Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Polaj wrote:Piszecie o obkurczaniu a ja sie zastanawiam ile czasu sie krwawi po cc.
W poprzednim pologu jakos mi sie wydawal trn proces dosc rozciagniety w czasie. Teraz juz mam tylko plamienia a jestem dopuero 9 dzien po.
Jak to bylo u Was?Polaj lubi tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:A tak z innej beczki, dziewczyny jaki prezent polecacie dla 3,5 latki od braciszka. Córka chciała hatchimals ale doczytałam że często się nie wykluwa i nie robi nic szczególnego, trafia w kąt. Wytłumaczylismy ze się często psują ale mała teraz nie ma pomysłu i nie wiemy co fajnego moglibyśmy kupić.zabawek ma dużo więc ciężko. Ciastoliny, piasek kinetuczny, kuchnie i te rzeczy ma. Co innego?za dużo czasu już nam nie zostało
Moja dostała od Łucji płytę z muzyką dla dzieci (Arkę Noego) i wciąż jej słucha.Muska, Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Gosiak Ty to masz śpioszki
Moja wczoraj wyjątkowo długo nie mogła zasnąć.
Za to teraz kiedy nie chodzi do przedszkola rano śpi do 8 albo i dłużej, czasem do 9 dociągnie.
Oj ciężko się jej będzie przestawić na wstawanie o 7.
Któraś pisała o odbieraniu z przedszkola, właśnie też się zastanawiam, chyba poszukam dostawki do wózka żeby mogła na niej stać, do przedszkola blisko ale Zuzia do tej pory jeździła wózkiem i teraz jest rozpacz, że jak to ona na nogach a Łucja wózkiem... -
Wczoraj mija gwiazda na szczęście odpadła szybko więc wieczór był spokojny.Wstala dopiero o 7 więc też rewelacja
Gorzej że wstała i kaszle jak gruźlik
Obym tego nie podłapała teraz,to jest to czego się bałam na samej końcówce właśnie...
Kroko te dostawki są świetne,też kupię bo córka przechodzi właśnie kryzys chodzenia na nogach.Wczoraj zrobila mezowi mega scenę jak wracali z przedszkola ze ja bola nóżki i ona nie idzie i już.Darla się całą drogę że ja słyszałam w domu już z 10metrow.Ale ona jest wysoka i do wózka się nie zmieści i nie jeździ nim już od zeszłych wakacji.
Jeszcze planuje nosić małego w chuście to parę spacerów zrobimy na pewno wszyscy na nogach.Mam już kupione polary do noszenia dla dwojga.
Dostawki to Lascal są fajne.W empiku.com albo smyku są czasem na nie promocje i można kupić za 100 ta standardowa.Jest wtedy gwarancja itp.Ale można też odkupić bo to chyba się nie zużywa jakoś mocno. -
Moniczko i Ana gratuluję
Dzięki za pomysły na prezent
Kroko mamy już Arkę Noego.Zuzia też słucha non stop, połowę piosenek zna już na pamięć
My też będziemy kupować dostawke ale chyba tą z siedzonkiem w razie dłuższych spacerów
Muska zobacz sobie tylko na te najtańsze dostawki do ilu są kilogramów i ile mają cm na nogi bo mi się wydawały jakieś małe.
Co do używanych też o tym myślałam ale koleżanka która ma odradzała bo podobno te zaczepy do wózka się mocno wyrabiaja więc trzeba by było taką używaną sprawdzić a nie internetowoKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Polaj wrote:Piszecie o obkurczaniu a ja sie zastanawiam ile czasu sie krwawi po cc.
W poprzednim pologu jakos mi sie wydawal trn proces dosc rozciagniety w czasie. Teraz juz mam tylko plamienia a jestem dopuero 9 dzien po.
Jak to bylo u Was?
Ja jestem 3 tygodnie po i wciąż plamie. W sumie plamienie zaczęło się dopiero jakieś 3-4 dni temu, do tego czasu było normalne krwawienie. Z Alą było zupełnie inaczej, już po kilku dniach wszystko ustapiło. Ale nie sądzę ze to kwestia cc. -
piri piri wrote:Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!
8.01 rozpakowałam się i ja58 cm 3560 g
Poród express, o 6.00 dojechaliśmy do szpitala a o 7.20 było już po wszystkimpiri piri lubi tę wiadomość
Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Z tym krwawieniem to sprawa indywidualna.Ja po porodzie sn krwawilam bite 6 tygodni,czyli tyle co połóg trwa. Normalnie miałam wrażenie że to wszystkie miesiączki z tych 9 m-cy naraz
Czyli mega długo.
Co prawda nie po CC ale też po łyżeczkowaniu krwawilam też jakoś 4 tygodnie.I to nie plamienia ale krwawienie właśnie.Czyli taka mam urodę i przypuszczam że po tym porodzie też długo będę z podpaskami chodzić... -
Muska wrote:Wczoraj mija gwiazda na szczęście odpadła szybko więc wieczór był spokojny.Wstala dopiero o 7 więc też rewelacja
Gorzej że wstała i kaszle jak gruźlik
Obym tego nie podłapała teraz,to jest to czego się bałam na samej końcówce właśnie...
Kroko te dostawki są świetne,też kupię bo córka przechodzi właśnie kryzys chodzenia na nogach.Wczoraj zrobila mezowi mega scenę jak wracali z przedszkola ze ja bola nóżki i ona nie idzie i już.Darla się całą drogę że ja słyszałam w domu już z 10metrow.Ale ona jest wysoka i do wózka się nie zmieści i nie jeździ nim już od zeszłych wakacji.
Jeszcze planuje nosić małego w chuście to parę spacerów zrobimy na pewno wszyscy na nogach.Mam już kupione polary do noszenia dla dwojga.
Dostawki to Lascal są fajne.W empiku.com albo smyku są czasem na nie promocje i można kupić za 100 ta standardowa.Jest wtedy gwarancja itp.Ale można też odkupić bo to chyba się nie zużywa jakoś mocno.
A rzucisz jakiś link jaką masz na myśli?
Właśnie patrzyłam na tą firmę tylko są różne rodzaje a ja nie wiem która mi podejdzie do wózka. -
Mama-Ali wrote:Ja jestem 3 tygodnie po i wciąż plamie. W sumie plamienie zaczęło się dopiero jakieś 3-4 dni temu, do tego czasu było normalne krwawienie. Z Alą było zupełnie inaczej, już po kilku dniach wszystko ustapiło. Ale nie sądzę ze to kwestia cc.Córcia- 3 stycznia 2018
Synek- grudzien 2012 -
Gratuluję nowym mamusiom
niech dzieciaczki rosną silne i zdrowiutkie!
Nie wiem jak dziś u Was, ale w Warszawie mamy piękną pogodę, jest w miarę ciepło i... mam tak zjebany humor od rana, że aż... GRRRR!!! W nocy się budziłam co chwilę, śniło mi się, że podtapiałam niemowlaka (żeby złamać silną wolę jakiejś księżniczki, WTF?!), bolą mnie plecy, biodra, pośladki, ciągną pachwiny i nawet uda! Na dodatek całą noc i teraz też spina mi się brzuch... Oddycham przeponą, ale czuję się po prostu okropnie...
Nawet powiedziałam K. żeby dziś sam pojechał do babci, bo mam tak zły humor, że na pewno bym na nią za coś nakrzyczała i nawarczała... może jakoś sobie poprawię humor, jak kupię lody czekoladowe, to zazwyczaj pomaga
Czy inne nierozpakowane też mają sporo śluzu? Takiego gęstego i biało-żółtego, na prawdę ostatnie dwa dni czuję, że mam mokro. Dziwne to.
Lecę wziąć prysznic, może chociaż to trochę rozluźni to ciągłe napięcie w całym ciele...
Miłego dnia babeczki!