X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzicie z taką kondycja nie można za szybko urodzić :P trzeba czekac aż się będzie pełzało i błagało dziecko o litość :P

Aenu a Ty nawet kłucia w szyjce nie czułaś/ nie czujesz? Mnie kilkanaście razy dziennie szyjka zakluje i liczę na to że rozwarcie się robi :P ale Ciebie to podziwiam jak tak możesz chodzić i nic nie czuć :P

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ciagle nic. Te wczorajsze bole to falstart pewnie ze zmeczenia po prostu.....
    Cyyba sie kurde przeziebilam :/. Mam katar. Od rana robie inhalacje i dzisiaj nigdxie sie nie ruszam z domu. Ehhhh masakra. Akurat na końcówce takie cos. Fakt faktem ze teraz bylo mi tak straszliwie goraco że moglo mnie przewiac.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oublier tylko pozazdrościć :)

Natki niezła kondycha. :)
    Mi teraz kondycja spadła na poziom 0.

Dziewczyny które już karmiły piersią: jak się to wszystko unormuje to dziecko je co kilka godzin czy dalej tak wisi na cycu?
    Zuzia jak zjadła butlę to mogłam z nią spacerować 3 godziny (z zegarkiem w ręku) a teraz chwilę i muszę wracać bo Mała chce znowu cyca. :/
    Mi mala je co 2 lub 3 godziny z tym ze pije przez 30 minut a w nocy tylko piersi zmieniam i trwa to nawet 3 godziny masakra. Powiem szczerze tego z synem nie miakam. On jadl 15 minut i spal dalej ona to calkiem inny model :)
    Ciagle sie zastanawiam czy bedzie kiedys ssala szybciej bo jak chce to potrafi. Chyba teraz nsjbardziej potrzebuje przytulenia.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Widzicie z taką kondycja nie można za szybko urodzić :P trzeba czekac aż się będzie pełzało i błagało dziecko o litość :P

Aenu a Ty nawet kłucia w szyjce nie czułaś/ nie czujesz? Mnie kilkanaście razy dziennie szyjka zakluje i liczę na to że rozwarcie się robi :P ale Ciebie to podziwiam jak tak możesz chodzić i nic nie czuć :P
    Mi często brzuch twardnieje, a nasila się wieczorami i wydaje mi się, że od tego to rozwarcie, ale nie wiem. A tak to czasami czuje pobolewania w podbrzuszu.

• Muska Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oublier tylko pozazdrościć :)

Natki niezła kondycha. :)
    Mi teraz kondycja spadła na poziom 0.

Dziewczyny które już karmiły piersią: jak się to wszystko unormuje to dziecko je co kilka godzin czy dalej tak wisi na cycu?
    Zuzia jak zjadła butlę to mogłam z nią spacerować 3 godziny (z zegarkiem w ręku) a teraz chwilę i muszę wracać bo Mała chce znowu cyca. :/
    Hej dziewczyny.
    Kroko,u mnie się potem unormowało.Na początku b.czesto wisiała na cycu i b.dlugo jadła,tak do pół godziny nawet.
    PO jak ma czasie wydłużały się przerwy między karmieniem i było one coraz krótsze.doszlysmy do 3 godzin odstępu jak w zegarku właśnie i jadła max.15 min.(Dla porównania syn mojej koleżanki jadł 5 minut tylko).
    Potem zmiejia się już skład pokarmu więc wystarcza dziecku na dłużej.Nawet kolor mleka się zmienia.Pamietam bo czasem odciągałam do butelki jak było za dużo.
    Ale córka od początku była mega ssakiem i dużo ciągnęła. No a po karmieniu ciągnęła smoczka ;) Czasem się trafi taki mega ssakiem ;)
    Za to teraz to dalej ma gastro fazę i je wszystko prawie a jest szczupła.Nigdy nie mogłam narzekać że mam dziecka niejadka ;)

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pije co 2-3 h, ale po karmieniu często musi być smoczek. Synek nie chciał smoczka i przez to nawet co 30 minut/ co godzinę musiałam wyciągać pierś.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• .aś. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica, u mnie córa wisiała na piersi w zasadzie przez pierwszy rok, potem już nie wisiała, bo wróciłam do pracy xd W dodatku jak szłam na uczelnię 8-20 to potrafiła przez cały dzień nic nie tknąć. 3 miesięczne dziecko. Straszny był z niej cycoch.

Ja się witam w 40 tyg. W czwartek gin powiedziała, że szyjka skrócona i miękka i główki nie może wypchnąć tak się mała pcha. Skurcze przepowiadające/bóle okresowe i kłucia męczą od 2 tyg, zwłaszcza nocami, ale widocznie tak ma być. Jako, że powodem pierwszej cc była twarda, żelazna, zamknięta szyjka w 42 tyg to mnie takie info bardzo cieszy ;) Jutro pierwsze ktg, oby wszystko było ok. A po południu zaliczenia na uczelni xD

Aenu lubi tę wiadomość

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jesteśmy przy temacie karmienia. Moja mała ma problem z łapaniem brodawki, można temu jakoś zaradzić czy po prostu duzo przystawiać?

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • .aś. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniczko, możesz spróbować wyciągnąć ją "ręcznie" przed karmieniem. Po jakimś czasie już nie będzie takiej potrzeby.

Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka

1) schudnąć 10kg:
    94🎉 (3.05)
    93🎉(29.05)
    92? 91? 90? 89? 88? 87? 86? 85?
    2) przyjmować suple
    3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
    1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
    2 wizyta: ?
    3 wizyta: ?

---
    Późne owulacje
    Karmienie piersią
    PCOS
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to moja starsza jadła co 3 godz. Pojadła 5-7 min i była najedzona. Bite 3 tyg. musiałam ją nawet wybudzać bo żółtaczka nie chciała schodzić, to i była mocno ospała. 2 córa jak się przyssała to odessać się nie chciała, a między 20 a 24 to wisiała na mnie praktycznie non stop. I tak do pół roku prawie. Zobaczymy jak bedzie z młodym. Psychika u mnie już działa i po dzisiejszej nocy wstałam z mokrą bluzką i plamą na prześcieradle :-o i od rana boli mnie ta pierś, z której był wyciek...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Dziewczyny a jak jesteśmy przy temacie karmienia. Moja mała ma problem z łapaniem brodawki, można temu jakoś zaradzić czy po prostu duzo przystawiać?

Ja przy synku musiałam przez 3tygodnie używać kapturków na piersi, ale mam nadzieję, że Ciebie to ominie. Niemniej jednak pomogło, bo było ciężko i wyciąganie brodawek przed karmieniem u mnie nie wystarczyło.

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że 10.01 urodziłam synka Oskarka ma 56 cm i ważył 3350 g przy porodzie teraz spadł jak każdy noworodek :). Niestety skończyło się cc bo w trakcie przy 6 cm rozwarciu okazało się ze mam wąska miednice za słabe skurcze i lekarze bali się czekać ale może to dobrze niż jeśli miałoby się coś stać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 12:27

Aenu, .aś., Muska, Oublier, wronka, Lagostina, ŚwinkaMinka, Rybaaaa, Polaj, helagazela, kate88:), Paula_29, Szmaragdowa, Krokodylica, ktosiowa, Morwa, calza, Myszk@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Melduję że 10.01 urodziłam synka Oskarka ma 56 cm i ważył 3350 g przy porodzie teraz spadł jak każdy noworodek :). Niestety skończyło się cc bo w trakcie przy 6 cm rozwarciu okazało się ze mam wąska miednice za słabe skurcze i lekarze bali się czekać ale może to dobrze niż jeśli miałoby się coś stać
    Gratulacje ;)

• Oublier Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która jutro jedzie na porodówke po wózek? ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:

Gratulacje :)

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chetnych dużo tylko ciekawe któremu maluszkowi kolor wózka odpowiada :)

ana167 lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Terminowo ja spełniam na jutro wymagania :D ale wozek mogę oddać :P

Od rana delikatne pobolewa mnie brzuch, ale jak zwykle pewnie nic z tego nie będzie :)

Byliśmy z Mężem na małym szopingu i na lodach :) teraz wracamy do domu na obiadek :)

Girl gratuluję!

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Gratuluje :)

Vilu lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Widzialam kiedys urzadzenie do wyciagania wkleslych brodawek Niplette chyba sie nazywa. Osobiscie nie mam tego problemu wiec nie wiem czy to sie sprawdza.
    Moja szwagierka natomiast karmila przez kapturki.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • kate88:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl gratulacje !!♡♡♡

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
‹‹ 1054 1055 1056 1057 1058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ