X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziewczyn nie ma żadnych objawów, nie siusiam częściej, ani nie mam mdłości. Jedyny objaw to brak miesiaczki:) no może wieczorem troszkę więcej bolą piersi a poza tym nic a nic. Ale ja jakoś się tym nie martwię. Dziewczyny już wielokrotnie mówimy że na typowe objawy jest jeszcze czas :)

Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ja nie mam objawów, a powinnam mieć podwójne ;D

Słuchajcie Krokodylicy, dobrze gada :) Z ZUSem nie ma żartów a na matki są zawzięci strasznie ostatnio... Czepiają się wszystkiego...

Marzycielka111192, Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mnie zastanawia jedna rzecz- przecież kobieta na L4 w ciązy nie ma wpisanego że to zwolnienie w czasie którego ma leżec. Tak wiec może wyjść do lekarza, apteki, na badania, czy zwyczajnie wyjść z domu. Na jakiej podstawie wstrzymuja wypłate świadczeń? Jak udowodnią że nie bylam np własne w aptece?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczęta :D i u mnie serduńko :)
    Lekarz mówi, że wszystko dobrze, tyle że wiek ciąży wg USG ocenił na 5tydzień 6 dzień a według miesiączki powinien być 6i 1 dzień. Myślicie, że to niedobrze?
    Wielkość maleństwa 2,8mm.
    Już serduszko?
    A u mojego 5 mm nie ma. :(

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zus szuka jak może, byle nie płacić - a się kurde należy jak psu buda za to ile im tych pieniędzy tam wpłacamy.
    Kontrole są bardzo różnie - ja słyszałam praktycznie tylko o kontrolach z donosu 'zyczliwych'... Ręce opadają.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Wiecie co, mnie zastanawia jedna rzecz- przecież kobieta na L4 w ciązy nie ma wpisanego że to zwolnienie w czasie którego ma leżec. Tak wiec może wyjść do lekarza, apteki, na badania, czy zwyczajnie wyjść z domu. Na jakiej podstawie wstrzymuja wypłate świadczeń? Jak udowodnią że nie bylam np własne w aptece?

Nie, oni nic nie muszą udowadniac, Ty musisz się wytłumaczyć i pokazać paragon albo receptę od lekarza. A jak chcesz dbać o zdrowie i spacerować to chyba zdjęcie z parku z datą i zalecenie spacerów, bo cholera wie co inspektor zrobi...

Paranoja.

Krokodylica lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kciukasy za wizyty i za wszystkie bety :)

Co do zusu , trzeba uważać, moja koleżanka miala kontrole ...

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Już serduszko?

Raven narazie się nie martw na zapas - to zależy od wielu czynników, od sprzętu, od tego gdzie lekarz przyłoży miarke jak mierzy na usg, od położenia macicy i tego jak akurat Ty jesteś ułożona w trakcie badania - mogło po prostu nie być widać a może być tak ze serduszko dopiero ruszyło np godzinę po usg :) na takim wczesnym etapie wszystko ma znaczenie, więc o pomyłkę pomiarowa nie trudno ;) co oczywiście nie oznacza, że cokolwiek jest nie tak jak trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 08:47

Raven lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroP wrote:
    Cześć dziewczyny , jak to jest u Was z objawami ? Jestem w 6 tyg według OM ale zupełny ich brak.... Nie wiem co o tym myśleć. Zaraz lecę na betę, strasznie się boje ze coś nie tak się rozwija lub już przestało się rozwijać.

Kochana ciesz sie , ze nie masz uciążliwych objawow :) napewno z dzidzia wszystko dobrze :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Już serduszko?
    Kochana u mnie też nie ma :( w środę maluszek miał 0,48 cm i też brak serduszka

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :D a jak np z jedzeniem i Was? Chodzi mi o to, że często czytam rozbieżne informacje co do tego, co można jeść a czego nie. Chodzi mi np szczególnie o salami, np. Na bbf napisane że suszona więc można jeść, a w innych miejscach że nie,bo surowa. A ja np lubię i kilka dni temu jadłam a dziś zglupialam. Pomijam że oczywiście nie można jeść tatara i serów plesniowych.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Melevis90 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ZUSu dziewczyny maja racje, cholera wie co im do głowy strzeli, o różnych sytuacjach słyszałam. Chociaz ja akurat nie mam co narzekać, od 12tyg byłam na L4 i to jeszcze tak, ze 3tyg w miesiącu zwolnienie i tydzień pracy (własna działalność bez pracownika, musiałam) i pozniej macierzyński tez bez problemu mi przeszedł, przez cały okres ciazy i macierzyńskiego nie miałam żadnej kontroli.

ckaiskjowekd33ex.png
    10dpo 7.29, 12dpo 42.16, 14dpo 148.30, 18dpo 816.10 <3
    02.2017 [*] 6tc
    12.2015 Staś
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Raven narazie się nie martw na zapas - to zależy od wielu czynników, od sprzętu, od tego gdzie lekarz przyłoży miarke jak mierzy na usg, od położenia macicy i tego jak akurat Ty jesteś ułożona w trakcie badania - mogło po prostu nie być widać a może być tak ze serduszko dopiero ruszyło np godzinę po usg :) na takim wczesnym etapie wszystko ma znaczenie, więc o pomyłkę pomiarowa nie trudno ;) co oczywiście nie oznacza, że cokolwiek jest nie tak jak trzeba ;)
    Mam nadzieję... Mogłabym pójść gdzieś szybciej jeszcze prywatnie ale ja chyba się za bardzo boję, żeby usłyszeć że nadal nie ma serduszka . Wolę poczekać te dwa tygodnie do wizyty.

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie :*

I bardzo bardzo mi przykro, że nie które już nas opuściły :(

Paola87 co u ciebie? Robiłaś jeszcze kolejna betę?

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możecie to podajcie proszę wstępny termin porodu bo nie wiem przy jakiej dacie wpisać Was na listę :)

Halinova
    wronka
    LASKA
    Dorka87
    Aenu
    jagodowa91

<3 Zosia
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczyny :D a jak np z jedzeniem i Was? Chodzi mi o to, że często czytam rozbieżne informacje co do tego, co można jeść a czego nie. Chodzi mi np szczególnie o salami, np. Na bbf napisane że suszona więc można jeść, a w innych miejscach że nie,bo surowa. A ja np lubię i kilka dni temu jadłam a dziś zglupialam. Pomijam że oczywiście nie można jeść tatara i serów plesniowych.

Ja wczoraj miałam ochotę na tatara jak nigdy - obeszlam się smakiem. Salami takie sklepowe raczej ok, ma dużo innych substancji gorszych niż rzekome suszone lub nie ;) jadłam już ;)

Ja się tylko zastanawiam jak jest z owocami morza - no chyba na południu Europy kobiety mają to normalnie w diecie i jak nie jedzą surowego to chyba jest ok.
    A u nas niby niebardzo.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Mam nadzieję... Mogłabym pójść gdzieś szybciej jeszcze prywatnie ale ja chyba się za bardzo boję, żeby usłyszeć że nadal nie ma serduszka . Wolę poczekać te dwa tygodnie do wizyty.

Najważniejsze teraz jest to, co mniej Cie stresuje :) za dwa tygodnie będzie już na bank biło i to tak szybciutko, że tez nie będziesz się martwiła, że za wolno albo coś ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja wczoraj miałam ochotę na tatara jak nigdy - obeszlam się smakiem. Salami takie sklepowe raczej ok, ma dużo innych substancji gorszych niż rzekome suszone lub nie ;) jadłam już ;)

Ja się tylko zastanawiam jak jest z owocami morza - no chyba na południu Europy kobiety mają to normalnie w diecie i jak nie jedzą surowego to chyba jest ok.
    A u nas niby niebardzo.
    No to ok. Przestaje schizowac :p e sumie jutro idę na badania na toxoplazmoze więc będę na bieżąco :)

Wiesz ja z owoce morza jem, bo je uwielbiam, krewetki i ośmiornica szczególnie :) jak masz niesurowe to niby czemu nie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to ok. Przestaje schizowac :p e sumie jutro idę na badania na toxoplazmoze więc będę na bieżąco :)

Wiesz ja z owoce morza jem, bo je uwielbiam, krewetki i ośmiornica szczególnie :) jak masz niesurowe to niby czemu nie?

Bo gdzieś wyczytałam że nie. Eeee, chyba lepiej słuchać swojego organizmu i jak Ci nie szkodzi to jesz :) a jak by się tak skupiać to toxo można załapać od niedomytego owoca czy warzywa, więc chyba się w ogóle nie ma co spinać tylko tak normalnie dbać o siebie jak zawsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:16

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jem tylko surowego mięsa, surowych ryb i surowych jajek, no i serów pleśniowych z niepasteryzowanego mleka.. Resztę normalnie.

Co do kontroli wczoraj właśnie czytałam artykuł o wzmożonych kontrolach, nie tylko ciężarnych ale ogólnie. Także nie ma co za wiele ryzykować...

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ