Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo ja mam nadzieje ze nie odesla mnie jak sie zacznie akcja.
U mnie chyba rozkrecila sie infekcja.. cze tez nie miala kiedy masakra. Gin kazaal bra globulki jeszcze10 dni. Mam nadzieję że nic sie nie zacznie w tym czasie bo bojecsiecze dziecko by sie zarazilo -
nick nieaktualny
-
Muska wrote:Jeszcze Wrocław ma takie tlumy na porodowkach że potrafią z akcją odesłać do innego szpitala
Poziomka my korzystamy z grupy na Fejsie Halloween gdzie rodzić Wrocław.Zobacz,może jest analogiczna na Kraków.
Chodzi oczywiście o grupę "HALLO GDZIE RODZIĆ - WROCŁAW"Kraków też ma taka swoją grupę.
Pooziomka lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Wydaje mi się, ze wczoraj opadł mi brzuch, czuje dziecko tak nisko, ze ledwo chodzę. Coraz częściej mam skurcze, fest nieregularnie ale męczące bardzo.
Mam schize po szpitalu, po każdym skurczu zastanawiam się czy mala żyjenaogladalam się lasek którym przy skurczach spadało tętno malucha i mi też chcieli robic test OCT (test wydolności łożyska) ale się wtedy na niego nie zgodziłam.
Przez ta schize, teraz w kurde 38 tygodniu kupiłam detektor tętna. Juz później się chyba nie dałoeh, będzie na następną ciążę
moniczko. lubi tę wiadomość
Jagna24.01.2018
-
Vilu wrote:Ze szkoły rodzenia:
- częste karmienie
- odciaganie kilku mm pokarmu przed przystawieniem, bo w nawale piersi sa napięte i dziecko płycej chwyta - może poranić
- ciepłe okłady przed karmieniem
- przystawianie w różnych pozycjach, żeby ściagać z całej piersi
- zimne okłady po karmieniu, może być kapusta z lodówki, ale okłady żelowe też ok
- nie masować
- dużo dużo pić
Skąd Wy macie te nawały?
Ja piję codziennie 1 x femaltiker + 2 x herbata laktacyjna żeby to dziecko wykarmić.a i to wieczorem raz dostaje mm na dojedzenie.
-
Wronka, czemu myślisz, że mleka coraz mniej? Po prostu laktacja się normuje w tym czasie, piersi przestają być wielkie i nabrzmiałe i dziecko wypija na bieżąco tyle ile potrzebuje. Także spokojnie, mleko na pewno jest
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Skąd Wy macie te nawały?
Ja piję codziennie 1 x femaltiker + 2 x herbata laktacyjna żeby to dziecko wykarmić.a i to wieczorem raz dostaje mm na dojedzenie.
Gosiak, Polaj, Pooziomka, Paula_29, Muska, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość
-
Didi_85 wrote:Kroko mi moj wczoraj caly dzien na cycu wisial bo mial jakis zly humor i dzis mam taki wyciek mleka ze masakra Wiec chyba ta produkcja mleka to zalezna jest od czestotliwosci podstawiania pod cyc
Paula_29, Didi_85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a ja leżę na patologii. Położyli mnie dzisiaj. Jeszcze nie wiem co będzie dalej bo lekarza ma oczy nie widziałam ale najważniejsze że jesteśmy pod opieką, 3xdz będę miała ktg i jakby coś się działo to personel na miejscu. Na razie lekarza na oczy nie widziałam więc jeszcze nie wiem co dalej.
Gosiak, helagazela, moniczko., kate88:), Muska, natki89, Krokodylica, Didi_85, annaki, Aenu, ktosiowa lubią tę wiadomość
[/url]
-
Krokodylica wrote:Skąd Wy macie te nawały?
Czyli bez nawalu tez sie dapowodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 12:48
Gosiak, Krokodylica lubią tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Pooziomka wrote:Tak piszecie o tym tłoku na porodowkach, że aż sie wystraszylam, czy mnie przyjma w czwartek na planowe cc. Orientujecie sie jak to wyglada w Krakowie? Szczegolnie w Ujastku? Ewentualnie jak to sprawdzic? Jakies krakowskie forum? Grupy na fb?
Jeśli tak to raczej nie ma możliwości by Cię odeslali.
A co do krakowskich porodowek to notorycznie się zdarza że odsylaja, ale ma to miejsce przy porodach sn. -
Dobre wiesci Karmelova, super, ze Cie przyjęli. Jesteś pod opieka, wiec możesz byc spokojniejsza
Ja trzecie Ktg dzisiaj, jeden skurcz na 50... Młody mia wysokie tętno, głownie w granicy 165-180. Ale to podobno dobrze. Kazali mi wrócić znowu we wtorek, to juz bedzie ostatni dzien 41-go tygodnia....
A i z zaleceń położnej dla przeterminowanych: zjeść porządna paczkę frytek (podobno działa), isc na długi spacer, potem do kina (podobno hałas i fale wykurzaja dzieciaki), no a na koniec dnia małe przytulanko.
Ze względu na to, ze mnie młody juz wszędzie uciska jak szalony, to ze spaceru chyba zrezygnuje bo mam co chwile skurcze w mięśniach pachwiny, przytulanie tez byłoby raczej w kategorii musu, a nie przyjemności. Ale frytki zaliczę, a moze nawet i kino
Niestety dzieci wracają juz jutro z wakacji, rodzenie sie komplikuje, bo nie mamy dla nich opieki jakby co
Trzymam kciuki za wszystkie szpitalne, przeterminowane i te co spontanicznie bedą dzis rodzic, niech moc bedzie z Wami!Szmaragdowa lubi tę wiadomość
-
A ja jutro wcześnie rano o 6:30 dzwonie do mojej położnej i decydujemy co dalej...
A co do tematu przytulania to poczęsci działa. U mnie wywołuje częstsze skurcze. Ale do rana mijają. I chyba zadziałało na rozwarcie 4cm i zgladzenie szyjkiWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2018, 13:31
-
Hej:)
Karmelova dobrze ze w końcu się udałopowodzenia
Mnie wczoraj cały wieczór męczył ból krzyza i ból okresowy taki ze serio zastanawiałam się czy Natalka nie zechce juz wychodzićale po nospie, magnezie i ciepłym prysznicu przeszło tylko przed snem jeszcze mdłości zakończone przytulanie porcelany
Dzisiaj póki co ciszai dobrze niech posiedzi chociaż do czwartku wtedy mam ostatnia wizyte u gina