X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko podziwiam. Ja tylko 2 razy miałam sama taką sytuację. Na sZczęście podarł się, dałam cyca, chwilę przy nim płakał i zasął.
    My czesciej chodzimy z mężem i wtedy wie, że tata wyjmuje i nie jest już tak łatwo.
    W ogóle dopiero usypiam malego, bo niedawno nsm2 goście pojechali...jestem padnieta. Jak z nimi siedziałam, to dziwnie się poczułam i okazało się, że mam 39 stopni.Lol. oststnio gorączkę miałam za dzieciaka. Chyba jednak załapałam od małego, bo też pożar w gardle. Teraz wiem, jak bardzo musiało go boleć. Po paracetamolu 500 trochę zeszła, ale ledwo na oczy patrzę. Dobrze, że mały ma antybiotyk, bo bym zawału dostała, że mu się pogorszy. Oby nie. MAsakra

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka no Wiktoria jako wcześniak to się nie zalicza, bo urodzona w 37+5 dniu.
    Ja tez dziś przeżyłam szok. Młoda zasnęła i spala w dzień jakoś ze 3h. Szok totalny, bo to sir nie zdarza. Tyle, że my jak było chłodniej nawet całe dnie poza domem byłyśmy, a teraz w upał to w domu siedzimy. Nawet jak chciałam z nią wyjść około 9-10 to już tak grzalo.
    Kurde. Jest czerwiec, a nasze dzieciaki chorują. W zasadzie lepiej teraz niż zima, bo tak jak kroko pisze, można podać antybiotyk w domu, a nie trzeba lecieć do szpitala, ale to i tak nie powinny nam chorować.
    Zastanawiam się nad tą chusta i nie umiem wybrać. Decyduje się na 4,2m i chyba na 100% bawełna. Tylko ta gramatura. Wciąż nie wiem czy 190-210g/m2 czy 240..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, nie ma co podziwiać, nie mam wyjścia, muszę Zuzię z przedszkola odbierać.

Megi współczuję, idź do lekarza.
    Mnie też wczoraj na wieczór zaczęło gardło pobolewać więc od razu najadłam się czosnku.

Malineczka mi doradca mówiła że lepiej większa gramatura bo na dłużej starczy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dzisiaj jechać na wesele i chyba nie pojadę, brzuch mnie boli, głowa i jest mi niedobrze. :/

A Zuzia znowu smarka.

Nawet już mi się nie chce tego komentować :/

• stere Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam dziewczyny wspolczuje tych chorob dzieci i swoich. Mnie to tylko przez 4 miesiace rece dretwialy pociazowo, tzw zespol ciesni nadgarstka - jeszcze cos pobolewa ale juz malutko a bolalo masakrycznie. Teraz tylko kregoslup doskwiera i mam nadzieje ze fizjoterapeuta da rade.
    Mlody zdrowy i to samo starszak. Starszy, to nam nigdy jakos nie chorowal, nigdy antybiotyku nie bral przez te 11 lat. Ot katar, trzydniowka, ospa. Przez pierwsze dwa lata to nawet kataru nie mial, takze wspolczuje Wam bardzo i zycze zeby te choroby poszly sobie precz.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dzisiaj córa zamiast do cyca to dossała do ramienia, malinka taka że wyglądam jakbym całym ciężarem ciała wylądowała na kancie stołu ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś przewaloną noc. Drgawki naprzemian z paleniem. Nie umiałam zbić gorączki i wzięłam 3 paracetamole. Oczywiście z odstepami. Zasnąłem po 3. Dziś jestem słaba jak po maratonie. Obudziłam się cała mokra przed 6. Nakarmilam młodego i zasnelismy razem na łóżku. Myślę, że już chyba nie zaraze go ponownie. W mleku juz powinny byc przeciwciała.
    Teraz młodym zajmuje się tata, a ja leżę, bo wszystko mnie boli. Głównie go karmię, przewijam i teraz nastawilam pranie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 13:25

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko współczuję. Pewnie nici z imprezy.

Co do wychodzenia w upał, to my też wychodzimy dopiero po 16-17. Teraz i tak mamy zakaz od pediatry. U nas w domu duchota gorsza od na zewnątrz. Ale pilnuje, żeby mąż nie robił przeciagów.
    Ja ubieram małego w rampersy, a jak robi się chlodniej to przykrywam moim szalem do karmienia.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Mieliśmy dzisiaj jechać na wesele i chyba nie pojadę, brzuch mnie boli, głowa i jest mi niedobrze. :/

A Zuzia znowu smarka.

Nawet już mi się nie chce tego komentować :/
    Kroko ja tak miałam wczoraj dobrze że rodziców mam za ścianą i byli w domu bo nie dałabym rady z migrena i ogarnac dzieci.
    Rano jeszcze głowę bolała ale to pikus patrząc na to co było wczoraj.
    Trzymaj sie

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    DZiewczyny, które kp, ile też pijecie kawy?

Ja popijam kawe od jakiegos miesiaca moze troszke krocej, delikatna z mlekiem ( napojem ) sojowym bez slodzenia. Czesciej racze sie inka i troche czarnej herbaty.

Stere a zdradzisz jaka ta roiboos popijasz, gdzie kupujesz?
    Poszlam do apteki po taka herbatke i magister powiedziala mi ze przy karmieniu nie wskazana :O a ja wiele artykulow przeczytalam ze i dla dziecka ona dobra, duzo zdrowsza od czarnej.

Krokodylica jak tak czytam ten watek to widze, ze chorobska Wam nie odpuszczaja. Ja nie wiem jak Ty funkcjinujesz w tym wszystkim :O i ze jeszcze nie zwariowalas, podziwaiam ;)
    Pediatra nie zalecil zadnych inhalacji dla dzieciaczkow? byc moze umknelo to mojej uwadze ale zdaje sie ze nie proponowal a mogly by wiele pomoc. Mialas je na uwadze?

Dziewczyny mam pytanie czy sa tu mamusie, ktore jeszcze nie dostaly @ po porodzie?
    Ja jeszcze oczekuje pierwszej @ choc jej wcale nie wygladam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 14:20

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta... rooibos jest bez kofeiny, polecana dla kobiet w ciazy wiec i przy karmieniu piersia dobra... nie wiem dlaczego magister ma inne zdanie... to z bloga Hafiji:

Rooibos – uważa się, że spożywanie przez mamę karmiącą niesie bardzo niskie ryzyko dla dziecka. Składniki z rooibosa nie przechodzą do mleka. Nie ma działania usypiającego, nie ma działania rozkurczowego u dziecka mamy karmiącej. Nie znaleziono wyższego poziomu antyoksydantów w mleku matki pijących rooibosa. Uważana za niegroźną, jeżeli jest pita z umiarem.

Ja mieszkam w Holandii i kupuje ja tutaj. Mam taka o smaku cytrusowym oraz z mango.

Okresu jeszcze nie mam i niespecjalnie na niego czekam.

Greetta lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? A ja siedzę od 15 min z kawką <3 nie wiem jak to się stało, od rana naparzamy, bo popołudniu będziemy mieć gościa - przyjedzie chrzestna Oli z nad morza :) (my śląsk). Sprzątamy, zakupy, gotujemy, ale już prawie wszystko mam gotowe, a Ola ma drzemke. Chwilo trwaj :)

Edit: pospane :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2018, 15:33

Mania1085, Greetta, Krokodylica lubią tę wiadomość

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie dostałam miesiączki i się bardzo z tego cieszę. Może wynika to z faktu że Sara dużo je :)

Kawy zwykle nie pijam, bo nigdy nie piłam jakos regularnie. Pije tylko zazwyczaj i siostry kawę z ekspresu lub w weekend czasami z mężem. Myślę że wypijam 2 kawy tygodniowo max 3. Herbat w ogóle nie piję.

U nas dzisiaj 27 stopni ale przyjemny wiatr więc byłyśmy na spacerze w cieniu między 12-13 a potem pewnie po 17 wyjdziemy :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bez okresu, co prawda kp, ale miewamy przerwy nawet 10h

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • calza Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie Panie mam pyranie nie dzieciowe ;) poszukuję cukierni w Warszawie/Nowym Dworze Maz./Jablonnej, która wykona pyszny tort weselny! Wesele w Dworze Zlotopolska Dolina, potrzebny dowóz na miejsce. Czy Panie z okolic Warszawy mogą mi pomóc?

mjvyi09k1yghelay.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala ale dziś pospalam.Chyba jesZcze nigdy aż tak.Męża wczoraj wysłałam ze starszą córką na wieś a my z Adasiem zostaliśmy sami.Co prawda wczoraj cały dzień nie spał dłużej niż 15 minut ale jak zasnął na noc o 22 to obudził się o 6.30.Zero przerw na karmienie on w łóżeczku a ja sama na łożu hehe żyć nie umierać:)

Ja kp i okresu brak.Po pierszym porodzie dostałam po 8 msc...

natki89, Greetta, Krokodylica lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze bez okresu, cieszę się tą chwilą :D

Dzisiaj chyba byla jakaś dobra noc, kładłam się po północy spać to na śpiocha nakarmiłam młodą, nie domagała się jeszcze ale chętnie się przyssała, potem obudziła się po 5 i znów spanie.
    A dzisiaj doczekałam się stópek w buzi :D od kilku dni zadzierała nogi gdzie tylko mogła, smialiśmy się z mężem że za uszy je sobie założy no i dzisiaj złapała stopę i ciach do buźki i coraz śmielej obraca się na brzuszek, szczególnie podczas przewijania :P

Zdrówka dziewczyny dla Was i dzieciaczkow! Kurcze lato jest niech te chorobska idą precz!

małżowinka, Greetta, Krokodylica, makasa, Lilly123 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Ja też bez okresu, co prawda kp, ale miewamy przerwy nawet 10h
    No co Ty? 10h bez cyca! Szczęściarrrro! :) Ja w nocy co max 3h :( Myślałam, że jak do łóżeczka pannę wsadzę to dłuższe przerwy będą.. A gdzie tam! Co godzinę się budziła! Odpuściłam przy 4 wstawaniu i przygarnęłam cycowego potworka spowrotem do łóżka :)
    Sprawdziłam też czy Nina zechcecwypić moje mleko z butli... dupa, nie ma mowy! Pluła i takie miny trzaskała jak bym jej g... podała :( No i co ja teraz zrobię? Jakieś pomysły jak ją przekonać do butli? Ktoś, coś?
    Zdrówka życzę mamusiom i dzieciaczkom! No co za cholera żeby tak latem chorować!? Masakra! Coraz gorsze te wieusy!

Greetta, Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta tak, inhalacje u nas na porządku dziennym. :)
    Sama nie wiem jak to możliwe że jeszcze nie zwariowałam. ;)

Dzięki dziewczyny, ja miałam mamę i ciocie na posterunku, przejęły dziewczyny, przynosiły mi tylko Łucję na karmienie, ja bym nie dała rady. Przeczołgało mnie na maksa, strułam się żarciem i do 15 miałam na zmianę biegunkę i wymioty a jak wstawałam to kręciło mi się w głowie.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    No co Ty? 10h bez cyca! Szczęściarrrro! :) Ja w nocy co max 3h :( Myślałam, że jak do łóżeczka pannę wsadzę to dłuższe przerwy będą.. A gdzie tam! Co godzinę się budziła! Odpuściłam przy 4 wstawaniu i przygarnęłam cycowego potworka spowrotem do łóżka :)
    Sprawdziłam też czy Nina zechcecwypić moje mleko z butli... dupa, nie ma mowy! Pluła i takie miny trzaskała jak bym jej g... podała :( No i co ja teraz zrobię? Jakieś pomysły jak ją przekonać do butli? Ktoś, coś?
    Zdrówka życzę mamusiom i dzieciaczkom! No co za cholera żeby tak latem chorować!? Masakra! Coraz gorsze te wieusy!

"Jak bym jej gowno podała" hahaha padlam :)
    U nas to samo, niestety Łucja nie chce pić z butli :(

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

‹‹ 1296 1297 1298 1299 1300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ