X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Pęcherzyki są podobnej wielkości, tylko w jednym był zarodek ok 2mm a w drugim ledwo widoczny... Zobaczymy w piątek... To w sumie tylko 4dni, może jakoś wytrzymam ;D

Jeden zawsze jest nieco mniejszy wiec trzeba dać mu czas żeby się pokazał :-)
    Trzymam kciuki na pewno wszystko bedziw ok.

Nie mogę doczekać się 24 maja wtedy i my mamy wizytę na 16:15.
    Czwkam na wiesci z Waszych dzisiejszych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 11:54

Anuśka lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gardło... :( na szczęście bez gorączki, i zaczyna sie katar ale to dobrze bo zachodzi z gardła ... ale trzeba to wyleczyć jak najszybciej

Rob sobie gorące inhalacje z jakimś olejkiem eukaliptus np. Gorąca woda w miskę dwie krople ręcznik na głowę i oddychaj:-) a na ból gardła najlepsza woda z solą i płukanie częste.
    Jak się czujesz? Jesteśmy idealnie w ttm samym miejscu miewasz jakieś mdłości wymioty albo chociaż lekko Ciebie muli?
    Ja strasznie boje się wymiotów narazie czasami mnie muli

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Gardło... :( na szczęście bez gorączki, i zaczyna sie katar ale to dobrze bo zachodzi z gardła ... ale trzeba to wyleczyć jak najszybciej
    Polecam syrop imbirowy Klaudyny Hebdy. Raz że Cię wyleczy, a dwa jeśli masz mdłości to na bank pomoże ^^ ja się tym od ponad roku leczę, nie dotykam już lekarstw z apteki. Co prawda pewnie dawkować byś musiała inaczej.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie odzywałam się przez weekend bo byliśmy na weselu. Powiem Wam że mimo tego że przez cały wieczór starałam się oszczędzać to następnego dnia czułam się jakbym wypiła najwięcej z całego towarzystwa (oczywiście nie pijąc oni kropli %) i praktycznie cały dzień przeleżałam. Po prostu zero energii :)
    s1985 wrote:
    które dzisiaj wizytują? Miłego dni dziewczynki, ja w tym tygodniu mam nocki ;/
    s1985 a nie możesz iść na zwolnienie? Ja też pracuję w systemie zmianowym i właśnie ze względu na to moja doktor dała mi zwolnienie bo powiedziała że w ciąży taka praca jest przeciwwskazana.

Morwa a co do terminu porodu to na razie jeszcze nie wpisuję, bo wg owu powinien to być 7 stycznia, wg OM 4 stycznia, a na wizycie dr jako termin podała 5 stycznia :) ale zaznaczyła też, że nikt nie rodzi w terminie podanym na pierwszej wizycie :)

Morwa lubi tę wiadomość

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    Rob sobie gorące inhalacje z jakimś olejkiem eukaliptus np. Gorąca woda w miskę dwie krople ręcznik na głowę i oddychaj:-) a na ból gardła najlepsza woda z solą i płukanie częste.
    Jak się czujesz? Jesteśmy idealnie w ttm samym miejscu miewasz jakieś mdłości wymioty albo chociaż lekko Ciebie muli?
    Ja strasznie boje się wymiotów narazie czasami mnie muli

Czasem ale Zadko mnie muli. A tak to spokój :) zero objawow aż sie dziwie, moze los mi wynagradza wszystkie przeżycia i teraz bd tylko dobrze i bezobjawowo?? Oby!!! Oby tylko było dobrze :)

• Mama-Ali Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie dam rady nadrobić wszystkiego ;), wiec hurtowo zyczę powodzenia tym, które ida dziś, jutro na wizytę!

Angela- gratulacje :)
    Anuśka- na razie sie nie zamartwiaj, nic nie zmienisz. Może drugi dzidź nadrobi jeszcze ;)
    Agniechaaa- moj przepis na gardło to: herbata + naturalny sok malinowy+ lyżeczka domowych konfitur + cytryna jak już herbata jest chłodniejsza + imbir :D, wiec że wyglada jakby miało sie za chwile zwrócić to, co sie wypiło ale jest naprawde niezłe no i na mnie podziałało :)
    Ja mam w środe wizyte po skierowanie na badania na nfz ale nawet nie chce żeby mi robił usg bo mialam tydzien temu, pokaze mu obraz i tyle. Kolejna wizyta za dwa i pół tygodnia i nie mogę się doczekac ;)
    A dziś przyszły pierwsze poważne mdłości- córa mnie obudziła o 4 rano, wziełam tabletki na tarczyce i nie mogła pół h nic pić...a mam przy łóżku zawsze herbate z duza iloscia imbiru. Dopiero po 4.30 się napiłam i wtedy udało sie zasnąć.
    Mam nadzieję ze to jednorazowe...tak liczyłam że mnie to ominie tym razem :/

Anuśka lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ten kalafior...oczywiście kupię sobie jak bede wracała z pracy :)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natki89 wrote:
    Chciałam Wam podziękować za wszystkie odpowiedzi :) Udało mi się przełożyć wizytę z 24 maja na jutro. Domyślam się, że może to i za szybko, bo dzisiaj zaczęłam 6 tydzień ciąży (jutro będzie 5 tyg + 1 dz), ale chciałabym chociaż wykluczyć ciążę pozamaciczną.

Wczoraj przekopałam prawie cały wątek o Bhcg na forum i znalazłam 4 dziewczyny, które miały przyrost po 48 h podobny do mojego lub niższy (moje przyrosty 68 i 75% a dziewczyn nawet 30%, 63%, 78% i 85 bodajże) i już są szczęśliwymi mamami. Nie ukrywam, że to dodało mi trochę nadziei. Od dzisiaj jestem na zwykłym L4 i zamierzam dużo leżeć.

Powodzenia wszystkim mamom które mają dzisiaj wizytę :)

Jagodowa daj znać czy udało się Tobie coś zobaczyć na usg, bo mniej więcej jesteśmy na tym samym etapie :)

Moja koleżanka miała przyrosty na styk, potem bodajże lekko powyżej 40%, do tego plamienia, załamka a za miesiąc zostanie mamą małej Zosi :)

Krokodylica, natki89 lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • darin Znajoma

Wysłany: 15 maja 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) chciałabym dołączyć do styczniowych mamusiek :)
    Dziś wyszedł mi pozytywny teścik, to bedzie moje 3 dziecko :)
    termin mi wychodzi na 18stycznia, ostatnia miesiączka była 15.04 ale miałam nieregularne cykle wiec czekam jeszcze na termin porodu z usg.
    Życze nam tu wszystkim nudnych ciąż :)

BlackCatNorL, Krokodylica, Morwa, Anuśka, be_aduska, Mama-Ali, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc ja juz po wizycie, moja kropeczka nie chciała się pokazać. Lekarz stwierdził, że może to być jeszcze wcześniejsza ciąża niż mi się wydaje. Kolejna wizyta za 2 tyg. Pojawiły się jakieś plamienia i dostalismy duphaston. Czekam do 16 na wyniki bety.

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darin witamy.

Jagodowa to jeszcze wcześnie, kropeczka się pokaże za dwa tygodnie. :)

Wysłany: 15 maja 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi dziś nie smakuje :( jestem głodna jak sto pięćdziesiąt a jedyne, na co mam ochotę to zupka chińska...

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    No i ten kalafior...oczywiście kupię sobie jak bede wracała z pracy :)
    Ja nie dostałam nigdzie kalafioru, normalnie jak na złość. Kupiłam brokuł. Dobry i brokuł z braku laku :p

Mama-Ali lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to chyba nie moge siedzieć tu na forum z Wami , piszecie o takich pysznosciach , ze aż mi slinka leci do ziemi , a wiecie jakie jest szpitalne jedzenie :(((

Krokodylica, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela - gratuluję dwóch maluchów. Leżakujcie i odpoczywajcie

Anuśka - mocno trzymam kciuki, żeby drugi maluch się pokazał przy najbliższym usg. Odpoczywaj i staraj się nie denerwować.

Darin - witam

Jagodowa - może jeszcze za wcześnie. Trzymam kciuki. Daj znać jak wyszła beta.

Za wizytujące dzisiaj dziewczyny trzymam kciuki.

Anuśka, Angela* lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png

Wysłany: 15 maja 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny ja to chyba nie moge siedzieć tu na forum z Wami , piszecie o takich pysznosciach , ze aż mi slinka leci do ziemi , a wiecie jakie jest szpitalne jedzenie :(((
    Oj, to co Ci tam dają? Mam nadzieję, że chociaż jakiś obiadek ciepły jest. Może męża namów niech Ci coś przywiezie?

Angela* lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Tusia_87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czasem ale Zadko mnie muli. A tak to spokój :) zero objawow aż sie dziwie, moze los mi wynagradza wszystkie przeżycia i teraz bd tylko dobrze i bezobjawowo?? Oby!!! Oby tylko było dobrze :)

No to witam w klubie mam nadzieje ze tak nam zostanie już.
    Ja to sobie tak tłumacze ze w zeszłym ciążach rzygalam dalej niż widziałam i może teraz mnie dzidzia oszczędzi :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

3jgx3e3k7i9ddw4h.png
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to wychodzi, że za wcześnie. Kalafior kupiony :) :D będzie szama, a teraz mnie naszło na kanapki z dżemem i kubkiem ciepłego mleka ;)

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia_87 wrote:
    No to witam w klubie mam nadzieje ze tak nam zostanie już.
    Ja to sobie tak tłumacze ze w zeszłym ciążach rzygalam dalej niż widziałam i może teraz mnie dzidzia oszczędzi :-)

Teraz byle tylko do wizyty i zobaczyć ❤️

Tusia_87 lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jem pyszności ze wczorajszej Komunii. Małymi porcjami bo muli. :)

Tusia Twoje rozumowanie baaardzo mi się podoba hehe :) też się tak pocieszam. :P

Dziewczyny a macie typy imion? :)
    Wiem że wcześnie ale może macie. :)

Tusia_87 lubi tę wiadomość

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ