X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • calza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będzie długa historia, więc napisze Wam jak wrócimy do domu, na telefonie słabo tak pisać...

Dziewczyny po CC jak długo utrzymuje się ten koszmarny ból? Niego na na mnie słabo działa....

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula i Gosiak a jak się objawia ten wirus? Kaszlem?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    To będzie długa historia, więc napisze Wam jak wrócimy do domu, na telefonie słabo tak pisać...

Dziewczyny po CC jak długo utrzymuje się ten koszmarny ból? Niego na na mnie słabo działa....
    Calza najgorsza jest pierwsza doba więc wołaj o przeciwbólowe. Potem już z górki.
    Ja na drugą dobę prosiłam raz o przeciwbólowy.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sylwia, tylko badania mogą to zdiagnozować. byćz objawów u nas się zaczęło od lekkiego katarku. Potem doszedł kaszel, ale osluchowo było czysto.
    To skad podejrzenie rsv? Pediatra wyczaiła? Jakie bafania robiliscie?

• helagazela Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no Calza, ostatnim rzutem na taśmę, brawo i gratulacje serdeczne!
    Czekamy na relacje :-)

Zdrówka dla chorych dzieci, trzymajcie sie jakoś dziewczyny!

Dziękuje za kciuki na piatek i za smoczkowe info, w takim razie nie przejmuje sie bardziej niż trzeba, zostaniemy z tym Difraxem, a przy następnym zakupie pomyśle.

calza lubi tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, nas skierowała do szpitala, bo tylko w szpitalu mogą to zdiagnozować. Kroko, u nas zaczęło się od katarku a potem doszedł kaszel, ale wcale nie jakiś straszny i nie często. Ja byłam przekonana, że nic złego się nie dzieje.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, mnie bolało tak do drugiej doby, dość mocno. Potem już tylko lżej :) Generalnie pierwsza doba po jest co by tu dużo mówić, przerąbana. Boli cholernie, musi boleć. Dlatego jak tylko zacznie Cię boleć mocniej to proś o przeciwbólowy. Dla mnie pomagała morfina i Pyralgina. Nie czekaj aż ból się nasili, taka moja rada. Ja trochę przesadziłam z tym, bo stwierdziłam, że w sumie tak mocno jeszcze nie boli to nie będę prosić, a jak potem się rozszalało to cholernie tego żałowałam. Pionizacja - szczerze dla mnie najgorsze z całej cesarki. Dobrze byłoby, żeby ktoś Ci pomógł wstać, położna lub ktoś z rodziny. Ja musiałam wstawać sama, prawie zemdlałam. Jeśli Ci już pozwolą wstać to zrób to jak najszybciej. Im szybciej tym lepiej. Jak rozchodzisz się trochę to już będziesz latać :) Takie dodatkowe rady od koleżanki z forum :)

calza lubi tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, gratulacje!!! Co do bólu, to mnie bolało mega i to długo - dostawałam morfinę, tramal i inne leki. Nawet nie chcę sobie tego przypominać.

calza lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, tak jak pisałam wcześniej, większość pediatrów pewnie słysząc jakieś szmery na oskrzelach/plucach wypisalaby antybiotyk a nasza na szczęście wysłała nas do szpitala, bo w tym przypadku antybiotyk by bardzo zaszkodził.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh kurde to zaczynam sie troche stresowac. Mam pediatre ktora ostroznie podchodzi do antybiotyków ale ciekawe czy tak by zareagowala jak twoja. Do kogo chodzisz?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak z tego co mi mówiły położna i pediatra nikt nie przepisze antybiotyku dziecku które nie skończyło 3 miesięcy. W takiej sytuacji tylko szpital, bo zastrzyku też nikt w domu nie zrobi, bo reakcja malucha może być różna, czasem nawet wstrząs, więc takie rzeczy tylko w szpitalu.

Gosiak, Paula_29 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza czekamy na relacje :)

calza lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza- gratulacje :)
    Co do szczepionek my biurzemy 6w1 .

Dziewczyny duzo zdrowka dla Waszych dzieciaków w szpitalach <3

Która nastepa do rozpkowania ?
    :)

calza, Paula_29 lubią tę wiadomość

• Eklerka13579 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, muska gratulacje!
    Ja dziś na wizycie pod KTG i USG. Dzidzia niby waży 4 kg, zero skurczy, szyjka skrocona, zamknięta. Jutro ponownie z rana na KTG...

calza, Muska lubią tę wiadomość

l22nkrhm0evewuhw.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Calza, mnie bolało tak do drugiej doby, dość mocno. Potem już tylko lżej :) Generalnie pierwsza doba po jest co by tu dużo mówić, przerąbana. Boli cholernie, musi boleć. Dlatego jak tylko zacznie Cię boleć mocniej to proś o przeciwbólowy. Dla mnie pomagała morfina i Pyralgina. Nie czekaj aż ból się nasili, taka moja rada. Ja trochę przesadziłam z tym, bo stwierdziłam, że w sumie tak mocno jeszcze nie boli to nie będę prosić, a jak potem się rozszalało to cholernie tego żałowałam. Pionizacja - szczerze dla mnie najgorsze z całej cesarki. Dobrze byłoby, żeby ktoś Ci pomógł wstać, położna lub ktoś z rodziny. Ja musiałam wstawać sama, prawie zemdlałam. Jeśli Ci już pozwolą wstać to zrób to jak najszybciej. Im szybciej tym lepiej. Jak rozchodzisz się trochę to już będziesz latać :) Takie dodatkowe rady od koleżanki z forum :)

Bubu A jak kwestia obchodu i oglądania i sprawdzania macicy? Boję się, że będą chcieli mnie uciskać po brzuchu...

Vilu lubi tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Bubu A jak kwestia obchodu i oglądania i sprawdzania macicy? Boję się, że będą chcieli mnie uciskać po brzuchu...

Wiesz co, mi sprawdzali i uciskali już na wieczornym obchodzie, ale nie martw się to nie boli. Uciskają tylko delikatnie miejsce nad raną. Przynajmniej ja nawet tego jakoś szczególnie nie czułam, no w każdym razie to na pewno nie był jakiś silny dyskomfort. Lekarz zrobił to bardzo delikatnie, z wyczuciem. To już gorzej wspominam zdjęcie opatrunku :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Calza- gratulacje :)
    Co do szczepionek my biurzemy 6w1 .

Dziewczyny duzo zdrowka dla Waszych dzieciaków w szpitalach <3

Która nastepa do rozpkowania ?
    :)
    Ja jestem chętna ;) ale styczeń już dla mnie nieosiągalny

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore kp. Co ile karmicie maluchy? Przed karmieniem macie pelne piersi?
    Ja kurde nie wiem czy mam okarm czy nie. Kubuś je co 1.5h piersi przed karmieniem sa miekkie czasami czuje ze sa twardsze ale jak przera jest dluzsza niz 2h. I nie wiem czy on ma taka potrzebe ssania czy sie no
    nie e najada...

• calza Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po pionizacji, poszło nieźle chociaż trochę bolało i kręciło mi się w głowie. Trafiła mi się super położna na sali pooperacyjnej, bo powinna mnie już wywieźć na oddział, ale powiedziała, że tam już takich dobrych leków nie dostanę, więc ona mnie do 5 rano tu zostawi żeby organizm się lekami przeciwbólowymi wysycił. Cewnik też wyjmie mi jak najpóźniej żebym nie musiała z ciągnący brzuchem się do kibelku zrywać

Gosiak, Krokodylica, helagazela, Polaj, Muska lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2018, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Gosiak z tego co mi mówiły położna i pediatra nikt nie przepisze antybiotyku dziecku które nie skończyło 3 miesięcy. W takiej sytuacji tylko szpital, bo zastrzyku też nikt w domu nie zrobi, bo reakcja malucha może być różna, czasem nawet wstrząs, więc takie rzeczy tylko w szpitalu.
    No widzisz, to dobrze, bo ja na wizycie domowej jak wzywalismy pediatrę (nie nasza) tak to zrozumieliśmy, powiedziała: na razie osluchowo czysto, więc bez antybiotyku.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1103 1104 1105 1106 1107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ