X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja też nieraz spoglądam jak są ubrane inne dzieci w wózkach. Przeróżne. Wczoraj mijałam kilka wózków i akurat stroje podobne. Czyli body kr. rękaw, bluza, spodenki i skarpetki. Nikt nie okrywał, ja też. Dziś rano miał lekki katarek. Mąż stwierdził, że chyba przez to, że nie przykryłam. Ale wątpię. Ja byłam tylko na krótki rękaw. Dziś za to chłodniej i pod bluzę cieniutenka bluzeczka i pokrywa na wózek. Chyba ok?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 12:38

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie, udalo. Padl w wozku, przy wlaczonym odkurzaczu. Pol godzinki spaceru ze spiacym dzieckiem to nie jest wiele ale zawsze cos. Potem podziwialismy uroki wiosny z laweczki. Obylo sie bez placzu. U nas 18 stopni, mlody w bodziaku, spodenkach dresowych i bluzie, czapka byla zbedna, glowa lapala wit D

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, to super. Mój wczoraj też marudził na spacerze jak nigdy. Za to w domu padł o 20 i pospał do 24. Tak jak myśleliśmy było to nad stan, bo nad ranem już było po spaniu i jestem padnięta. A musiałam wyjść do lekarza, więc mąż chodzi z nim po parku, a ja czekam w kolejce....
    W ogóle pierwszy raz poszliśmy z nim wczoraj do lokalu. Na pizze. Obudził się w trakcie i płakał, więc nakarmiłam go w chuście. Szal do karmienia to dobra sprawa.
    Powiedzcie mi. Jak jest już tak ciepło, to smarujecie czymś buzie dzieciom? Np z filtrem?

stere lubi tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii... Jeszcze niczym nie smaruje bo jednak ten kontakt ze sloncem niewielki ale jak juz bedzie czesciej buzka na sloneczku to bede smarowala kremem

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziś w borach z krótkim, polspiochy i do tego bluza. Przykryłam ja kocykiem jak spała. Ona jest jakaś szmatkowa i uwielbia przytulać się do pieluszek testowych jak zaśnie w wózku to musi mieć coś na buzi.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w Gdyni 8 stopni i zimne powietrze;/ale przynajmniej łatwiej ubrać dzieciaka w taką pogodę.

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia to co idziemy w czwartek na spacer/ do mingi na kawe;)?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do leżenia na brzuszku to moja tez nie lubi

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj syn nie nienawidzi lezenia na brzuchu ale jakims wielkim fanem tez nie jest. Za to pierwszy syn uwielbial lezenie na brzuszku, od urodzenia, nawet nie chcial spac inaczej tylko na brzuchu.

Czy Wasze dzieci tez tak maja - moj jak juz zasypia w wozku, to co chwile sie wzdryga i przebudza inie wiem czy tak zasypia czy to cos innego... wczesniej tak nie mial

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już zaraz będzie rok jak dowiedziałyśmy się o ciąży:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie rok temu zaczął się mój szczęśliwy cykl :)

Krokodylica, moniczko. lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NO u mnie też dokładnie rok:) ach szybko zleciało:)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takie dni jak dzisiaj mam ochotę sobie palnac w łeb... ja nie wiem jak mam starszą z przedszkola odbierać z tym wrzaskunem. :( :( :(

Dzięki za odpowiedzi w temacie przedszkola.
    U nas jest taka sytuacja że przedszkole do którego chodzi Zuzia jest dość drogie. Ja bym mogła płacić te pieniądze gdybym była zadowolona a nie jestem z tego względu że dyrektorka miesza kadrą, przerzuca panie z grupy do grupy, przy tym informacja dla rodziców zerowa ( o tym że zmieniła się pani dowiaduje się ze zdjęcia z fb...)
    No i chodzi czy nie chodzi płacić trzeba. Poza tym odkąd powiedziałam że nie przedłużam umowy pani dyrektor niefajnie się wobec nas zachowuje...
    Plusem są świetne zajęcia i fajne panie.
    Przedszkole publiczne natomiast jest dużo tańsze, nie będę płacić jeśli Zuzia nie będzie chodzić, ale niestety ma bardzo kiepskie opinie.
    Ja już spać przez to nie mogę i wrzodow żołądka się nabawię.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Kroko ja z publicznego jestem zadowolona.
    Wiadomo wszędzie znajdzie sie plusy i minusy.
    Zawsze korzyść taką że się nie płaci jak dziecko choruje.
    Jak nie jesteś pewna nie rezygnuj z prywatnego i puść we wrześniu do publicznego sama zobaczysz czy Zuzia będzie chętnie chodziła.

Musiała bym płacić niemałe pieniądze żeby utrzymać sobie miejsce w tym przedszkolu.

Mama mnie dzisiaj opierdzieliła że tyle dzieci chodziło i chodzi do publicznych przedszkoli i żebym nie przesadzała...
    Mój mąż też mówi żeby dać ją do publicznego.

Tak sobie myślę że pójdzie do tego publicznego a gdyby coś było nie tak, gdyby nie chciała chodzić to będę prosiła dyrektorkę żeby przyjęła nas tutaj do prywatnego z powrotem mimo że ona twierdzi że wszystkie miejsca ma już zajęte....

• Bubu93 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazłam sposób na szybkie usypianie mojego małego. Pieluszka. Przykładam mu delikatnie pieluszkę tetrową do noska, którą wcześniej wsadziłam sobie w stanik, żeby przeszła moim zapachem. 5 minut z zegarkiem w ręku i dzieciaka nie ma. Śpi jak suseł :) Że też wcześniej na to nie wpadłam.

Mania1085, moniczko., Polaj, Megiiii, Muska, Krokodylica, makasa lubią tę wiadomość

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu, zrobiłam dziś to samo i działa :D zobaczymy jutro

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Sylwia to co idziemy w czwartek na spacer/ do mingi na kawe;)?
    A dasz rade w piatek? Bo wyjatkowo w piatek syn idzie do dziadków. Może na 10?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Bubu, zrobiłam dziś to samo i działa :D zobaczymy jutro
    Sprobuje :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszla do mnie chusta kolkowa :-). W weekend byla przecena w little ftog i kupiłam za 108zł :-)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Musiała bym płacić niemałe pieniądze żeby utrzymać sobie miejsce w tym przedszkolu.

Mama mnie dzisiaj opierdzieliła że tyle dzieci chodziło i chodzi do publicznych przedszkoli i żebym nie przesadzała...
    Mój mąż też mówi żeby dać ją do publicznego.

Tak sobie myślę że pójdzie do tego publicznego a gdyby coś było nie tak, gdyby nie chciała chodzić to będę prosiła dyrektorkę żeby przyjęła nas tutaj do prywatnego z powrotem mimo że ona twierdzi że wszystkie miejsca ma już zajęte....
    Taki miesiąc próbny możecie sobie zrobić.
    Ja za przedszkole publiczne płacę miesięcznie ok 185 zl. Syn przebywa w nim od 7:30 - 16 bo tak się fajnie bawi. Jak przychodze po niego wcześniej to nie chce wyjść dopóki jego kolega nie pójdzie do domu.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
‹‹ 1219 1220 1221 1222 1223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ