X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dziewczyn nie ma żadnych objawów, nie siusiam częściej, ani nie mam mdłości. Jedyny objaw to brak miesiaczki:) no może wieczorem troszkę więcej bolą piersi a poza tym nic a nic. Ale ja jakoś się tym nie martwię. Dziewczyny już wielokrotnie mówimy że na typowe objawy jest jeszcze czas :)

Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet ja nie mam objawów, a powinnam mieć podwójne ;D

Słuchajcie Krokodylicy, dobrze gada :) Z ZUSem nie ma żartów a na matki są zawzięci strasznie ostatnio... Czepiają się wszystkiego...

Marzycielka111192, Krokodylica, madzia8lenka lubią tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, mnie zastanawia jedna rzecz- przecież kobieta na L4 w ciązy nie ma wpisanego że to zwolnienie w czasie którego ma leżec. Tak wiec może wyjść do lekarza, apteki, na badania, czy zwyczajnie wyjść z domu. Na jakiej podstawie wstrzymuja wypłate świadczeń? Jak udowodnią że nie bylam np własne w aptece?

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczęta :D i u mnie serduńko :)
    Lekarz mówi, że wszystko dobrze, tyle że wiek ciąży wg USG ocenił na 5tydzień 6 dzień a według miesiączki powinien być 6i 1 dzień. Myślicie, że to niedobrze?
    Wielkość maleństwa 2,8mm.
    Już serduszko?
    A u mojego 5 mm nie ma. :(

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zus szuka jak może, byle nie płacić - a się kurde należy jak psu buda za to ile im tych pieniędzy tam wpłacamy.
    Kontrole są bardzo różnie - ja słyszałam praktycznie tylko o kontrolach z donosu 'zyczliwych'... Ręce opadają.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Wiecie co, mnie zastanawia jedna rzecz- przecież kobieta na L4 w ciązy nie ma wpisanego że to zwolnienie w czasie którego ma leżec. Tak wiec może wyjść do lekarza, apteki, na badania, czy zwyczajnie wyjść z domu. Na jakiej podstawie wstrzymuja wypłate świadczeń? Jak udowodnią że nie bylam np własne w aptece?

Nie, oni nic nie muszą udowadniac, Ty musisz się wytłumaczyć i pokazać paragon albo receptę od lekarza. A jak chcesz dbać o zdrowie i spacerować to chyba zdjęcie z parku z datą i zalecenie spacerów, bo cholera wie co inspektor zrobi...

Paranoja.

Krokodylica lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Kciukasy za wizyty i za wszystkie bety :)

Co do zusu , trzeba uważać, moja koleżanka miala kontrole ...

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Już serduszko?

Raven narazie się nie martw na zapas - to zależy od wielu czynników, od sprzętu, od tego gdzie lekarz przyłoży miarke jak mierzy na usg, od położenia macicy i tego jak akurat Ty jesteś ułożona w trakcie badania - mogło po prostu nie być widać a może być tak ze serduszko dopiero ruszyło np godzinę po usg :) na takim wczesnym etapie wszystko ma znaczenie, więc o pomyłkę pomiarowa nie trudno ;) co oczywiście nie oznacza, że cokolwiek jest nie tak jak trzeba ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 08:47

Raven lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaroP wrote:
    Cześć dziewczyny , jak to jest u Was z objawami ? Jestem w 6 tyg według OM ale zupełny ich brak.... Nie wiem co o tym myśleć. Zaraz lecę na betę, strasznie się boje ze coś nie tak się rozwija lub już przestało się rozwijać.

Kochana ciesz sie , ze nie masz uciążliwych objawow :) napewno z dzidzia wszystko dobrze :)

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Już serduszko?
    Kochana u mnie też nie ma :( w środę maluszek miał 0,48 cm i też brak serduszka

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny :D a jak np z jedzeniem i Was? Chodzi mi o to, że często czytam rozbieżne informacje co do tego, co można jeść a czego nie. Chodzi mi np szczególnie o salami, np. Na bbf napisane że suszona więc można jeść, a w innych miejscach że nie,bo surowa. A ja np lubię i kilka dni temu jadłam a dziś zglupialam. Pomijam że oczywiście nie można jeść tatara i serów plesniowych.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Melevis90 Debiutantka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ZUSu dziewczyny maja racje, cholera wie co im do głowy strzeli, o różnych sytuacjach słyszałam. Chociaz ja akurat nie mam co narzekać, od 12tyg byłam na L4 i to jeszcze tak, ze 3tyg w miesiącu zwolnienie i tydzień pracy (własna działalność bez pracownika, musiałam) i pozniej macierzyński tez bez problemu mi przeszedł, przez cały okres ciazy i macierzyńskiego nie miałam żadnej kontroli.

ckaiskjowekd33ex.png
    10dpo 7.29, 12dpo 42.16, 14dpo 148.30, 18dpo 816.10 <3
    02.2017 [*] 6tc
    12.2015 Staś
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Raven narazie się nie martw na zapas - to zależy od wielu czynników, od sprzętu, od tego gdzie lekarz przyłoży miarke jak mierzy na usg, od położenia macicy i tego jak akurat Ty jesteś ułożona w trakcie badania - mogło po prostu nie być widać a może być tak ze serduszko dopiero ruszyło np godzinę po usg :) na takim wczesnym etapie wszystko ma znaczenie, więc o pomyłkę pomiarowa nie trudno ;) co oczywiście nie oznacza, że cokolwiek jest nie tak jak trzeba ;)
    Mam nadzieję... Mogłabym pójść gdzieś szybciej jeszcze prywatnie ale ja chyba się za bardzo boję, żeby usłyszeć że nadal nie ma serduszka . Wolę poczekać te dwa tygodnie do wizyty.

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe mamusie :*

I bardzo bardzo mi przykro, że nie które już nas opuściły :(

Paola87 co u ciebie? Robiłaś jeszcze kolejna betę?

<3 Zosia
  • Raven Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli możecie to podajcie proszę wstępny termin porodu bo nie wiem przy jakiej dacie wpisać Was na listę :)

Halinova
    wronka
    LASKA
    Dorka87
    Aenu
    jagodowa91

<3 Zosia
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczyny :D a jak np z jedzeniem i Was? Chodzi mi o to, że często czytam rozbieżne informacje co do tego, co można jeść a czego nie. Chodzi mi np szczególnie o salami, np. Na bbf napisane że suszona więc można jeść, a w innych miejscach że nie,bo surowa. A ja np lubię i kilka dni temu jadłam a dziś zglupialam. Pomijam że oczywiście nie można jeść tatara i serów plesniowych.

Ja wczoraj miałam ochotę na tatara jak nigdy - obeszlam się smakiem. Salami takie sklepowe raczej ok, ma dużo innych substancji gorszych niż rzekome suszone lub nie ;) jadłam już ;)

Ja się tylko zastanawiam jak jest z owocami morza - no chyba na południu Europy kobiety mają to normalnie w diecie i jak nie jedzą surowego to chyba jest ok.
    A u nas niby niebardzo.

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Mam nadzieję... Mogłabym pójść gdzieś szybciej jeszcze prywatnie ale ja chyba się za bardzo boję, żeby usłyszeć że nadal nie ma serduszka . Wolę poczekać te dwa tygodnie do wizyty.

Najważniejsze teraz jest to, co mniej Cie stresuje :) za dwa tygodnie będzie już na bank biło i to tak szybciutko, że tez nie będziesz się martwiła, że za wolno albo coś ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Ja wczoraj miałam ochotę na tatara jak nigdy - obeszlam się smakiem. Salami takie sklepowe raczej ok, ma dużo innych substancji gorszych niż rzekome suszone lub nie ;) jadłam już ;)

Ja się tylko zastanawiam jak jest z owocami morza - no chyba na południu Europy kobiety mają to normalnie w diecie i jak nie jedzą surowego to chyba jest ok.
    A u nas niby niebardzo.
    No to ok. Przestaje schizowac :p e sumie jutro idę na badania na toxoplazmoze więc będę na bieżąco :)

Wiesz ja z owoce morza jem, bo je uwielbiam, krewetki i ośmiornica szczególnie :) jak masz niesurowe to niby czemu nie?

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 12 maja 2017, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    No to ok. Przestaje schizowac :p e sumie jutro idę na badania na toxoplazmoze więc będę na bieżąco :)

Wiesz ja z owoce morza jem, bo je uwielbiam, krewetki i ośmiornica szczególnie :) jak masz niesurowe to niby czemu nie?

Bo gdzieś wyczytałam że nie. Eeee, chyba lepiej słuchać swojego organizmu i jak Ci nie szkodzi to jesz :) a jak by się tak skupiać to toxo można załapać od niedomytego owoca czy warzywa, więc chyba się w ogóle nie ma co spinać tylko tak normalnie dbać o siebie jak zawsze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2017, 09:16

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 12 maja 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie jem tylko surowego mięsa, surowych ryb i surowych jajek, no i serów pleśniowych z niepasteryzowanego mleka.. Resztę normalnie.

Co do kontroli wczoraj właśnie czytałam artykuł o wzmożonych kontrolach, nie tylko ciężarnych ale ogólnie. Także nie ma co za wiele ryzykować...

3jgxskjor2w2ltji.png
‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ