X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    W klinice mieli bardzo wczesne godz , a mi nie pasują wczesne bo musiała bym sie zrywać o 5 i jeszcze te poranne korki, także wzięłam poniedz :)
    Ja idę 15 na "szybki podgląd" także nie jesteś sama ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula95 wrote:
    niestety dziewczynki zegnam sie z wami; tak jak myslalam poronienie, powodzenia wam zycze
    O noł! :/ Tak mi przykro :/:/:/ Trzymaj się Kochana ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie to musi być cudowne zobaczyć to serdunio ❤️❤️❤️
    A ty jeszcze musimy z Balwankiem tyle czekać

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ja idę 15 na "szybki podgląd" także nie jesteś sama ;)

Super :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - bardzo mi przykro, wiem co czujesz, ale jeszcze się wszystko ułoży.

Mama-Ali i Pietruszka - super wieści dziewczyny

Ja też słyszałam serduszko :) maleństwo ma 5,9 mm według USG wynika, że ciąża ma 6tyg i 3 dni, czyli jest o dzień młodsza.
    Jestem bardzo szczęśliwa :) Oby tym razem wszystko się udało.
    Kolejna wizyta 25 maja. Muszę zrobić do tego między innymi czasu glukozę, ponieważ w ostatniej ciąży miałam cukrzycę ciążową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 22:00

Agniechaaaa, Krokodylica, Mama-Ali, Raven, be_aduska, Inez87 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    O tak kochana :)

Czy któraś z Was idzie ze mna na wizyte 15 maja w poniedziałek? ;) czy bede sama ? ;)
    Ja idę ja idę z tym że dopiero na 18

Angela* lubi tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, pytanie do tych na l4. Po radosciach i w ogóle przypomniało mi się że dostałam l4 ciążowe :D jak i kiedy należy poinformować pracodawcę aby dostawać wynagrodzenia? Czy trzeba to też zgłosić do ZUS czy tym już się zajmie pracodawca?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Ja idę ja idę z tym że dopiero na 18

Super ! :) ja mam na 12 .00 :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczęta, pytanie do tych na l4. Po radosciach i w ogóle przypomniało mi się że dostałam l4 ciążowe :D jak i kiedy należy poinformować pracodawcę aby dostawać wynagrodzenia? Czy trzeba to też zgłosić do ZUS czy tym już się zajmie pracodawca?

Mi maz zawozil l4 ciazowe do pracodawcy :) a do zusu nic nie zawozilam :)
    Nawet każde kolejen l4 mam przywozic do ptacodawcy bezpośrednio, nie do zusu :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Ja zaniosłam na 2 dzien l4. Z tego co wiem przez 33dni płaci pracodawca dopiero potem ZUS :)

• alexast Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

L4 ciążowe powinno mieć w kodzie B (o ile dobrze pamiętam) oznacza to, że to ciążowe l4. O l4 musisz pracodawcę powiadomić do 3 dni a l4 donieść do 7 dni. O ile przepisy sie nie zmieniły. L4 jest 100% płatne, ale nie obejmuje premii uznaniowych.
    Jeśli pracodawca ma powyżej 25 pracowników wynagrodzenie wypłaca ci pracodawca,jeśli Twój pracodawca ma poniżej 25 pracowników to płaci Ci bezpośrednio zus (o ile nic się w międzyczasie nie zmieniło)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2017, 22:14

pietruszkanatki, FreshMm lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) tzn wiem, że zwolnienie do pracodawcy, ale myślałam że może ZUS też muszę poinformować w ogóle o fakcie ciąży. No to mąż zawiezie l4 a ja tylko jutro zadzwonię gdzie trzeba jaka jest sytuacja :) też bym niby wolała informować po 13 tygodniu, ale właśnie to przecież te teraz są najważniejsze i to teraz trzeba się najbardziej oszczędzać.

Angela* lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 11 maja 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o l4 to wszystko zależy od kadrowej pamiętam jak dziewczyny w pierwszej ciąży pisały że opóźnione maja wypłaty bo kadrowa zapomniała wysłać dokumentów do zus takze czasami warto miec rękę na pulsie i dopytać w kadrach.

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się rozpisałyscie. :)
    Ja ostatnio mam tyle pracy i brakuje mi czasu ale jutro wszystko przeczytam i uzupełnię listę :*

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2017, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc kochane

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • KaroP Znajoma

Wysłany: 12 maja 2017, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny , jak to jest u Was z objawami ? Jestem w 6 tyg według OM ale zupełny ich brak.... Nie wiem co o tym myśleć. Zaraz lecę na betę, strasznie się boje ze coś nie tak się rozwija lub już przestało się rozwijać.

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny

Widzę że dzisiaj dwie wizyty- powodzenia!

Powodzenia też dla betujących, jeśli dziś takie są ;)

U nas dziś trochę lepsza pogoda, mam nadzieję że zima na dobre się skończyła i będzie można zacząć cieszyć się słoncem.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroP wrote:
    Cześć dziewczyny , jak to jest u Was z objawami ? Jestem w 6 tyg według OM ale zupełny ich brak.... Nie wiem co o tym myśleć. Zaraz lecę na betę, strasznie się boje ze coś nie tak się rozwija lub już przestało się rozwijać.

Karola, u mnie nie ma zadnych objawów- a wczoraj na usg, wszystko super.
    Także nie musi być ;). Ja już pisałam że z córą miałam tak dużo i tak silne mdłości ze dziękuje niebiosom że na razie nie ma nic.
    A w ciąży z pustym jajem na poczatku już wymiotowałam. Nie ma reguł.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy jakieś tam są ale te najgorsze dopiero nam się zaczną. Ech.

U mnie noc nie przespana, córka nie mogła spać i rzucała się po całym łóżku.

Co do l4 zanosi się do zakładu pracy.
    Teraz zus szuka pieniędzy i bardzo lubi kontrolować ciężarne więc polecam być w domu w czasie godzin prac zusu bo jak nie zastaną Was w domu to wstrzymają wypłatę świadczenia.
    Ja też od dzisiaj na l4.

‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ