X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lagostina wrote:
    Ok. Wtorek brzmi dobrze!:) Pytałam o maluchy, bo różnie bywa, np. siostra mojego M rzadko kiedy zajmowała się sama swoimi dziećmi, mimo że nie pracowała, to teściowa ogarniala wszystko. My we Wro nie mamy rodziny, więc Martynka towarzyszy mi w różnych syt. w ciągu dnia, także inna forma spotkania niż z dzieckiem nie wchodziłaby nawet w grę.;p
    Ja to sobie nie wyobrażam zostawić dziecka na tak dkugo.Taka matka kwoka że mnie.Mam nawet wyrzuty sumienia że do tego fryzjera idę j zostawię małego z babcią na ten czas.Pracuje nad sobą żeby to poprawić ale za każdym razem mi tak samo ciężko.

Myszk@ lubi tę wiadomość

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja, jak już wspomniałam muszę być, więc z przyjemnością wypiję kawę w Waszym towarzystwie. A jak się poznamy? nigdy nie byłam na takim forumowym spotkaniu ;)
    Lagostina też nie mamy rodziny we Wrocławiu i jesteśmy zdani na siebie, więc młoda była ze mną nawet na kontroli u gina

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Ja, jak już wspomniałam muszę być, więc z przyjemnością wypiję kawę w Waszym towarzystwie. A jak się poznamy? nigdy nie byłam na takim forumowym spotkaniu ;)
    Lagostina też nie mamy rodziny we Wrocławiu i jesteśmy zdani na siebie, więc młoda była ze mną nawet na kontroli u gina
    Mój mały też ze mną był ;)
    Umawiamy się w konkretnym miejscu na konkretną godzinę i jak tak będziemy stać z wózkami to nie ma bata żebyśmy się minęły ;) Ja mam wózek niebiesko-granatowy i jak dam radę obciąć włosy to będą krótkie (ale jeszcze nie wiem co wymyślę,na pewno ścinam, bo czas na zmiany.moze nawet się przefarbuje).
    Dajcie szybkie opisy wózka i siebie :D
    Godzina 10:00 a miejsce to może przy wejściu głównym na poziomie 0,ale w środku?

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdzielę... Moje dziecko ma skok 11-12 tygodnia życia, to trwa już trzeci dzień! Boże, chyba skonam... tak mnie denerwuje, że po prostu mam już dość, a z drugiej strony jest mi go szkoda... długo wasze dzieci przechodziły ten skok rozwojowy?

mjvyi09k1yghelay.png
  • moniczko. Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    Ja pierdzielę... Moje dziecko ma skok 11-12 tygodnia życia, to trwa już trzeci dzień! Boże, chyba skonam... tak mnie denerwuje, że po prostu mam już dość, a z drugiej strony jest mi go szkoda... długo wasze dzieci przechodziły ten skok rozwojowy?

Nie pociesze. U nas prawie 2 tygodnie.

km5sjw4zdfxntaj3.png

p19u3e3kx233tsme.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas jakis kryzys laktacyjny ale inne cuda... niby nie jest zle bo gdy bylismy na zakupach ubraniowych to pieknie lezal w wozku, wczoraj bylismy spacerem na lodach a potem weszlismy poogladac plytki do lazienki i tez ladnie lezel i przygladal sie swiatu a jednak gdy jestesmy w domu to najchetniej polezec przy cycusiu...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniczko. wrote:
    Nie pociesze. U nas prawie 2 tygodnie.

Nie lubię...
    Dziś, jutro, czwartek i piątek jestem sama w domu z małym + do tego samotne noce bez chociażby pomocy w formie zmiany pieluchy. Przecież ja dostanę pierdolca :/

Mój małż zawsze mi powtarzał jak mały miał skok rozwojowy, że przesadzam, że takie są dzieci... a jak w weekend sam zobaczył jak mały się zachowuje to przyznał, że to jakiś koszmar i cieszy się, że jedzie akurat na ten moment do roboty do innego miasta to się chociaż wyśpi.

Powiem wam, że moja koleżanka dobrze wyćwiczyła swojego męża - w weekendy tylko on zajmuje się dzieckiem. Ona tylko karmi piersią, ale resztę robi przy dziecku on. Może jest dla nas nadzieja, mamy malutkie dzieci, więc może trzeba naszych małżonków przyzwyczaić do trybu 'Tato-stań-się-mamą-na-weekend' ;)

mjvyi09k1yghelay.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Umawiamy się w konkretnym miejscu na konkretną godzinę i jak tak będziemy stać z wózkami to nie ma bata żebyśmy się minęły ;) Ja mam wózek niebiesko-granatowy i jak dam radę obciąć włosy to będą krótkie (ale jeszcze nie wiem co wymyślę,na pewno ścinam, bo czas na zmiany.moze nawet się przefarbuje).
    Godzina 10:00 a miejsce to może przy wejściu głównym na poziomie 0,ale w środku?
    Mi pasuje. Mój wózek jest szaro-czerwony, a ja mam włosy raczej ciemniejsze, związane w kucyka, jestem raczej niska, do 160 mi troszkę brakuje ale za to mam czym oddychać :D

Muska lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• stere Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza... moj zajmuje sie mlodszym synem jak moze i czesto powtarza ze nie wie jak ja daje sobie rade jak jestem sama.... on jednak jak bawi malego to nie musi sprzatac, gotowac, prac... na niego spadly jedynie zakupy spozywcze tzn ja zamawiam je przez neta, on odbiera w sklepie juz przygotowane, jedynie dokupuje kilka rzeczy... no i zajecia polekcyjne ze starszym synem to tez jego broszka

• Karmelova Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Calza dzieci rosną, pozniej będą bunty itp..

Widzialyscie, ze juz sa styczniowki 2019!?
    Już? Ale ten czas leci.

A mi na kilka dni też odpadła pomoc w postaci męża bo ten złapał jakiegoś wirusa i nie za bardzo chcę żeby zbliżał się do małej. Na noce wyeksmitowałam go do innego pkoju. Ale wiecie co, jak jest mi ciężko bo Asia ma gorsze dni i marzę tylko o tym by wrócił z pracy i zajął się małą to przypomina mi się dziewczyna ze szkoły rodzenia, która z tego co zrozumiałam z jej słów to jest teraz samotną mamą (nie wiem z jakiego powodu, nie pytałam). I tak sobie myślę że jest tyle kobiet w takiej albo i w jeszcze gorszej sytuacji i dają sobie radę. Jakoś jak tak pomyślę to nabieram więcej siły :-)

małżowinka lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bez skrupułów gonię męża, chociaż póki co to nasze dziecko jest bezproblemowe i fajnie śpi w nocy, ale ostatnio jak musiałam polulać o 3 w nocy to o 7, jak już dziecko się obudziło to kazałam się zająć i sama poszłam w kimę, no bo czemu nie?

Krokodylica lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Mój maluch raczej sam w domu obiadu nam nie ugotuje więc jedzie ze mną ;)
    Ja już zaliczałam takie wypady z córką jak była maluchem i powiem wam że to jest naprawdę fajne. Póki dzieciaczki są jeszcze takie małe że leżą w wózkach to można pogadać i nawet coś wypić czy zjeść.Jak są większe to nie wytrzymują w wózkach w miejscu i wtedy tylko spotkania w plenerze wchodzą w grę.Wazne żeby wózek był w ruchu ;) A jak zaczną chodzić to tylko place zabaw bo nie usiedza nic ;)
    To może wtorek bo szybciej?
    Ja wybieram się jutro do fryzjera o ile teściowa wpadnie z małym chwilę posiedzieć.U mojego fryzjera tylko terminy południowe wolne,popołudnia to już nie wiem do kiedy zabukowane.A my wybieramy się na wesele w weekend to muszę koniecznie włosy ściąć i może jakaś farbę machnę.A co.
    W ogóle jestem szatynka a córka blondynka,a synek jakiś zrudzialy trochę ;) Rozważ drastyczną zmianę na blond albo rudy :P przy dzieciach będzie wyglądać naturalnie hehe
    Ciekawe czy mojemu małemu taki kolor zostanie.Marzenie każdej kobiety chyba.Taki blond z miodowym odcieniem rudości.Na razie sporo wlosow mu się wytarlo i mam przeczucie że będzie platynowy blondyn,bo mój mąż taki był jak był brzdącem.Synek ma dużo jaśniejsze włosy niż córka,a ta to i tak mega blondynka.
    Ale nastukalam...
    To co,wtorek g.10:00 w Pasażu?

U a ha ha ha leżą w wózkach.
    Przepraszam musiałam. :)

Paula_29 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Calza dzieci rosną, pozniej będą bunty itp..

Widzialyscie, ze juz sa styczniowki 2019!?

Też ostatnio mnie to zszokowało. :)

• Vilu Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:

około 10 dni, to był trudny okres a jak sobie pomyślę, że kolejny skok jest potencjalnie czterotygodniowy i może się zacząć w każdej chwili to mi słabo.

wff2tv73b0vlt43s.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu wrote:
    około 10 dni, to był trudny okres a jak sobie pomyślę, że kolejny skok jest potencjalnie czterotygodniowy i może się zacząć w każdej chwili to mi słabo.

Kurcze laski wcale mnie nie pocieszacie... nasze skoki nigdy nie trwał dłużej niż 3 dni, także mam nadzieję, że ten też nie będzie trwać aż dwa tygodnie! Czy u was dzieci też wtedy tak cały czas wisiały na cycu? Dzisiaj mogłabym chodzić ciągle bez koszulki i mieć dziecko przy piersi....

mjvyi09k1yghelay.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    Moja też była ze mną. W końcu jak mogłabym nie pokazać mojej gwiazdy po drugiej stronie brzucha!:] Będę! Trzymajcie tylko kciuki, by mała nie dostała jakiejś wariacji rano na jazdę autobusem.:p 172 cm, brunetka, wózek czarno-szary (taki maziany melanż:p).

Muska lubi tę wiadomość

XyZ
  • stere Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza.... u nas jest wiszenie na cycu ale jak sie naje i czyms syna zainteresuje to nie beczy ale jesli pozwalam ciumkac cyca to ciumka ile wlezie

calza lubi tę wiadomość

• calza Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stere wrote:
    Calza.... u nas jest wiszenie na cycu ale jak sie naje i czyms syna zainteresuje to nie beczy ale jesli pozwalam ciumkac cyca to ciumka ile wlezie

A mój nie ciumka tylko po prostu żre jak smok! Później przysypia, cyc mu wypada i budzi się oburzony, że jak to? Kto mu zabrał cyca?! I znowu żre...

Muska, stere, Karmelova lubią tę wiadomość

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calza wrote:
    A mój nie ciumka tylko po prostu żre jak smok! Później przysypia, cyc mu wypada i budzi się oburzony, że jak to? Kto mu zabrał cyca?! I znowu żre...
    Hahaha
    Normalnie opis mojego dziecka! Ale nie jak jest skok.On tak od urodzenia ma :P
    Ps.Ja weekend sama z dwójką zostałam bo mąż miał służbowy wyjazd do innego miasta.Wypracowalam system.A główna zasadą brzmi jak chcesz coś z dziećmi zrobić to zabierz się za to z godzinnym wyprzedzeniem.Bo albo mały akurat zasnął/zesrał się/będzie jadł albo starsza musi jeść/pić/siku/bawić się!/odłożyć coś :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 15:11

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ