X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A mi się dziś przypomniało, że Sylwia nie zna płci - oj, ciekawa jestem kto to będzie u Was ;)
    Sami jesteśmy ciekawi :)

Polaj, Gosiak lubią tę wiadomość

• wronka Ekspertka

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelowa a nie chciałabyś rodzić na Wołoskiej ja tam urodziłam i sobie chwale ten szpital może spróbuj bo Piaseczna to nie polecam, a poza tym to kawałek drogi dla was

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie Sylwia :D ale nie znasz bo nie chcesz, czy nie widac? Kogo obstawiasz? :D

Myśmy z mężem zrobili dzisiaj zupę tajska z kurczakiem i warzywami z przepisu Kwestii Smaku. Rewelacja! :) Mega polecam, chociaż teraz część już karmi, więc takie ostro może maluszkom nie podpasowac.

Dobry pomysł z braniem odmowy na piśmie. Ja tak zrobię jak nie będą chcieli mnie przyjąć na Zaspie. Mama Ali już jakiś czas temu pytałam, moze nie widziałaś więc ponawiam :) jak wyglądała sytuacja z miejscami na Zaspie? :)

Chyba na podwieczorek zrobię gofry :)

Calza ja nie mam bóli krzyżowych. Boli mnie podbrzusze tak jak na okres, ale też nie zawsze.

Ogólnie to skacze na piłce, chodzę na spacery a Mała uparciuszka nie wychodzi :) ale jak ma się jeszcze rozwijać to niech siedzi. Byle nie dluzej jak do 15.01 :D

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • emerald_m Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Emerald jak się czujesz? Jak Marcel?
    Jestem szczególnie ciekawea jak zszycie i dr Śliż w szpitalu się sprawuje?
    On przyjmował tezbmij pierwszy poród sn i potem mnie zszywal ale pojawił się na sam koniec więc w sumie nie wiem czy się interesuje swoimi pacjentkami.Chidzulas też do niego na wizyty?
    Jak sytuacja na klinikach teraz? Ja już totalnie świruje i nie wiem gdzie jechać.Ostatnio wymyśliłam że kozę chce rodzić w wannie na Kamienskiego...Ale nie wiem czy to dobry pomysł no i nie wiem też czy zdążę te dodatkowe badania porobić które są do wanny wymagane.
    Dziękuję, u nas całkiem nieźle. W zasadzie już w miarę normalnie funkcjonuję, uczymy się z Marcelkiem karmienia piersią i na tym jestem dziś skoncentrowana. Dr Śliż bardzo w porządku i na tyle, na ile mogę zobaczyć bliznę, wydaje się, że wygląda dobrze. Mąż też tak mówi. A dr Śliża widziałam pierwszy raz w życiu ;)
    Jeśli chodzi o Kliniki to sytuacja wygląda słabo, bo jest spore obłożenie. Póki co, ciągle jestem na pooperacyjnej, bo na położnictwie nie ma miejsc. Jeśli chodzi o opiekę i pomoc personelu to jestem bardzo zadowolona. Nie zmienia to jednak faktu, że chciałabym już do domu

Szmaragdowa lubi tę wiadomość

21.01.2014. synek <3
    05.01.2018. synek <3

12.03.2015 - 10tc [*] 12.05.2016 - 10tc [*] MTHFR C677T homozygota;
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natki przeslij mi kilka gofrow na gorny slask chetnie zjem :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja rodzilam w malym szpitalu gdzie tylko 12 lozek jest na porodowce. Jedna sala operacyjna i dwie porodowe a jeszcze pokoj rodzinny za oplata.
    Generalnie personel pierwsza klasa poraz drugi mnie nie zawiedli :)

No własnie, a u nas szpital, który bije rekordy jesli chodzi o odbiór porodów. W połowie grudnia było 4000 dziecko w tym roku, do końca roku miała być liczba która jest na granicy bezpieczeństwa.

Gdybym wiedziała jakie tam są spędy to rozwazyłabym prywatny szpital. W innych w Gdansku nie jest lepiej, więc tak naprawdę nawet nie ma za bardzo wyboru.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Faktycznie Sylwia :D ale nie znasz bo nie chcesz, czy nie widac? Kogo obstawiasz? :D

Myśmy z mężem zrobili dzisiaj zupę tajska z kurczakiem i warzywami z przepisu Kwestii Smaku. Rewelacja! :) Mega polecam, chociaż teraz część już karmi, więc takie ostro może maluszkom nie podpasowac.

Dobry pomysł z braniem odmowy na piśmie. Ja tak zrobię jak nie będą chcieli mnie przyjąć na Zaspie. Mama Ali już jakiś czas temu pytałam, moze nie widziałaś więc ponawiam :) jak wyglądała sytuacja z miejscami na Zaspie? :)

Chyba na podwieczorek zrobię gofry :)

Calza ja nie mam bóli krzyżowych. Boli mnie podbrzusze tak jak na okres, ale też nie zawsze.

Ogólnie to skacze na piłce, chodzę na spacery a Mała uparciuszka nie wychodzi :) ale jak ma się jeszcze rozwijać to niech siedzi. Byle nie dluzej jak do 15.01 :D

Natki, jeśli chodzi o miejsca to ja akurat trafiłam w dobrym momencie bo nie było strasznego obłożenia, zresztą dzien wczesniej widziałam sie z ordynatorem ustalac date cesarki i miałam do niego numer. Jak zaczęły sie skurcze to zadzwoniłam do niego i kazał przyjechać. Ale jak ustalalismy ten 28.12, to kazał przed stawieniem się 27.12 w szpitalu zadzwonić do niego czy są miejsca, wiec domyślam sie ze jest różnie.
    W wigilie natomiast było spokojnie, na sali pocesarkowej były 2 dziewczyny w pokoju ale w reszcie pokoi po 1 dziewczynie, wiec wtedy obłożenia nie było, ale akurat w wigilie wypychali większość dziewczyn. Nas, po cc, chcieli wypisać po 2 dobie i gdyby nie moja morfologia to tak by było.

A Ty jesteś nastawiona na Zaspę?

natki89 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:
    Kasha,Myszk@ - gratuluję :)

Byłam wczoraj u Malutkiej 2 razy i raz przystawiałam do piersi,nawet ładnie ssała,choć wiadomo że dużo tam nie było... Podobno wszystko jest ok i jeśli dzisiejsze badania wyjdą ok to dadzą ją do mnie już z wcześniaków. Boję się tylko czy dam radę się nią opiekować... Bardzo chcę ją mieć przy sobie ale też się boję. Wstawanie nadal sprawia sporo problemów, najgorzej jest po siedzeniu chyba i te łóżka tak koszmarnie niewygodne... Kręgosłup daje się we znaki-jakby sam brzuch nie wystarczył...

A to Łucja:
    https://zapodaj.net/09198dcf0bf8e.jpg.html

Na zdjęciu wydaje się strasznie duża ale jest drobniutka.. Paluszki jak zapałeczki, do zacałowania ! Ale jak na 35t6d jest bardzo długa,mierzy 51 cm więc nie wiem ile miałaby do terminu.... A waga malutka 2390 ale i tak jest ładnie :)

Emi widzialam Cie na fejsie, nie wiem jak ojciec dziecka wyglada, ale ja widze Twoja brodke:D

l22nkrhm0evewuhw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wojewodzkim jest kameralnie, 25 miejsc na oddziale położniczym. 3 sale porodowe, dlatego tu wróciłam, nie ma tu "fabryki" ;) wolę indywidualne podejście. Ale jak byłam 02.01 na IP to mówili, że odsyłają na Zaspe, bo miejsc nie mają. Na szczęście jak wrocilam w nocy to były :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wronka zobaczę co powiedzą jutro i czy ewentualnie jak mnie nie przyjmą to też mi będą miejsca szukać. Tylko Wołoska chyba nie ma 3 stopnia referencyjności.

Ale teraz już mi lepiej, byliśmy z mężem na długim spacerze pooglądać iluminacje świąteczne, zjedliśmy dobry obiad a teraz na kanapie oglądamy skoki :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale z tą płcią to jesteś hardcorem :D a powiedz jak rozwiązaliście kwestię wyprawki? Macie wszystko unisex? :)

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi, prześliczna ta Twoja dziewczynka, gratulacje raz jeszcze!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej odczuwam bóle krzyża i bóle brzucha takie jak na okres... dzieciątko mało się rusza, brzuch mam wrażenie opadł.

W poniedziałek mam o 19 wizytę u mojego ginka, mam nadzieję, że te bóle i skurcze zwiastują powoli rozkrecające się rozwarcie...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    No własnie, a u nas szpital, który bije rekordy jesli chodzi o odbiór porodów. W połowie grudnia było 4000 dziecko w tym roku, do końca roku miała być liczba która jest na granicy bezpieczeństwa.

Gdybym wiedziała jakie tam są spędy to rozwazyłabym prywatny szpital. W innych w Gdansku nie jest lepiej, więc tak naprawdę nawet nie ma za bardzo wyboru.
    To faktycznie masowa.

Wlasnie zrobilam sobie pierwszy zastrzyk przeciwzakrzepiwego. Dobrze ze mam wprawe i insulinie bo nie jest to takie straszne.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje dla Wszystkich !

Nie wiecie co u naszej Ineski? :)
    Czy juz urodzila ? :)

Polaj ja fo zastrzykow nie mialam wprawy , robil mi maz :) ale na szczęście juz dawno skończyłam: )

Dziewczyny która mastepna ma termin ?
    Trzymam za wszystkie mamy w dwupakach kciuki <3
    Wspolczuje Wam tym oblezen w szpitalach ... Ja jak mialam cc na całym oddziale bylo nas 4 ;) takze luz , polozne pomagaly , dzieci mialam na 2 dobe po cc juz orzy sobie , z cewnikiem i drenem ale dawalam rade bo musiałam...
    Wy wszystkie tez dacie:)

My za 6 dni konczymy miesiąc, dzieci rosną jak na drożdżach, przy urodzeniu mialy 52cm a juz ciuszki na 56 sa na styk niektore na 62 juz są dobre :)

Buziaki dziewczyny :)

Eklerka13579, annaki, Krokodylica, Polaj, Szmaragdowa, makasa, ktosiowa lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali, Zaspa jest o tyle fajana że ma wyremontowany oddział tzn te sale poporodowe jedno lub dwuosobowe i każda z łazienką. W Wojewódzkim rodziła moja siostra 2 razy i ma bardzo mieszane uczucia. Ja tam nawet nie przeszłam tego kursu na zzo więc nie chce trafić do Wojewódzkiego bez moLiwosci znieczulenia... Do tego w Wojewódzkim sale kilkuosobowe a łazienki na korytarzu. Na Zaspie od nowego roku 6 porodówek a w Wojewódzkim 3. No i miejsca parkingowe na zaspie bez problemu a w Wojewódzkim zawsze szukanie.

Ustaliliśmy, że uderzamy na Zaspę a będzie jak będzie. Jak nie będą chcieli mnie przyjąć to będę czekała tam aż zapewnia mi miejsce w innym szpitalu. Nie chce jeździć od szpitala do szpitala aż urodzę w aucie. To co się dzieje w Trójmieście na porodówkach to istne szalenstwo.

Fajnie Gosiak że Ty jesteś zadowolona z Wojewódzkiego. Dla mnie to jakaś alternatywa, ale tam nie mam szans na znieczulenie :(

Polaj z chęcią bym podesłała, bo mnie za bardzo kuszą tu w domu :D

Polaj lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goraco gratuluję i bardzo zazdroszczę wszystkim nowym Mamusiom :)

Mi się już marzy, żeby się zaczęło, bo codziennie od popołudnia do ok północy męcza mnie paskudne skurcze, do tego całe podwozie mnie boli i kłuje... i nic, dalej pozamykane. I o ile wcześniej twardnienia się pisały na ktg na 80-120%, to te skurczybyki aktualne, przy których z bólu aż mi się ciężko oddycha, pisza się na 40%. I tak już prawie tydzień. Jakiś żart..

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny gratulacje dla Wszystkich !

Nie wiecie co u naszej Ineski? :)
    Czy juz urodzila ? :)

Polaj ja fo zastrzykow nie mialam wprawy , robil mi maz :) ale na szczęście juz dawno skończyłam: )

Dziewczyny która mastepna ma termin ?
    Trzymam za wszystkie mamy w dwupakach kciuki <3
    Wspolczuje Wam tym oblezen w szpitalach ... Ja jak mialam cc na całym oddziale bylo nas 4 ;) takze luz , polozne pomagaly , dzieci mialam na 2 dobe po cc juz orzy sobie , z cewnikiem i drenem ale dawalam rade bo musiałam...
    Wy wszystkie tez dacie:)

My za 6 dni konczymy miesiąc, dzieci rosną jak na drożdżach, przy urodzeniu mialy 52cm a juz ciuszki na 56 sa na styk niektore na 62 juz są dobre :)

Buziaki dziewczyny :)

Ja mam termin na jutro ;) Wizyte u gina w pon rano... Tak jak miałam nie dotrwac do Nowego Roku... tak dalej czekam i czekam ;) na KTG piękne skurcze.. rozwarcie na 2cm od 2 tygodni, a nic wiecej zadziac sie nie chce ;)

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Goraco gratuluję i bardzo zazdroszczę wszystkim nowym Mamusiom :)

Mi się już marzy, żeby się zaczęło, bo codziennie od popołudnia do ok północy męcza mnie paskudne skurcze, do tego całe podwozie mnie boli i kłuje... i nic, dalej pozamykane. I o ile wcześniej twardnienia się pisały na ktg na 80-120%, to te skurczybyki aktualne, przy których z bólu aż mi się ciężko oddycha, pisza się na 40%. I tak już prawie tydzień. Jakiś żart..

Ja też marzę żeby się zaczęło a tu nic... Na spacerach od tygodnia mam kłucia w szyjce ale potrafię przejść 5 km w super tempie. Brzuch boli jak na okres ale przeważnie wieczorem i w nocy. Twardnienie brzucha mam bardzo często. Ale żadnych skurczy nie czuję, w ogóle nie czuję żeby coś się miało dziać. Eh eh nudne i męczące to czekanie. We wtorek i piątek mam ktg, mam nadzieję że do przyszłej soboty chociaż urodzę :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Fajnie Gosiak że Ty jesteś zadowolona z Wojewódzkiego. Dla mnie to jakaś alternatywa, ale tam nie mam szans na znieczulenie :(

:D
    Natki, mnie teraz jak rodzilam nikt nawet nie zapytał i to szkolenie, więc myślę, że spokojnie dadzą jak coś... Ja też znam wiele nieciekawych historii o Zaspie, dlatego zapieralabym się rękami i nogami. Ale pewnie o każdym szpitalu krążą. Poza tym Wojewódzki mam najbliżej domu ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ