X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś to usg... Jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy. To mój 6t1d. Ginekolog powiedziała że już powinno być widać więcej, tymbardziej że ma naprawdę super sprzęt... Kazała nie wyrokować i poczekać jeszcze tydzień...
    A może Twoja ciąża jest młodsza? Mówiła ci to Pani doktor? U mnie to jest aż 5 dni różnicy z OM a z Usg. Ja w środę byłam po południu i serduszka jeszcze nie było a w sobotę rano już piękne serduszko. Teraz wszystko zmienia się z dnia na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:02

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo trzeba wychodzić z takiego założenia jak to robią dzieci: Jeśli czegoś nie można a bardzo się chce to można :D

Pietruszka nie czytałam tej książki ale jak ją tylko gdzieś w księgarni upatrzę to na pewno zakupię :)

s1985 a sprawdzałaś przedziały, czy to jest w normie na Twój tydzień? Może się okazać że to całkiem dobra betka :)

Ha ha szczęście niepojęte :D Małż powrócił i jak prawdziwy feeders nakarmił swoją matronę ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0792e4d1165.jpg

Dobrze że mąż nakarmil:D Ale tak podanego kalafiora jeszcze nie jadłam:)
    Ja uwielbiam taki kalafiorek obtoczony w jajku i bułce tartej :)

Chyba mam stresa przed jutrzejszą wizyta... :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jutro wczytuja, o których godzinach macie wizyty? Ja mam o 15 :)

Mika77 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dobrze że mąż nakarmil:D Ale tak podanego kalafiora jeszcze nie jadłam:)
    Ja uwielbiam taki kalafiorek obtoczony w jajku i bułce tartej :)

Chyba mam stresa przed jutrzejszą wizyta... :)

Ooooo nie jadłam takiej wersji jak Ty opisujesz :) Muszę kiedyś spróbować. Jak to robisz? Surowego obtaczasz, czy ugotowanego?

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:10

• Mika77 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny, które jutro wczytuja, o których godzinach macie wizyty? Ja mam o 15 :)

Ja o 8 USG a potem koło 10 wizyta

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ooooo nie jadłam takiej wersji jak Ty opisujesz :) Muszę kiedyś spróbować. Jak to robisz? Surowego obtaczasz, czy ugotowanego?

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Gotuje kalafior, a później takiego ugotowanego obtaczam w jajku i w bułce i na patelnie :) pyszota:)

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia podgotowała kalafior potem zanurzała w pianie z białek i żółtek (najpierw piana z białek potem wlewała powoli żółtka) i na patelnie. Pychota

Anuśka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bułką tartą lubię. Ale pyszny jest w cieście naleśnikowym ❤

Anuśka lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo trzeba wychodzić z takiego założenia jak to robią dzieci: Jeśli czegoś nie można a bardzo się chce to można :D

Pietruszka nie czytałam tej książki ale jak ją tylko gdzieś w księgarni upatrzę to na pewno zakupię :)

s1985 a sprawdzałaś przedziały, czy to jest w normie na Twój tydzień? Może się okazać że to całkiem dobra betka :)

Ha ha szczęście niepojęte :D Małż powrócił i jak prawdziwy feeders nakarmił swoją matronę ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0792e4d1165.jpg
    Miałam taki sam :D zdążyłam zjeść zanim wpadłam na pomysł aby zrobić zdjęcie :p no i nie ma i kalafiorku i zdjęcia :D

Anuśka lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też wciągnęłam kalafior i to zrobiony i zakupiony przez moją Kochaną Teściową!!! Mówię serio. :) dmucha i chucha na mnie i zajmuje się małą :) Skarb Kobieta....ale to wasza wina dziewczyny,bo tak pisałyście o nim,że ślinka mi tak ciekła.

A co do wizyty to mam jutro o 15 :)

A na lody też macie taką ochotę? No mogłabym litrami :P

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kalafiorowe damy :) <3

Jak tam Wasze samopoczucie?
    Ja po tym jak wczoraj przespałam calutki dzień (dosłownie...przytomna byłam w sumie może ze 3,5-4h) dziś od 5 na nogach i od rana mdłości, zgaga i rigoletto... Cóż widać taki urok ;) ale damy radę, bo kto jak nie my!

Za mną ruskie - zrobiłam, chodziło sushi (ale okazało się że przestało chodzić za mną jak poczułam zamarynowaną rybę o.O ), chodziły ostre skrzydełka BBQ - zrobiłam, teraz chodzi pęczotto botwinkowe :D tylko nie mam siły stanąc przy garach dzisiaj..

Ogólnie smaki mam ostro- słone, a słodkie to jedynie kakuko mi wchodzi :P

Jak dzisiaj poczułam kawę (cały zeszły tydzień jeszcze piłam mała kawkę z mlekiem) to od razu mi się śniadanie przypomniało, bynajmniej nie dzisiejsze o.O blehhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja dzisiaj też wciągnęłam kalafior i to zrobiony i zakupiony przez moją Kochaną Teściową!!! Mówię serio. :) dmucha i chucha na mnie i zajmuje się małą :) Skarb Kobieta....ale to wasza wina dziewczyny,bo tak pisałyście o nim,że ślinka mi tak ciekła.

A co do wizyty to mam jutro o 15 :)

A na lody też macie taką ochotę? No mogłabym litrami :P

O tak lody to podstawa, ale muszę teraz je odpuścić

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o kwestię zafaflunienia, to ja mam non stop katar od jakichś 2 tygodni... o.O psikam sobie do noska dzieciowe psikadło z wody morskiej ale jakoś nie chce przejść :(
    Nic poza tym mi się nie dzieje, ani gardło nie boli, ani nie kaszlę... nie wiem o co kaman o.O

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy słabe rozpuszczalne pije dwie dziennie. W pierwszej ciąży odrzuciło mi całkiem.
    Na kalafiora w ogóle nie mam smaka. :)
    Kieszonki, zupa ogórkowa, oooł jeeeaa :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja mam katar od jakiś 3 tygodni. I nic poza tym.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))

FreshMm, Krokodylica, Ruda_ann, Agniechaaaa, s1985, jagodowa91, madzia8lenka, Morwa, Anuśka, natki89, be_aduska, zapachmalin, pietruszkanatki, Tusia_87, Raven, emerald_m lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))
    Gratuluję! :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wizytę pierwszą po teście, to ja również jestem przed pierwszą wizytą :) będę ją miała 29.05 (to będzie 8+1 dzień) mam nadzieję że już zobaczymy Pisklaczka <3 <3 <3

To będzie wizyta taka na "potwierdzenie" a na badania będę pewnie umawiać się już w czerwcu, jakoś w pierwszym tygodniu czerwca :) oczywiście prywatnie.. bo na NFZ to mi w szpitalu zaproponowali termin 20.06 :P :P :P

Krokodylica, Tusia_87 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś to usg... Jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy. To mój 6t1d. Ginekolog powiedziała że już powinno być widać więcej, tymbardziej że ma naprawdę super sprzęt... Kazała nie wyrokować i poczekać jeszcze tydzień...
    Paola najważniejsze, że jest pęcherzyk żółtkowy, to daje duuże szanse, że zarodeczek się jednak pojawi. Bądź dobrej myśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - lubię :P bo cieszę się że nie jestem sama :P sorry :P

A te kiszone i ogórkowa... mmmmmniam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ