Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
pietruszkanatki wrote:A zbozową pijesz z cykorią? Bo ja gdzieś się naczytałam, że cykoria niewskazana w ciąży i przestałam pić moja zbozoweczke.
Ty nie strasz... Ja mam CARO to jest jęczmień, słód jęczmienny, cykoria i żyto... Chyba muszę zgłębić temat, bo jedną dziennie to jeszcze wypijam...
W razie czego przerzucę się na Inkę
Jagodowa u mnie tak jest, że ciąża jest młodsza o 5dni No ale miałam późną owulację i dlatego tak wychodzi.
Termin porodu z OM wychodzi mi na 31 grudnia, ale OF od razu mi wyliczył termin z owulki i mam na 5 stycznia
Po piątkowym USG pewnie jeszcze się termin zmieni
Zresztą nie ważne kiedy, ważne, żeby poród był i dzidziol był zdrowy
Edit: doczytałam o tej cykorii Kawę (ona jest z korzenia) można spokojnie pić, tylko nie należy przesadzać z jedzeniem jej UfffWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 17:19
-
Laski co to kawki to wczoraj pytałam szwagierke co trzech brzdąców urodziła jak dużo piła kawki i mówi że wszystkie trzy ciąże piła dwie filiżanki i dzieciaki zdrowe:) mówi że jak ktoś pije i dalej mu smakuje to nawet nie wypada tak do zera odrzucać. Mi jak narazie kawa nie podchodzi. Tzn mam ochotę ale jak sobie zrobię to jakoś mi nie smakuje i tak ja mecze. A kiedyś potrafiłam nawet trzy w niedzielę wypić
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Ty nie strasz... Ja mam CARO to jest jęczmień, słód jęczmienny, cykoria i żyto... Chyba muszę zgłębić temat, bo jedną dziennie to jeszcze wypijam...
W razie czego przerzucę się na Inkę
Jagodowa u mnie tak jest, że ciąża jest młodsza o 5dni No ale miałam późną owulację i dlatego tak wychodzi.
Termin porodu z OM wychodzi mi na 31 grudnia, ale OF od razu mi wyliczył termin z owulki i mam na 5 stycznia
Po piątkowym USG pewnie jeszcze się termin zmieni
Zresztą nie ważne kiedy, ważne, żeby poród był i dzidziol był zdrowy
Edit: doczytałam o tej cykorii Kawę (ona jest z korzenia) można spokojnie pić, tylko nie należy przesadzać z jedzeniem jej Ufff -
pietruszkanatki wrote:A no widzisz super! To sobie robię do ciasta. Mam taką fajną, z blonnikiem na rozrost dobrych bakterii w jelitach (mam fioła na tym punkcie
Jaką masz, jaką? Ja też mam świra na tym punkcie Kefiry robię kapustę kiszę, ale żeby kawą poprawiać jelita, to nie słyszałam... -
Anuśka wrote:Jaką masz, jaką? Ja też mam świra na tym punkcie Kefiry robię kapustę kiszę, ale żeby kawą poprawiać jelita, to nie słyszałam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 17:56
-
Melevis90 wrote:Super
A jaka była wcześniej ? Tzn czy robiłas, zeby sprawdzić przyrost ?'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
jagodowa91 wrote:Tydzień temu robiona we wtorek 21.29. przyrost w normie, ale trochę się martwię bo mam plamienie...
To teraz odpoczywaj i bez nerwów, ponoć plamienia zdarzają sie bardzo często, a byłaś u lekarza wiec noł stress, progesteron robiłas tez ? Bo niedobory mogą byc przyczyna plamien, ale masz Duphaston wiec cacy. Ja tez na Duphastonie
10dpo 7.29, 12dpo 42.16, 14dpo 148.30, 18dpo 816.10
02.2017 [*] 6tc
12.2015 Staś -
Ikarzyca wrote:Ja pije filiżankę kawy (takiej prawdziwej ale z mleczkiem) codziennie bo mam ochotę a wychodzę z założenia że jak ochota jest to można w granicach rozsądku jej dogodzić
Bo trzeba wychodzić z takiego założenia jak to robią dzieci: Jeśli czegoś nie można a bardzo się chce to można
Pietruszka nie czytałam tej książki ale jak ją tylko gdzieś w księgarni upatrzę to na pewno zakupię
s1985 a sprawdzałaś przedziały, czy to jest w normie na Twój tydzień? Może się okazać że to całkiem dobra betka
Ha ha szczęście niepojęte Małż powrócił i jak prawdziwy feeders nakarmił swoją matronę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0792e4d1165.jpgjagodowa91, pietruszkanatki, Krokodylica, madzia8lenka, Morwa, Ruda_ann, emerald_m lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Nie no, nie ma co panikować Ja w 8tc miałam 200 i wtedy było źle... A Ty masz bardzo poprawny wynik, ale powiem Ci, że zrobiłabym powtórkę i sprawdziła przyrosty.. Tak na wszelki wypadek
Anuśka lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18