X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    Dziewczyny u nas znowu pobudka o 6:30 więc jestem zachwycona, bo te ostatnie tygodnie wstawania o 4...to był horror i czasami już ryczałam.

Wczorajsze USG brzuszka wyszło ok :) i moja wizyta u dermatologa też ok :)

U nas ostatnio młody też budzi się szybciej, normalnie 6.30-7 mleko, a teraz 5.30, wczoraj o 5.15. I też wczoraj padałam. Jak wrócił mąż to od razu przejął dzieciaki, a ja stwierdziłam, że skoro już jestem padnięta to pójdę pobiegać, i wtedy już dobiję się do końca :p. Oczywiście trochę mnie to orzeźwiło, ale za to jak padłam to spałam od 22 do 6.30. Z opowiadań wiem, że mężu wstawał do córy w nocy i rano karmił syna. Ja nic nie slyszałam...tak padnięta byłam.

A propos dermatologa, ja też byłam ostatnio badać znamiona i wszystko ok, jesienią będziemy coś wymrażać.
    Pozostaje zrobić mammografię, bo co dziwne, do ginekologa chodziłam regularnie, ale piersi nie badałam...
    No i przede mna testy na alergię pokarmową, ale są cholernie drogie i tak odkładam i odkładam ;)

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka zdrówka dla malutkiej i dla ciebie i spóźnione życzenia urodzinowe :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U nas ostatnio młody też budzi się szybciej, normalnie 6.30-7 mleko, a teraz 5.30, wczoraj o 5.15. I też wczoraj padałam. Jak wrócił mąż to od razu przejął dzieciaki, a ja stwierdziłam, że skoro już jestem padnięta to pójdę pobiegać, i wtedy już dobiję się do końca :p. Oczywiście trochę mnie to orzeźwiło, ale za to jak padłam to spałam od 22 do 6.30. Z opowiadań wiem, że mężu wstawał do córy w nocy i rano karmił syna. Ja nic nie slyszałam...tak padnięta byłam.

A propos dermatologa, ja też byłam ostatnio badać znamiona i wszystko ok, jesienią będziemy coś wymrażać.
    Pozostaje zrobić mammografię, bo co dziwne, do ginekologa chodziłam regularnie, ale piersi nie badałam...
    No i przede mna testy na alergię pokarmową, ale są cholernie drogie i tak odkładam i odkładam ;)

O ja to pozazdrościć:) Jak młoda wstawała te kilka tygodni o 4 to ja kładłam się spać tez ok 22. Tylko, że kp więc cyc o 12, a później znów pobudka koło 4 i ewentualnie dospanie do 5;) Także marzę sobie, że też mnie kiedyś czeka sen od 22 do 6 :D

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania... ja nie pije teraz kawy... chociaz kawe uwielbiam i pije ja dla smaku, bo nawet jesli wypilam kawe o 22.00 to moglam isc spac chwile pozniej i zupelnie mi to nie przeszkadzalo...
    ..odkad zaczelismy starania o dziecko czyli jakies trzy lata temu albo i dluzej, to wypilam moze kilka kaw, zazwyczaj po poronieniach, tak na oslode zycia... w ciazy nie pilam i teraz, przy kp tez nie pije... racze sie inka i herbata roiboos...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja też nie pijam kawy.W ogóle nie piłam a parzonej nigdy w życiu nie próbowałam.Rano pije herbatę i to mi wystarcza.Nie chce mieć kawowego uzależnienia;)

Mama Ali dzięki za wskazówki.Mam nadzieję ze uda nam się uniknąć.Tylko to mi pozostało.Ale mam jakieś złe przeczucie.

Mało tego wspólnie z mężem zawalilismy sprawę i nie zdążyliśmy złożyć deklaracji na lipiec N przedszkole. Maria musi całe wakacje w domu przesiedziec..tzn w sierpniu dopiero na tydzień gdzieś jedziemy.

Któraś pisała że jej dziecko najlepsze akrobacje na łóżeczku robi.Otoz masz młodzieniec tylko na naszym łożu 2 metrowym.Podłoga mu za twarda;)

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineeczkaa wrote:
    Wiktoria ma ostre zapalenie górnych dróg oddechowych. Mocno czerwone gardło i kinol zawalony. Ma antybiotyk. Ja to dokładnie nie wiem ale też mam antybiotyk. Masakra. Miała dziś gorączkę 38 stopni. Dałam jej ibufen truskawkowy w syropie i bardzo szybko jej zeszło. Oby to szybko nam przeszło, przede wszystkim jej.
    Dziękuję za życzenia :)

Myślałam, że na lato mam kupić chustę o trochę niższej gramaturze. Nie będzie mi i młodej za gorąco? Czy to nie ma różnicy?

Współczuję! Ale Was wzięło.

Ja się właśnie zastanawiam co z moją kozą robić bo przedwczoraj już kaszlała sporadycznie a wczoraj znowu się rozkaszlała na maksa. A nie chcę podawać antybiotyku skoro nie ma gorączki. No kurcze nie wiem, zobaczę dzisiaj jak będzie i najwyżej pojadę jeszcze raz do dr

• makasa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W przedszkolu wczoraj był dzień rodziny(zoorganizowali festyn).Swoją drogą zdziwiło mnie to ze nie obchodzą jako tako dnia mamy i taty a właśnie dzień rodziny.Nowość jak dla mnie.Dumna byłam bardzo ze swojego męża bo wspólnie z innymi rodzicami zoorganizowali spektakl.Zagrali dla dzieci królewna sniezke.Wyszło fantastycznie a dzieci miały ogromną radość.Mój mąż poważny facet zaskoczył nawet mnie swoimi wyglupami na scenie :)

Krokodylica, Megiiii, Polaj, Greetta lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    DZiewczyny, które kp, ile też pijecie kawy? Ja piję 2 z ekspresu i szczerze mówiąc troszkę mi mało. Jak wstawałam o tej 4 to te dwie kawy wypijałam nar4az i już potem cały dzień byłam o suchym pysku :)

Rano jedną rozpuszczalną lurę.
    W ciągu dnia cappuccino.
    A tak to oszukuję się inką.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slyszalam dlaczego to sie nazywa dzien rodziny- bo mie kazde dziecko ma mame lub tate albo rodzice sa w zwiazkach homo.

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pije kawy, chociaz przed staraniami bylam kawoszem, ja się dostosowuje do małej, jak idzie spac o 21 to ja pol godziny pozniej, jak wstaje o 4 i cyc nie usypia to heja zaczynamy dzien, a pozniej o 7 robimy pierwsza drzemke, obie. Tyle ze ona spi po pol h jesli nie ma cyca w buzi, no ale trudno dobre i to. Z tymże u nas jest jeden urwis, więc można sobie pofolgować

Krokodylica lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania1085 wrote:
    O ja to pozazdrościć:) Jak młoda wstawała te kilka tygodni o 4 to ja kładłam się spać tez ok 22. Tylko, że kp więc cyc o 12, a później znów pobudka koło 4 i ewentualnie dospanie do 5;) Także marzę sobie, że też mnie kiedyś czeka sen od 22 do 6 :D

Jezusie, zazdroszczę.
    U nas ostatnie noce całe na cycu, nawet nie wiem ile pobudek.
    Wczoraj od 2 do 3 nie spała bo przewracala się po łóżku, gadała i się śmiała.
    Dzisiaj to samo od 5 rano.
    Ja tak funkcjonuję od ponad 5 miesięcy.

• makasa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    Slyszalam dlaczego to sie nazywa dzien rodziny- bo mie kazde dziecko ma mame lub tate albo rodzice sa w zwiazkach homo.
    A widzisz.W sumie przeszło mi to przez myśl ze może być z tego powodu.A ja tak liczyłam na występ z okazji dnia mamy.Byłby pierwszy w życiu.Ale rozumiem oczywiście...za to u mojej siostrzenicy w przedszkolu mają już dzień mamy i taty...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makasa wrote:
    W przedszkolu wczoraj był dzień rodziny(zoorganizowali festyn).Swoją drogą zdziwiło mnie to ze nie obchodzą jako tako dnia mamy i taty a właśnie dzień rodziny.Nowość jak dla mnie.Dumna byłam bardzo ze swojego męża bo wspólnie z innymi rodzicami zoorganizowali spektakl.Zagrali dla dzieci królewna sniezke.Wyszło fantastycznie a dzieci miały ogromną radość.Mój mąż poważny facet zaskoczył nawet mnie swoimi wyglupami na scenie :)

W naszych przedszkolach już od paru ładnych lat jest właśnie dzień rodziny.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, u nas jest dzień rodziny, czyli inaczej dzień mamy i taty :) po prostu żeby nie robić dwóch imprez jest impreza łączona.

• stere Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest dzien taty i mamy ale nie w szkolach czy przedszkolach... Dzien Matki zawsze wypada w druga niedziele maja a Dzien Ojca w trzeca niedziele czerwca wiec zawsze jest to wolny dzien...
    Dla mlodszego mam bodziaki z fajnymi napisami a starszy narysuje rysunek...

Po drzemce mlodego idziemy do biblioteki, nich sobie popatrzy, pooglada, pobedzie w ciekawym, innym miejscu... cos wyporzyczymy bo ilez mozna te same ksiazeczki przegladac...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie u pediatry. Mały ma mocno zaczerwienione gardło i dostał antybiotyk. Augmentin 2 ml 2x dziennie. Dziwne to dawkowanie. To wychodzi nawet nie pół tej dołączonej łyżeczki. Ma nadzieję, że dobrze podam i dobrze na to zareaguje, bo dla mnie antybiotyk u tak małego dziecka to nowość. Miałam nadzieję, że długo nie dostaniemy antybiotyku, a jednak. Nawet jak się urodził w te największe mrozy był tylko lekko przeziębiony. Wtedy to dopiero mieliśmy różnice temperatur między pokojami i nic.

Chyba go gdzieś owiało na chrzcinach, bo w domu była duchota, w kościele też, a na zewnątrz wiało. Potem goście pootwierali okna i załączyli wiatrak, a ja byłam w kuchni. Jak przyszłam to już tak sobie pięknie wiało, a mały w samej pieluszce....Akurat rodzicom braku wyobraźni to bym nie zarzuciła. Tłumaczyli się, że przecież duszno....
    Więc jednak dołaczamy do chorowitek ;)
    W poniedziałek do kontroli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:31

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania ja na początku piłam jedną większą kawę z expresu, teraz piję dwie większe dziennie. Zdarzyło się wypić i trzecią małą, a różnicy nie widziałam. Tylko ja piję z dużą ilością mleka, więc nie wiem, czy ją to bardzo rozcieńcza, czy jednak dalej ma taką moc.

Oczywiście mąż mi marudzi, że za dużo i powinnam ograniczyć. Ale ja w ogóle mało piję. Jakbym odstawiła kawę, to jestem pewna, że wcale nie wypiłabym więcej wody w to miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:37

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi kup strzykawka 2ml i podaj lek.
    Chyba że masz przeciwbólowy np nudofen to tam zawsze są strzykawki do dawkowania.

Megiiii lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije 2 kawy rozpuszczalne z mlekiem ale w sumie dopiero jak mloda 3 mce skonczyła. W ciazy pilam jedną. Lepiej wypic kawkę niż 3 herbaty ;)
    My dzisiaj szczepienia kolejne grrrr

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:53

• annaki Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka spóźnione życzenia przede wszystkim dużo zdrowia, Dla małej również no i żeby Ci się prywatnie poukładało tak żebyś była szczęśliwa.
    Megi zdrówka dla małego
    A u nas cwozrak przyszła nowa fura dla młodej. Zamówiłam joie mytrax w kolorze lilac. Jest piękny, super się składa jedną ręką mimo że jednak ciezki no i buda tak ogromną że latem można zrobić prawie kapsułę :D. Moja królewna to się budzi teraz ż zegarkiem w ręku o 4.30 Ale je i oczywiście dalej śpi. Niestety po 7 muszę budzić bo prowadzimy starszą do przedszkola. Dzisiaj jak ją budzilam i smyrałam to się odwróciła na drugi bok i dalej spała taki śpioch. No ale cóż musi wstawać biedna. Jutro pospimy bo starsza ma wolne od przedszkola. Dzisiaj też mamy szczepienie i dzięki Bogu dzisiaj już chłodniej i jest czym oddychać

nugesuy.png
    ckaimdy.png
‹‹ 1293 1294 1295 1296 1297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ