X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23 dc to za wczesnie na testy. Najlepiej poczekac pare dni po spofziewanej miediaczce i wtedy beta

Martita25, Muska lubią tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi włosy wypadają garściami.Ostatnio się przerazilam bo po kąpieli wyczesalam bardzo dużo.Aż mężowi p okazywalam.Ale po pierwszej ciąży też tak miałam:/

Duma mnie rozpiera.Adaś miał skok rozwojowy z tydzień temu.Dużo płakał,był marudny a dzis nabył nową umiejętność:przekreca się sam na płaskiej powierzchni z pleców na brzuszek!szok normalnie.Odwrotnie już jakiś czas temu miał opanowane ale ze z pleców sam nauczy się noge przerzucac i rękę wyciągać spod siebie to jestem w szoku ze tak szybko załapał:):)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier mojemu też zdarzy się kaszlec ale w dzień jak leży na plecach.Wiem wtedy ze ten kaszel napewno jest od śliny której ma teraz bardzo dużo i nie nadąża jej polykac.

Calza u nas na katar pomogły inhalacje z nebu dose,czyszczenie nosa,nasivin.Ale oprawa głównie po inhalacjach.Generalnie mówią ze katar leczony czy też nie trwać może i tak tydzień.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny , staram sie czytać Was na bieżąco, ale niestety nie udaje mi sie :)

Co do wlosow moje zaczely kilka tyg lecieć garsciami :(( macie na to jakies sposoby? ?

Kroko wspolczuje - sprzydalo by Ci sie porządnie wyspac , wtedy swiat nabralby kolorow :) <3

Martita25 proponuje bete najwcześniej w dniu spodziewanej miesiaczki ...

Dziewczyny moje bliźniaki bliźniaki w środę skończyły 4 miesiące!!!
    Corcia ma juz 2 ząbki na wierzchu , synkowi sa w trakcie przebijania sie ;)
    Ważą ponad 7kg , i od czwartku zajadamy warzywka :)

A co do spania- to bez zmian od ponad miesiąca- zasypiaja o 20.00-20.30 i wstaja rano 6.30 -7.00 :)

DziewcZyny dużo zdrówka dla maluszkow i mamusiek :) buziaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 21:34

FreshMm, Martita25, Oublier, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Oublier Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ale dzisiaj przestałam sama się oszukiwać, bo pojawił się katarek. Nie wiem czy lecieć od razu do lekarza czy powalczyć domowymi sposobami. Oczyszczam nosek wodą morską i aspiratorem. Mąż ma po pracy przywieźć inhalator. Jula jest pogodna a katar niezbyt silny. Jeszcze pogoda nie zachęca do wyjścia...

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oublier wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi, ale dzisiaj przestałam sama się oszukiwać, bo pojawił się katarek. Nie wiem czy lecieć od razu do lekarza czy powalczyć domowymi sposobami. Oczyszczam nosek wodą morską i aspiratorem. Mąż ma po pracy przywieźć inhalator. Jula jest pogodna a katar niezbyt silny. Jeszcze pogoda nie zachęca do wyjścia...

Ja wczoraj z tymi objawami, o których piszesz byłam u mojej teściowej (ona jest pediatrą) i mówię ci już coś mi zapisała dla Filipka:
    - Cebion 2x10 kropli
    - Nasivin do noska 3x2 psiknięcia
    - inhalacje 4-5x dziennie
    - odciaganie gluta oczywiście
    - maść majerankowa pod nosek
    - przed snem 1-2 kropelki olejku eukaliptusowego na pościel (Filip przesłał całą nic bez kataru!)
    - jeśli pojawi się temperatura większa niż 38C to czopek (ja mam Nurofen i Paracetamol)
    - oczka ropieją, więc do oczu Tobrex 4x1 kropelka do każdego oczka

makasa, Oublier lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja wczoraj z tymi objawami, o których piszesz byłam u mojej teściowej (ona jest pediatrą) i mówię ci już coś mi zapisała dla Filipka:
    - Cebion 2x10 kropli
    - Nasivin do noska 3x2 psiknięcia
    - inhalacje 4-5x dziennie
    - odciaganie gluta oczywiście
    - maść majerankowa pod nosek
    - przed snem 1-2 kropelki olejku eukaliptusowego na pościel (Filip przesłał całą nic bez kataru!)
    - jeśli pojawi się temperatura większa niż 38C to czopek (ja mam Nurofen i Paracetamol)
    - oczka ropieją, więc do oczu Tobrex 4x1 kropelka do każdego oczka

dzięki wielkie, skorzystam :) u mnie w przychodni nie ma pediatry jest tylko POZ, więc nie do końca jej ufam ;) Chyba u nas tragedii nie ma, bo jak rano odciągnełam gęstsze gluty, to jest spokój. Moja mama tak mnie nastraszyła zapaleniem płuc, że zaczęłam schizować.
    Potańczyłysmy trochę do muzyki klasycznej (przy okazji porobiłam przysiady) i zasnęła. Chyba szczególnie mocno spodobała jej się aria królowej nocy, szczególnie jak jej ukochany piesek próbował udawac, że to on śpiewa ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, że u takiego maluszka katar może zamienić się w zapalenie płuc w kilka godzin. Więc naprawdę warto osłuchiwać. Mój Staś był pogodny i nie kaszlał wcale dużo, także bądźcie czujne dziewczyny. Dużo zdrówka!

makasa lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja dzis na kartę rossne w Rossmannie kupilam pieluchy 3,74 sztuki za 23 zlote mniej..
    Ana ja też dostałam maila z taką promocją. Muszę się wybrać ☺

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde boli mnie brzuch okresowo. Oby to nie było to bo sie zachlastam :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zobaczyc tez w rossmannie.... jakie pieluchy nosicie. Kuba ma 3 ale zastanawiam sie czasami nad 4.

Mam straszny dylemat co zrobic z tymi szczepieniami. Umowiona jestem na 27 kwietnia na meningokoki a potem na 11 maja na 6w1 i pneumokoki. I troche to szybko bo roznoca 2 tygodnie tylko czyli na styk. Nie moge pozniej bo jedziemy na wesele. Teoretycznie moge szczepic po weselu ale na weselu bedzie kuzyn ktory ma 8 lat i jest strasznie chorowity. Chory jest non stop. Boje sie ze Grzes cos załapie od niego i nici ze szczepien Kuby :-/

• lena198808 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny widze że temat katarku jest, czytajac Was troche sie zastanawiam... u nas typowego kataru nie ma nie leci malej z noska ale czasami slychac jak jej cos charczy psikam wodą morską i odciagam jasne gluty. Kaszelku nie ma, w ciagu dnia pare razy kicha ale mówili mi że jak kicha to nosek sie oczyszcza.
    W czwartek bylam na szczepieniu na pneumokoki mowilam lekarce że odciągam czasami z noska nie widziala przeciwskazań i zaszczepilam. Teraz w ten czwartek chce szczepic na rota. Czytajac Was o noskach mam watpliwosci .. a z mojej lekarki nie jestem zadowolona...

wniddf9h93x6liig.png

c55frjjgusb25kvf.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ... my dopiero zmieniamy na 3 ale w promocji 2+ 2 opakowania gratis kupilam 2 opakowania w rozmiarze 3 i dwa w rozmiarze 4 poza tym wzielam jedno opakowanie nie pieluszek a majteczko pieluszek i zobacze jak to sie "nosi"...

...i dopadl mnie jakis zly nastroj... nie mam sie w co ubrac, nie mam kiedy wyjsc zeby cos sobie kupic, glupieje sama w domu gugajac tylko do dziecka, z nikim sie nie spotykam bo nie ma kiedy, jak tylko mlody usnie to robie obiad, pranie, sprzatam albo pakuje sie do przeprowadzki - dzien swistaka a nawet gorzej

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam okres..... szlag by to trafił. Karmie kurde co 1.5h i mimo to tak szybko okres wrocił. Porażka :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere doskonale cie rozumiem. Ja dzisiaj wybieram sie kupic sobie kosmetyki. Przez dzieciaki nie mam kiedy polazoc posklepach. Moja gatderoba kest strasznie uboga. Butow tez nie mam.... ehhh

• stere Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia... ten brak okresu to taki prezent od natury, chwila spokoju... zastanawiam sie kiedy i mnie dopadnie...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Dostałam okres..... szlag by to trafił. Karmie kurde co 1.5h i mimo to tak szybko okres wrocił. Porażka :-/

A ja mam dzisiaj rocznicę ostatniej miesiączki. Mam nadzieję, że ciocia nie przyjedzie poświętować ;) na szczęście się na to nie zapowiada.
    Mała mi usnęła, w tym czasie chciałam ściągnąć pokarm laktatorem, bo coś przy piersi jest marudna i się złości. No i coś kiepsko leci... czy przy chorobie zmniejsza się ilość pokarmu? (jestem podziębiona, ale pomału puszcza).
    Jeśli chodzi o katarek Juli, to nie jest tak, że jej cieknie. Rano zauważyłam wystające takie gęste i na wszelki wypadek odciągam. Wizja zapalenie płuc/oskrzeli/ ucha mnie przeraża, że mam ochotę się rozpłakać. Mam nadzieję, że trochę przesadzam, ale chyba lepiej w tę stronę.

lena, sylwia ja chyba przesunęłabym szczepienie. Te pierwsze szczepienia Julki przełożyłam w sumie o 3tyg i chyba dobrze wyszło.

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przesunac moge w zasadzie meningokoki aczkolwiek chcialam zaszczepic zanim starszy pojdzie do przedsxkola lub klubu malucha

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do pieluch, to Pampersy 2 były za małe i zaczęłam zakładać 3. Nie są na niego za duże. Tak akurat. To Dady 3 wychodzą większe (Dawid jest długi i nie jest grubaskiem, choć jest spory jak na swój wiek). A i tak co noc mam zapewnione 2 przebierania dziecka, bo przesiąkają. Naprawdę staram się dobrze zapinać i patrzeć na falbanki. Może to przez to, że tak mocno się kręci? Ostatnio zrzuca sobie kocyk (a jest dosyć ciężki do skopania jak na takie dziecko) i leży w poprzek łóżeczka.
    Ostatnio kupiliśmy w promocji 2 paczki Dady 3 i jeszcze mamy Dadę premium 3 z wcześniejszych zakupów. Teraz chyba już zaczniemy kupować 4, jak będą w promocji. Mamusie starszych dzieciaczków na jak długo starczyły wam 3?

Dziś na noc nareszcie przenieśliśmy się do sypialni z salonu, bo się w niej nareszcie ociepliło i nie trzeba ciągle palić. Zabraliśmy tam łóżeczko małego, a tu rozłożyliśmy mu turystyczne i szok. Śpi tam już trzecią godzinę. Dawno już nie spał w dzień powyżej 30 minut i to nie na spacerku. Może to jednak kwestia pogody. Dziś u nas ponuro i deszczowo.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba juz drugi dzien z rzędu rzeźbi o tej godz. Od godz 18 nie śpi. Wrzeszczy ciagle. Na chwile sie uspokoi i znowu. Nie wiem o co chodzi. Przy cycu tez wrzask ehhh

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ