X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana,moniczko i piri gratulacje!! :) ♡♡

ana167, piri piri lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Didi_85 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Piszecie o obkurczaniu a ja sie zastanawiam ile czasu sie krwawi po cc.
    W poprzednim pologu jakos mi sie wydawal trn proces dosc rozciagniety w czasie. Teraz juz mam tylko plamienia a jestem dopuero 9 dzien po.
    Jak to bylo u Was?
    JA gdzies od 10 dnia po mialam tylko plamienia,ktore trwaly kilka dni W chwili obecnej juz nie mam kompletnie nic

Polaj lubi tę wiadomość

bl9cj44ju5b5nnuu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A tak z innej beczki, dziewczyny jaki prezent polecacie dla 3,5 latki od braciszka. Córka chciała hatchimals ale doczytałam że często się nie wykluwa i nie robi nic szczególnego, trafia w kąt. Wytłumaczylismy ze się często psują ale mała teraz nie ma pomysłu i nie wiemy co fajnego moglibyśmy kupić.zabawek ma dużo więc ciężko. Ciastoliny, piasek kinetuczny, kuchnie i te rzeczy ma. Co innego?za dużo czasu już nam nie zostało

Moja dostała od Łucji płytę z muzyką dla dzieci (Arkę Noego) i wciąż jej słucha. :)

Muska, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hejka. Dzis o 9.23 urodzila sie Janeczka przez CC.Wazy 2766 i mietzy 54cm ale ma b.dlugie nogi hyhyy ja powoli dochodze do siebie wraca czucie w nogach.
    Pozdrawiamy Was Koxhane!!!

Gratulacje :-)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dziewczyny, bardzo Was przepraszam, że tak długo nie pisałam. Hania urodziła się SN 10.01, 54cm i 3690g

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Mamy Ole, urodziła sie jeszcze 12.01. Nie chciala 13. Ma 54 cm i 3785 gramów.
    Edit. Porod sn.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych!
    8.01 rozpakowałam się i ja ;) 58 cm 3560 g
    Poród express, o 6.00 dojechaliśmy do szpitala a o 7.20 było już po wszystkim :)

piri piri lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak Ty to masz śpioszki :)
    Moja wczoraj wyjątkowo długo nie mogła zasnąć.
    Za to teraz kiedy nie chodzi do przedszkola rano śpi do 8 albo i dłużej, czasem do 9 dociągnie.
    Oj ciężko się jej będzie przestawić na wstawanie o 7.

Któraś pisała o odbieraniu z przedszkola, właśnie też się zastanawiam, chyba poszukam dostawki do wózka żeby mogła na niej stać, do przedszkola blisko ale Zuzia do tej pory jeździła wózkiem i teraz jest rozpacz, że jak to ona na nogach a Łucja wózkiem...

• Muska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko,Ana i piri gratulacje!!!

ana167, piri piri lubią tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mija gwiazda na szczęście odpadła szybko więc wieczór był spokojny.Wstala dopiero o 7 więc też rewelacja :) Gorzej że wstała i kaszle jak gruźlik :( Obym tego nie podłapała teraz,to jest to czego się bałam na samej końcówce właśnie...

Kroko te dostawki są świetne,też kupię bo córka przechodzi właśnie kryzys chodzenia na nogach.Wczoraj zrobila mezowi mega scenę jak wracali z przedszkola ze ja bola nóżki i ona nie idzie i już.Darla się całą drogę że ja słyszałam w domu już z 10metrow.Ale ona jest wysoka i do wózka się nie zmieści i nie jeździ nim już od zeszłych wakacji.
    Jeszcze planuje nosić małego w chuście to parę spacerów zrobimy na pewno wszyscy na nogach.Mam już kupione polary do noszenia dla dwojga.
    Dostawki to Lascal są fajne.W empiku.com albo smyku są czasem na nie promocje i można kupić za 100 ta standardowa.Jest wtedy gwarancja itp.Ale można też odkupić bo to chyba się nie zużywa jakoś mocno.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko i Ana gratuluję:)

Dzięki za pomysły na prezent
    Kroko mamy już Arkę Noego.Zuzia też słucha non stop, połowę piosenek zna już na pamięć:)

My też będziemy kupować dostawke ale chyba tą z siedzonkiem w razie dłuższych spacerów
    Muska zobacz sobie tylko na te najtańsze dostawki do ilu są kilogramów i ile mają cm na nogi bo mi się wydawały jakieś małe.
    Co do używanych też o tym myślałam ale koleżanka która ma odradzała bo podobno te zaczepy do wózka się mocno wyrabiaja więc trzeba by było taką używaną sprawdzić a nie internetowo

Krokodylica lubi tę wiadomość

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Poród express, o 6.00 dojechaliśmy do szpitala a o 7.20 było już po wszystkim :)
    gratulacje ;)

Gosiak, piri piri lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Piszecie o obkurczaniu a ja sie zastanawiam ile czasu sie krwawi po cc.
    W poprzednim pologu jakos mi sie wydawal trn proces dosc rozciagniety w czasie. Teraz juz mam tylko plamienia a jestem dopuero 9 dzien po.
    Jak to bylo u Was?

Ja jestem 3 tygodnie po i wciąż plamie. W sumie plamienie zaczęło się dopiero jakieś 3-4 dni temu, do tego czasu było normalne krwawienie. Z Alą było zupełnie inaczej, już po kilku dniach wszystko ustapiło. Ale nie sądzę ze to kwestia cc.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Gratulacje :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 2 dni po cc ale też nie ma za dużo tej krwi. Można powiedzieć że jak normalny okres nie za mocny. Pytałam to mówili że jest ok i że po prostu zostało dobrze wszystko wyczyszczone

Polaj lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym krwawieniem to sprawa indywidualna.Ja po porodzie sn krwawilam bite 6 tygodni,czyli tyle co połóg trwa. Normalnie miałam wrażenie że to wszystkie miesiączki z tych 9 m-cy naraz ;) Czyli mega długo.
    Co prawda nie po CC ale też po łyżeczkowaniu krwawilam też jakoś 4 tygodnie.I to nie plamienia ale krwawienie właśnie.Czyli taka mam urodę i przypuszczam że po tym porodzie też długo będę z podpaskami chodzić...

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Wczoraj mija gwiazda na szczęście odpadła szybko więc wieczór był spokojny.Wstala dopiero o 7 więc też rewelacja :) Gorzej że wstała i kaszle jak gruźlik :( Obym tego nie podłapała teraz,to jest to czego się bałam na samej końcówce właśnie...

Kroko te dostawki są świetne,też kupię bo córka przechodzi właśnie kryzys chodzenia na nogach.Wczoraj zrobila mezowi mega scenę jak wracali z przedszkola ze ja bola nóżki i ona nie idzie i już.Darla się całą drogę że ja słyszałam w domu już z 10metrow.Ale ona jest wysoka i do wózka się nie zmieści i nie jeździ nim już od zeszłych wakacji.
    Jeszcze planuje nosić małego w chuście to parę spacerów zrobimy na pewno wszyscy na nogach.Mam już kupione polary do noszenia dla dwojga.
    Dostawki to Lascal są fajne.W empiku.com albo smyku są czasem na nie promocje i można kupić za 100 ta standardowa.Jest wtedy gwarancja itp.Ale można też odkupić bo to chyba się nie zużywa jakoś mocno.

A rzucisz jakiś link jaką masz na myśli?
    Właśnie patrzyłam na tą firmę tylko są różne rodzaje a ja nie wiem która mi podejdzie do wózka.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Ja jestem 3 tygodnie po i wciąż plamie. W sumie plamienie zaczęło się dopiero jakieś 3-4 dni temu, do tego czasu było normalne krwawienie. Z Alą było zupełnie inaczej, już po kilku dniach wszystko ustapiło. Ale nie sądzę ze to kwestia cc.
    Wiem ze podczad cc juz wstepnie czyszcza ale poprzednio chyba dluzej sie oczyszczalam. Z tym, ze wtedy mialam krwotok wewnetrzny podczas cc.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusiom :) niech dzieciaczki rosną silne i zdrowiutkie!

Nie wiem jak dziś u Was, ale w Warszawie mamy piękną pogodę, jest w miarę ciepło i... mam tak zjebany humor od rana, że aż... GRRRR!!! W nocy się budziłam co chwilę, śniło mi się, że podtapiałam niemowlaka (żeby złamać silną wolę jakiejś księżniczki, WTF?!), bolą mnie plecy, biodra, pośladki, ciągną pachwiny i nawet uda! Na dodatek całą noc i teraz też spina mi się brzuch... Oddycham przeponą, ale czuję się po prostu okropnie...

Nawet powiedziałam K. żeby dziś sam pojechał do babci, bo mam tak zły humor, że na pewno bym na nią za coś nakrzyczała i nawarczała... może jakoś sobie poprawię humor, jak kupię lody czekoladowe, to zazwyczaj pomaga :P

Czy inne nierozpakowane też mają sporo śluzu? Takiego gęstego i biało-żółtego, na prawdę ostatnie dwa dni czuję, że mam mokro. Dziwne to.

Lecę wziąć prysznic, może chociaż to trochę rozluźni to ciągłe napięcie w całym ciele...

Miłego dnia babeczki!

mjvyi09k1yghelay.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko, Ana, Piri piri - gratulacje!

ijpbj48a4iy2absw.png
‹‹ 1052 1053 1054 1055 1056 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ