X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Moniczko, Kroko wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :)

Megiii, to musi być Wasza decyzja, ale faktycznie teraz jak nasze dzieci jeszcze nie są mobilne to pewnie i podróż spokojniejsza, moja 170km przejechała bez miauknięcia, z czego 50km nie spała

Bubu, cóż to teściowa ;)

Wysłałam wiadomość :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez od czasu do czasu wozek parzy i wtedy ze spaceru musze ja niesc na rekach. Po tym jak wracalam 3 km droga lesna pchajac woz jedna reka a w drugiej trzymalam moje 7 kg szczescie to juz pakuje chuste przynajmniej mi jest wygodniej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, umów się z doradcą chustowym. Ja wiąże w minutę już chustę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Była u mnie doradca chustowa.

• Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    dziewczyny z Wrocławia, a może spotkanie? We wtorek albo środę muszę być we Wrocławiu, może się uda? :)
    Chętnie :) Ja i tak muszę dojechać bo mieszkam na Wojnowie.A może w Pasażu Grunwaldzkim?Też mają jakieś kawiarnie na górze a mi tam najbliżej.No i może po korkach i przed korkami czyli np.10:00?Ja wcześniej to stoję w godzinnym korku do centrum :/

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam weekendy - moje dzieci już śpią :) wczoraj tak samo. Niestety w tygodniu jak Janka śpi w przedszkolu to baluje do 21:30-22:00.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj spędziliśmy fajny dzień poza domem. wyszliśmy z domu o 13 z zapasem butelek mleka i wody hehe i poszliśmy do miasteczka obok na festyn po drodze zaliczając mrożoną kawę lody i obiad. Wróciliśmy po 18. Sara trochę spala trochę gadała w wózku. Ogólnie było super ale nogi mnie bolą strasznie. No i moja starsza córka przeszła całą drogę bez marudzenia. Za to padla już po 19

Mania1085, Krokodylica, Polaj, Muska, ana167 lubią tę wiadomość

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Vilu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Też mi się tak wydaje, bo ona idzie do przedszkola a ja w tym czasie z Łucją zostaje, jak wracamy to dalej się zajmuję wrzaskunem, chociaż naprawdę sraram się Zuzi czas poświęcać.
    Albo zobaczyła jak inne dzieci w przedszkolu się zachowują i powtarza? Nie mam pojęcia.

Chusty nie próbowałam bo nie mam wprawy, napocę się 20 minut żeby zawiązać a ta się drze i nie chce tam siedzieć, to mi się odechciewa.

Chyba w poniedziałek spróbuję nosidełka zamiast gondoli...

Spróbuj kółkową, zawiążesz raz a potem tylko wsadzasz pachruścia i dociągasz, trwa to 30 sekund. Jasne, że to słabe dla kręgosłupa na dłuższych trasach, ale możesz podtrzymać jedną ręką, żeby odciążyć ramię, a drugą masz wolną.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dzieciaki rzeźbią. Grześ powiniwn być zmeczony a ciagle cos wymysla zeby nie spac
    Kuba normalnie o tej godz spi a yeraz oczy jak 5zl i tyle. Ja siedzie przy Grzesiu a mąż z Kubą. Kuba w przeciwieństwie do Grzesia uspokaja sie glownie na moich rekach..... jest chyba najedzony brzuszek raczej nie boli a slysze wrzaski ehhhh.... ti by bylo generalnie tyle z wieczora wspolnego

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    Spróbuj kółkową, zawiążesz raz a potem tylko wsadzasz pachruścia i dociągasz, trwa to 30 sekund. Jasne, że to słabe dla kręgosłupa na dłuższych trasach, ale możesz podtrzymać jedną ręką, żeby odciążyć ramię, a drugą masz wolną.
    Oj jestem za. Kolkowa jest szybja. Zdarza sie nawet ze w kolkowej wychodze do sklepu. Normalna wiaze na dluzsze spacery albo do kosciola.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:

Mam kółkową, nie mam wprawy i też mi schodzi to zawiązać na kółkach, ramię z tego boli, ale co to wszystko ma do rzeczy skoro ona i tak nie chce tam siedzieć.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam dzisiaj na spacer nosidełko i niestety nic to nie zmieniło, i rak był wrzask...

Ale najgorsze że Zuzia ma od wczoraj taki katar że chyba się pochlastam, zielone gluty po pas, nie nadążam nosa smarkać. :/
    Liczyłam że nareszcie im się ten kayar skończy bo mają od zeszłej środy a tu klops, u Zuzi jest dużo gorzej, pewnie nowa infekcja. Do przedszkola oczywiście jutro nie pójdzie i nie wiem kiedy pójdzie bo z takim katarem jej nie puszczę przecież.... oszaleję bo ona teraz taka niedobra. Już nie wiem jak do niej dotrzeć.

Ale powiem Wam że przyszła dzisiaj moja mama, wzięła dzieci a mi kazała iść spać. Spałam 2 godziny. Świat od razu robi się lepszy. ;)

Myszk@, Muska, makasa, Angela* lubią tę wiadomość

• Vilu Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapewne drze się, bo jest nieprzyzwyczajona do takiej pozycji. Moja też na początku nie chciała wysiedzieć dłużej niż 30 sekund - było prężenie i ryk. Zależało mi na wolnych rękach, więc trenowałam z nią codziennie - dzieć do chusty i coś ciekawego robimy - przykuce, taniec, lustro, widok za oknem, byle się za szybko nie zorientowała, że przecież nie lubi tak siedzieć. Codziennie się bardziej przyzwyczajała. Teraz dobijamy do 20 minut i najczęściej po tych 20 minutach mi zasypia zaraz po odłożeniu.

Gosiak, Muska lubią tę wiadomość

wff2tv73b0vlt43s.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Chętnie :) Ja i tak muszę dojechać bo mieszkam na Wojnowie.A może w Pasażu Grunwaldzkim?Też mają jakieś kawiarnie na górze a mi tam najbliżej.No i może po korkach i przed korkami czyli np.10:00?Ja wcześniej to stoję w godzinnym korku do centrum :/
    Ja mieszkam poza Wrocławiem, za psim polem i w sumie wroclavia najbardziej mi pasowała pod względem dojazdu - pociąg ;) ale i do grunwaldziego damy radę dojechać. Godzina mi odpowiada, bo gwiazda jeszcze niewymęczona to i lepiej wszystko znosi. Teraz jeszcze kwestia wtorek czy środa ;)

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, lubię za spanie ;) zdrówka dla Zuzi, a może po prostu ma okres buntu?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    dziewczyny z Wrocławia, a może spotkanie? We wtorek albo środę muszę być we Wrocławiu, może się uda? :)

Daaaaaaawno nie było mnie na forum. W sumie zajrzałam głównie, by smarnac wpis z propozycją spotkania właśnie. Co prawda mieszkam na Popowicach, ale do Grunwaldu z małą powinnam dać radę się dotelepac autobusem (chyba że to spotkanie samych mam bez dzieci:]).

Myszk@ lubi tę wiadomość

XyZ
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko mój syn ma katar i kaszel od lutego do końca lipca i to wszystko przez alergię na pylki i tak dla zmylenia przeciwnika katar jest żółty. Nie mówię nawet o oczach które są czerwone :( i krople guzik dają.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam z kim zostawić gwiazdy ;) zresztą jak szłam sama do sklepu a mała zostawała z tatusiem to jakoś dziwnie mi było... uzależniłam się od niej

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Daaaaaaawno nie było mnie na forum. W sumie zajrzałam głównie, by smarnac wpis z propozycją spotkania właśnie. Co prawda mieszkam na Popowicach, ale do Grunwaldu z małą powinnam dać radę się dotelepac autobusem (chyba że to spotkanie samych mam bez dzieci:]).
    Mój maluch raczej sam w domu obiadu nam nie ugotuje więc jedzie ze mną ;)
    Ja już zaliczałam takie wypady z córką jak była maluchem i powiem wam że to jest naprawdę fajne. Póki dzieciaczki są jeszcze takie małe że leżą w wózkach to można pogadać i nawet coś wypić czy zjeść.Jak są większe to nie wytrzymują w wózkach w miejscu i wtedy tylko spotkania w plenerze wchodzą w grę.Wazne żeby wózek był w ruchu ;) A jak zaczną chodzić to tylko place zabaw bo nie usiedza nic ;)
    To może wtorek bo szybciej?
    Ja wybieram się jutro do fryzjera o ile teściowa wpadnie z małym chwilę posiedzieć.U mojego fryzjera tylko terminy południowe wolne,popołudnia to już nie wiem do kiedy zabukowane.A my wybieramy się na wesele w weekend to muszę koniecznie włosy ściąć i może jakaś farbę machnę.A co.
    W ogóle jestem szatynka a córka blondynka,a synek jakiś zrudzialy trochę ;) Rozważ drastyczną zmianę na blond albo rudy :P przy dzieciach będzie wyglądać naturalnie hehe
    Ciekawe czy mojemu małemu taki kolor zostanie.Marzenie każdej kobiety chyba.Taki blond z miodowym odcieniem rudości.Na razie sporo wlosow mu się wytarlo i mam przeczucie że będzie platynowy blondyn,bo mój mąż taki był jak był brzdącem.Synek ma dużo jaśniejsze włosy niż córka,a ta to i tak mega blondynka.
    Ale nastukalam...
    To co,wtorek g.10:00 w Pasażu?

Myszk@ lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Wtorek brzmi dobrze!:) Pytałam o maluchy, bo różnie bywa, np. siostra mojego M rzadko kiedy zajmowała się sama swoimi dziećmi, mimo że nie pracowała, to teściowa ogarniala wszystko. My we Wro nie mamy rodziny, więc Martynka towarzyszy mi w różnych syt. w ciągu dnia, także inna forma spotkania niż z dzieckiem nie wchodziłaby nawet w grę.;p

Muska, Myszk@ lubią tę wiadomość

XyZ
‹‹ 1232 1233 1234 1235 1236 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ