, że być może wcześniejsza cesarka, bo po co mały ma się dusić w brzuchu, ale zauważyłam, że on raczej nie jest mimo wszystko skory do wcześniejszego wyjęcia go, a ja się tak cholernie martwię o syna, że mu w tym moim nieszczęsnym brzuchu źle, że najlepiej byłoby wyjąć go już teraz, zaraz. Serce mi pęka kiedy pomyślę sobie, że maluch może cierpieć. I tak się zastanawiam czy jutro będąc na oddziale nie zacząć nalegać, żeby jednak zrobili coś z tym wcześniej. To już ciąża donoszono, a wiadomo, że tych wód nie przybędzie. Co wy zrobiłybyście na moim miejscu - siedziały cicho i czekały na rozwój sytuacji, tym samym dały dziecku posiedzieć jeszcze te 2 tygodnie czy może porozmawiały poważnie z lekarzem o wcześniejszym zakończeniu ciąży?
-
natki89 - ja kupiłam ten, w ich sklepie stacjonarnym za 49,99 http://www.dobrana.pl/product-pol-1809-Mama-Easy-Alles-biustonosz-cielisty-218.html?gclid=EAIaIQobChMIzYy4vd282AIVB_EbCh3jywf5EAYYASABEgLa7vD_BwE
Bubu93 no ale ile masz tych wód? Ja w tydzień z afi 4 podniosłam sobie na 7 piciem 4-5 litrów wody dziennie. Jak znajdziesz wode która Ci smakuje to naprawde jest wykonalne. Ja pije muszynę cechini z białą etykietąnatki89 lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Szmaragdowa, właśnie w tym jest problem, że każdy mówi mi co innego. Mój lekarz upiera się, że AFI 4, lekarz ze szpitala w innym mieście jak i 2 innych, że AFI 6-8. Mierzyli mi te wody 3 razy i za każdym razem wychodzą w normie, a u mojego zawsze za mało. Już mi się mózg lasuje
KacperekiOliwka lubi tę wiadomość
-
Natki ja w pierwszej ciazy mialam tez Alles mama i byl super a kupilam go jak sie karmienie ustabilizowalo. Niestety drugiej firmy nie pamietam jak bede na nogach to dam znac bo mam go w torbie o ile sie metka nie sprala.
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
natki89 wrote:Dziewczyny wiem, że temat już poruszałam jakiś czas temu, ale ponawiam pytanie o staniki do karmienia. Gdzie warto kupić naprawdę dobry, podtrzymujący piersi biustonosz?
Kiedy najlepiej go kupić? Ja cały czas zwlekam bo nie wiem do jakiego rozmiaru urosną mi piersi po porodzie, ale z drugiej strony czy już nie powinnam go mieć w szpitalu? Jak się wstrzelić w rozmiar?
Mama Ali pisałaś coś że w fashion house kupię, ale w jakim sklepie?
Przepraszam, ale nie zapisałam sobie ostatnio Waszych podpowiedzi a teraz ich nie odszukamy.. A póki co, koszule do karmienia i wkładki laktacyjne.
natki89 lubi tę wiadomość
-
Bubu93 wrote:Szmaragdowa, właśnie w tym jest problem, że każdy mówi mi co innego. Mój lekarz upiera się, że AFI 4, lekarz ze szpitala w innym mieście jak i 2 innych, że AFI 6-8. Mierzyli mi te wody 3 razy i za każdym razem wychodzą w normie, a u mojego zawsze za mało. Już mi się mózg lasuje
Nie denerwuj się tym tak bardzo.Ja wtedy nie chciałam nawet myśleć o CC i nawet mówili że jak indukcja 3 doby nic nie da to zrobią.Wtedy mi się dziecko zmobilizowali i w końcu wyszło
Będzie dobrze,ważna dla twojego spokoju jest to żeby dzieciątko było monitorowane.Bubu93, KacperekiOliwka, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
O biustonoszach z Alles też słyszałam dobre rzeczy.U nas we Wro można je dostać w ich sklepie w Arkadach albo na PsimPolu w Boskie Biusty.Wydaje mi się że je też widziałam w Askocie na Braniborskiej,ale to było 2 lata temu.
Ja sobie kupiłam pierwszy w Triumph,bez fiszbin.Fajnie się dopasowuje.Teraz sobie planuje kupić w Alles o ile tam z dzidziusiem potem się wybiorę.
Na szczęście mam w zapasie te stare,ale przyda się coś nowego
Te sportowe to słaby pomysł,bo ciężko będzie w nich karmic...Piersi są tkliwe,a żeby jedną wydostać trzeba będzie mocno go naciągnąć.Na tydzień może da radę ale będziecie miały dość.Leoiej już chyba kupić jakiś zwykły odpinany,choćby Canpola czy z hm,byleby były miseczki odpinane.To jest po prostu wygodne.A potem na spokojnie wybrać się po jakiś porządny żeby dobrze piersi trzymał.kasha86, natki89, Karmelova, Szmaragdowa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Bubu myślę tak samo jak dziewczyny. Jeśli nie ma musu to 37 tydzień może być za wcześnie. Oczywiście inaczej się rzeczy mają jak jest zagrożenie, ale moja gin np mówiła że każde dziecko rozwija się w innym tempie. Nie każde mimo tzw ciąży donoszonej jest gotowe do wyjscia, a za wczesna cc może skutkować np problemami ze ssaniem u dziecka, także jeśli można próbować uzupełniać wody to ja bym się nie zgodziła na cc tak wcześnie
Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Muska faktycznie masz rację jeżeli chodzi o stanik sportowy i karmienie. Nie wzięłam tego pod uwagę. W każdym razie stanik kupię po porodzie a do tej pory kupię coś w hm
przez 2 tyg od porodu piersi chyba nie obwisna
a chce o nie zadbać żeby potem nie płakać że tu wisi
Mama Ali dziękuję! To tam też zajrzę
-
Dziewczyny nie mam czasu i sily czytać, nadrobie później. Ninka urodzila sie o 12.10, zdrowa, śliczna i mega grzeczna. Ja przezyłam koszmarnie część z torbielą i wycięciem jajnika
Opowiem później bo nie mam siły.
Ściskam wszystkie!Didi_85, wronka, KacperekiOliwka, Helka891, makasa, Marzycielka111192, Szmaragdowa, Polaj, ana167, Bubu93, kasha86, Pooziomka, natki89, Vilu, kate88:), Muska, annaki, helagazela, Lagostina, .aś., Rybaaaa, Karmelova, Krokodylica, Paula_29, Myszk@ lubią tę wiadomość
-
Taki temat trochę okołoszpitalny. w czym się chodzi po oddziale, czy jak mam przyjecie na cc to tez od razu mam wskoczyć w koszule i szlafroczek czy mogę np być w luźnych leginsach i koszulce... i w co najlepiej ubrać się na cc... raz w życiu miałam operacje i pamietam ze wtedy od pasa w górę byłam goła... a teraz to nie wiem, bo to inna cześć ciała... jakoś mi się średnio uśmiecha tak bez bielizny paradować. Dają jakaś koszule szpitalna na czas cc czy trzeba mieć swoją jak przy SN... bo ze będę leżeć gola i świadoma to sobie nie wyobrażam.
I do dziewczyn co już były w szpitalach i miały walizki. W jakich wymiarach były i czy nikt nie kręcili nosem jak były za duże. Walczę żeby silnie spakować w mała ale nie daje rady... kupic torby nie chce bo nie widzę w tym sensu (nie przyda mi się potem).
Staniki koniec końców mam 2 bez fiszbin odpinane z hm, nie są takie złe... miałam z Lidla i oddałam po przymiarce. Potem coś dokupie.
Bubu ja bym zdała się na lekarzy... 37 tc to ciaza donoszona, ale może być za wcześnie... najważniejsze ze jesteście pod kontrola, jak coś się będzie dziać na pewno lekarze zareagują.Bubu93 lubi tę wiadomość
-
Bubu93 wrote:Dziewczyny, a ja muszę się was poradzić, bo oszaleję i mnie do psychiatryka zamkną zanim trafię na porodówkę. Jutro idę na oddział w związku z tym moim małowodziem. Wczoraj lekarz wspomniał coś o tym, że być może wcześniejsza cesarka, bo po co mały ma się dusić w brzuchu, ale zauważyłam, że on raczej nie jest mimo wszystko skory do wcześniejszego wyjęcia go, a ja się tak cholernie martwię o syna, że mu w tym moim nieszczęsnym brzuchu źle, że najlepiej byłoby wyjąć go już teraz, zaraz. Serce mi pęka kiedy pomyślę sobie, że maluch może cierpieć. I tak się zastanawiam czy jutro będąc na oddziale nie zacząć nalegać, żeby jednak zrobili coś z tym wcześniej. To już ciąża donoszono, a wiadomo, że tych wód nie przybędzie. Co wy zrobiłybyście na moim miejscu - siedziały cicho i czekały na rozwój sytuacji, tym samym dały dziecku posiedzieć jeszcze te 2 tygodnie czy może porozmawiały poważnie z lekarzem o wcześniejszym zakończeniu ciąży?1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity -
Bubu93 wrote:Szmaragdowa, właśnie w tym jest problem, że każdy mówi mi co innego. Mój lekarz upiera się, że AFI 4, lekarz ze szpitala w innym mieście jak i 2 innych, że AFI 6-8. Mierzyli mi te wody 3 razy i za każdym razem wychodzą w normie, a u mojego zawsze za mało. Już mi się mózg lasuje1 szczescie 7 lat
2 szczescie 2 latka
3 szczescie Wanessa 1 rok
odmawiajmy modlitwe do sw. Rity