X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :) Dla pewności walnę sobie jutro jakąś morfologię. Piszecie „drzemka w dzień” bardzo chętnie, jeśli mój R. jest w dzień w domu to spoko, zawsze zajmie się młodym, ale kiedy go nie ma i tylko przyłożę głowę do poduszki to zaczyna się koncert, nie oszczędza mnie ten mój Kubuś :) W nocy niby śpię, ale wiadomo, że jak człowiek budzi się co kilka godzin to i tak nie jest to samo, co przespać całą noc.

A tak z ciekawości do mam, które mają już starszaki - po jakim czasie wasze pociechy zaczęły przesypiać noce?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja tez przed tv zasypiam.

Mama ali jaki antybiotyk dostałaś?. Mąż dostał też antbiotyk na gardło. Mnie od wczoraj drapie i boli wiec sie u mnie pieknie rozwija jakas cholera

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Kurde ale schize zlapalam. Przewojalam małego wycietalam mu dupke chusteczkami i nagle zaczal ulewac mocno. Wiec chwicilam gaziki żeby wytrzeć mu buźkę i dopiero później do mnie dotarło xy mialam czyste rece tj czy nie ubrudzilam kupa. Zawsze staram sie wycierac tak zeby nie ubrudzic ale cholera wie. I teraz siedze i sie gapie na niego czy nic zlego sie nie dzieje......

Spokojnie, na pewno nic się nie zadziało.
    Ale rozumiem te początkowe schizy, u mnie powoli przechodzi, ale tak do miesiaca to byłam kłębkiem nerwów. I wyżywałam się na wszystkich, a chyba najbardziej mężowi się dostawało, bo miałam stres za każdym razem jak zostawałam z Wojtkiem sama. A wydawałoby sie że człowiek będzie taki opanowany, bo to drugie dziecko itd. No i zonk. Tak samo glupieje na początku ;). Ale jeszcze trochę i będzie lepiej :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Heh ja tez przed tv zasypiam.

Mama ali jaki antybiotyk dostałaś?. Mąż dostał też antbiotyk na gardło. Mnie od wczoraj drapie i boli wiec sie u mnie pieknie rozwija jakas cholera

Kurcze, nie pamiętam nazwy, myslałam ze dostanę duomox bo zwykle to miałam przepisywane ale to było coś innego. Tabletki były duże i niebieskie, to pamiętam :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dzięki dziewczyny. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sama :) Dla pewności walnę sobie jutro jakąś morfologię. Piszecie „drzemka w dzień” bardzo chętnie, jeśli mój R. jest w dzień w domu to spoko, zawsze zajmie się młodym, ale kiedy go nie ma i tylko przyłożę głowę do poduszki to zaczyna się koncert, nie oszczędza mnie ten mój Kubuś :) W nocy niby śpię, ale wiadomo, że jak człowiek budzi się co kilka godzin to i tak nie jest to samo, co przespać całą noc.

A tak z ciekawości do mam, które mają już starszaki - po jakim czasie wasze pociechy zaczęły przesypiać noce?

Moja po skonczonych 3 miesiącach :). Nie ukrywam- liczę na powtórkę :D

Bubu93 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Spokojnie, na pewno nic się nie zadziało.
    Ale rozumiem te początkowe schizy, u mnie powoli przechodzi, ale tak do miesiaca to byłam kłębkiem nerwów. I wyżywałam się na wszystkich, a chyba najbardziej mężowi się dostawało, bo miałam stres za każdym razem jak zostawałam z Wojtkiem sama. A wydawałoby sie że człowiek będzie taki opanowany, bo to drugie dziecko itd. No i zonk. Tak samo glupieje na początku ;). Ale jeszcze trochę i będzie lepiej :)
    Do tej pory żadnej goraczki ani nic wiec chyba ok. Ale przeraza mnie jaki czlowiek durny jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wieczorem przychodzi do mnie kolezanka ktora robi specjalizacje z pediatrii wiec zerknie na mnie i dzieci. Ale jak maz skonczyl na antybiotuku to ja pewnie tez. Tym bardziej ze sprzedał mi buziaki zanim wyjechalismy

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, trzymam kciuki zeby Kubuś nic nie przejął, a jeśli Ty pokasłujesz lub boli Cię gardło, to uzywaj maseczek. U mnie się sprawdziły, przynajmniej psychicznie czułam się lepiej ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie mam teraz. No nie kaszle w jego strone ani nie caluje go po raczkach ani buźce. Czasami w glowne ale to bezwiednie. Od poczatku mialas maseczki czy jak juz stwierdzili angine?

• annaki Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu moja starsza też po 3 mies pierwsza całą przespana noc. Wiadomo nie było nagle tak każdej nocy ale już baaaardzo często

Bubu93 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Ehh nie mam teraz. No nie kaszle w jego strone ani nie caluje go po raczkach ani buźce. Czasami w glowne ale to bezwiednie. Od poczatku mialas maseczki czy jak juz stwierdzili angine?

Dopiero po wizycie u lekarza, wiec tak naprawdę jakbym miała mu coś sprzedać to pewnie byłoby już po.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo dajesz mi nafzieje ze Kubus sie nie zarazi. :-)

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:

Chyba Cię nie ppcieszę... na palcach jednej ręki mogę policzyć noce które moja Zuzia do tej pory przespała w całości bez pobudek.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Gosiak w jakim szpitalu jesteś ? Na zaspie czy w wojewódzkim?
    Na Polankach

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Na Polankach
    Dostalas tam skierowanie czy sama wybralas szpital?

• ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny

u nas zaczęły się kolki na całego, dziś podam espumisan, muszę jeszcze kupić dicoflor i biogaię, ja piję koperek ale nie pomaga, muszę jeszcze o dietę zadbać, bo nie mam czasu na jedzenie i zjadam co popadnie :(

młodego zaczęłam motać w chustę - dzięki czemu zasypia po kilku minutach, nie sądziłam że to polubi, ale chyba tak, momentalnie się uspokaja i zasypia :) a mi co raz sprawniej i szybciej wychodzi motanie :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj masaż brzuszka i ewentualnie rurki windi

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) mamy chustujące, jak motacie swoje dzieci? Ja probowałam małą zamotać, ale albo coś źle robię albo to jest wiercipięta, bo strasznie wysoko głowę unosiła, tak jakbym ją za bardzo prostowała na siłę, próbowalam kangurka prostego.

A u nas chyba sukces :) pamiętacie jak pisałam że mała nie chce piersi, tylko odciągałam swój pokarm i jej dawałam w butli, w czwartek była położna i pokazała jak ją przystawić i od tego czasu tylko cyc <3 nie wiem, czy Iza musiala się wzmocnić czy co, ale cieszę się że nie będę musiała ciągle używać laktatora. Za to ma paskudny zwyczaj "strzelania" z sutka :Pjakieś rady jak ją oduczyć? Nie wiem skąd jej się to wzięło, bo butlę potrafiła ładnie wypchnąć językiem, a tu sie odsuwa z sutkiem w buzi i "pach", nie umiem wyłapać momentu kiedy się odsunie, żeby temu zapobiec i przez całe piersi mnie prąd przechodzi, brutalne to moje dziecko

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh moj robi to samo czasami. Czasami delikatnie wypadnie mu z pyszczka a czasami szarpie. Nie wiem jak oduczyc. Starszak robil to samo praktycznie do konca kp.

• Myszk@ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ale moja tylko czasami ładnie puści ;) przeważnie kończy się strzałem :D zabawnie to brzmi no ale bolesne jest. A tak poza tym, jak ją podnoszę do odbicia a ona jeszcze nie dojadła to przysysa się do mojej szyi lub policzka, słodka jest strasznie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ