X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś to usg... Jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy. To mój 6t1d. Ginekolog powiedziała że już powinno być widać więcej, tymbardziej że ma naprawdę super sprzęt... Kazała nie wyrokować i poczekać jeszcze tydzień...
    A może Twoja ciąża jest młodsza? Mówiła ci to Pani doktor? U mnie to jest aż 5 dni różnicy z OM a z Usg. Ja w środę byłam po południu i serduszka jeszcze nie było a w sobotę rano już piękne serduszko. Teraz wszystko zmienia się z dnia na dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:02

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo trzeba wychodzić z takiego założenia jak to robią dzieci: Jeśli czegoś nie można a bardzo się chce to można :D

Pietruszka nie czytałam tej książki ale jak ją tylko gdzieś w księgarni upatrzę to na pewno zakupię :)

s1985 a sprawdzałaś przedziały, czy to jest w normie na Twój tydzień? Może się okazać że to całkiem dobra betka :)

Ha ha szczęście niepojęte :D Małż powrócił i jak prawdziwy feeders nakarmił swoją matronę ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0792e4d1165.jpg

Dobrze że mąż nakarmil:D Ale tak podanego kalafiora jeszcze nie jadłam:)
    Ja uwielbiam taki kalafiorek obtoczony w jajku i bułce tartej :)

Chyba mam stresa przed jutrzejszą wizyta... :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które jutro wczytuja, o których godzinach macie wizyty? Ja mam o 15 :)

Mika77 lubi tę wiadomość

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dobrze że mąż nakarmil:D Ale tak podanego kalafiora jeszcze nie jadłam:)
    Ja uwielbiam taki kalafiorek obtoczony w jajku i bułce tartej :)

Chyba mam stresa przed jutrzejszą wizyta... :)

Ooooo nie jadłam takiej wersji jak Ty opisujesz :) Muszę kiedyś spróbować. Jak to robisz? Surowego obtaczasz, czy ugotowanego?

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:10

• Mika77 Koleżanka

Wysłany: 15 maja 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Dziewczyny, które jutro wczytuja, o których godzinach macie wizyty? Ja mam o 15 :)

Ja o 8 USG a potem koło 10 wizyta

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ooooo nie jadłam takiej wersji jak Ty opisujesz :) Muszę kiedyś spróbować. Jak to robisz? Surowego obtaczasz, czy ugotowanego?

Trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę :)

Gotuje kalafior, a później takiego ugotowanego obtaczam w jajku i w bułce i na patelnie :) pyszota:)

Krokodylica, Anuśka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja babcia podgotowała kalafior potem zanurzała w pianie z białek i żółtek (najpierw piana z białek potem wlewała powoli żółtka) i na patelnie. Pychota

Anuśka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Magdalenna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z bułką tartą lubię. Ale pyszny jest w cieście naleśnikowym ❤

Anuśka lubi tę wiadomość

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Bo trzeba wychodzić z takiego założenia jak to robią dzieci: Jeśli czegoś nie można a bardzo się chce to można :D

Pietruszka nie czytałam tej książki ale jak ją tylko gdzieś w księgarni upatrzę to na pewno zakupię :)

s1985 a sprawdzałaś przedziały, czy to jest w normie na Twój tydzień? Może się okazać że to całkiem dobra betka :)

Ha ha szczęście niepojęte :D Małż powrócił i jak prawdziwy feeders nakarmił swoją matronę ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0792e4d1165.jpg
    Miałam taki sam :D zdążyłam zjeść zanim wpadłam na pomysł aby zrobić zdjęcie :p no i nie ma i kalafiorku i zdjęcia :D

Anuśka lubi tę wiadomość

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też wciągnęłam kalafior i to zrobiony i zakupiony przez moją Kochaną Teściową!!! Mówię serio. :) dmucha i chucha na mnie i zajmuje się małą :) Skarb Kobieta....ale to wasza wina dziewczyny,bo tak pisałyście o nim,że ślinka mi tak ciekła.

A co do wizyty to mam jutro o 15 :)

A na lody też macie taką ochotę? No mogłabym litrami :P

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór kalafiorowe damy :) <3

Jak tam Wasze samopoczucie?
    Ja po tym jak wczoraj przespałam calutki dzień (dosłownie...przytomna byłam w sumie może ze 3,5-4h) dziś od 5 na nogach i od rana mdłości, zgaga i rigoletto... Cóż widać taki urok ;) ale damy radę, bo kto jak nie my!

Za mną ruskie - zrobiłam, chodziło sushi (ale okazało się że przestało chodzić za mną jak poczułam zamarynowaną rybę o.O ), chodziły ostre skrzydełka BBQ - zrobiłam, teraz chodzi pęczotto botwinkowe :D tylko nie mam siły stanąc przy garach dzisiaj..

Ogólnie smaki mam ostro- słone, a słodkie to jedynie kakuko mi wchodzi :P

Jak dzisiaj poczułam kawę (cały zeszły tydzień jeszcze piłam mała kawkę z mlekiem) to od razu mi się śniadanie przypomniało, bynajmniej nie dzisiejsze o.O blehhh...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Ja dzisiaj też wciągnęłam kalafior i to zrobiony i zakupiony przez moją Kochaną Teściową!!! Mówię serio. :) dmucha i chucha na mnie i zajmuje się małą :) Skarb Kobieta....ale to wasza wina dziewczyny,bo tak pisałyście o nim,że ślinka mi tak ciekła.

A co do wizyty to mam jutro o 15 :)

A na lody też macie taką ochotę? No mogłabym litrami :P

O tak lody to podstawa, ale muszę teraz je odpuścić

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o kwestię zafaflunienia, to ja mam non stop katar od jakichś 2 tygodni... o.O psikam sobie do noska dzieciowe psikadło z wody morskiej ale jakoś nie chce przejść :(
    Nic poza tym mi się nie dzieje, ani gardło nie boli, ani nie kaszlę... nie wiem o co kaman o.O

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawy słabe rozpuszczalne pije dwie dziennie. W pierwszej ciąży odrzuciło mi całkiem.
    Na kalafiora w ogóle nie mam smaka. :)
    Kieszonki, zupa ogórkowa, oooł jeeeaa :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda ja mam katar od jakiś 3 tygodni. I nic poza tym.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))

FreshMm, Krokodylica, Ruda_ann, Agniechaaaa, s1985, jagodowa91, madzia8lenka, Morwa, Anuśka, natki89, be_aduska, zapachmalin, pietruszkanatki, Tusia_87, Raven, emerald_m lubią tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))
    Gratuluję! :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o wizytę pierwszą po teście, to ja również jestem przed pierwszą wizytą :) będę ją miała 29.05 (to będzie 8+1 dzień) mam nadzieję że już zobaczymy Pisklaczka <3 <3 <3

To będzie wizyta taka na "potwierdzenie" a na badania będę pewnie umawiać się już w czerwcu, jakoś w pierwszym tygodniu czerwca :) oczywiście prywatnie.. bo na NFZ to mi w szpitalu zaproponowali termin 20.06 :P :P :P

Krokodylica, Tusia_87 lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Dziewczyny miałam dziś to usg... Jest pęcherzyk i pęcherzyk żółtkowy. To mój 6t1d. Ginekolog powiedziała że już powinno być widać więcej, tymbardziej że ma naprawdę super sprzęt... Kazała nie wyrokować i poczekać jeszcze tydzień...
    Paola najważniejsze, że jest pęcherzyk żółtkowy, to daje duuże szanse, że zarodeczek się jednak pojawi. Bądź dobrej myśli.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica - lubię :P bo cieszę się że nie jestem sama :P sorry :P

A te kiszone i ogórkowa... mmmmmniam :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ