X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kp czy wy wiecie ile mniej wiecej za 1 posiedzeniem zjadają wasze maluszki? Niedługo idziemy na wesele i musze uzbroic babcie w jakieś zapasy

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupka albo jedna wieksza (czasami ucieknie poza pampersa) albo dwie mniejsze
    Malzowinka... ja okolo 19.00 karmie syna, okolo 20.00 jest kapany a pozniej dostaje butelke z odciagnietym mlekiem i wypija okolo 140-150 ml ale mysle ze moglby wiecej gdyby mial dluzsza przerwe... poza tym czasami butli nie dopije - jak wczoraj a chce cycusia i potrafi jeszcze pociagnac pomimo ze z butli ubylo 150 ml...
    Mleko odciagam zawsze na wieczor zeby moc sie wykapac spokojnie i miec chwile oddechu

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka ja niestety nie pomogę bo moja nie akceptuje butli i nigdy nic z niej nie zjadła. Ale dziewczyny które karmią butlą ostatnio pisały że ich dzieci jedzą między 120 a 150 ml z tym że chyba chodziło o mm.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja robi wielkie kupy prawie codziennie ;)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Dziewczyny kp czy wy wiecie ile mniej wiecej za 1 posiedzeniem zjadają wasze maluszki? Niedługo idziemy na wesele i musze uzbroic babcie w jakieś zapasy
    Moja potrafi opóźnić dwa cycusie i jeszcze 150 mleka z butelki wypije ale tak ma tylko wieczorem.
    W nocy jak odciągnąć pokarm to tak 150 Z jednej piersi poleci.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj WOW! Takiej pojemnosci brzuszka bym sie nie spodziewala

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja mam co kilka dni dokładnie to samo. Nie zauważyłam swędzenia itd.

Stere u nas 62 też małe w tułowiu. W sumie dopiero co przestałam ubierać body 56. Dziwne te rozmiary. Dziś śmielismy się z mężem, że jak tak dalej pójdzie, to za miesiąc wycinamy dziurę w gondoli na nogi.

Co do kupek to u nas nadal bardzo często. Przynajmniej co drugie karmienie. Tylko w nocy cisza. Wczoraj mieliśmy też taką niespodziankę, że wszystko poszło na plecy i zamiast wyjścia kąpiel i pranie.

Nareszcie porządnie ciepło. Dziś malucha ubralam w body i dresik, ale dobrze, że wzięłam pokrywę na wózek, bo okropnie wiało.

Ja nie wiem ile teraz Dawid zjada. Często je co godzinę z jednej piersi, bo zasypia w trakcie. Jak go przebieram to z dwóch i wtedy dłuższe przerwy.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kupa duża zazwyczaj codziennie, w tym tygodniu robi jedną meeega co drugi dzień.

My już po chrzcie. Jestem bardzo zadowolona z Kuby, bo przez całą mszę nawet nie pisnął. Kiedy ksiądz polewał wodą to najpierw zrobił wielkie oczy, a potem zaczął się śmiać, więc mieliśmy ubaw na całego tam ;) Na obiedzie u dziadków też grzeczny jak nigdy. Ogólnie udany dzień. Wszystko się udało. Jesteśmy strasznie zmęczeni, ale taki dzień zdarza się raz :)

Mania1085, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dwie kupy dziennie. Jedna z samego rana - koło 6:00, druga w ciągu dnia. Ile pije nie wiem, dziecko bezbutelkowe i bezsmoczkowe.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:

I ja to samo, planuję już odciągnąć i sobie zamrozić ze 4 kubeczki, po ile mi tam laktator ściganie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    U nas dwie kupy dziennie. Jedna z samego rana - koło 6:00, druga w ciągu dnia. Ile pije nie wiem, dziecko bezbutelkowe i bezsmoczkowe.
    A jak placze to co robisz zeby uspokoic?. Kuba jak sie rozedrze to cycek nie pomaga musi byc bujanie i smoczek.

U nas kupy 5x dziennie. Co 2 dni taka wielka ze musze małego kąpać. Ostatnio zrobil taka wielka kupe ze nie wiedzialam jak go rozebrac zeby go nie wysmarować

• stere Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno nauczyl sie lapac zwisajaca materialowa ksiazeczke w lapki i wsadzac do buzki... mysle tez ze lada dzien bedzie umial sie przewrocic z plecow na brzuszek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 21:24

• Polaj Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Polaj WOW! Takiej pojemnosci brzuszka bym sie nie spodziewala
    Ja też jestem w szoku. Fakt jest jeden że pod wieczór raczej 150 w każdej z piersi nie będzie może tak z 120 łącznie. Jednak i to i tak dużo. Ale jak to wypije to śpi do 6 lub 7.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    A jak placze to co robisz zeby uspokoic?. Kuba jak sie rozedrze to cycek nie pomaga musi byc bujanie i smoczek.
    Hm, moje dziecko nie płacze teraz już jak się skończyły problemy z brzuszkiem. Jak zaczyna lekko kokwękiwac to znaczy, że głodny albo zmęczony :) oby tak mu zostało

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zresztą Janka też nie tolerowała smoczka totalnie. Uspokajała się przy piersi albo w chuście/na rękach.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruno tez smoczka nie lubi, z butelki wypije ale zdecydowanie woli cycusia...

Moj syn mial tej nocy tylko jedna pobudke na jedzonko a potem juz wstal o 6.00 - jestem w szoku

• Polaj Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie za oknem ruszamy na spacerek. Termometr 20 stopni pokazuje.

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help :/ głupia ja, dałam dziecko do spania do śpiworka (całą zimę pod kołderką), bo wędrowała po łóżeczku i leżała w poprzek bez kołderki. Iza obudziła się po godzinie spania z lekkim płaczem, więc pomyślałam że głodna, wzięłam ją a ona była cała zimna! rączki to standard, ale główka i karczek też były zimne, wzięłam ją do siebie żeby się ogrzała. A dzisiaj z rana 2 razy tak jakby chciała zakaszleć ale bez kaszlu, nie wiem czy coś się dzieje czy to jej nowa umiejętność... zachowuje się normalnie, tylko kupkę zrobiła bardzo wodnistą, ale na razie jedną więc nie panikuję. Myślicie żeby lecieć do lekarza? Boje się że coś tam złapie

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka... moze ten niby kaszelek z powodu zbyt duzej ilosci sliny i nieumiejetnosci polykania jej... ja bym jeszcze zaczekala ale to Ty musisz podjac decyzje...
    ...u nas zaziebienia wynikaja zazwyczaj z przegrzania a nie odwrotnie... tzn to doswiadczenie ze starszakiem bo mlody chory jeszcze nie byl...
    ...a moze wczesniej maluszek mial bardzo cieplo a teraz nagle taka zmiana...
    ...ja teraz na caly dzien rozszczelniam okna lub otwieram w sypialniach a na noc zawsze rozszczelnione sa zeby swieze powietrze bylo i dobrze sie spalo... termostat juz wlasciwie nie wlacza sie i piec nie grzeje, ani w dzien ani w nocy, no i nigdy nie podgrzewam specjalnie lazienki do kapieli malucha.... nawet jak sie urodzil mlody...

...wyobrazcie sobie, ze moj synio towarzyszyl mi przy gotowaniu zupy, lezal w wozku, zawiesilam mu zabawki nad budka, bawil sie chwile i zaczal stekac niezadowolony... mysle sobie - to sie nalezal bez mamusi- ale zabralam zabawki i sie uciszyl... jezdzilam wozkiem od czasu do czasu glaszczac go po glowie i zasnal - szok....
    .. nie wiem ale chyba przeszedl jakis skok rozwojowy bo zaskakuje nas od dwoch dni swoimi umietetnosciami...

Gosiak, Muska lubią tę wiadomość

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka nasza malutka czasem kaszle rano, tak sobie oczyszcza drogi oddechowe, w każdym razie na pewno obserwuj

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ