X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś z Was miała woombie? Ja już próbuje wymyślić każdą formę ratunku;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kółkowej nie ponosisz długo bo obciaza jedna strone tylko. Ona jest na szybkie strzały . I ja cos tskuego pordzebuje bo nie zawsze jest czas wiazac i rozwiazywac długą.
    Tylko nie wiem jaki rozmiar. Mam 174cm a dłuhosci chust to 1.7m 2m i 2.2m

• Vilu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Ja też myślałam o tej kołkowej bo jestem noga w wiązaniu, ale słyszałam że to nie na dłuższą metę. Ile dziennie można dziecko w niej nosić?

Doradczyni nam powiedziała, że to raczej na krótkie noszenia, do pół godziny i potem koniecznie dłuższa przerwa, żeby sobie nie rozwalić kręgosłupa - bo masz ciężar dziecka na jednym barku cały czas. Do usypiania fajne, ale młoda się budzi przy wyciąganiu.

U nas w ciągu dnia działa: karmienie młodej na kolanach - ale bez opcji odłożenia i karmienie na leżąco, jak ma dobry dzień to bujaczek. Ewentualnie wózek, ale czasem muszę godzinę chodzić zanim zaśnie, pośpi godzinę i już głodna. Generalnie od dwóch tygodni rzadko śpi w dzień dłużej niż 2 godziny. Za to o 17-18 odpływa i spokój do rana, z przerwami na karmienie.

Sylwia, powodzenia.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • El*a Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem z marcówek :)
    SwinkaMinka, eliminowalas mleko krowie i jego przetwory czy wiecej produktow? Pomoglo na kolki?
    Ja wlasnie od wczoraj mam diete i zastanawiam sie, czy sobie poradzę i czy to wplynie na te przeklęte kolki ;)

km5sgu1r8qbbjeeq.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was podawala dziecku probiotyki Coloflor Cesario? A moze polecacie cos innego?

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje dicoflor na zmiane z multilac.

Dzisiaj mamy szczepienie... ehhh

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere ja podawałam biogaje i blf też nibybdla dzieci po cc ale różnicy nie widziałam

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie na rynku tylko jeden rodzaj probiotykow i chcialam zmienic po 3 miesiacu na cos innego...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    SwinkaMinka karuzele Tiny Love rosnij z muzyka jak dla mnie i moich dzieci bomba :)

Po stopach będę całować za tą karuzelę :)

Polaj lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję co podleci, na zmianę, biogaia, floractin, dicoflor. A ostatnio dawałam multilac i Łucja naprawdę fajnie na niego zareagowała.

• stere Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to w sumie karmie cyckiem, do tego Bruno nie ma kolek ale ten probiotyk to nie zaszkodzi

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    A czy któraś z Was miała woombie? Ja już próbuje wymyślić każdą formę ratunku;)
    Miałam z córką - darła się jakby ją ze skóry obdzierali w nim :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pełne zaskoczenie, moje dziecko od trzech godzin śpi. Może jest chore ;)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Czy ktoras z Was podawala dziecku probiotyki Coloflor Cesario? A moze polecacie cos innego?
    Ja podaję biogaię i co 2 mies zamierzam zmieniać, ponoć najlepiej podawać różne. Od 2 tyg. mamy vivomixx - słyszałam, że te dwa są najlepsze.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam 172 cm i chustę s czyli 1,7 m, ale ta większa też by mi pasowała, poza wzrostem liczy się też " objętość" - ja mam czym oddychać i parę kilo na plusie :)

Dziecko w chuście możesz nosić jak długo zechcesz :) pozycja takiego maluszka jest taka sama jak w chuście długiej, tu nie o dziecko chodzi tylko o twoją wygodę, mój młody zasypia mi i noszę go godzinę, półtorej, jeśli zdarza mi się nosić młodego drugi raz tego samego dnia to po prostu chustę przekładam na drugie ramię :) ale na długi spacer ponad 2 godzinny bym nie polecała - ja chodzę po domu na razie bo pogoda jeszcze nie sprzyja :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też biogaię i większe :)

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • ŚwinkaMinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela wyeliminowała tylko mleko i jego przetwory, bóle brzucha ustały po 2-3 dniach, zupełnie inne dziecko, ale w tym samym czasie zaczęłam podawać sab simplex, więc on też mógł przyczynić się do wyeliminowania kółek, dodatkowo młody dostaje też debridat na poprawę pracy układu pokarmowego

El*a lubi tę wiadomość

3jvzx1hp5ghrc9im.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ŚwinkaMinka wrote:
    Polaj dzięki, niestety poza moimi możliwościami finansowymi :(

Małżowina u nas efekty były już po 3 dniach, jedynie problemy skórne zostały, ale pewnie dlatego że jeszcze w jakiejś formie to białko do młodego trafia :( wszystkiego nie wyeliminuję
    Nie dziwie sie po cena poraza. Ja ja kupilam za kase jaka syn dostal od dziadkow.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, jak po szczepieniu? I na co dziś mieliście?
    U nas, jak pisałam, po pneumokokach było "tak se"

Ach, jak cudnie że ten tydzień się kończy...za godzinę wraca mężu, weekend mamy dla siebie, bez gości. Czasem są dni że to podwójne macierzyństwo naprawdę cieszy, a czasem człowiek po prostu chce przetrwać dzień. Dziś u mnie to drugie :p. Wojtek prawie nie spi, marudny, pospał na spacerze ponad 1h i teraz dał się odłozyć do łóżeczka. Mam obraz z kamerki przy sobie z włączonym dzwiękiem, ssie rękę tak że aż normalnie bez głośnika słysze :D.

Dobrego weekendu kobitki, wykorzystujcie mężów w wyręczaniu we wszystkim jak jest możliwość bo za dwa dni znów wszystko wraca do "normy" ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie z innej beczki - kogo zapraszałyście/będziecie zapraszać na chrzciny? Tylko najbliższych czyli dziadków, chrzestnych ewentualnie pradziadków? Czy może te wszystkie ciotki, wujków i tą całą resztę?

f2wl6iyel6lwf2pt.png
‹‹ 1196 1197 1198 1199 1200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ