X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dostalas tam skierowanie czy sama wybralas szpital?
    Ja już tam kiedyś byłam z Janka, Toczyska mi wtedy powiedziała, że to najlepszy szpital dziecięcy. I teraz jak pytałam naszej pediatry gdzie jechać, stwierdziła, że najlepiej na Polanki mimo, że najbliżej mamy Wojewódzki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja motam tylko kieszonkę i wszystko ok, ale ja mam lata wprawy ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też motam kangura prostego,to na razie jedyne wiązanie które potrafię :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    cześć dziewczyny

u nas zaczęły się kolki na całego, dziś podam espumisan, muszę jeszcze kupić dicoflor i biogaię, ja piję koperek ale nie pomaga, muszę jeszcze o dietę zadbać, bo nie mam czasu na jedzenie i zjadam co popadnie :(

młodego zaczęłam motać w chustę - dzięki czemu zasypia po kilku minutach, nie sądziłam że to polubi, ale chyba tak, momentalnie się uspokaja i zasypia :) a mi co raz sprawniej i szybciej wychodzi motanie :)

Lubię za chustę, nie za kolki.
    U mnie dziś miała być pani od chust ale zadzwoniła wczoraj że się rozchorowała.
    Umówiłam się z inną panią ale może przyjechać dopiero w piątek.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Hej :) mamy chustujące, jak motacie swoje dzieci? Ja probowałam małą zamotać, ale albo coś źle robię albo to jest wiercipięta, bo strasznie wysoko głowę unosiła, tak jakbym ją za bardzo prostowała na siłę, próbowalam kangurka prostego.

A u nas chyba sukces :) pamiętacie jak pisałam że mała nie chce piersi, tylko odciągałam swój pokarm i jej dawałam w butli, w czwartek była położna i pokazała jak ją przystawić i od tego czasu tylko cyc <3 nie wiem, czy Iza musiala się wzmocnić czy co, ale cieszę się że nie będę musiała ciągle używać laktatora. Za to ma paskudny zwyczaj "strzelania" z sutka :Pjakieś rady jak ją oduczyć? Nie wiem skąd jej się to wzięło, bo butlę potrafiła ładnie wypchnąć językiem, a tu sie odsuwa z sutkiem w buzi i "pach", nie umiem wyłapać momentu kiedy się odsunie, żeby temu zapobiec i przez całe piersi mnie prąd przechodzi, brutalne to moje dziecko

Myszka super! Wiszenie na laktatorze jest upierdliwe. Fajnie że Wam się udało. :)
    Moja nie strzela sutkiem więc nie wiem. :)

• helagazela Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak ten Espumisan sie podaje?
    Mam w domu Espumisan 100 w kropelkach, piszą zeby dawać 5-10 kropli przed karmieniem (my KP). To ile w końcu 5 czy 10? I przed każdym karmieniem? Codziennie? Czy tylko jak objawy sa?

ijpbj48a4iy2absw.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helu na początku 5 i zobaczysz jak zareaguje, najwyżej zwiększysz dawkę.
    Ja nie daję przed każdym kp tylko jak widzę że brzuszek dokucza.

helagazela lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez mam dosc chorob. W sobote skonczylam antybiotyk a dzis kicham i zaczyna mnie bolec gardlo - to jest jakies przegiecie.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak Eklerka i Whyme?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Ja juz tez mam dosc chorob. W sobote skonczylam antybiotyk a dzis kicham i zaczyna mnie bolec gardlo - to jest jakies przegiecie.

Mnie też coś bierze :/

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mnie też coś bierze :/
    To witam w klubie. Jakos musimy sobie z tymi chorobami radzic.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2018, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj wzielam antybiotyk troche profilaktycznie. Moze nic by nie bylo ale u meza siw rozkrecilo. Masakra z tymi chorobami.

Co do kp i długości ssania to Kubuś jak jest głodny to najada sie max w 20 min z obu cyckow. Ciagnie kak odkurzacz. A je efektywnie bo słysze jak połyka poza tym czuje jak mi mleko wyciaga a potem śpi 3h lub dluzej wiec nie ma reguły. I jak widac wcale nie musi to byc 15min z kazdego cyca

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja dziś zdechła jestem, bo mężu ma katar- czyli jest totalnie CHORY!
    Wczoraj poszedł spać o 20 a ja ogarniałam 2 dzieci + wcześniej robiłam zakupy zeby choć na trochę sie wyrwać z domu.
    W nocy wstałam zeby on juz sie nie musiał podnosić, choć mamy taki system ze on wstaje pierwszy a ja potem. No ale była 2 w nocy ( młody spał od 20 do 2!), więc chciałam go oszczędzić. Głupia ja. Wracam do sypialni a ten z telefonem w rece.

Ostatni raz byłam dobra.
    Wymusiłam większa pomoc w ciagu tygodnia i w przyszłym tygodniu bierze wolne i bedziemy razem młodego ogarniać. Także troche odpocznę, odespie. Już sie nie mogę doczekać! Oczywiście był komentarz że lepiej by było na wiosne itd, ale pieprzę to, ja teraz go potrzebuje. Poza tym w kolejny weekend przyjeżdzają moi rodzice żeby zajać sie dwójką i żebysmy my mogli wyjść na jakąś kolacje i do kina :D. Ech, chyba się napije w końcu mojej kochanej truskawkowej margarity ;)

Btw- czy są jeszcze jakieś dzieci oprócz mojego syna które praktycznie śpia w ciagu dnia?? On zalicza kilku minutowe drzemki i tyle :/

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co polecacie na łzawiące i ropiejące oczko? Kuba nad ranem obudził się z zaropiałym okiem. Przemywam solą fizjologiczną.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Dziewczyny, co polecacie na łzawiące i ropiejące oczko? Kuba nad ranem obudził się z zaropiałym okiem. Przemywam solą fizjologiczną.

Ja wlaczylam z ropiejacym oczkiem u synka woda przegotowana ;) a bral biodacyne kropelki do oczu , dopiero częste przemywanie woda przegotowana pomogło ;)

Bubu93 lubi tę wiadomość

• annaki Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Ponoć mleko matki pomaga

Bubu93 lubi tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama ali ty nie karmisz piersia? Ja moge sie wyrwac gdzies tylko w pbrebie godziny od karmienia.

U nas jak Grzes mial ropiejace oczy to dostal jakies kropelki od pediatry ale nie pamietam nazwy. Grzes czasami tylkk spi w dzien i to najczesciej jak juz wiecej osob jest w domu....

Ja juz tez mam dosyc. Gardlo boli mnie coraz bardziej i mam jakis katar zatokowy. Grzes tez ma katar już ehhh.... porażka. Dobrze ze maż sie leczy z dala od nas bo bym umarla z chorym dacetem

Bubu93 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:

Póki nic więcej sie nie dzieje to przemywanie oczka gazikiem z woda przegotowaną.
    Pediatra powiedziała ze dopiero jak zacznie mocniej ropieć to wtedy właczyć krople. I to po konsultacji.

Bubu93 lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Mama ali ty nie karmisz piersia? Ja moge sie wyrwac gdzies tylko w pbrebie godziny od karmienia.

U nas jak Grzes mial ropiejace oczy to dostal jakies kropelki od pediatry ale nie pamietam nazwy. Grzes czasami tylkk spi w dzien i to najczesciej jak juz wiecej osob jest w domu....

Ja juz tez mam dosyc. Gardlo boli mnie coraz bardziej i mam jakis katar zatokowy. Grzes tez ma katar już ehhh.... porażka. Dobrze ze maż sie leczy z dala od nas bo bym umarla z chorym dacetem

Nie, my na butli jesteśmy.

Sylwia, a może odciagnij troche mleka, zostaw męża z młodymi( jak juz wyzdrowieje) i wtedy gdzieś się sama wyrwij. Ja nie ukrywam, że gdyby nie to, że mogę wyjść na jakis czas z domu to bym chyba zwariowała z tym moim nieśpiącym dzieckiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 10:35

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grześ ma temp znowu jenyyyyyyyy. Zachlastam się.

Na razie nie chce bo mały nie ma unormoeanych pór karmienia. Jak bedzie troche starszy to tak

‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ