X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą odkryłyśmy swoje odbicie w lustrze, chyba jej sie spodobało bo co chwilę posyłała sobie uśmiech :)

Polaj, Muska lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko moja szwagierka miała dosłownie 2 tyg temu identyczną sytuacje, tylko jej synek ma zaraz pół roku. Płakał strasznie w gondoli i próbowali wychodzić w foteliku, w spacerówce i w chuście. Nic nie pomagało a po 2 tyg minęło i dalej śmigają gondolą a do tego polubił chustę :) to pewnie skok.

Ja do pracy nie wracam i od lipca/sierpnia przyszłego roku będziemy chyba starali się o drugiego maluszka.

Jutro mamy pobranie krwi i się dowiemy czy anemia Sarulki minęła, czy dalej trzeba podawać leki.

Powiem Wam że wolę taką pogodę jak wczoraj czy dzisiaj, bo nie mam problemu z ubraniem Małej. Zresztą Sara dużo gorzej śpi w ciągu dnia jak jest koło 20 stopni. Na szczęście noce u nas od początku są naprawdę super. A ostatnio już w ogóle rewelacja, bo albo nie muszę w ogóle wstawać w nocy albo wstanę raz. :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa Izunia właśnie obróciła się na brzuszek :D najpierw na boczek a potem powoli, powoli przeciągała ciałko i wylądowała na brzuszku! Wcześniej już jej się zdarzało z boku przewrócić na brzuszek ale wtedy kładła się na ręce i tak biedna leżała, a teraz jakoś tą rączkę ułożyła że od razu mogła się oprzeć na obu. Dumna z niej jestem :)i dziś zauważyła zabawki, znaczy obserwowała je od dawna ale dopiero od dziś zaczęła je pacać rączką i to precyzyjnie, rzadko zdarza jej się chybić. No to muszę uważać gdzie ją zostawiam ;)
    A jeszcze ją pochwalę, wczoraj na spacerze wypadł jej smoczek, jakoś na klatkę piersiową, skoro nie wołała to jej nie podawałam, a ona jakoś obiema rączkami wsunęła go sobie do buzi!

Kroko i jak patent z nosidłem? A może masz hajnida?

Krokodylica, Polaj, małżowinka, stere, ana167, Muska lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, też odkryliśmy lustro :D najpierw patrzyła na moje odbicie, później zauważyła siebie i patrzyła uważnie, potem usteczka drgnęły w uśmiechu no i skoro ktoś się do niej uśmiecha to uśmiech pełną gębą, słodkie to było

Co do pracy, to ja wiem że wrócę, chociaż chcieliśmy się starać o drugie bo najmłodsi nie jesteśmy, zanim zrobiliśmy małą to trochę nam zeszło, nie ma na co czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 19:36

małżowinka, Muska lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to że mam jak to nazywacie hajnida wiadomo nie od dziś. ;)
    Nie brałam nosidła, po tym jabłuszku poszły bąki więc myślę spróbuję jeszcze raz z gondolą... po wyjściu z przedszkola wrzask, z 10 minut stałam i bujałam ją na rękach, jakoś za którymś razem odłożona leżała i zasnęła. Poszłyśmy jeszcze na plac zabaw, dopiero jak wracałyśmy i bylysmy już blisko domu to był znowu wrzask i musiałam ją nieść na rękach.
    Mam nadzieję że jej się to "naprawi".

• Vilu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, u nas jak był skok to też się darła jakby ze skóry obdzierali, a jak się nie darła to miała zły humor. Pediatrzy mieli różne pomysły, a ja poobserwowałam i mi wyszło, że ona wyje bo jest zmęczona i nie może zasnąć. Zaczęłam ją usypiać od razu przy pierwszych oznakach niezadowolenia i wycia się skończyły. A teraz już jesteśmy po skoku, Młoda dosłownie jednego dnia zaczęła się podciągać do siadu na moich kciukach, zadzierać nogi do sufitu i bardzo pewnie się podpierać na przedramionach przy leżeniu na brzuszku :))

Poza tym wyrabiamy kilometry na spacerach, minimum 4 godziny dziennie, z czego godzinę śpi, a resztę czasu się gapi na mnie albo bawi Milutkiem ;) Tylko ze względu na długość spacerów musiałam zacząć ją karmić na mieście i z tym było kilka nieprzyjemnych sytuacji, łącznie ze starszym gościem, który podszedł do nas i wykrzyczał na pół parku, że jak się chciało dziecko to się w domu siedzi, a nie cycami świeci. Prostak. Gwoli ścisłości - nie świecę, karmię Młodą pod chustką.

Zrobiłam też w zeszłym tygodniu dwa zakupy ułatwiające życie - kotek Milutek - idealny na spacerach, jak Młoda nie śpi to sobie leży i maca go rączkami, i karuzela do łóżeczka - przez pół godziny dziennie dziecka nie ma, leży w łóżeczku i się cieszy do karuzeli :)

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu... a no prostak... te kobiece cycki to jak jakis owoc zakazany... mam wrazenie, ze najbardziej oburzeni sa ci ktorzy maja jakies kompleksy pod tym wzgledem... moze mu zona cyckow nie pokazuje i facet sfiksowal :)

...moj maz wlasnie dzisiaj zalapal sie na opierdol - przepraszam za wyrazenie ale zla jestem na niego... od wczoraj mowie mu, ze Bruno ma chyba skok rozwojowy, bo przy cycu siedzi duzo i ze trzeba szybko reagowac na jego marudzenie, to on podaje mu espumisan gdy ten ryczy jak opetany ze chce mleczko i pozniej trudno go opanowac albo idzie przebierac zasiusiana lekko pieluszke gdy ten chce spac i mi dziecko tak rozhisteryzowal, ze nie wiedzialam jak go uspokoic a sam pojechal z drugim synem na trening...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Ja zdechne. Przytrułam się czymś, boli mnie głowa,naciaga mnie na wymioty. :/ A Łucja wczoraj i dzisiaj rozdarta na maksa, ze spaceru wracała z nią na ręce drugą ręką pchajac wózek z Zuzią na dostawce. Wózek dosłownie parzy, drze się jak by ją ze skóry obdzierali a na rękach spokój. :( :(
    Zuzia była pierwszy raz w przedszkolu po 3,5 miesiącach przerwy, była dzielna, poszła bez problemu, wróciła zadowolona a o 17 położyła się koło mnie i zasnęła... ciekawe ile będzie spać..
    Dzisiaj naprawdę mam zły dzień.
    Kroko normalnie czytam o sobie oprócz tego ze ja się nie przytrulam. Julka tez od wczoraj parzy wózek. Wracałam ze sklepu cała mokra tak się darł ja jedną ręka pchałam wózek drugą próbowałam podawać smoczka lub grzechotac kaczką. Sajgon.dziś nawet z ogródka mi się wyjść nie udało, caly dzień się drze bo płaczem to cięŻko nazwać. A i moja Zuzia też wczoraj poszła do przedszkola, nie płakała i było super;)

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    W ogóle czasami mam wrażenie że to dziecko niczego nie lubi. :/
    Haha, to tak jak u mnie. Wiem,że to nie śmieszne ale już sama nie wiem co robić

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dzisiaj przyszla do mnie chusta kolkowa :-). W weekend byla przecena w little ftog i kupiłam za 108zł :-)
    Sylwia jest jeszcze, może podasz linka? Będę obserwować

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Kroko, u nas jak był skok to też się darła jakby ze skóry obdzierali, a jak się nie darła to miała zły humor. Pediatrzy mieli różne pomysły, a ja poobserwowałam i mi wyszło, że ona wyje bo jest zmęczona i nie może zasnąć. Zaczęłam ją usypiać od razu przy pierwszych oznakach niezadowolenia i wycia się skończyły. A teraz już jesteśmy po skoku, Młoda dosłownie jednego dnia zaczęła się podciągać do siadu na moich kciukach, zadzierać nogi do sufitu i bardzo pewnie się podpierać na przedramionach przy leżeniu na brzuszku :))

Poza tym wyrabiamy kilometry na spacerach, minimum 4 godziny dziennie, z czego godzinę śpi, a resztę czasu się gapi na mnie albo bawi Milutkiem ;) Tylko ze względu na długość spacerów musiałam zacząć ją karmić na mieście i z tym było kilka nieprzyjemnych sytuacji, łącznie ze starszym gościem, który podszedł do nas i wykrzyczał na pół parku, że jak się chciało dziecko to się w domu siedzi, a nie cycami świeci. Prostak. Gwoli ścisłości - nie świecę, karmię Młodą pod chustką.

Zrobiłam też w zeszłym tygodniu dwa zakupy ułatwiające życie - kotek Milutek - idealny na spacerach, jak Młoda nie śpi to sobie leży i maca go rączkami, i karuzela do łóżeczka - przez pół godziny dziennie dziecka nie ma, leży w łóżeczku i się cieszy do karuzeli :)

Też miałam akcję, że karmię w miejscu publicznym i to od kobiety!! Powiedziałam chamsko, że jak mi gówno śmierdzi to nie wącham, więc jak jej przeszkadza, że karmię piersią to niech się nie gapi. Mina baby bezcenna :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2018, 22:33

Krokodylica, Mania1085, Myszk@, Muska lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Sylwia jest jeszcze, może podasz linka? Będę obserwować
    Paula info o promocji było na fb. Ale wejdz na ich oficjalna stronę i do zakładek outlet

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja skonczyla sie w niedziele

• Paula_29 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja nie jestem na grupie Facebookowej, zresztą w weekend mieliśmy teściów więc nawet nie było jak wejść na forum

atdc8u69hnetasq1.png
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2018, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to nie jest zadna grupa. Weszlam na profil little frog. Musisz tez patrzec na strobe bo moze czasmi cos sie bedzie pojawialo.
    Teraz byla promocja ja II gatunek. Przyzbam szczerze ze nie dopatrzylam sie zadnych plamn przebsrwien ani nic

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:

Vilu co za cham, kretyn normalnie. Trzeba mu było powiedzieć, że jak się jest starym to też trzeba siedzieć w domu...Ja też karmię na mieście, ale na razie tylko w kawiarniach, bo na dworze za zimno. Jak będzie cieplej to tez będę karmić na ławce...i boje się takich sytuacji...Takie cos może nieżle zestresować nie tylko nas, ale i dzieci...Nie kumam ludzi...po co się gapi....ciekawe czy gdyby zobaczył jakąś laskę z dekoltem na pół brzucha i obok jej napakowanego faceta czy by wtedy coś powiedział...skąd w ldziach tyle agresji i przekonania, że świat jest tylko dla nich....

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Vilu co za cham, kretyn normalnie. Trzeba mu było powiedzieć, że jak się jest starym to też trzeba siedzieć w domu...Ja też karmię na mieście, ale na razie tylko w kawiarniach, bo na dworze za zimno. Jak będzie cieplej to tez będę karmić na ławce...i boje się takich sytuacji...Takie cos może nieżle zestresować nie tylko nas, ale i dzieci...Nie kumam ludzi...po co się gapi....ciekawe czy gdyby zobaczył jakąś laskę z dekoltem na pół brzucha i obok jej napakowanego faceta czy by wtedy coś powiedział...skąd w ldziach tyle agresji i przekonania, że świat jest tylko dla nich....

Przypomniałaś mi zabawna sytuację z ciaży :) Stałam w metrze i starszy pan ustapił mi miejsca, ale zanim zdażyłam usiaść, usadowiła się na nim babka tak ok 60-tki. Pan do niej z protestem, że ustapił miejsca ciężarnej, a baba na to „ciaża nie choroba”. Pan skomentował: starość też nie :)

Krokodylica, Muska lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szoku jestem, co za chamstwo.

Ja prdl Łucja w nocy dostała kataru... :/
    Zuzia też ma nos przytkany ale rano mówiła że dobrze się czuje i chce iść do przedszkola. No to mąż ją zaprowadził ale mówił że w połowie drogi zrobiła się markotna, nie wiem może źle się czuje.... :/ to się nachodziła do przedszkola...

Odbieram ją o 11 i idziemy wszystkie do dr....

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Kroko to jakaś maskara...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko... oby to tylko katar...

...ja juz karmilam w przychodni, przed i po spotkaniu kontrolnym, w aucie, na lawce i na schodach kosciola...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ