X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • paola87 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda a ja właśnie latam że względu na przykre doświadczenia z przeszłości :( Myślę że Dziewczyny, które mają za sobą ciążę pozamaciczną tymbardziej. Ja właśnie ze względu na takie możliwe scenariusze uważam że dobrze jest zrobić krótkie usg na początku ciąży. Mi ginekolog nawet nic nie mierzyła tylko włożyła sondę i powiedziała co widzi, no i czekamy dalej.
    A swoją drogą z jednej strony zazdroszczę cierpliwości i spokoju osobom, które idą pierwszy raz na usg dopiero pod koniec I trymestru na genetyczne, zgodnie z harmonogramem NFZ. Z drugiej jednak strony bardzo współczuję tym, które dopiero wtedy dowiadują się że ciąża się nie rozwinęła itp. To straszne cieszyć się 2 miesiące ciążą i nie spodziewać niczego. Ja wiem jakie to straszne na etapie 9 tygodnia, kiedy praktycznie od początku wszystko zwiastowało najgorsze.

Ruda_ann, BlackCatNorL lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny z rana ;) Mnie Tz obudził jak wstawal do pracy... i już nie mogę zasnąć. A myślałam,że wstanę koło 12 ogarnę się i polecę do doktorki :D a tu cały dzień teraz będę siedzieć jak na szpilkach.... a do 15 godz daleko...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucamy na luz o nie bierzmy wszystkiego tak osobiście :)

Dzis u Nas, gardło zdecydowanie popuścił, pojawił sie meeeega katar. Dzis inchalacje z amolem :)

Ruda_ann lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Trójmiasto niestety pochmurne, temperatura tez nie powala.
    Co do wizyt to dajcie spokój, nikt nie miał nic złego na myśli, jeśli juz to ja powinnam sie obruszyć bo byłam 3 razy :p. Ale jakbym mogła to bym latała co chwile ;). Poza tym jak są wskazania, lekarz cos takiego sugeruje to w ogóle nie ma co gadać. Ja np tez sie cieszę ze w poprzedniej straconej ciazy zaczęłam szybko chodzić, byłam przygotowana na najgorsze. Myśle ze dzięki temu szybciej sie potem pozbierałam.
    No ale dosc smetow, teraz wszystko będzie pięknie :)
    Dobrego dnia dziewczyny no i powodzenia na wizytach, oby jak najwiecej <3 sie pokazało :)

Ruda_ann, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paola87 wrote:
    Ruda a ja właśnie latam że względu na przykre doświadczenia z przeszłości :( Myślę że Dziewczyny, które mają za sobą ciążę pozamaciczną tymbardziej. Ja właśnie ze względu na takie możliwe scenariusze uważam że dobrze jest zrobić krótkie usg na początku ciąży. Mi ginekolog nawet nic nie mierzyła tylko włożyła sondę i powiedziała co widzi, no i czekamy dalej.
    A swoją drogą z jednej strony zazdroszczę cierpliwości i spokoju osobom, które idą pierwszy raz na usg dopiero pod koniec I trymestru na genetyczne, zgodnie z harmonogramem NFZ. Z drugiej jednak strony bardzo współczuję tym, które dopiero wtedy dowiadują się że ciąża się nie rozwinęła itp. To straszne cieszyć się 2 miesiące ciążą i nie spodziewać niczego. Ja wiem jakie to straszne na etapie 9 tygodnia, kiedy praktycznie od początku wszystko zwiastowało najgorsze.
    Dlatego napisałam - to tylko moja opinia. Ja straciłam pierwszą ciążę na etapie 12tc i wiem o czym mówisz.
    Tylko pytanie (retoryczne) co daje podglądanie wcześniej i wiadomość wcześniej jeśli jednak okazuje się że ciąża się nie rozwija? W żaden sposób nie umniejsza to bólu i żalu po stracie dziecka...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Wrzucamy na luz o nie bierzmy wszystkiego tak osobiście :)

Najlepiej to jeśli nie jest się wywołanym "do tablicy" po imieniu w ogóle nie zakładać że "to na pewno do mnie" :)

Dziewczynki PEACE AND LOVE!!! :) Wszystkie jedziemy na tym samym wózku bez względu na doświadczenia :) teraz co złe już za nami i czeka nas tylko dobroć, miłość i szczęście <3 i oby tak zostało! Czego sobie i Wam życzę z całego serducha! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzis u Nas, gardło zdecydowanie popuścił, pojawił sie meeeega katar. Dzis inchalacje z amolem :)
    Agnieszka, ja próbowałam robić inhalacje z olejkiem eukaliptusowym (bo jakoś to wdychanie oparów alkoholu z amolu średnio mi się wydaje bezpieczne.... ale może mnie wyprowadzisz z błędu) tyle że niestety nic nie pomogło :/ katar mam jak miałam :P
    Jedyne co mi pomaga na katar żeby nie mieć zatkanego nochala to woda morska w sprayu.

• madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) niestety mała nie dała mi pospać no i dzień będzie się dłużyć :( ale myślę,że do 15 zleci mi czas :) po wizycie mam zaplanowany mały shopping :) idziemy z M na komunię i weselę więc sukienki muszę poszukać. :) nawet już coś większe. Też macie większe brzuszki niż powinny być na ten czas? :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Witam dziewczyny :) niestety mała nie dała mi pospać no i dzień będzie się dłużyć :( ale myślę,że do 15 zleci mi czas :) po wizycie mam zaplanowany mały shopping :) idziemy z M na komunię i weselę więc sukienki muszę poszukać. :) nawet już coś większe. Też macie większe brzuszki niż powinny być na ten czas? :)
    Tak ja już widzę po dziurce od paska że brzuszek większy :D wiem że to napewno nie dzidzia tylko mam duże wzdęcia więc stąd napewno ten powiększony brzuch. Czasem czuje się tak ciężko, niedobrze. Nawet jakbym próbowała wciągnąć brzuch to się nie da

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Tak ja już widzę po dziurce od paska że brzuszek większy :D wiem że to napewno nie dzidzia tylko mam duże wzdęcia więc stąd napewno ten powiększony brzuch. Czasem czuje się tak ciężko, niedobrze. Nawet jakbym próbowała wciągnąć brzuch to się nie da

Kurdę mam to samo,ale wzdęć nie mam. M sié śmieje,że jak w 4 msc bym była a nie w 2 :P a co dalej :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa &&

Morwa lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    Kurdę mam to samo,ale wzdęć nie mam. M sié śmieje,że jak w 4 msc bym była a nie w 2 :P a co dalej :)
    Dokładnie:) wydaje mi się że długo tego nie ukryjemy. Tym bardziej że teraz zaczyna się lato, obcisłe bluzki

Ruda_ann, madzia8lenka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dokładnie:) wydaje mi się że długo tego nie ukryjemy. Tym bardziej że teraz zaczyna się lato, obcisłe bluzki
    Ja mam na szczęście duuuużo sukienek i bluzek typu oversize bo je uwielbiam :D i teraz zdecydowanie bardziej się przydadzą :D

Krokodylica lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj :) ja dziś w podłym nastroju, bez apetytu z okropnym bólem piersi i mdłościami. Czy myślicie, że to częściowo "dzięki" duphastonie? Plamienie jest nadal... :( chyba zaczynam się juz martwić..

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani w aptece oznajmiła mi, ze inhalacje z amolu nie zaszkodzą :)

Co do ciuszków to Zalerzy od dnia :) ale mam sporo "luznych" i teraz sie z tego cieszę są praktyczne i przez chwilkę wystarcza mi one :)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    BlackCatNorL chyba jeszcze jesteś przed poranną kawą co?
    Czytanie ze zrozumieniem się kłania: "Oczywiście absolutnie nie hejtuję nikogo kto lata co chwilę podglądać dzidzię :) każdy robi tak jak uważa :) pewnie gdybym nie miała takich doświadczeń też już z raz albo dwa nawet bym była na usg :) "

Jeśli to mało zrozumiałe to raz jeszcze - do nikogo nie piję, nie oceniam, nie rozliczam :) to tylko MOJA opinia, a ta jak wiadomo jest jak d*pa - każdy ma swoją :) Teraz jaśniej?
    Buhahaha :):):):) Uwielbiam jak ktoś najpierw wbija szpilę a potem kończy zdanie "ale oczywiście każdy robi jak uważa" :) To po co w ogóle zabierasz głos w tej sprawie? Czemu to miało służyć? Nie lubisz/nie chcesz/nie możesz to nie "lataj co kilka dni", proste :)
    "Uwielbiam" również lekceważącą formę wypowiedzi jaką zaprezentowałaś powyżej :)
    Brawo! :)
    A teraz sprawdzę czy Ty w odróżnieniu ode mnie czytasz ze zrozumieniem: NIE ODPISUJ, ponieważ nie widzę sensu w dalszej dyskusji ;)

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dlatego napisałam - to tylko moja opinia. Ja straciłam pierwszą ciążę na etapie 12tc i wiem o czym mówisz.
    Tylko pytanie (retoryczne) co daje podglądanie wcześniej i wiadomość wcześniej jeśli jednak okazuje się że ciąża się nie rozwija? W żaden sposób nie umniejsza to bólu i żalu po stracie dziecka...

Oj...powiem Ci, że gdybym dowiedziała się w 8 tygodniu że nie ma zarodka i nic z tego byłoby gorzej. Jestem pewna. Zreszta, moja beta od poczatku marnie przyrastała, bardzo późno pokazał się pecherzyk. I na tym się skonczyło.
    Ja mogę zdecydowanie powiedzieć że ilość łez rozłożyłam sobie na dłuższy okres- ale właśnie mnie było tak lepiej. Zreszta...sama już nie wiem. Najlepiej w ogóle takich rzeczy nie przezywać i nie prowadzić później takich rozmów.

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do ciuchów, to ja na szczęście też mam sporo koszulek luźnych ;).
    Wczoraj co prawda powiedziałam szefowej, ale zapowiedziałam ze moge zniknąć 1 czerwca, musi rozdzielic jakoś moją pracę. Ale nikt poza tym nie wie, i na razie chce żeby tak zostało. Nawet moi rodzice dowiedza sie pewnie w połowie czerwca ;). Naprawde, jakoś w tej ciąży nie mam potrzeby mówienia NIKOMU. To taki nasz bąbelek :), nawet córci nic nie mówie bo mała papla zaraz by nas sprzedała ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mika77 Koleżanka

Wysłany: 16 maja 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem już po USG serduszko bije bardzo ładnie według dm 6tydz 6 dzień według USG 6 tydz i 5 dzien

BlackCatNorL, jagodowa91, be_aduska, Agniechaaaa, Mama-Ali, madzia8lenka, FreshMm, Krokodylica, Raven, K01 lubią tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 16 maja 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey
    dziewczęta każda z nas ma swój rozum i każda bedzie robiła jak uważa :)
    ja jestem z tych co lubią wiedzieć wszystko i często więc ja podglądałam juz dziecię 2 raz ale tez z uwagi na torbiel duzych rozmiarów bede miała usg częściej
    tak samo jak w pierwszej ciąży miała krwiaki i podgladano mnie co tydzień :)

7b0f9c1e19.png
‹‹ 127 128 129 130 131 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ