X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od początku ciągnie do smażonej kiełbasy z chrzanem :) nie powiem, ale ze względów zdrowotnych i wagowych wolałabym żeby mnie ciągnęło do kalafiora :)

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa litości ;D Od rana mi narobiłyście smaka na kalafiora, oczywiście nie zjadłam go bo jestem uziemiona a mąż zapomniał :/ A teraz mam ochotę na kanapkę z dżemem i mlekiem :D No oszaleć można, a w kuchni tylko pomidorowa :P

A u Ciebie faktycznie może być za wcześnie na to, żeby się fasolinda ukazała...

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja nie dostałam nigdzie kalafioru, normalnie jak na złość. Kupiłam brokuł. Dobry i brokuł z braku laku :p
    Będę jeździć po wszystkich warzywniakach ale do domu bez kalafiora nie wrócę! :D

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Ariess Nowa

Wysłany: 15 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, ufff udało mi się nadrobić to co napisałyście :D ja dzisiaj zrobiłam drugą betę, po 16.00 będą wyniki :) co do zachcianek ciążowych to chyba mi się zaczyna - jestem w trakcie poszukiwań przepisu na sos chrzanowo - koperkowy, który mogłabym zrobić do pulpetów. Nienawidziłam koperku i chrzanu od dziecka, a tu proszę, teraz prawie dostaje ślinotoku na samą myśl o tych dwóch rzeczach :D Umówiłam się też na pierwsze USG, ale dopiero 26 maja idę. Już nie mogę się doczekać :D

Mam też pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci. Czy we wcześniejszych ciążach Wasi partnerzy musieli robić jakieś badania? Pytam, ponieważ wiem, że w przypadku moim i M. będzie konflikt serologiczny i się właśnie zastanawiamy czy M. powinien umawiać się w związku z tym na jakieś badania, czy nie, a jeśli tak to na jakie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Pierwsza beta [12.05.2017] - 18,4
    xrotflw171dfdyg0.png

https://www.maluchy.pl/ci-73009.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja jem pyszności ze wczorajszej Komunii. Małymi porcjami bo muli. :)

Tusia Twoje rozumowanie baaardzo mi się podoba hehe :) też się tak pocieszam. :P

Dziewczyny a macie typy imion? :)
    Wiem że wcześnie ale może macie. :)

Ja mam dla chłopaka Julian- bo od zawsze marzył mi się chłopiec :)
    Nawet moja Ala do 14 tygodnia była Frankiem :D. Mam dla niej wydrukowany pamietnik z poprzedniej ciąży- myśle ze będą padały pytania- dlaczego byłam Frankiem :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jagodowa litości ;D Od rana mi narobiłyście smaka na kalafiora, oczywiście nie zjadłam go bo jestem uziemiona a mąż zapomniał :/ A teraz mam ochotę na kanapkę z dżemem i mlekiem :D No oszaleć można, a w kuchni tylko pomidorowa :P

A u Ciebie faktycznie może być za wcześnie na to, żeby się fasolinda ukazała...
    A ja właśnie Twoją pomidorową bym wciągnęła uszami :D stwierdziłam że zupka chińska to zło i rozmrazam kuraka żeby pomidorowke zrobić, ale to nie wcześniej niż za dwie godziny będzie.
    A na kanapkę z dżemem i mlekiem zapraszam do mnie, ale weź zupę że sobą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:55

jagodowa91, Anuśka lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariess ja też od początku mam jazdę na koperek, co ogólnie nie przepadam ;) trzymam kciuki za bete. Anuśka przepraszam ;) :* wszystkie opowiadają o zachciankach to i ja swoimi się podzieliłam.

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oj, to co Ci tam dają? Mam nadzieję, że chociaż jakiś obiadek ciepły jest. Może męża namów niech Ci coś przywiezie?

Kochana daja obiadki cieple i nawrt dobre, oprócz tego mąż mi wozi , ale kalafiora bym zjadla , a tu nie ma :(
    Za to mąż już ma pomysł na jutro na obiad :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Hej. Nie odzywałam się przez weekend bo byliśmy na weselu. Powiem Wam że mimo tego że przez cały wieczór starałam się oszczędzać to następnego dnia czułam się jakbym wypiła najwięcej z całego towarzystwa (oczywiście nie pijąc oni kropli %) i praktycznie cały dzień przeleżałam. Po prostu zero energii :)

s1985 a nie możesz iść na zwolnienie? Ja też pracuję w systemie zmianowym i właśnie ze względu na to moja doktor dała mi zwolnienie bo powiedziała że w ciąży taka praca jest przeciwwskazana.

Morwa a co do terminu porodu to na razie jeszcze nie wpisuję, bo wg owu powinien to być 7 stycznia, wg OM 4 stycznia, a na wizycie dr jako termin podała 5 stycznia :) ale zaznaczyła też, że nikt nie rodzi w terminie podanym na pierwszej wizycie :)
    Niestety na chwilę obecną nie mogę bo w pracy nikt nie wie i na moją przeszłość też nie chcę za szybko mówić bo mam tylko umowę na rok a wiem że firma ma plany wobec mnie, a po drugie wizytę mam dopiero 13 czerwca

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana daja obiadki cieple i nawrt dobre, oprócz tego mąż mi wozi , ale kalafiora bym zjadla , a tu nie ma :(
    Za to mąż już ma pomysł na jutro na obiad :)
    Czyli jednak, kwestia zachcianek :)
    To jutro zapewne kalafior?^^

Angela* lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Będę jeździć po wszystkich warzywniakach ale do domu bez kalafiora nie wrócę! :D
    Dostałam i ja ! :D mam zatem dwa kalafiory i dwa brokuły<3 jak ja to zjem? :p

Mama-Ali, Krokodylica, jagodowa91, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nas poczęstuj. ;d

Morwa lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dostałam i ja ! :D mam zatem dwa kalafiory i dwa brokuły<3 jak ja to zjem? :p
    <3, biedny Twój chłopina będzie :D, bo po tylu takich warzywkach to wiesz... ;)

Dobra, zrywam sie z pracy i lece po kalafioooooor! <3

Morwa, jagodowa91, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Morwa nas poczęstuj. ;d
    Zapraszam :D do zestawu przydałaby się jeszcze szparagowa i była by mega wyżerka :D
    P.s mam swojskie masełko i swoją bułkę tartą omomom :D

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam smaka na kwasne... np. Kwasne lody, ogórki kiszone itp :) Na słodkie nie mogę patrzeć :P

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    <3

Dobra, zrywam sie z pracy i lece po kalafioooooor! <3

Udanych łowów ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też mam smaka na kwasne... np. Kwasne lody, ogórki kiszone itp :) Na słodkie nie mogę patrzeć :P
    Sok z kiszonych buraków <3 polecam <3

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka wsadzam zupę w kieszeń i lecę do Ciebie na kanapki :D

Jagodowa absolutnie się nie gniewam, już lecę do Pietruszki na kanapki ;D Wziąć Ci kilka? :D

s1985 no powiem Ci, że w niechlubnym i znienawidzonym przez nas (a na pewno przeze mnie) rankingu ilości aniołków jesteś "lepsza" nawet ode mnie o.O Kurczę współczuję Ci bardzo <3 Ja mam cztery na swoim koncie :/

Ha ha widzę że wszystkie po kalafiora pognały :) Ja chyba też jak już będę wracała obżarta kanapkami od Pietruszki to skołuję jednak jakiegoś kalafiora na później ;D Chyba, że w drodze powrotnej do Morwy wpadnę na kalafiora ze swojskim masełkiem i bułeczką <3 Mniaaammmm :)

Jezuuuuu jakiego nerwa mam dzisiaj to głowa mała... Normalnie mam ochotę rozsadzić całą chatę w drobny pył... Domownicy się już boją do mnie odzywać :P

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie;)Za wszystkie wizytujące dziś trzymam mocno kciuki;) i czekam z niecierpliwością na realcje...

Ja dopiero dziś umówiłam się na pierwszą wizytę na 31 Maja:) myslę że wtedy to już powinno byc widać serduszko;)

Wiecie co byłam dosłownie na dwóch jazdach doszkalających(bo jak wcześniej pisałam mam prawko 9 lat a nie jeżdziłam) i jestem z siebie baaardzo dumna.Już sama jeżdziłam 2 h samochodem...co prawda po wsi ale zawsze to dobry początek:):)i że sie odważyłam-szok:)

jagodowa91, Anuśka, Morwa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pietruszka wsadzam zupę w kieszeń i lecę do Ciebie na kanapki :D

Jagodowa absolutnie się nie gniewam, już lecę do Pietruszki na kanapki ;D Wziąć Ci kilka? :D

s1985 no powiem Ci, że w niechlubnym i znienawidzonym przez nas (a na pewno przeze mnie) rankingu ilości aniołków jesteś "lepsza" nawet ode mnie o.O Kurczę współczuję Ci bardzo <3 Ja mam cztery na swoim koncie :/

Ha ha widzę że wszystkie po kalafiora pognały :) Ja chyba też jak już będę wracała obżarta kanapkami od Pietruszki to skołuję jednak jakiegoś kalafiora na później ;D Chyba, że w drodze powrotnej do Morwy wpadnę na kalafiora ze swojskim masełkiem i bułeczką <3 Mniaaammmm :)

Jezuuuuu jakiego nerwa mam dzisiaj to głowa mała... Normalnie mam ochotę rozsadzić całą chatę w drobny pył... Domownicy się już boją do mnie odzywać :P

Po proszę ;) chętnie jeszcze zjem. Co do nerwów mam tak samo, mąż z domu uciekł :D

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ