X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesse, gratuluję.

Byłam dzisiaj na ktg, bo wczorajsze ktg i wizyta została odwołana... podobno skurczy brak... wiecej nie jestem w stanie odczytać. Zobaczę co jutro pani doktor powie.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa gratuluję!!! ♡♡♡

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hejka. Dzis o 9.23 urodzila sie Janeczka przez CC.Wazy 2766 i mietzy 54cm ale ma b.dlugie nogi hyhyy ja powoli dochodze do siebie wraca czucie w nogach.
    Pozdrawiamy Was Koxhane!!!

Gratuluję :D

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Didi_85 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje Innesa!

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Chciałabym, ale znając mnie to prędzej mi się jeszcze bardziej rozwarcie powiększy, a ja nawet nie poczuję ;p

Aenu, bidulko, tak pięknie prowadzisz listę, że chyba po prostu nie możesz iść rodzić :-p
    Nie no oczywiście, rozpakuj się w ten wtorek bo się wymęczysz..

Aenu, Szmaragdowa, helagazela, Krokodylica lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowo rozpakowanym mamusiom!

Ja się zaczynam stresować pon przyjęciem do szpitala... Pewnie we wtorek będzie po wszystkim...

Co do prezentów dla starszego rodzeństwa, to też mam zagwostkę... Dopiero co były święta, Mikołaj, moja starsza w grudniu miała urodziny... więc prezentów i zabawek mamy od groma.. I teraz co kupić żebym się nie musiała wkurzać.. a poza 3 latką jest jeszcze 1.5 roczny szkrab. Ech..

Aenu lubi tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję nowym mamom!

U mnie bez zmian czyli wielkie NIC. W ogóle ostatnio nie czuję sie jak wciąży tzn żadnych bóli itp.
    Chociaz wzoraj spanikowałam bo musiałam wymieniac wkładki kilka razy dziennie i juz myslalam że wody sie sączą, papierki lakmusowe niewiele pokazują ale z drugiej str biore cały czas globulki na infekcje więc może to to wypływa cały czas......

Z ciekawych informacji to myslałam że będe miała od poniedziałku nianę a tym czasme dzisiaj do niej pisze a ta do mnie że podjęła inna prace bo sie nie odezwaliśmy. Mówię jej że przeciez umówilismy sie konkretnie że zaczynamy współpracę- miałam tylko potwierdzić kiedy synek wraca z ferii a teraz dopiero wiem. A ta do mnie że czekała do środy, nie odezwalismy się więc podjęła inna pracę. Mogła cholera chociaż zadzwonić jak miała watpliwości..... ehhh i znowu muszę szukać, a łatwo nie jest.
    Juz sie panicznie tego boję jak sobie dam rade z 3latkiem psem i noworodkiem :-/

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Polaj u nas niestety słuchanie audiobooka nie jest ulubionym zajęciem. Mamy kilka ale rzadko są w użyciu, córka woli książeczki. A poza tym już się nastawila na zabawkę, więc bez tego się raczej nie obędzie
    Wlasnie kazde dziecko jest inne. A jak corcia czeka na zabawke to musisz cos wymyslic. Moha chrzesnica lubi planszowki a ma 3 lata. A na urodziny ktore miala 2 stycznia kupilam jej zestaw do sprzatania byla nim zachwycona.

Paula_29 lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hejka. Dzis o 9.23 urodzila sie Janeczka przez CC.Wazy 2766 i mietzy 54cm ale ma b.dlugie nogi hyhyy ja powoli dochodze do siebie wraca czucie w nogach.
    Pozdrawiamy Was Koxhane!!!
    Gratulacje madz juz swoje szczescie przy sobie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kupujemy prezent od dzidzi dla synka. Synek lubi samoloty więc kupujemy taki duży samolot z playmobil. Co prawda na koniec stycznia ma urodziny ale wtedy dostanie cos skromnego. Dzidzia musi zrobic wrażenie :-)

• Aenu Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Aenu, bidulko, tak pięknie prowadzisz listę, że chyba po prostu nie możesz iść rodzić :-p
    Nie no oczywiście, rozpakuj się w ten wtorek bo się wymęczysz..
    no właśnie i kto będzie prowadzić listę ;D to już wiem czemu chodzę przeterminowana ;D Wtorek to już ostatecznie się rozpakowuje, chyba, że mnie prędzej złapie...

Rybaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa gratulacje!!
    A u nas ok. Pierwsze wstawanie było, do ubikacji też szłam i jest ok. Mała Sara grzeczniutka nie płacze wcina butlę aż miło i idzie spać, mam nadzieję że jej tak zostanie ;).

Aenu, kate88:), Paula_29, Szmaragdowa, natki89, Krokodylica lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ryba to dołączam do stresujących się :) tez w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek cc i nie powiem zaczynam się denerwować ;)

Rybaaaa lubi tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Ryba to dołączam do stresujących się :) tez w poniedziałek idę do szpitala a we wtorek cc i nie powiem zaczynam się denerwować ;)
    to już jesteśmy 3. Ja w poniedziałek jeszcze wizyta u ginekologa. A we wtorek rodzę sn i też się mega stresuje. Ktoś jeszcze na wtorek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 17:29

kate88:) lubi tę wiadomość

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ze muszę coś wymyślić tylko najgorsze że pomysłów brak. Tak jak Ryba pisze był Mikołaj, święta więc pomysły wyczerpane. Myślałam, że ktoś podrzuci pomysł na fajną zabawkę, która się można pobawić dłuższego niż jeden dzień. Może wasze maluchy dostały ostatnio coś fajnego

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innesa gratuluję:)
    Annaki to było twoje pierwsze czy drugie cc?
    Czyli mówisz że da się przeżyć?

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to było drugie i tak o ile obkurczanie macicy było trochę gorzej tera z bo bardziej bolało to z kolei to pierwsze wstawanie mogę powiedzieć że nie bolało wcale może wcześniej dostałam mocniejsze prochy albo co. Poprzednio pierwsze wstanie było bardziej piekące ale później już ok. Dzisiejsze było od razu dużo dużo lepiej, poszłam do łazienki przebrałam się umylam i było ok

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Szmaragdowa Ekspertka

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciąże na clexane, pytałam lekarke to powiedziała, że przy porodzie sn nie jesteś w stanie przewidzieć kiedy to będzie więc nie ma jak odstawic i że moja dawka (o,4) to taka profilaktyczna jest, że nic się nie będzie działo w razie czego, no trzymam ją za słowo :D

Dziś dostałam takich kurde skurczy, że autentiko myślałam, że się zaczyna :O
    ale położyłam się, pooddychałam głęboko i przeszło
    To mi uświadomiło jak strasznie się boje :D Ja nie chce jeszcze rodzić! Boże, nie jestem gotowaaaa :D kiedy minęło te 9 miesięcy podczas których miałam się psychicznie przygotować?! NO KIEDY?!

Krokodylica, Myszk@ lubią tę wiadomość

Jagna <3 24.01.2018
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Wiem, ze muszę coś wymyślić tylko najgorsze że pomysłów brak. Tak jak Ryba pisze był Mikołaj, święta więc pomysły wyczerpane. Myślałam, że ktoś podrzuci pomysł na fajną zabawkę, która się można pobawić dłuższego niż jeden dzień. Może wasze maluchy dostały ostatnio coś fajnego
    Polecam play doh dentysta ;) moja dostała na gwiazdkę i wciąż się bawi

Szmaragdowa zadaję sobie to samo pytanie... te 9 miesięcy za szybko przeleciały. Jak wczoraj wieczorem rozmawiałam przez telefon z położną to ona do mnie "to co Ania dasz jutro czadu?" To mnie zatkało, że co? że już mam rodzić? Ale się zgodziłam. A dzisiaj się z nią spotkałam i doszłyśmy do wniosku, że jednak na wtorek, a już bym miała z głowy. Właściwie to ja wyglądałam na nieprzekonaną, że jak to dzisiaj? Boję się porodu, pobytu w szpitalu chyba jeszcze bardziej... niby mam już te 5cm rozwarcia, a i tak wiem, że będzie bolało jak cholera... przecież musi boleć ;(

I moje odwieczne pytanie "Dlaczego kobieta musi rodzić?" Facet też by mógł... a on co będzie na porodówce i dodatkowo dostanie dyplom dzielnego tatusia... no masakra... jak to przecież ja się namęczyłam, a nie on...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2018, 18:10

Paula_29, Szmaragdowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakis zestaw lego albo simba albo playmobil?

‹‹ 1050 1051 1052 1053 1054 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ