X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    A moj znowu wisi na cycu... psychicznie i fizycznie idzie sie wykonczyc

...zdrowka dla chorujacych zycze...

Młoda też, od wczoraj. Mamy wszystkie objawy kryzysu laktacyjnego. Leżymy w łóżku i tylko jej podaję piersi na zmianę, a ona biedna próbuje coś uciagnać. Przetrwamy.

małżowinka lubi tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu... z tego co czytalam nastepny kryzys w 6 miesiacu... u nas juz jest lepiej

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • KacperekiOliwka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj kroko wspolczuje i rozumie u nas też ciągle cos synek ma jakieś nie fajne wyniki moczu do powtórki.. średnie dziecko oprucz ciągłych płaczu z zazdrości o mamę to narazie w miarę a najmlodsza spi kiepsko budzi sie co dwie godziny w nocy rzuca po łóżku i niewiem o co chodzi a niemowie o jedzeniu je co półtora godziny po 60 mm padam co ja robię źle

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
    3 szczescie Wanessa 1 rok
    odmawiajmy modlitwe do sw. Rity

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślicznie wam dzieci jedzą moja poltoraroczna córcia tak ładnie jadła i je dalej jak zdrowa synek nie Jacek a teraz ciężko powiedzieć bo córcia je mało ale czesto

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być synek nie jadek..
    Dziewczyny czy Wam w dzień dzieci też tak kiepsko śpią moja po parę minut i odlozons się budzi z tym ze na rękach super

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Miało być synek nie jadek..
    Dziewczyny czy Wam w dzień dzieci też tak kiepsko śpią moja po parę minut i odlozons się budzi z tym ze na rękach super
    Moja mniej więcej na pół godziny zasypia i najlepiej żeby był wtedy absolutny spokój, a na rękach to by dużo dłużej spała
    Tyle że mi najczesciej zasypia albo na lezaco przy cycku albo w lozeczku na kółkach wiec rzadko kiedy ja odkladam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 16:13

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zdarza się. Dzisiaj Kubus spi ładnie, ale wczoraj była masakra.
    Co do chorób to u nas na razie ok aczkolewiek ja mam katar już 3 tygodnie. I nie wiem czy to ten sam sie ciagnie czy złapałam kolejny. Jedno szczęści (ptfu ptfu) że Kubuś nie złapał. Może to jakis niezarażliwy jest.... Ale juz tez mam dosyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie to
    https://bunnyandmommy.com/kategoria/niezapominajka/niezapominajka-bransoletka-z-grawerem-z-zawieszka-duzy-chlopiec-bunny-mommy

zamówiłam sobie takie 2 z grawerami imion i data i godzina narodzin. Sa super :-)

Mania1085 lubi tę wiadomość

• Polaj Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Moja mniej więcej na pół godziny zasypia i najlepiej żeby był wtedy absolutny spokój, a na rękach to by dużo dłużej spała
    Tyle że mi najczesciej zasypia albo na lezaco przy cycku albo w lozeczku na kółkach wiec rzadko kiedy ja odkladam
    Kiedyś któraś z dziewczyn umieściła fajny link o śnie. Moja z zegarkiem w temu budzi się po ok 35 minutach po tym czasie usypiam ja ponownie i śpi 2-3 godziny łącznie.

Gosiak lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba z tym spaniem w dzień to różnie. Raz potrafi zasnąć 2-3 razy na 30 minut, a raz położyć go chociaż na 5 minut to już wyczyn. Od jakiegoś czasu w zasadzie bardzo mało śpi w dzień. No dziś coś mu się stało i spał chyba z 5 razy po 20-30 minut, więc to u nas od dnia zależy :)

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubuś już wykąpany i od 10min śpi :-)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu93 wrote:
    Kuba z tym spaniem w dzień to różnie. Raz potrafi zasnąć 2-3 razy na 30 minut, a raz położyć go chociaż na 5 minut to już wyczyn. Od jakiegoś czasu w zasadzie bardzo mało śpi w dzień. No dziś coś mu się stało i spał chyba z 5 razy po 20-30 minut, więc to u nas od dnia zależy :)

U nas to samo ze spaniem w dzień. Naszemu coś wczoraj odbiło i zasnął na brzuszku o 18 a o 22 musieliśmy go budzić na kąpiel. Oczywiście potem nie spał do 2 w nocy.
    A rano nie drzemał. Teraz jest padnięty, ale od jakichś 2 godzin nie potrafi zasnąć. Wisi przy cycu. Dziś pierwszy raz od dłuższego czasu nie byliśmy na spacerze i bardzo mu widać tego brakuje. No ale mieliśmy gościa z daleka. Jutro też goście, ale najwyżej wyjdę z nim przed południem.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na razie spacery wstrzymane a pogoda piękna.
    Niestety jak Łucja nie może wychodzić to i Zuzia kisi się w domu. :/

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko znam to bo tak samo jest u mnie a jak miałam kusić się z dwójką teraz z trójką w taką pogodę to aż płakać się chce a to nie jest katar alergiczny?

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wyjdziemy na spacer zrobimy jeszcze raz badania moczu bo u nas często w labo cudac wychodza

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby w koncu nasze dzieci uregulowany się ze snem

1 szczescie 7 lat
    2 szczescie 2 latka
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KacperekiOliwka wrote:
    Kroko znam to bo tak samo jest u mnie a jak miałam kusić się z dwójką teraz z trójką w taką pogodę to aż płakać się chce a to nie jest katar alergiczny?

Raczej nie alergiczny.
    Katar katarem ale jeszcze prócz tego gardło chore.

• makasa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczepicie już maluchy na pneumokoki?zastanawiam się czy nie przeciągnąć w czasie tego szczepienia...ehhh boje się jakoś,sama nie wiem...i starszą też wydzwaniają żeby zaszczepić ale chyba zrezygnuje bo to tylko do końca kwietnia można a moja była chora i dalej ma oko zaropiałe
    .

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Moje dziecko odkrylo ręce, wczoraj chcialam ja wyciagnac z lozeczka a ty opor poczulam,zlapala sie za szczebelek... Lapie grzechotke a pozniej chce palce włożyć do buzi,a tu niespodzianka grzechotka laduje i sie wsciekam..hehe jeszcze nie lapie ze "trza" puscic.
    A moja właśnie w pełnym skupieniu włożyła grzechotkę do buzi i zadowolona obciumkała

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana hehe a to dobre, przepraszam ale uśmiałam się z tego egzorcysty. :)
    Może w końcu te choroby nam odpuszczą, Zuza poszła pierwszy rok do przedszkola i wszystko łapie, a jak pisałam wcześniej rodzice przyprowadzają chore dzieci. :/

Makasa zaszczepiłam na jednej wizycie 6w1 i pneumokoki póki Łucja była zdrowa.

makasa lubi tę wiadomość

‹‹ 1223 1224 1225 1226 1227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ