Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od lekarza. Mam ostra anginę i bez antybiotyku też się nie obędzie. Dziwne jest to, że mam mdłości jak w ciąży. Przypomniałam sobie jak to było rok temu i muszę stwierdzić, że sama się sobie dziwię, jak ja dałam radę ;)
    Mąż za to poszedł z małym do kontroli. Ja nie dałam rady. Ciekawa jestem co tam. Dziś miał stan podgorączkowy. Czyżby słabo mu pomagał ten antybiotyk? W ogóle łyknę probiotyk i kładę się na trochę, bo jestem padnięta.

U nas od dwóch dni Dawid nie chce dosypiać zbytnio rano. Idzie spać o 23, lub 24. Koło 6-7 wstaje na mleko. Zazwyczaj po godzinie przysypiał ze mną w łóżku, a dziś np. jak wstałam o ósmej, to on już też. Wczoraj spał też tylko do 9. Mało jak na takiego malucha.
    W ogóle jak ja już wstanę to u niego też koniec leżenia. Nawet na tatę nie spojrzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2018, 13:21

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • natki89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii to dużo zdrowia!

My już po USG i na szczęście wszystko jest już super :)

Ząbki idą jak złoto, są coraz bardziej widoczne ale przy tym i Sara jest bardziej płaczliwa.

Megiiii lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi wracajcie do zdrowia! ;)
    Miałyście racje. Wika juz trochę dłużej trzyma głowę. Zaczęła tez na brzuszku podkurczac nogi i wypinac pupę, coś tam pelznie do przodu

Krokodylica, Megiiii lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Kroki starsza tez taka była wymagajaca?

Starsza była rozdarta ale nie aż tak no i przede wszystkim uwielbiala wózek i spacery, lazilam z nią po 3-4 godziny, jak było ciepło to cały dzień poza domem.
    Tego wózka najbardziej nie mogę przeboleć.

• Malineeczkaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko może jak usiądzie, to polubi spacery. A próbowałas kłaść ją na brzuszku jak jedziesz po starsza?
    Nie wiem czy u nas ząbki nie idą. Młoda się jakaś Marudna zrobiła, płacze co chwila, wciska paluchy do buzi tez co chwile, a jak chce doradzi sprawdzić, to wypycha mi palec językiem

Kocham Cię córeczko ❤️💞
    y7piw1z.png

Kocham Cię syneczku 🥰💞
    d1orpno.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby polubiła bo skisnę.
    Na brzuchu jeszcze gorszy wrzask.
    Jedyne wyjście to uśpić na rękach i wtedy do wózka...

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeżdżenie wózkiem się poprawiło przez ostatnie 2 tygodnie, oczywiście trzeba mieć zapas zabawek do memłania przy lezeniu na plecach, po pół h jak się znudzi to lądujemy na brzuchu i zazwyczaj po pół h się zmęczy i zasypia też na pół h, a jak się budzi to już lepiej być w okolicach domu, bo już na więcej nie ma cierpliwości.
    U nas z kolei jest dramat żeby gdzieś pojechać, jak jadę z mężem to jeszcze ją jakoś zagada i uspokoi, ale jak ja mam przejechać 10km sama z nią to ciągły ryk, macie jakieś sposoby?

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my już na szczęście po chrzcinach :) Ola była mega grzeczna, a po kościele w knajpie cycuś i spała 2h! Szok, bo takie drzemki się nie zdarzają.

My też na spacerach bez szału, teraz jak są upały to rano siedziałam z nią pod drzewem na placu zabaw. Kiedyś śmigałyśmy, ja spalałam kalorie a teraz to jakoś nie bardzo, bo krzyczy i wole nie iść daleko od domu. Brałam później chuste, ale w takie ciepło to mi było jej i siebie żal. Może jak wyciągniemy spacerówki rzeczywiście będzie lepiej.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Śląsku pada aż można pooddychac :)

Megiiii, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, mój brzdąc miał być lutowy a się pośpieszył i jest styczniowy. 21 czerwca kończy 5mc chce powoli rozszerzać dietę i zacząć od kaszek, jakie kaszki polecacie? Czy kaszkę robić na mleku czy na wodzie?
    Czytałam o kaszce Humana ryżowa bezmleczna, bez cukru i glutenu.
    Doradźcie coś w sprawie jedzenia:)

• stere Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    26 czerwca najmlodsze dziecko dostanie paszport, bedzie mozna jechac na wakacje...

...u nas z wozkiem nie jest zle, oby nie za dlugo lub po prostu musi byc na co popatrzec...
    ...w aucie jezdzic nie lubi, do Polski na razie jezdzic nie bedziemy...

Rafaello... ja to polecam wsio co najmniej przetworzone czyli kupic kasze i samemu gotowac, np na wodzie... na poczatek najlepsze sa kaszki kukurydziane, ryzowe, potem jaglane, manna, gryczana

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    hej dziewczyny, mój brzdąc miał być lutowy a się pośpieszył i jest styczniowy. 21 czerwca kończy 5mc chce powoli rozszerzać dietę i zacząć od kaszek, jakie kaszki polecacie? Czy kaszkę robić na mleku czy na wodzie?
    Czytałam o kaszce Humana ryżowa bezmleczna, bez cukru i glutenu.
    Doradźcie coś w sprawie jedzenia:)
    Ja mogę polecić kaszke jaglaną z ryżem i kukurydzą z Hippa bezglutenowa bezcukru i bezmleczna.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakoś szałowo dużo mleka nie produkuje, wystarcza małemu na bierząco:/
    przetestuje hippa z wodą na początku.
    Czy jednak lepiej robić kaszki z mlekiem modyfikowanym?

Kiedy zaczęłyście wprowadzać słoiczki?

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dalej chorowanko. Mały jednak nadal ma czerwone gardełko, pokasłuje i popłakuje przy jedzeniu. Może trochę mniej, ale jednak. W środę, lub czwartek kolejna kontrola.
    Ja to w ogóle świeża sprawa. Nie umiem ust szerzej otworzyć i mam problem z gryzieniem i gadaniem.
    Może trochę przynajmniej schudnę ;)
    Może skoro zaczęłam brać antybiotyk, to jemu też będzie lepiej, bo nie będę na nowo zarażała i przeciwciała z mleczka zadziałają.
    Zauważyłam, że ma lekkie biegunki po antybiotyku. To normalne? Wasze dzieciaczki też tak miały?

Rafaello Ana dobrze pisze. Nie ma potrzeby dodawania mm do kaszki. Lepiej tego nie robić. Dodać swoje, lub zrobić na wodzie (potem i tak możesz zaproponować pierś).

Polaj, a z jakiego miasta jesteś? Ja z Chorzowa i u nas dziś właśnie pięknie popadało.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam do Was pytanie techniczne ;) Jak podnosicie Wasze dzieciaczki? Bo to w sumie już klocuszki przeważnie 8-kilowe.
    Ja mam słabsze ręce, więc podnoszenie jak pokazują na filmikach fizjoterapeuci bokiem nie wchodzi w grę. Dawid tak się wygina, że się po prostu nie daję rady. Jak był mniejszy, to tak. Mąż już od jakiegoś czasu podnosi go z leżaczka, albo maty pod paszki, ale z palcami skierowanymi pod karczek, żeby był trochę usztywniony. Wiem też, że podnoszenie pod główkę i pupę nie jest dobre, ale przynajmniej wtedy się tak nie pręży.
    Wszędzie jest jak podnosić maleństwo, a nie duże i silne niemowlę, które nie trzyma jeszcze głowy, tak jak te siedzące, ale za to okropnie się wierci.
    U nas konsultacja z fizjoterapeutą dopiero w sierpniu. Pewnie dopiero się nasłuchamy, ile błędów robimy w codziennej pielęgnacji.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii Twój synek 4mc ma już 8kg??? Mój jak miał punkt 4mc ważył 6,200 ale mnie teraz przeraziłaś tą wagą

• Megiiii Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rafaello wrote:
    Megiii Twój synek 4mc ma już 8kg??? Mój jak miał punkt 4mc ważył 6,200 ale mnie teraz przeraziłaś tą wagą

Na ostatnim szczepieniu 8 maja 7150. Teraz na zwykłej wadze wychodzi ok. 8 kg. Myślę, że 7,5 na pewno.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi obecnie mieszkam w Orzeszu jak ja to mówię na wsi bo do centrum mam 7 km i dojazd tylko autem lub rowerem.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Oby polubiła bo skisnę.
    Na brzuchu jeszcze gorszy wrzask.
    Jedyne wyjście to uśpić na rękach i wtedy do wózka...
    U nas to samo, spotkałam ostatnio koleżankę która miała identycznie i rozwiązywaniem było obrócenie spacerówki tyłem do niej a przodem do świata, wtedy dopiero zaakceptował spacery. Ja będę testować

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
‹‹ 1298 1299 1300 1301 1302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ