Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od początku ciągnie do smażonej kiełbasy z chrzanem :) nie powiem, ale ze względów zdrowotnych i wagowych wolałabym żeby mnie ciągnęło do kalafiora :)

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • Anuśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa litości ;D Od rana mi narobiłyście smaka na kalafiora, oczywiście nie zjadłam go bo jestem uziemiona a mąż zapomniał :/ A teraz mam ochotę na kanapkę z dżemem i mlekiem :D No oszaleć można, a w kuchni tylko pomidorowa :P

A u Ciebie faktycznie może być za wcześnie na to, żeby się fasolinda ukazała...

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja nie dostałam nigdzie kalafioru, normalnie jak na złość. Kupiłam brokuł. Dobry i brokuł z braku laku :p
    Będę jeździć po wszystkich warzywniakach ale do domu bez kalafiora nie wrócę! :D

Morwa lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Ariess Nowa

Wysłany: 15 maja 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff, ufff udało mi się nadrobić to co napisałyście :D ja dzisiaj zrobiłam drugą betę, po 16.00 będą wyniki :) co do zachcianek ciążowych to chyba mi się zaczyna - jestem w trakcie poszukiwań przepisu na sos chrzanowo - koperkowy, który mogłabym zrobić do pulpetów. Nienawidziłam koperku i chrzanu od dziecka, a tu proszę, teraz prawie dostaje ślinotoku na samą myśl o tych dwóch rzeczach :D Umówiłam się też na pierwsze USG, ale dopiero 26 maja idę. Już nie mogę się doczekać :D

Mam też pytanie do dziewczyn, które mają już dzieci. Czy we wcześniejszych ciążach Wasi partnerzy musieli robić jakieś badania? Pytam, ponieważ wiem, że w przypadku moim i M. będzie konflikt serologiczny i się właśnie zastanawiamy czy M. powinien umawiać się w związku z tym na jakieś badania, czy nie, a jeśli tak to na jakie.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Pierwsza beta [12.05.2017] - 18,4
    xrotflw171dfdyg0.png

https://www.maluchy.pl/ci-73009.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    A ja jem pyszności ze wczorajszej Komunii. Małymi porcjami bo muli. :)

Tusia Twoje rozumowanie baaardzo mi się podoba hehe :) też się tak pocieszam. :P

Dziewczyny a macie typy imion? :)
    Wiem że wcześnie ale może macie. :)

Ja mam dla chłopaka Julian- bo od zawsze marzył mi się chłopiec :)
    Nawet moja Ala do 14 tygodnia była Frankiem :D. Mam dla niej wydrukowany pamietnik z poprzedniej ciąży- myśle ze będą padały pytania- dlaczego byłam Frankiem :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jagodowa litości ;D Od rana mi narobiłyście smaka na kalafiora, oczywiście nie zjadłam go bo jestem uziemiona a mąż zapomniał :/ A teraz mam ochotę na kanapkę z dżemem i mlekiem :D No oszaleć można, a w kuchni tylko pomidorowa :P

A u Ciebie faktycznie może być za wcześnie na to, żeby się fasolinda ukazała...
    A ja właśnie Twoją pomidorową bym wciągnęła uszami :D stwierdziłam że zupka chińska to zło i rozmrazam kuraka żeby pomidorowke zrobić, ale to nie wcześniej niż za dwie godziny będzie.
    A na kanapkę z dżemem i mlekiem zapraszam do mnie, ale weź zupę że sobą xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 14:55

jagodowa91, Anuśka lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ariess ja też od początku mam jazdę na koperek, co ogólnie nie przepadam ;) trzymam kciuki za bete. Anuśka przepraszam ;) :* wszystkie opowiadają o zachciankach to i ja swoimi się podzieliłam.

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Oj, to co Ci tam dają? Mam nadzieję, że chociaż jakiś obiadek ciepły jest. Może męża namów niech Ci coś przywiezie?

Kochana daja obiadki cieple i nawrt dobre, oprócz tego mąż mi wozi , ale kalafiora bym zjadla , a tu nie ma :(
    Za to mąż już ma pomysł na jutro na obiad :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelova wrote:
    Hej. Nie odzywałam się przez weekend bo byliśmy na weselu. Powiem Wam że mimo tego że przez cały wieczór starałam się oszczędzać to następnego dnia czułam się jakbym wypiła najwięcej z całego towarzystwa (oczywiście nie pijąc oni kropli %) i praktycznie cały dzień przeleżałam. Po prostu zero energii :)

s1985 a nie możesz iść na zwolnienie? Ja też pracuję w systemie zmianowym i właśnie ze względu na to moja doktor dała mi zwolnienie bo powiedziała że w ciąży taka praca jest przeciwwskazana.

Morwa a co do terminu porodu to na razie jeszcze nie wpisuję, bo wg owu powinien to być 7 stycznia, wg OM 4 stycznia, a na wizycie dr jako termin podała 5 stycznia :) ale zaznaczyła też, że nikt nie rodzi w terminie podanym na pierwszej wizycie :)
    Niestety na chwilę obecną nie mogę bo w pracy nikt nie wie i na moją przeszłość też nie chcę za szybko mówić bo mam tylko umowę na rok a wiem że firma ma plany wobec mnie, a po drugie wizytę mam dopiero 13 czerwca

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana daja obiadki cieple i nawrt dobre, oprócz tego mąż mi wozi , ale kalafiora bym zjadla , a tu nie ma :(
    Za to mąż już ma pomysł na jutro na obiad :)
    Czyli jednak, kwestia zachcianek :)
    To jutro zapewne kalafior?^^

Angela* lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Będę jeździć po wszystkich warzywniakach ale do domu bez kalafiora nie wrócę! :D
    Dostałam i ja ! :D mam zatem dwa kalafiory i dwa brokuły<3 jak ja to zjem? :p

Mama-Ali, Krokodylica, jagodowa91, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

preg.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nas poczęstuj. ;d

Morwa lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dostałam i ja ! :D mam zatem dwa kalafiory i dwa brokuły<3 jak ja to zjem? :p
    <3, biedny Twój chłopina będzie :D, bo po tylu takich warzywkach to wiesz... ;)

Dobra, zrywam sie z pracy i lece po kalafioooooor! <3

Morwa, jagodowa91, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Morwa nas poczęstuj. ;d
    Zapraszam :D do zestawu przydałaby się jeszcze szparagowa i była by mega wyżerka :D
    P.s mam swojskie masełko i swoją bułkę tartą omomom :D

preg.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam smaka na kwasne... np. Kwasne lody, ogórki kiszone itp :) Na słodkie nie mogę patrzeć :P

Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    <3

Dobra, zrywam sie z pracy i lece po kalafioooooor! <3

Udanych łowów ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Ja też mam smaka na kwasne... np. Kwasne lody, ogórki kiszone itp :) Na słodkie nie mogę patrzeć :P
    Sok z kiszonych buraków <3 polecam <3

preg.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka wsadzam zupę w kieszeń i lecę do Ciebie na kanapki :D

Jagodowa absolutnie się nie gniewam, już lecę do Pietruszki na kanapki ;D Wziąć Ci kilka? :D

s1985 no powiem Ci, że w niechlubnym i znienawidzonym przez nas (a na pewno przeze mnie) rankingu ilości aniołków jesteś "lepsza" nawet ode mnie o.O Kurczę współczuję Ci bardzo <3 Ja mam cztery na swoim koncie :/

Ha ha widzę że wszystkie po kalafiora pognały :) Ja chyba też jak już będę wracała obżarta kanapkami od Pietruszki to skołuję jednak jakiegoś kalafiora na później ;D Chyba, że w drodze powrotnej do Morwy wpadnę na kalafiora ze swojskim masełkiem i bułeczką <3 Mniaaammmm :)

Jezuuuuu jakiego nerwa mam dzisiaj to głowa mała... Normalnie mam ochotę rozsadzić całą chatę w drobny pył... Domownicy się już boją do mnie odzywać :P

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

• makasa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przyszłe mamusie;)Za wszystkie wizytujące dziś trzymam mocno kciuki;) i czekam z niecierpliwością na realcje...

Ja dopiero dziś umówiłam się na pierwszą wizytę na 31 Maja:) myslę że wtedy to już powinno byc widać serduszko;)

Wiecie co byłam dosłownie na dwóch jazdach doszkalających(bo jak wcześniej pisałam mam prawko 9 lat a nie jeżdziłam) i jestem z siebie baaardzo dumna.Już sama jeżdziłam 2 h samochodem...co prawda po wsi ale zawsze to dobry początek:):)i że sie odważyłam-szok:)

jagodowa91, Anuśka, Morwa, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pietruszka wsadzam zupę w kieszeń i lecę do Ciebie na kanapki :D

Jagodowa absolutnie się nie gniewam, już lecę do Pietruszki na kanapki ;D Wziąć Ci kilka? :D

s1985 no powiem Ci, że w niechlubnym i znienawidzonym przez nas (a na pewno przeze mnie) rankingu ilości aniołków jesteś "lepsza" nawet ode mnie o.O Kurczę współczuję Ci bardzo <3 Ja mam cztery na swoim koncie :/

Ha ha widzę że wszystkie po kalafiora pognały :) Ja chyba też jak już będę wracała obżarta kanapkami od Pietruszki to skołuję jednak jakiegoś kalafiora na później ;D Chyba, że w drodze powrotnej do Morwy wpadnę na kalafiora ze swojskim masełkiem i bułeczką <3 Mniaaammmm :)

Jezuuuuu jakiego nerwa mam dzisiaj to głowa mała... Normalnie mam ochotę rozsadzić całą chatę w drobny pył... Domownicy się już boją do mnie odzywać :P

Po proszę ;) chętnie jeszcze zjem. Co do nerwów mam tak samo, mąż z domu uciekł :D

Anuśka lubi tę wiadomość

‹‹ 122 123 124 125 126 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ