X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam nadzieje ze nie odesla mnie jak sie zacznie akcja.
    U mnie chyba rozkrecila sie infekcja.. cze tez nie miala kiedy masakra. Gin kazaal bra globulki jeszcze10 dni. Mam nadzieję że nic sie nie zacznie w tym czasie bo bojecsiecze dziecko by sie zarazilo :/

• Aenu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym kąpiecie maluszki i potem je pielęgnujecie? Bo zastanawiam się jakie kosmetyki dokupić.

• Muska Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wrocław ma takie tlumy na porodowkach że potrafią z akcją odesłać do innego szpitala :/

Poziomka my korzystamy z grupy na Fejsie Halloween gdzie rodzić Wrocław.Zobacz,może jest analogiczna na Kraków.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rodzice zabrali synka na wyjazd w gory i od razu tak smutno w domu. Powstrzymywalam lzy jak odjeżdżali. Ale maky spedzi fajjie czas bo ze mna troche się nudzil już

• Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Jeszcze Wrocław ma takie tlumy na porodowkach że potrafią z akcją odesłać do innego szpitala :/

Poziomka my korzystamy z grupy na Fejsie Halloween gdzie rodzić Wrocław.Zobacz,może jest analogiczna na Kraków.

Chodzi oczywiście o grupę "HALLO GDZIE RODZIĆ - WROCŁAW" :) Kraków też ma taka swoją grupę.

Pooziomka lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, ze wczoraj opadł mi brzuch, czuje dziecko tak nisko, ze ledwo chodzę. Coraz częściej mam skurcze, fest nieregularnie ale męczące bardzo.
    Mam schize po szpitalu, po każdym skurczu zastanawiam się czy mala żyje :( naogladalam się lasek którym przy skurczach spadało tętno malucha i mi też chcieli robic test OCT (test wydolności łożyska) ale się wtedy na niego nie zgodziłam.
    Przez ta schize, teraz w kurde 38 tygodniu kupiłam detektor tętna. Juz później się chyba nie dało :D eh, będzie na następną ciążę :)

moniczko. lubi tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Ze szkoły rodzenia:

- częste karmienie
    - odciaganie kilku mm pokarmu przed przystawieniem, bo w nawale piersi sa napięte i dziecko płycej chwyta - może poranić
    - ciepłe okłady przed karmieniem
    - przystawianie w różnych pozycjach, żeby ściagać z całej piersi
    - zimne okłady po karmieniu, może być kapusta z lodówki, ale okłady żelowe też ok
    - nie masować
    - dużo dużo pić

Skąd Wy macie te nawały? :)
    Ja piję codziennie 1 x femaltiker + 2 x herbata laktacyjna żeby to dziecko wykarmić. :) a i to wieczorem raz dostaje mm na dojedzenie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    W czym kąpiecie maluszki i potem je pielęgnujecie? Bo zastanawiam się jakie kosmetyki dokupić.

Nivea baby ten biały emolient.
    Przy Zuzi używałam nivea baby ale niebieskiego.

Antonina38 lubi tę wiadomość

• wronka Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krolodylica mam to samo tylko pije 2xfemaltiker oczywiście hektolitry wody a mleka coraz mniej, zapasy mrozonego już się kończą i już kupiłam mm a młody ma dopiero 1,5 miesiąca

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka, czemu myślisz, że mleka coraz mniej? Po prostu laktacja się normuje w tym czasie, piersi przestają być wielkie i nabrzmiałe i dziecko wypija na bieżąco tyle ile potrzebuje. Także spokojnie, mleko na pewno jest :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa, we Wrocławiu jest możliwość wypożyczenia ktg takiego przenośnego. Fajna sprawa. Na hallo gdzie rodzić o tym pisali. Może to się lepiej sprawdzi niż detektor?

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja piję codziennie 1 x femaltiker + 2 x herbata laktacyjna żeby to dziecko wykarmić. :) a i to wieczorem raz dostaje mm na dojedzenie.
    Kroko mi moj wczoraj caly dzien na cycu wisial bo mial jakis zly humor i dzis mam taki wyciek mleka ze masakra Wiec chyba ta produkcja mleka to zalezna jest od czestotliwosci podstawiania pod cyc

Gosiak, Polaj, Pooziomka, Paula_29, Muska, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi_85 wrote:
    Kroko mi moj wczoraj caly dzien na cycu wisial bo mial jakis zly humor i dzis mam taki wyciek mleka ze masakra Wiec chyba ta produkcja mleka to zalezna jest od czestotliwosci podstawiania pod cyc
    Zdecydowanie tak!

Paula_29, Didi_85 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja leżę na patologii. Położyli mnie dzisiaj. Jeszcze nie wiem co będzie dalej bo lekarza ma oczy nie widziałam ale najważniejsze że jesteśmy pod opieką, 3xdz będę miała ktg i jakby coś się działo to personel na miejscu. Na razie lekarza na oczy nie widziałam więc jeszcze nie wiem co dalej.

Gosiak, helagazela, moniczko., kate88:), Muska, natki89, Krokodylica, Didi_85, annaki, Aenu, ktosiowa lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Kroko ja przy synku tak jak wczesniej pisalam nawalu nie mialam ale synka udalo sie karmic 1,5 roku z haczykiem. Tez mial butle przef spaniem i poprawial jeszcze piersia.

Czyli bez nawalu tez sie da :) powodzenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:48

Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pooziomka wrote:
    Tak piszecie o tym tłoku na porodowkach, że aż sie wystraszylam, czy mnie przyjma w czwartek na planowe cc. Orientujecie sie jak to wyglada w Krakowie? Szczegolnie w Ujastku? Ewentualnie jak to sprawdzic? Jakies krakowskie forum? Grupy na fb?
    Poziomka a masz planowe cięcie ustalone przez Juszczyka na kwalifikacji?
    Jeśli tak to raczej nie ma możliwości by Cię odeslali.
    A co do krakowskich porodowek to notorycznie się zdarza że odsylaja, ale ma to miejsce przy porodach sn.

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova, powodzenia. Ja, jeżeli nic się nie wydarzy idę do szpitala w piątek.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre wiesci Karmelova, super, ze Cie przyjęli. Jesteś pod opieka, wiec możesz byc spokojniejsza :-)
    Ja trzecie Ktg dzisiaj, jeden skurcz na 50... Młody mia wysokie tętno, głownie w granicy 165-180. Ale to podobno dobrze. Kazali mi wrócić znowu we wtorek, to juz bedzie ostatni dzien 41-go tygodnia....
    A i z zaleceń położnej dla przeterminowanych: zjeść porządna paczkę frytek (podobno działa), isc na długi spacer, potem do kina (podobno hałas i fale wykurzaja dzieciaki), no a na koniec dnia małe przytulanko.

Ze względu na to, ze mnie młody juz wszędzie uciska jak szalony, to ze spaceru chyba zrezygnuje bo mam co chwile skurcze w mięśniach pachwiny, przytulanie tez byłoby raczej w kategorii musu, a nie przyjemności. Ale frytki zaliczę, a moze nawet i kino ;-)

Niestety dzieci wracają juz jutro z wakacji, rodzenie sie komplikuje, bo nie mamy dla nich opieki jakby co :-(

Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne, przeterminowane i te co spontanicznie bedą dzis rodzic, niech moc bedzie z Wami!

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro wcześnie rano o 6:30 dzwonie do mojej położnej i decydujemy co dalej...

A co do tematu przytulania to poczęsci działa. U mnie wywołuje częstsze skurcze. Ale do rana mijają. I chyba zadziałało na rozwarcie 4cm i zgladzenie szyjki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 13:31

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Karmelova dobrze ze w końcu się udało :) powodzenia :)

Mnie wczoraj cały wieczór męczył ból krzyza i ból okresowy taki ze serio zastanawiałam się czy Natalka nie zechce juz wychodzić ;) ale po nospie, magnezie i ciepłym prysznicu przeszło tylko przed snem jeszcze mdłości zakończone przytulanie porcelany :/
    Dzisiaj póki co cisza :) i dobrze niech posiedzi chociaż do czwartku wtedy mam ostatnia wizyte u gina :)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ