X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Tak patrze na liste urodzonych i głównie klopsy sie rodza :)
    Moja będzie drobniak ;) po wczorajszym usg ma 3000-3200g ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie maluch :).
    Ciekawe co u mnie bedzie....

Kurde spac nie moge..... cała akcja mnie wybiła ze snu. Mąż z synem śpią w najlepsze.
    Przeczytalam internety i niewiem co robić.
    Najgorsze jestto że dopadło mnie czarnowidztwo i zaczynam rozmyślać o wsxystkich błędach popełnionych w ciąży i mam wyrzuty sumienia . Wiem że to bez sensu no ale nic na to nie poradze. Już tak mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co pół godz siku....

• Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia pomysl sobie ze juz blizej konca niz poczatku.
    Ale powiem ci masz jazde z tym psiurkiem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mi pies oszalał. W cosgu miesiaca juz 2 raxy zalatwila sie w nocy bez sygnalu zadnego. Masakra. Zaluje ze mezowi nie lazalam sprzatac pewnie bym spala tetaz :/

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojojoj ile tu naskrobane, chyba nie ogarnę ... Dobrze, że jest lista rozpakowanych to przynajmniej wiem kto już po drugiej stronie :)
    Aenu dopisz Nince wagę 3530g i 57cm wzrostu :)
    Dziewczyny jestem zakochana do granic możliwosci mojej córuni!
    Jest idealna, wymarzona i takie tam :)
    Ma burzę długich czarnych włosków czyli ten zabobob o zgadze i włosach to jednak prawda ;)
    Operacja tragedia, ból po nie do zniesienia a pobyt w szpitalu to jakiś koszmar!
    Ale ciul z tym! Ważne , że mam przy sohbie moją miłość, całą i zdrową!
    8 wychodzimy, jak się ogarnę to postaram się nadrobić zaległości forumowe. Rozpakowanym gratuluję a za oczekujące zaciskam kciuki! Buziaki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:01

Muska, Szmaragdowa, Aenu, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Morwa, Myszk@ lubią tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Corcia pojechala na Usg bioderek, glowy i brzucha. Jak bedzie ok to wychodzimy :)

Szmaragdowa, Aenu, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Muska Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka i Kasha gratulacje!
    Karmelova to może jak pojedziesz znowu i będą chcieli cię odesłać to powiedz że masz cukrzycę i wskazanie do wcześniejszego rozwiązania i żeby ci odmowę na piśmie napisali bo się boisz o dziecko.
    U nas we Wro jak się prosi o odmowę na piśmie (nie mogą odmówić) to zwykle gdzieś upychają na jakimś oddziale
    My pobudka łaskawie o 7 dopiero,bo córka tyle spala.Czyli trzeba się cieszyć że nie o 6 ;)
    A z wesołych rzeczy to w koncu naszła mnie ochota na seks.Cala noc mi się śniło więc rano męża wybudziłam i dawaj.No,i wtedy przyszła nasza córka i stanęła mi prZed twarzą z pluszakami j kazała je przytulić i poszła po więcej.Tyle z seksu :P Nie ma że się chce,ale trzeba jeszcze uwzględnić 3latke w domu ;) zostaje szalony seks wieczorem,a wtedy same wiecie jak jest.Ja tam zwykle zasypiam umęczona po całym dniu.Poza tym ten szalony seks na boczku aż taki szalony nie jest :P

Szmaragdowa, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha <3 gratulacje!!!

Aenu jestem pod wrażeniem jak pięknie i skrupulatnie prowadzisz nasza listę. Jak pójdziesz rodzic to się wszystko rypnie:D

Polaj, Aenu, Pooziomka, Krokodylica, kasha86 lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Muska Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jako że dzisiaj mija magiczna granica donoszenia ciąży to zamierzam korzystać z wszelkich dobrodziejstw pomagających urodzić,czyli głównie seksu (normalnie paranoja z tym dzisiaj będzie),sprzątania,spacerów,surowego ananasa no i czy już pisałam o seksie? :P

Miłego dnia dziewczyny :)

Polaj, kate88:), Aenu, Paula_29, helagazela, Krokodylica, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emerald_m wrote:
    Na razie na szybko melduję, że Marcel już jest z nami :) Urodzony przez cc, 3210g, 51cm, 10pkt.

Później nadrobię, teraz za dużo się dzieje :D

Gratulacje :-)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Gratuluję rozpakowanym. U mnie lekki tylko bóle i klucia nieregularne więc luz. Mała się rusza. Czekam na mocniejszy hardcore. Umowie się jeszcze do gina na wtorek ( w piątek mam mieć planowana wizytę), niech zobaczy czy mi się rozdarcie nie robi przez te bóle i poprosze już o skierowanie na cc i pojadę się umówić do szpitala, wtedy jakoś tak będę spokojniejsza. Póki co trzymam kciuki za porodu, która dziś :D?

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha,Myszk@ - gratuluję :)

Byłam wczoraj u Malutkiej 2 razy i raz przystawiałam do piersi,nawet ładnie ssała,choć wiadomo że dużo tam nie było... Podobno wszystko jest ok i jeśli dzisiejsze badania wyjdą ok to dadzą ją do mnie już z wcześniaków. Boję się tylko czy dam radę się nią opiekować... Bardzo chcę ją mieć przy sobie ale też się boję. Wstawanie nadal sprawia sporo problemów, najgorzej jest po siedzeniu chyba i te łóżka tak koszmarnie niewygodne... Kręgosłup daje się we znaki-jakby sam brzuch nie wystarczył...

A to Łucja:
    https://zapodaj.net/09198dcf0bf8e.jpg.html

Na zdjęciu wydaje się strasznie duża ale jest drobniutka.. Paluszki jak zapałeczki, do zacałowania ! Ale jak na 35t6d jest bardzo długa,mierzy 51 cm więc nie wiem ile miałaby do terminu.... A waga malutka 2390 ale i tak jest ładnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 09:22

Polaj, kate88:), Vilu, Aenu, Oublier, Maruder, natki89, Paula_29, Mama-Ali, ana167, helagazela, wronka, Karmelova, Krokodylica, Szmaragdowa, .aś., kasha86, Morwa, Myszk@ lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej :) przedwczoraj wyszłyśmy ze szpitala, więc szybciutko oznajmiam, że 21.12.2017 o 22:05 SN urodziła się nasza Izunia. Miałyśmy trochę przejść, ale teraz staram sie nas ogarnąć w domu więc nie bardzo mam czas opisać.
    Mała ważyła 2400 (nie 2700 jak mówil lekarz) i 49 cm. Poród był ekspresowy ale niestety zabiegowy bo malutkiej tętno zanikało, potem trafiła na długi czas do inkubatora, ale już jest :)

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam kciuki za oczekujące na rozwiązanie.
    Nie3 wiem czy Was nadrobię

Myszka gratulacje, martwilysmy się tu o Was.

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkim mamusiom z dzieciaczkami u boku !!♡♡

No i czekam na kolejne wieści :)

Ja wczoraj przypomnialam sobie jak to jest wisieć nad porcelana :/ oby to był jednorazowy incydent ;)

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

Byłam wczoraj u Malutkiej 2 razy i raz przystawiałam do piersi,nawet ładnie ssała,choć wiadomo że dużo tam nie było... Podobno wszystko jest ok i jeśli dzisiejsze badania wyjdą ok to dadzą ją do mnie już z wcześniaków. Boję się tylko czy dam radę się nią opiekować... Bardzo chcę ją mieć przy sobie ale też się boję. Wstawanie nadal sprawia sporo problemów, najgorzej jest po siedzeniu chyba i te łóżka tak koszmarnie niewygodne... Kręgosłup daje się we znaki-jakby sam brzuch nie wystarczył...

A to Łucja:

Na zdjęciu wydaje się strasznie duża ale jest drobniutka.. Paluszki jak zapałeczki, do zacałowania ! Ale jak na 35t6d jest bardzo długa,mierzy 51 cm więc nie wiem ile miałaby do terminu.... A waga malutka 2390 ale i tak jest ładnie :)

Piękna jest :)

emi2016 lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi2016 wrote:

A to Łucja:

EMI piekna dziewczynka !a co do wstawania dasz rade Mi malego przywiezli 2 godz po cc i kazali sie nim zajmowac Przez pare godz pomagal maz,ale potem poszedl do domu i zostalam sama Ale my mamuski jestesmy silne i sily sie znajduja jak trzeba opiekowac sie malenstwem,zacisnelam zeby i wstawalam,a z kazda godzina bylo latwiej. Wiec nie martw sie,dasz rade!

emi2016 lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Dziewczyny trzymajcie kciuki. Corcia pojechala na Usg bioderek, glowy i brzucha. Jak bedzie ok to wychodzimy :)
    kciuki ;)

Szmaragdowa teraz mam czas, siedzę w domu i oczekuje, aż mnie weźmie ;) Jak trafię do szpitala to fakt, może być gorzej z prowadzeniem listy i wtedy dam wam znać, żeby mnie ktoś zastąpił ;) Bo jednak fajnie wygląda taka lista i lubię do niej zaglądać :D

emi2016 śliczna dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2018, 10:17

Polaj, Krokodylica, Szmaragdowa, emerald_m lubią tę wiadomość

• natki89 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Moja będzie drobniak ;) po wczorajszym usg ma 3000-3200g ;)

Widzisz my tyle jemy a nasze maluszki to drobniaczki takie :) u mnie w środę na USG wychodziło 3150-3200 :)

Aenu lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szmaragdowa wrote:
    Calza nawet nic nie mów, ja w desperacji raz kebsa do szpitala zamówiłam :D

Haha pamiętam jak z Zuzią leżałam w szpitalu i mąż jednej z dziewczyn przemycił nam frytki i cała sala ciężarnych siedziała i wpieprzała frytki w ukryciu bo położne się darły za takie rzeczy. :D

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ