Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Anuśka wrote:Pęcherzyki są podobnej wielkości, tylko w jednym był zarodek ok 2mm a w drugim ledwo widoczny... Zobaczymy w piątek... To w sumie tylko 4dni, może jakoś wytrzymam
Jeden zawsze jest nieco mniejszy wiec trzeba dać mu czas żeby się pokazał
Trzymam kciuki na pewno wszystko bedziw ok.
Nie mogę doczekać się 24 maja wtedy i my mamy wizytę na 16:15.
Czwkam na wiesci z Waszych dzisiejszych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 11:54
Anuśka lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Gardło... na szczęście bez gorączki, i zaczyna sie katar ale to dobrze bo zachodzi z gardła ... ale trzeba to wyleczyć jak najszybciej
Rob sobie gorące inhalacje z jakimś olejkiem eukaliptus np. Gorąca woda w miskę dwie krople ręcznik na głowę i oddychaj:-) a na ból gardła najlepsza woda z solą i płukanie częste.
Jak się czujesz? Jesteśmy idealnie w ttm samym miejscu miewasz jakieś mdłości wymioty albo chociaż lekko Ciebie muli?
Ja strasznie boje się wymiotów narazie czasami mnie muli -
Agniechaaaa wrote:Gardło... na szczęście bez gorączki, i zaczyna sie katar ale to dobrze bo zachodzi z gardła ... ale trzeba to wyleczyć jak najszybciej
-
Hej. Nie odzywałam się przez weekend bo byliśmy na weselu. Powiem Wam że mimo tego że przez cały wieczór starałam się oszczędzać to następnego dnia czułam się jakbym wypiła najwięcej z całego towarzystwa (oczywiście nie pijąc oni kropli %) i praktycznie cały dzień przeleżałam. Po prostu zero energii
s1985 wrote:które dzisiaj wizytują? Miłego dni dziewczynki, ja w tym tygodniu mam nocki ;/
Morwa a co do terminu porodu to na razie jeszcze nie wpisuję, bo wg owu powinien to być 7 stycznia, wg OM 4 stycznia, a na wizycie dr jako termin podała 5 stycznia ale zaznaczyła też, że nikt nie rodzi w terminie podanym na pierwszej wizycieMorwa lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:Rob sobie gorące inhalacje z jakimś olejkiem eukaliptus np. Gorąca woda w miskę dwie krople ręcznik na głowę i oddychaj:-) a na ból gardła najlepsza woda z solą i płukanie częste.
Jak się czujesz? Jesteśmy idealnie w ttm samym miejscu miewasz jakieś mdłości wymioty albo chociaż lekko Ciebie muli?
Ja strasznie boje się wymiotów narazie czasami mnie muli
Czasem ale Zadko mnie muli. A tak to spokój zero objawow aż sie dziwie, moze los mi wynagradza wszystkie przeżycia i teraz bd tylko dobrze i bezobjawowo?? Oby!!! Oby tylko było dobrze -
Dziewczyny, nie dam rady nadrobić wszystkiego , wiec hurtowo zyczę powodzenia tym, które ida dziś, jutro na wizytę!
Angela- gratulacje
Anuśka- na razie sie nie zamartwiaj, nic nie zmienisz. Może drugi dzidź nadrobi jeszcze
Agniechaaa- moj przepis na gardło to: herbata + naturalny sok malinowy+ lyżeczka domowych konfitur + cytryna jak już herbata jest chłodniejsza + imbir , wiec że wyglada jakby miało sie za chwile zwrócić to, co sie wypiło ale jest naprawde niezłe no i na mnie podziałało
Ja mam w środe wizyte po skierowanie na badania na nfz ale nawet nie chce żeby mi robił usg bo mialam tydzien temu, pokaze mu obraz i tyle. Kolejna wizyta za dwa i pół tygodnia i nie mogę się doczekac
A dziś przyszły pierwsze poważne mdłości- córa mnie obudziła o 4 rano, wziełam tabletki na tarczyce i nie mogła pół h nic pić...a mam przy łóżku zawsze herbate z duza iloscia imbiru. Dopiero po 4.30 się napiłam i wtedy udało sie zasnąć.
Mam nadzieję ze to jednorazowe...tak liczyłam że mnie to ominie tym razemAnuśka lubi tę wiadomość
-
natki89 wrote:Chciałam Wam podziękować za wszystkie odpowiedzi Udało mi się przełożyć wizytę z 24 maja na jutro. Domyślam się, że może to i za szybko, bo dzisiaj zaczęłam 6 tydzień ciąży (jutro będzie 5 tyg + 1 dz), ale chciałabym chociaż wykluczyć ciążę pozamaciczną.
Wczoraj przekopałam prawie cały wątek o Bhcg na forum i znalazłam 4 dziewczyny, które miały przyrost po 48 h podobny do mojego lub niższy (moje przyrosty 68 i 75% a dziewczyn nawet 30%, 63%, 78% i 85 bodajże) i już są szczęśliwymi mamami. Nie ukrywam, że to dodało mi trochę nadziei. Od dzisiaj jestem na zwykłym L4 i zamierzam dużo leżeć.
Powodzenia wszystkim mamom które mają dzisiaj wizytę
Jagodowa daj znać czy udało się Tobie coś zobaczyć na usg, bo mniej więcej jesteśmy na tym samym etapie
Moja koleżanka miała przyrosty na styk, potem bodajże lekko powyżej 40%, do tego plamienia, załamka a za miesiąc zostanie mamą małej Zosi
Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny chciałabym dołączyć do styczniowych mamusiek
Dziś wyszedł mi pozytywny teścik, to bedzie moje 3 dziecko
termin mi wychodzi na 18stycznia, ostatnia miesiączka była 15.04 ale miałam nieregularne cykle wiec czekam jeszcze na termin porodu z usg.
Życze nam tu wszystkim nudnych ciążBlackCatNorL, Krokodylica, Morwa, Anuśka, be_aduska, Mama-Ali, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość
-
A więc ja juz po wizycie, moja kropeczka nie chciała się pokazać. Lekarz stwierdził, że może to być jeszcze wcześniejsza ciąża niż mi się wydaje. Kolejna wizyta za 2 tyg. Pojawiły się jakieś plamienia i dostalismy duphaston. Czekam do 16 na wyniki bety.'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Angela - gratuluję dwóch maluchów. Leżakujcie i odpoczywajcie
Anuśka - mocno trzymam kciuki, żeby drugi maluch się pokazał przy najbliższym usg. Odpoczywaj i staraj się nie denerwować.
Darin - witam
Jagodowa - może jeszcze za wcześnie. Trzymam kciuki. Daj znać jak wyszła beta.
Za wizytujące dzisiaj dziewczyny trzymam kciuki.Anuśka, Angela* lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Dziewczyny ja to chyba nie moge siedzieć tu na forum z Wami , piszecie o takich pysznosciach , ze aż mi slinka leci do ziemi , a wiecie jakie jest szpitalne jedzenie ((
Angela* lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Czasem ale Zadko mnie muli. A tak to spokój zero objawow aż sie dziwie, moze los mi wynagradza wszystkie przeżycia i teraz bd tylko dobrze i bezobjawowo?? Oby!!! Oby tylko było dobrze
No to witam w klubie mam nadzieje ze tak nam zostanie już.
Ja to sobie tak tłumacze ze w zeszłym ciążach rzygalam dalej niż widziałam i może teraz mnie dzidzia oszczędziKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTusia_87 wrote:No to witam w klubie mam nadzieje ze tak nam zostanie już.
Ja to sobie tak tłumacze ze w zeszłym ciążach rzygalam dalej niż widziałam i może teraz mnie dzidzia oszczędzi
Teraz byle tylko do wizyty i zobaczyć ❤️Tusia_87 lubi tę wiadomość