X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy spacerowke kubelkowa, na brzuchu sie nie da ale nauczyl sie skubaniec przekrecac na brzuch z plecow i po chwili lezenia na plecach juz jest na brzuszku :)

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za życzenia. Zdrowie bardzo nam sos przyda :)

le wasze dzieci potrafią leżeć na brzuchu i trzymać głowę? Bo moja na plecach nie chce leżeć czasem, a ze nauczyła się przekrecac na brzuch to robi to w mig i co chwile, a zaraz się denerwuje, bo nie ma sił i głowa jej opada.

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka... Bruno trzyma mocno glowe i potrafi dlugo ja trzymac...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie mam się martwić?

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Nic się nie martw, każde dziecko rozwija się w swoim tempie. Spędzaj z nią jak najwięcej czasu na podłodze, żeby dużo ćwiczyła i będzie super.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka, skoro leżenie na plecach jej już przeszkadza to siłą rzeczy skoro leży na brzuchu będzie coraz dłużej trzymać, chyba że w ogóle ma problem z utrzymaniem głowy w górze?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:

Nie :)
    Wyćwiczy sobie :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jednak antybiotyk.
    Osluchowo czysto ale gardło paskudne, przez 3 dni raz dziennie.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka nie, trzyma główkę, ale po niedługim czasie już nie ma siły. Ma dni ze może trzymać 10 min, ale ostatnio 3-5 min max...

Krokodylica tez nie fajnie z ta Twoja małą. Oby po antybiotyku jej przeszło. Moja ma na tydzień antybiotyk..

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba ma teraz bardzo dlugie okresy czuwania no prawie 3h czasam i wcale nie marudzi ale to wykamcza trochę bo najchętniej chce zeby go nosic. I główka lata jak u jemiołuszki

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka to nie ma się co martwić, wycwiczy się dziewuszka :)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka a dobrze kojarzę że Wiktoria to wcześniak? Czy pomyliłam? Absolutnie nie masz się czym martwić, wyćwiczy się :)

Natki, ja raz tak z parku wracałam, że dziewczę na rękach a wózek pchałam brzuchem, akurat gorzej się wtedy czułam nie bardzo miałam siły i dosłownie na płacz mi się zbierało, od tamtego czasu na dłuższe wyjścia upycham chustę do wózka :D więc Kroko ogromny szacun, bo Ty tak miałaś codziennie.

Część z Was przestanie mnie lubić... ale jak chcę odespać noc to biorę dyiewczę do łóżka i tak z nią u boku/przy cycku potrafię dospać do 10 i to dlatego że sama do siebie mówię że trzeba by d..ę ruszyć z łóżka, ja wstaję a za 5 minut Iza się budzi.
    Mam mieszane uczucia, dostałyśmy się do żłobka, z jednej strony ulga a z drugiej się poryczałam że takiego malucha mam od września do obcych oddać

Wiecie jakiego newsa wczoraj mi koleżanka sprzedała... dzwoni do mnie po 11 i się pyta czy na spacer wyszłam, bo ona ze swoim 4-mc właśnie spaceruje, to jej mówię że jest upał, już wróciłyśmy ze spaceru i wyjdziemy pod wieczór jak będzie chłodniej, a ona mi na to że jak to! Że powinnam ją hartować! że kiedy jak nie latem! że powinnam z nią chociaż pod drzewka na ogródku wyjść! Yyy w takiej temperaturze to dziecko sie raczej gotuje a nie hartuje... a nawet pod drzewkami jest tak gorąco że Iza nie potrafi zasnąć a w domu jest zdecydowanie chłodniej

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka, ja młodą też czasem biorę do cyca i tak śpimy, tyle że ja raczej popołudniu jak mi energia spada ;)

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małżowinka, tak ale moja chodzi spać najpóźniej o 20 i do 10 potrafi spać, oczywiście z przerwami na cycka, ale nie muszę jej po tym na nowo usypiać, no i często przystawię ją i odpływam :D więc nawet jak mąż ostatnio zawalał noce bo do późna pracowal to w weekend to odespał, i to nie dlatego że ja się zajmowałam dzieckiem, tylko dziecko spało razem z nami :D

małżowinka lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale w dzień tylko 30 minut spania, zegarek można na niej ustawić, i nie ważne co robi pół godziny to max, nie pamiętam już kiedy spała dłużej

No też jej to mówiłam że przecież nawet w tv mówią żeby nie wychodzić w takie upały, a szczególnie trzeba uważać na male dzieci i osoby starsze... to mi odpowiedziała że co się będą w domu kisić, też nie idzie przegadać

Zupa to luksus? :D Dla mnie to najłatwiejszy obiad, wrzucam mięso do gara wody i lecę się zająć marudą, za jakiś czas wracam żeby zebrać szumy i z reguły biorę młodą do nosidła siadamy na podłodze i obieramy warzywka, a jak już mamy mega marudny dzień to tylko wrzucam mrożonkę i jestem cała dla niej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 21:49

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez spie z Kuba. Jeszcze do niedawna zjadal i spal a od jakis 2tyg od 5 zabawa wiec go biore do łóżka i karmie przez sen. Naeet nie wiem kiedy ale dzieki temu spimy do 8 bo potem starszy przychodzi.
    Dzisiaj bylismy na budowie i Kuba tak sie obsrał ze szok. Nie bylo wyjscia i umtlismy go w zimnej wodzie. Biedny wrzeszczal ale potem wygrzalam go na slonku. Jak sa takie upalu to Kuba w bluzeczkach na ramiaczkach lub rampersach i wozka nie przykrywam

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja nie miałam tak codziennie, tylko mam tak codziennie... dzisiaj też powrót na rękach... A drugą ręką trzeba pchać wózek... serio jak mam wychodzić na zewnątrz to zbiera mi się na rzygi...

Malineczka no niefajnie ale z drugiej strony dobrze że dzieci są na tyle duże że można im te antybiotyki podać a nie trzeba od razu jechać do szpitala.

• natki89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam takiego powrotu, że Sara na rękach (chusty nie zaakceptowała) a ja pcham wózek, także współczuję i podziwiam... Miałam tak raz jedyny ale po 2 min Sara siup do wózka a ja szybko do domu. :)

My teraz wychodzimy 9.30-10 do max 11 i potem koło 16-17 a czasami wejdzie i jeszcze jeden spacerek jak jest chłodniej czyli poniżej 20 :D

U nas Sara może trzymać główkę i pół godziny z przerwami max 10 sekund. No ale ona mając 10 dni główkę wysoko unosiła. Ciągle się na brzuszek przekręca i podziwia. Dzwiga się do siadania ale za to nie chce ni huhu obracać się z brzuszka na plecy :) nie ma się co martwić, bo każde dziecko jest inne i nie ma co porównywać ich rozwoju. Malineczka, ważne że dźwiga główkę :)

Obecnie mamy drzemki co równe 2 h. Takich drzemek mamy 4 po 30-40 min lub 3 a w tym jedna 2 godzinna (tylko to mega rzadkie zjawisko :) :) ) a między drzemkami mamy 2 h aktywności i zabawy.

Oglądałam kawałek meczu z mężem ale zwijam się do łóżeczka bo padam na twarz :)

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Zdrówka dla chorowitek :*

Megiiii, Krokodylica lubią tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, wybacz ;) tym bardziej szacun, nawet nie chcę myśleć jakie mocne musisz mieć ręce po takich wyjściach

Krokodylica lubi tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
‹‹ 1295 1296 1297 1298 1299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ