X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    A moj znowu wisi na cycu... psychicznie i fizycznie idzie sie wykonczyc

...zdrowka dla chorujacych zycze...

Młoda też, od wczoraj. Mamy wszystkie objawy kryzysu laktacyjnego. Leżymy w łóżku i tylko jej podaję piersi na zmianę, a ona biedna próbuje coś uciagnać. Przetrwamy.

małżowinka lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu... z tego co czytalam nastepny kryzys w 6 miesiacu... u nas juz jest lepiej

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kroko wspolczuje i rozumie u nas też ciągle cos synek ma jakieś nie fajne wyniki moczu do powtórki.. średnie dziecko oprucz ciągłych płaczu z zazdrości o mamę to narazie w miarę a najmlodsza spi kiepsko budzi sie co dwie godziny w nocy rzuca po łóżku i niewiem o co chodzi a niemowie o jedzeniu je co półtora godziny po 60 mm padam co ja robię źle

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie wam dzieci jedzą moja poltoraroczna córcia tak ładnie jadła i je dalej jak zdrowa synek nie Jacek a teraz ciężko powiedzieć bo córcia je mało ale czesto

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być synek nie jadek..
    Dziewczyny czy Wam w dzień dzieci też tak kiepsko śpią moja po parę minut i odlozons się budzi z tym ze na rękach super

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Miało być synek nie jadek..
    Dziewczyny czy Wam w dzień dzieci też tak kiepsko śpią moja po parę minut i odlozons się budzi z tym ze na rękach super
    Moja mniej więcej na pół godziny zasypia i najlepiej żeby był wtedy absolutny spokój, a na rękach to by dużo dłużej spała
    Tyle że mi najczesciej zasypia albo na lezaco przy cycku albo w lozeczku na kółkach wiec rzadko kiedy ja odkladam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 16:13

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdarza się. Dzisiaj Kubus spi ładnie, ale wczoraj była masakra.
    Co do chorób to u nas na razie ok aczkolewiek ja mam katar już 3 tygodnie. I nie wiem czy to ten sam sie ciagnie czy złapałam kolejny. Jedno szczęści (ptfu ptfu) że Kubuś nie złapał. Może to jakis niezarażliwy jest.... Ale juz tez mam dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie to
    https://bunnyandmommy.com/kategoria/niezapominajka/niezapominajka-bransoletka-z-grawerem-z-zawieszka-duzy-chlopiec-bunny-mommy

zamówiłam sobie takie 2 z grawerami imion i data i godzina narodzin. Sa super :-)

Mania1085 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Moja mniej więcej na pół godziny zasypia i najlepiej żeby był wtedy absolutny spokój, a na rękach to by dużo dłużej spała
    Tyle że mi najczesciej zasypia albo na lezaco przy cycku albo w lozeczku na kółkach wiec rzadko kiedy ja odkladam
    Kiedyś któraś z dziewczyn umieściła fajny link o śnie. Moja z zegarkiem w temu budzi się po ok 35 minutach po tym czasie usypiam ja ponownie i śpi 2-3 godziny łącznie.

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba z tym spaniem w dzień to różnie. Raz potrafi zasnąć 2-3 razy na 30 minut, a raz położyć go chociaż na 5 minut to już wyczyn. Od jakiegoś czasu w zasadzie bardzo mało śpi w dzień. No dziś coś mu się stało i spał chyba z 5 razy po 20-30 minut, więc to u nas od dnia zależy :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś już wykąpany i od 10min śpi :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Kuba z tym spaniem w dzień to różnie. Raz potrafi zasnąć 2-3 razy na 30 minut, a raz położyć go chociaż na 5 minut to już wyczyn. Od jakiegoś czasu w zasadzie bardzo mało śpi w dzień. No dziś coś mu się stało i spał chyba z 5 razy po 20-30 minut, więc to u nas od dnia zależy :)

U nas to samo ze spaniem w dzień. Naszemu coś wczoraj odbiło i zasnął na brzuszku o 18 a o 22 musieliśmy go budzić na kąpiel. Oczywiście potem nie spał do 2 w nocy.
    A rano nie drzemał. Teraz jest padnięty, ale od jakichś 2 godzin nie potrafi zasnąć. Wisi przy cycu. Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu nie byliśmy na spacerze i bardzo mu widać tego brakuje. No ale mieliśmy gościa z daleka. Jutro też goście, ale najwyżej wyjdę z nim przed południem.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie spacery wstrzymane a pogoda piękna.
    Niestety jak Łucja nie może wychodzić to i Zuzia kisi się w domu. :/

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko znam to bo tak samo jest u mnie a jak miałam kusić się z dwójką teraz z trójką w taką pogodę to aż płakać się chce a to nie jest katar alergiczny?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjdziemy na spacer zrobimy jeszcze raz badania moczu bo u nas często w labo cudac wychodza

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby w koncu nasze dzieci uregulowany się ze snem

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Kroko znam to bo tak samo jest u mnie a jak miałam kusić się z dwójką teraz z trójką w taką pogodę to aż płakać się chce a to nie jest katar alergiczny?

Raczej nie alergiczny.
    Katar katarem ale jeszcze prócz tego gardło chore.

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepicie już maluchy na pneumokoki?zastanawiam się czy nie przeciągnąć w czasie tego szczepienia...ehhh boje się jakoś,sama nie wiem...i starszą też wydzwaniają żeby zaszczepić ale chyba zrezygnuje bo to tylko do końca kwietnia można a moja była chora i dalej ma oko zaropiałe
    .

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moje dziecko odkrylo ręce, wczoraj chcialam ja wyciagnac z lozeczka a ty opor poczulam,zlapala sie za szczebelek... Lapie grzechotke a pozniej chce palce włożyć do buzi,a tu niespodzianka grzechotka laduje i sie wsciekam..hehe jeszcze nie lapie ze "trza" puscic.
    A moja właśnie w pełnym skupieniu włożyła grzechotkę do buzi i zadowolona obciumkała

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana hehe a to dobre, przepraszam ale uśmiałam się z tego egzorcysty. :)
    Może w końcu te choroby nam odpuszczą, Zuza poszła pierwszy rok do przedszkola i wszystko łapie, a jak pisałam wcześniej rodzice przyprowadzają chore dzieci. :/

Makasa zaszczepiłam na jednej wizycie 6w1 i pneumokoki póki Łucja była zdrowa.

makasa lubi tę wiadomość

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ