X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))
    Oooooo BlackCat - jesteśmy na tym samym etapie, to aż mnie ściska że ja idę podglądać mojego Astronautę dopiero za 2 tygodnie... :) ale cóż.. cierpliwość jest cnotą :D :P
    Gratki <3

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Dziewuszki kochane byłam na USG i widziałam mojego kociaka i pikające serduszko :) Dzieciaczek ma 6mm, serduszko 115 ud./m. Wszystko dobrze, macica i jajniki elegancko. Ps. Ale Wam tym kalafiorem zawróciłam w głowie hihi A to był tylko przepis na syniątko dla Morwy (+ pistacje oczywistos sprawos ;))

Gratulacje!! :)

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Oooooo BlackCat - jesteśmy na tym samym etapie, to aż mnie ściska że ja idę podglądać mojego Astronautę dopiero za 2 tygodnie... :) ale cóż.. cierpliwość jest cnotą :D :P
    Gratki <3
    A co Ty się tak katujesz? :):) Ja za tydzień znowu idę i zakładamy z ginusiem kartę ciąży ;) Dzisiaj to tylko taki podglądzik migusiem, ale jakże wyciszający ... :)

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    A co Ty się tak katujesz? :):) Ja za tydzień znowu idę i zakładamy z ginusiem kartę ciąży ;) Dzisiaj to tylko taki podglądzik migusiem, ale jakże wyciszający ... :)
    Mam u swojego gina umówioną wizytę, a on ma dość napięty grafik.. mam dzwonić na dniach i się dowiedzieć czy ewentualnie wciśnie mnie na 26.05 :)
    Ale by był piękny pierwszy prezent na dzień mamy <3

Ale ale.. ja ani się nie katuję, ani nie panikuję :) w pierwszej ciąży poleciałam w 5tc i nic nie było widać jeszcze :( więc była czarna rozpacz :( kolejna wizyta z usg była dopiero w 11tc i wtedy okazało się że to już początek końca... :(
    Dlatego teraz podchodzę ostrożnie i ze spokojem. Czekam grzecznie na swoją kolej :) mam nadzieję że zobaczymy piękne serduszko i pięknego Pisklaczka <3

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Mam u swojego gina umówioną wizytę, a on ma dość napięty grafik.. mam dzwonić na dniach i się dowiedzieć czy ewentualnie wciśnie mnie na 26.05 :)

Ale ale.. ja ani się nie katuję, ani nie panikuję :) w pierwszej ciąży poleciałam w 5tc i nic nie było widać jeszcze :( więc była czarna rozpacz :( kolejna wizyta z usg była dopiero w 11tc i wtedy okazało się że to już początek końca... :(
    Dlatego teraz podchodzę ostrożnie i ze spokojem. Czekam grzecznie na swoją kolej :) mam nadzieję że zobaczymy piękne serduszko i pięknego Pisklaczka <3

To widzę mamy podobne doświadczenia. Ja teraz tez grzecznie czekam, niczego nie przyspieszymy a możemy tylko więcej zobaczyć :€

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:

Aaaaa no chyba że tak! ;) To w takim razie podziwiam i gratuluję cierpliwości :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    To widzę mamy podobne doświadczenia. Ja teraz tez grzecznie czekam, niczego nie przyspieszymy a możemy tylko więcej zobaczyć :€
    Tu nie ma co popędzać... a te złe doświadczenia niestety (a może stety) uczą pokory i cierpliwości właśnie...
    Ale wierzę głęboko w to że teraz nam wszystkim się uda z Bożą pomocą <3 i tylko nasz grono będzie się powiększać :) jeszcze od tych najmłodszych mamusiek parę dni do końća stycznia zostało :D

Agniechaaaa, BlackCatNorL, pietruszkanatki, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey u nas też jest serduszko

be_aduska, BlackCatNorL, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle napisałam i wcielo

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecię ma 3mm

7b0f9c1e19.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TorbiTorbiel się zmniejsza więc jest ok

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka z telefonu to tak jest... ucina :(

Super wieści! Kolejne serduszko <3

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nam się posypały te serduszka teraz :) :) :) oby jak najwięcej:)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    A jeśli chodzi o wizytę pierwszą po teście, to ja również jestem przed pierwszą wizytą :) będę ją miała 29.05 (to będzie 8+1 dzień) mam nadzieję że już zobaczymy Pisklaczka <3 <3 <3

To będzie wizyta taka na "potwierdzenie" a na badania będę pewnie umawiać się już w czerwcu, jakoś w pierwszym tygodniu czerwca :) oczywiście prywatnie.. bo na NFZ to mi w szpitalu zaproponowali termin 20.06 :P :P :P

Ja tez mam wizyte w tym samym dniu. I to na 19:30 ;) takze bardzo cwicze swoja cierpliwość.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję serduszek!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja tez mam wizyte w tym samym dniu. I to na 19:30 ;) takze bardzo cwicze swoja cierpliwość.
    No właśnie :) tyle że to naprawdę nie ma się z czym spieszyć.
    A ja po przejściach postanowiłam sobie że nie chcę Pisklaka oglądać "na raty" i nie chcę żeby mi tam lekarz grzebał co kilka dni, bo to niby bezpieczne badanie ale jak bym była na miejscu Pisklaka to też nie chciałabym żeby ktoś gmerał koło mnie jakąś wielgachną pałką :P
    Oczywiście absolutnie nie hejtuję nikogo kto lata co chwilę podglądać dzidzię :) każdy robi tak jak uważa :) pewnie gdybym nie miała takich doświadczeń też już z raz albo dwa nawet bym była na usg :)

Agniechaaaa, Tusia_87, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry przy śniadaniu :)
    Warszawa wita się pięknym słoneczkiem i mam nadzieję że tak zostanie :)

Czekam na relację z dzisiejszych wizyt! :) I kolejne serduszka :)

Miłego dnia Mamuśki :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    No właśnie :) tyle że to naprawdę nie ma się z czym spieszyć.
    A ja po przejściach postanowiłam sobie że nie chcę Pisklaka oglądać "na raty" i nie chcę żeby mi tam lekarz grzebał co kilka dni, bo to niby bezpieczne badanie ale jak bym była na miejscu Pisklaka to też nie chciałabym żeby ktoś gmerał koło mnie jakąś wielgachną pałką :P
    Oczywiście absolutnie nie hejtuję nikogo kto lata co chwilę podglądać dzidzię :) każdy robi tak jak uważa :) pewnie gdybym nie miała takich doświadczeń też już z raz albo dwa nawet bym była na usg :)
    Nie latam na USG co kilka dni bo takie mam "widzimisie" jeśli pijesz do mnie. Ufam mojemu lekarzowi i tyle. I nikt mi nie gmerał "tam" pół godziny tylko góra minutę i to jeszcze z przerwami na zdjęcie pomiarów. Prawdziwe "gmeranie" będzie 22 maja. Trochę się chyba wyzłośliwiasz z niewiadomych powodów co? :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL chyba jeszcze jesteś przed poranną kawą co?
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania: "Oczywiście absolutnie nie hejtuję nikogo kto lata co chwilę podglądać dzidzię :) każdy robi tak jak uważa :) pewnie gdybym nie miała takich doświadczeń też już z raz albo dwa nawet bym była na usg :) "

Jeśli to mało zrozumiałe to raz jeszcze - do nikogo nie piję, nie oceniam, nie rozliczam :) to tylko MOJA opinia, a ta jak wiadomo jest jak d*pa - każdy ma swoją :) Teraz jaśniej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2017, 06:36

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny :) dajcie na luz. Bo wasze maleństwa będą się denerwowac. Każda jest dorosła i robi jak uważa. Więc bez stresu :)
    Mnie dzisiaj w nocy tak piersi bolały że aż mnie to budziło jak się przewracalam na drugi bok i gdzieś tam je dotknełam, masakra. Ale się cieszę, tzn że jakieś objawy jednak mam :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ