X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zGdyni - słyszałyście jakies opinie nt przedszkola nr 19 na harcerskiej?

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam C o 9:31, także jakoś o 9:50 powinnam być na Grunwaldzie, ale też z ranca zajrzę, by spr. co i jak. ;)

XyZ
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kurcze, nie straszcie tymi kryzysami i skokami, ja nie wiem kiedy są skoki, ba taka ze mnie zla matka że nawet nie wiem ktory tydzień teraz moje dziecię powinno mieć, jako ze ona wcześniak, niby lekarze odejmują jej 4 tygodnie.

Muska, ja o 9:15 mam autobus, po 8 postaram się wejść na forum żeby przeczytać jakie masz wieści

Dawid urodził się w 36 tygodniu i jak na razie wszystkie skoki przechodzi, jak dziecko urodzone w terminie ;) Niby nie jest to mega wcześniak, ale na wcześniaka jeszcze się załapał :)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mam poradzić na charczenie mojego dziecka? Charczy maleństwo z nosa, próbuję odciągnąć mu gluty, ale i tak praktycznie nic nie leci i widzę, że biedny chce spać, a nie może... płacze i się denerwuję, bo mu wszystko zalega gdzieś w nosku i nie może oddychać. Robimy inhalacje, ale po inhalacjach też nic nie leci (praktycznie tylko ta skroplona woda). Jak pomóc dziecku żeby było łatwiej oddychać? Maść majerankowa ciągle jest pod noskiem.

mjvyi09k1yghelay.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calza a czy parę minut przed odciąganiem psikasz wodą morską, żeby to rozmiękczyć?

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, wiesz, że ja na temat przedszkoli jestem zielona...co z tym czwartkiem? powtórka? moja ostatnio ma kryzys i wytrzymuje jedna serię po bulwarze a później ryk i cyc

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie znowu to samo. Dawid spał około 6.5 godziny. Co daje z 7 godzin przerwy
    W końcu obudziłam na cyca, ale nie chciał zbytnio jeść. Jedna oproznil w 30 minut, bo ciągle zasypiał. Drugą tylko pomuskał i spał. Jeszcze mu się ulało. Nie zaszkodzą takie długie przerwy laktacji? No i czy budzić na zmianę pieluchy, skoro kupki nie ma, a i nie jest zbyt ciężka po tym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:17

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Dziewczyny u mnie znowu to samo. Dawid spał około 6.5 godziny. Co daje z 7 godzin przerwy
    W końcu obudziłam na cyca, ale nie chciał zbytnio jeść. Jedna oproznil w 30 minut, bo ciągle zasypiał. Drugą tylko pomuskał i spał. Jeszcze mu się ulało. Nie zaszkodzą takie długie przerwy laktacji? No i czy budzić na zmianę pieluchy, skoro kupki nie ma, a i nie jest zbyt ciężka po tym czasie.
    Jak śpi to nie budzić i spać razem z nim :D

P.S. Większość z nas tu właśnie zazdrości, także ten...

mjvyi09k1yghelay.png
  • Muska Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszk@ wrote:
    Kurcze, nie straszcie tymi kryzysami i skokami, ja nie wiem kiedy są skoki, ba taka ze mnie zla matka że nawet nie wiem ktory tydzień teraz moje dziecię powinno mieć, jako ze ona wcześniak, niby lekarze odejmują jej 4 tygodnie.

Muska, ja o 9:15 mam autobus, po 8 postaram się wejść na forum żeby przeczytać jakie masz wieści
    U nas bez zmian.Juz wypiłam poranny femaltiker.Maly trochę zjadl i zasnął.Szalu nie ma.Miotam się.
    Wolałabym przełożyć spotkanie.Ale za tydzień jest majówka i my wyjeżdżamy z miasta,to dopiero za 2 tyg.by było.Wiem że sama proponowałam i głupio mi że teraz się wycofuje :( ale naprawdę wolałabym z wami wyjść niż mieć takie akcje jak wczoraj cały dzień znowu.
    Chyba że spotykacie sie i tak to wtedy napiszcie jak było i następnym razem na pewno będę i ja.

9f7j3e5e06vngc0g.png
    961lgu1rd0kaje2g.png
  • Lagostina Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muska wrote:
    U nas bez zmian.Juz wypiłam poranny femaltiker.Maly trochę zjadl i zasnął.Szalu nie ma.Miotam się.
    Wolałabym przełożyć spotkanie.Ale za tydzień jest majówka i my wyjeżdżamy z miasta,to dopiero za 2 tyg.by było.Wiem że sama proponowałam i głupio mi że teraz się wycofuje :( ale naprawdę wolałabym z wami wyjść niż mieć takie akcje jak wczoraj cały dzień znowu.
    Chyba że spotykacie sie i tak to wtedy napiszcie jak było i następnym razem na pewno będę i ja.
    Muska, szkoda... Myszk@, to co robimy?

XyZ
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Eliza często śpi ponad 8h i poki co nic sie z laktacja nie dzieje, czasem wstaje w nocy i odciagam, cycki jak kamienie nad ranem i czasem jej juz wpycham zeby sobie ulzyc no ale nie bede dziecka budzic w nocy, czasem jak aie wierci a widze ze to nie o glod chodzi to zmienie jej pozycje i spi dalej, z pieluchami ma jeszcze dluzsze przerwy bo przeciez zmieniam jej pieluche przed wieczornym karmieniem, odparzenia sie nie robia, nic nie przecieka, zreszta w nocy jest jednak mniej sikania, takze ja daje spac ile fabryka dala

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi to tylko się cieszyć, że tak śpi. Myślę, że na tym etapie laktacja jest już stabilna:) Moja teraz zasypia przed 20 i budzi się na cyca albo o 1 w nocy albo dopiero o 4. Także ja jestem zadowolona, bo przestałam chodzić niewyspana :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy przełożyć. Sprawdziłam w kalendarzu że ja jednak jutro muszę być, więc bym małą dwa razy komunikacją podmiejską lub pociągiem ciągała. ALe ja majówki wracam dopiero 13... Jeszcze teraz sprzęty w domu są przeciwko mnie :/

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula... u nas wlasnie jest to wiszenie na cycu bez jakis wrzaskow czy marudzenia... i mozna odlozyc pod karuzelke, i na mate, i na spacerach jest ok... musi byc tylko najedzony a wiszenie na cycu to taka rozrywka :)

Annaki... ja tez wspominam ten czas mobilnosci syna jako fajny... potrafil sie pobawic, raczkowal i wtedy tez nie musialam go zabawiac, wozek juz spacerowy i tez zero krzyku bo wszystko widzial i bylo ok... a zabawki to najlepiej gazety, garnki i przetrzepywanie szuflad...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii wrote:
    Mi jak mała zaczęła przesypiac noce to ja się budzę między 3 a 5 i ściągam pokarm laktatorem z jednej piersi a z drugiej tak z 40ml żeby mi ulżyło a w razie jej pobudki jeszcze się naje.
    Córki nie budz nie zmieniaj pieluszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:54

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • calza Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Kroko jaka kaszke dajesz na początku?

Ja jeszcze nie rozszerzam duety, ale kaszkę mam wybraną ;) albo Hipp albo Nominal. Sama je jadłam i testowałam, są smaczne i bez cukru!

mjvyi09k1yghelay.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja diete bede rozszerzala po skonczonym 6 miesiacu. Zaczne chyba od warzyw i potem do tych warzyw dodam kasze manna. Mam specjalne urzadzenie do gotowania na parze i mielenia od razu.

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.
    To nie będę się przejmować i nie będę budzić, dopóki sam nie wstanie. Gdzieś czytałam, że przerwa między karmieniami nie powinna trwać więcej niż 5 godzin, ale może chodziło o noworodka.
    Jeszcze tylko ja muszę się przestawić. Dziś zasnęłam dopiero po 2 w nocy. Byłam zmęczona, a nie mogłam spać.

U mnie do rozszerzania jeszcze daleko, ale chyba będę próbować BLW.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana... nowosci srednio je czy mleczko, czy w ogole? Moze to ten czas ze woli sie rozgladac niz zajmowac jedzeniem, za duzo rzeczy ja rozprasza.

• stere Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii... ja mam zamiar stosowac te metode z tradycyjna bo wiadomo ze dziecko nie wszystko bedzie chetnie zjadalo tylko wybieralo co lubi a w zupce (nawet nie zmiksowanej na papke a jedynie lekko podniecionej widelcem) mozna przemycic prawie wszystko - i wiem ze powinno sie jesc to co sie lubi ale skoro cos zaczyna nam smakowac dopiero po kilkunastu probach, to te kilkanascie razy trzeba to cos zjesc - ogolnie postaram sie robic wszystko sama bez korzystania ze sloiczkow

‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ