X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Kuba juz drugi dzien z rzędu rzeźbi o tej godz. Od godz 18 nie śpi. Wrzeszczy ciagle. Na chwile sie uspokoi i znowu. Nie wiem o co chodzi. Przy cycu tez wrzask ehhh

Może zmęczony i nie może zasnąć?

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    My wczoraj byłyśmy na kontroli i dziewczyny mają już czyste gardła ufff
    Niestety jeszcze obie mają katar no i Zuzia kaszle, ale wczoraj dałam ją do przedszkola, bo nie czuje się jakaś chora i dr pozwoliła.
    Niestety Zuzia wczoraj nie chciała iść do przedszkola, nie wiem co jej się odmieniło, jakoś od czwartku coś jej w przedszkolu nie leży....
    No i u nas też przeprowadzka do sypialni bo w naszym pokoiku od słońca bardzo gorąco a w sypialni chłodniej więc dałam tam łóżeczko a Zuzia śpi w swoim pokoju na "dużym" łóżku (mam przejście między jej pokojem i sypialnią i zostawiam na noc drzwi otwarte). Kupiłam jej porządny materac, sama sobie wybrała zabezpieczenie do łóżka (różowe - fuck ;) ) i spała tam dzisiaj całą noc! I jeszcze śpi! Gdzie ostatnio pobudki o 6 robiła. :)

Myszk@ lubi tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No żesz ku*wa!!! W nocy zaczęło mnie boleć gardło, jakby nie wystarczyło, że mój malutki jest chory to jeszcze ja muszę się rozchorować!? To teraz będę się zastanawiać czy może moja choroba nie pogorszy jego stanu... Małż cały tydzień na wyjeździe, ja sama z dzieckiem i naprawdę nie brakuje mi atrakcji ehh... muszę dziś ogarnąć zakupy a pogoda paskudna, do spaceru wręcz zniechęca...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze używamy pieluch 3.
    Nie wiem kiedy przejdziemy na 4, nie mówcie że to już. ;)
    Wczoraj na wizycie u dr pulpet ważył 6kg! O losie! Wychodzi że przybiera rowno 100g tygodniowo.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza czosnek jedz.
    Do tego syrop prenalen + isla.
    Działaj od razu.

• makasa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko nasza też dziś cyrki odstawila bo nie chciała do przedszkola iść.Wczoraj o 5 rano wstała żeby tatę obudzić aby nie zaspal bo ona po dwotygodniowej przerwie do przedszkola chce iść a dziś odwrotnie...Musiałam jej wiele na obiecywać aby przestała płakać ehhh nie nadazysz za tymi dziećmi.A w przedszkolu się pewnie świetnie bawi.

My też jeszcze 3 kupujemy.Niby mamy już 7 kg czyli waga od której są 4 ale 3 są do 9 więc jeszcze w nich pochodzimy jak nam wystarczają.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kurde moja dzisiaj chciała iść do przedszkola a jak przyszła po nia pani to już mina do płaczu.
    A ja mam taki ch**owy charakter że zaraz siedzę i myślę co się stało w przedszkolu że taka reakcja. :/

• Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Może zmęczony i nie może zasnąć?

no właśnie moja tak ma jak nie może zasnąć..

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza spokojnie u nas w pierwszym miesiącu tez było tak, że najpierw u młodej katar a zaraz ja byłam mega chora i też się strasznie bałam....na szczęście nie rozwinęło się to w nić poważnego. Tak jak Gosia pisze najważniejsze osłuchiwać małego i niech Ciebie też zobaczy lekarz lepiej...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia może w tym tygodniu uda nam się spotkać...?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Calza spokojnie u nas w pierwszym miesiącu tez było tak, że najpierw u młodej katar a zaraz ja byłam mega chora i też się strasznie bałam....na szczęście nie rozwinęło się to w nić poważnego. Tak jak Gosia pisze najważniejsze osłuchiwać małego i niech Ciebie też zobaczy lekarz lepiej...

W pierwszym miesiącu życia małego to ja byłam chora i bałam się, że małego zarażę, na szczęście nic mu nie było. Teraz najpierw chory był małż, od niego złapało dziecko, a teraz chyba od nich dwóch ja... Pozostaje mi tylko się kurować i mieć nadzieję, że będzie dobrze.

mjvyi09k1yghelay.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Sylwia może w tym tygodniu uda nam się spotkać...?
    Plan taki ze w czwartek starszy idzie so dziadkow. Jak nic nie wyskoczy to czwartek mam caly wolny.

Ku**a nie ma u nas wody i nie bedzie do 15. Z dwojka dzieci to pporazka. A jeszcze maly sie obstral po szyje. Normalnie sie załamałam

• Polaj Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babcia poszła z córką na spacer teraz tylko ogarnąć dom muszę :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Babcia poszła z córką na spacer teraz tylko ogarnąć dom muszę :)
    Ogarnięcie domu - zazdroszczę... Ja z dwójką dzieci (czyli Filipkiem i małżem) ledwo ogarniam cokolwiek, bo K. uważa, że przesadzam i ludzie często mają większy syf.

Nie żeby mi mój K. nie pomagał, bo pomaga, ale dla mnie ogarnięcie domu to jest wysprzątana kuchnia, umyta łazienka, odkurzone, wytarte kurze, umyte lustra i umyta podłoga + zebranie gratów z domu i pochowanie ich na swoje miejsca. A on uważa, że mamy dziecko i mamy prawo żyć w lekkim chaosie no i tutaj się nie zgadzamy :D Bo dla mnie lekki chaos to ciuchy na wierzchu i bałagan na stole, ewentualnie do tego gary na wierzchu. A dla niego lekki chaos to jest pie*dolnik nie z tej galaktyki!!!

Dobrze, że mam samojeżdżący odkurzacz z Viledy (kiedyś kupiony w Lidlu) to chociaż jak z małym na spacer idę to największe kurze są zebrane...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny, kurujcie się. Ja dlatego wziełam na własna reke antybiotyk :/, bo czułam ze angina będzie. Taki sam ból gardła ja przy chorobie w styczniu. A mimo że mały już nie taki mały, to ja boję się jak tylko kaszlnie ;)

U nas póki co super. Mamy od jakiegoś czasu stały rytm dnia. Pobudka na jedzenie 6,6.30. Spanie do 9,9.30. Kolejne karmienie o okolicach 10. Czuwanie do 11.30. Spanie do 13-14, kolejna butla, spacer, i tutaj najdłuższa przerwa w spaniu- od jakiejś 15 do jakiejś 19. W międzyczasie butla kolo 17.30. Jak zasypia w okolicach 19 to budzimy go między 21-22 na ostatnią butelkę, zjada 180ml i śpi do samego rana :D. I tak od dłuższego czasu. Choć podejrzewam że jak będzie kolejny skok to coś się wykrzaczy :p
    A w niedziele mamy 4 miesiące!

małżowinka, Krokodylica, Polaj lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rytm jest rozny. Bo czasami karmie co 1.5h czasami co 2 lub 1h.

Ja w domu zawsze mam awaryjny antybiotyk duomox. I jak jest już dramat to biore

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miala byc u nas woda o godz 15. Mam tylko w kuchni i to z marnym ciśnieniem. A w lazience i kiblu nic. Facet od wpdy powiedzial ze pb zawpey odkrecil i woda powinna byc i w dupie. Zachlastam sie. Mam burdel w chacie. Wpda tylko w butelce masakra :-(

• Vilu Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza, myj często ręce i kup w aptece maseczki. Ja po swietach chorowalam przez tydzien, skore mam na rekach chropowata od szorowania, zuzylam dwa opakowania maseczek, ale Mloda zdrowa.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ogarnięcie domu - zazdroszczę... Ja z dwójką dzieci (czyli Filipkiem i małżem) ledwo ogarniam cokolwiek, bo K. uważa, że przesadzam i ludzie często mają większy syf.

Nie żeby mi mój K. nie pomagał, bo pomaga, ale dla mnie ogarnięcie domu to jest wysprzątana kuchnia, umyta łazienka, odkurzone, wytarte kurze, umyte lustra i umyta podłoga + zebranie gratów z domu i pochowanie ich na swoje miejsca. A on uważa, że mamy dziecko i mamy prawo żyć w lekkim chaosie no i tutaj się nie zgadzamy :D Bo dla mnie lekki chaos to ciuchy na wierzchu i bałagan na stole, ewentualnie do tego gary na wierzchu. A dla niego lekki chaos to jest pie*dolnik nie z tej galaktyki!!!

Dobrze, że mam samojeżdżący odkurzacz z Viledy (kiedyś kupiony w Lidlu) to chociaż jak z małym na spacer idę to największe kurze są zebrane...
    Ja mam krecka na punkcie kurzu i jak to widzę to mnie trzepie. A mąż to może mieć kurz 2 miesięczny i to go nie rusza za to nie znosi nieporzadku na blacie kuchennym.

Niestety 2 godziny to za mało na ogarnięcie chaty. Młoda dopiero zasnęła A mąż wrócił pół godziny temu akurat mogłam się wykąpać. Syn boi się jutrzejszego szczepienia i zasnąć też nie potrafił. Takie życie :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Maruder Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo was nadrobiłam :) Podczytuję was od czasu do czasu, ale nie piszę bo wylogowało mnie w komórce.

Moja mała nie jest już mała, czas strasznie szybko mija - będzie miała już z 7kg :O do tego ślicznie się uśmiecha. Mi nawala kręgosłup, miałam już postrzał w szyjnym, teraz boli lędzwiowy...

Moja mała to ewenement :D Byłyśmy już 5 razy w sklepach odzieżowych (gondolą) i budziła się w trakcie lub była aktywna. O dziwo wytrzymuje i nie robi hałasu :) Lubi się rozglądać. Mała zakupoholiczka :)

Jedna rzecz mnie strasznie ostatnio zdenerwowała... sprzedawczyni w pasmanterii dotknęła małą w ramię zachwycając się jej wyglądem :( miałam ją opierdzielić ale tak się zapowietrzyłam z szoku że nie mogłam. Naprawdę nie wiem gdzie ci ludzie mają mózgi, żeby obce dziecko tak macać wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

relgi09kotjuarzp.png
‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ