X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Tak patrze na liste urodzonych i głównie klopsy sie rodza :)
    Moja będzie drobniak ;) po wczorajszym usg ma 3000-3200g ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie maluch :).
    Ciekawe co u mnie bedzie....

Kurde spac nie moge..... cała akcja mnie wybiła ze snu. Mąż z synem śpią w najlepsze.
    Przeczytalam internety i niewiem co robić.
    Najgorsze jestto że dopadło mnie czarnowidztwo i zaczynam rozmyślać o wsxystkich błędach popełnionych w ciąży i mam wyrzuty sumienia . Wiem że to bez sensu no ale nic na to nie poradze. Już tak mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co pół godz siku....

• Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pomysl sobie ze juz blizej konca niz poczatku.
    Ale powiem ci masz jazde z tym psiurkiem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi pies oszalał. W cosgu miesiaca juz 2 raxy zalatwila sie w nocy bez sygnalu zadnego. Masakra. Zaluje ze mezowi nie lazalam sprzatac pewnie bym spala tetaz :/

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ile tu naskrobane, chyba nie ogarnę ... Dobrze, że jest lista rozpakowanych to przynajmniej wiem kto już po drugiej stronie :)
    Aenu dopisz Nince wagę 3530g i 57cm wzrostu :)
    Dziewczyny jestem zakochana do granic możliwosci mojej córuni!
    Jest idealna, wymarzona i takie tam :)
    Ma burzę długich czarnych włosków czyli ten zabobob o zgadze i włosach to jednak prawda ;)
    Operacja tragedia, ból po nie do zniesienia a pobyt w szpitalu to jakiś koszmar!
    Ale ciul z tym! Ważne , że mam przy sohbie moją miłość, całą i zdrową!
    8 wychodzimy, jak się ogarnę to postaram się nadrobić zaległości forumowe. Rozpakowanym gratuluję a za oczekujące zaciskam kciuki! Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:01

Muska, Szmaragdowa, Aenu, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Morwa, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Corcia pojechala na Usg bioderek, glowy i brzucha. Jak bedzie ok to wychodzimy :)

Szmaragdowa, Aenu, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka i Kasha gratulacje!
    Karmelova to może jak pojedziesz znowu i będą chcieli cię odesłać to powiedz że masz cukrzycę i wskazanie do wcześniejszego rozwiązania i żeby ci odmowę na piśmie napisali bo się boisz o dziecko.
    U nas we Wro jak się prosi o odmowę na piśmie (nie mogą odmówić) to zwykle gdzieś upychają na jakimś oddziale
    My pobudka łaskawie o 7 dopiero,bo córka tyle spala.Czyli trzeba się cieszyć że nie o 6 ;)
    A z wesołych rzeczy to w koncu naszła mnie ochota na seks.Cala noc mi się śniło więc rano męża wybudziłam i dawaj.No,i wtedy przyszła nasza córka i stanęła mi prZed twarzą z pluszakami j kazała je przytulić i poszła po więcej.Tyle z seksu :P Nie ma że się chce,ale trzeba jeszcze uwzględnić 3latke w domu ;) zostaje szalony seks wieczorem,a wtedy same wiecie jak jest.Ja tam zwykle zasypiam umęczona po całym dniu.Poza tym ten szalony seks na boczku aż taki szalony nie jest :P

Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha <3 gratulacje!!!

Aenu jestem pod wrażeniem jak pięknie i skrupulatnie prowadzisz nasza listę. Jak pójdziesz rodzic to się wszystko rypnie:D

Polaj, Aenu, Pooziomka, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jako że dzisiaj mija magiczna granica donoszenia ciąży to zamierzam korzystać z wszelkich dobrodziejstw pomagających urodzić,czyli głównie seksu (normalnie paranoja z tym dzisiaj będzie),sprzątania,spacerów,surowego ananasa no i czy już pisałam o seksie? :P

Miłego dnia dziewczyny :)

Polaj, kate88:), Aenu, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Na razie na szybko melduję, że Marcel już jest z nami :) Urodzony przez cc, 3210g, 51cm, 10pkt.

Później nadrobię, teraz za dużo się dzieje :D

Gratulacje :-)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Gratuluję rozpakowanym. U mnie lekki tylko bóle i klucia nieregularne więc luz. Mała się rusza. Czekam na mocniejszy hardcore. Umowie się jeszcze do gina na wtorek ( w piątek mam mieć planowana wizytę), niech zobaczy czy mi się rozdarcie nie robi przez te bóle i poprosze już o skierowanie na cc i pojadę się umówić do szpitala, wtedy jakoś tak będę spokojniejsza. Póki co trzymam kciuki za porodu, która dziś :D?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha,Myszk@ - gratuluję :)

Byłam wczoraj u Malutkiej 2 razy i raz przystawiałam do piersi,nawet ładnie ssała,choć wiadomo że dużo tam nie było... Podobno wszystko jest ok i jeśli dzisiejsze badania wyjdą ok to dadzą ją do mnie już z wcześniaków. Boję się tylko czy dam radę się nią opiekować... Bardzo chcę ją mieć przy sobie ale też się boję. Wstawanie nadal sprawia sporo problemów, najgorzej jest po siedzeniu chyba i te łóżka tak koszmarnie niewygodne... Kręgosłup daje się we znaki-jakby sam brzuch nie wystarczył...

A to Łucja:
    https://zapodaj.net/09198dcf0bf8e.jpg.html

Na zdjęciu wydaje się strasznie duża ale jest drobniutka.. Paluszki jak zapałeczki, do zacałowania ! Ale jak na 35t6d jest bardzo długa,mierzy 51 cm więc nie wiem ile miałaby do terminu.... A waga malutka 2390 ale i tak jest ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:22

Polaj, kate88:), Vilu, Aenu, Oublier, Maruder, natki89, Paula_29, Mama-Ali, ana167, helagazela, wronka, Karmelova, Krokodylica, Szmaragdowa, .aś., kasha86, Morwa, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej :) przedwczoraj wyszłyśmy ze szpitala, więc szybciutko oznajmiam, że 21.12.2017 o 22:05 SN urodziła się nasza Izunia. Miałyśmy trochę przejść, ale teraz staram sie nas ogarnąć w domu więc nie bardzo mam czas opisać.
    Mała ważyła 2400 (nie 2700 jak mówil lekarz) i 49 cm. Poród był ekspresowy ale niestety zabiegowy bo malutkiej tętno zanikało, potem trafiła na długi czas do inkubatora, ale już jest :)

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące na rozwiązanie.
    Nie3 wiem czy Was nadrobię

Myszka gratulacje, martwilysmy się tu o Was.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom z dzieciaczkami u boku !!♡♡

No i czekam na kolejne wieści :)

Ja wczoraj przypomnialam sobie jak to jest wisieć nad porcelana :/ oby to był jednorazowy incydent ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Byłam wczoraj u Malutkiej 2 razy i raz przystawiałam do piersi,nawet ładnie ssała,choć wiadomo że dużo tam nie było... Podobno wszystko jest ok i jeśli dzisiejsze badania wyjdą ok to dadzą ją do mnie już z wcześniaków. Boję się tylko czy dam radę się nią opiekować... Bardzo chcę ją mieć przy sobie ale też się boję. Wstawanie nadal sprawia sporo problemów, najgorzej jest po siedzeniu chyba i te łóżka tak koszmarnie niewygodne... Kręgosłup daje się we znaki-jakby sam brzuch nie wystarczył...

A to Łucja:

Na zdjęciu wydaje się strasznie duża ale jest drobniutka.. Paluszki jak zapałeczki, do zacałowania ! Ale jak na 35t6d jest bardzo długa,mierzy 51 cm więc nie wiem ile miałaby do terminu.... A waga malutka 2390 ale i tak jest ładnie :)

Piękna jest :)

emi2016 lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

A to Łucja:

EMI piekna dziewczynka !a co do wstawania dasz rade Mi malego przywiezli 2 godz po cc i kazali sie nim zajmowac Przez pare godz pomagal maz,ale potem poszedl do domu i zostalam sama Ale my mamuski jestesmy silne i sily sie znajduja jak trzeba opiekowac sie malenstwem,zacisnelam zeby i wstawalam,a z kazda godzina bylo latwiej. Wiec nie martw sie,dasz rade!

emi2016 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Corcia pojechala na Usg bioderek, glowy i brzucha. Jak bedzie ok to wychodzimy :)
    kciuki ;)

Szmaragdowa teraz mam czas, siedzę w domu i oczekuje, aż mnie weźmie ;) Jak trafię do szpitala to fakt, może być gorzej z prowadzeniem listy i wtedy dam wam znać, żeby mnie ktoś zastąpił ;) Bo jednak fajnie wygląda taka lista i lubię do niej zaglądać :D

emi2016 śliczna dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:17

Polaj, Krokodylica, Szmaragdowa, emerald_m lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Moja będzie drobniak ;) po wczorajszym usg ma 3000-3200g ;)

Widzisz my tyle jemy a nasze maluszki to drobniaczki takie :) u mnie w środę na USG wychodziło 3150-3200 :)

Aenu lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Calza nawet nic nie mów, ja w desperacji raz kebsa do szpitala zamówiłam :D

Haha pamiętam jak z Zuzią leżałam w szpitalu i mąż jednej z dziewczyn przemycił nam frytki i cała sala ciężarnych siedziała i wpieprzała frytki w ukryciu bo położne się darły za takie rzeczy. :D

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ