Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi też pediatra zalecala ostatnio psikać tantum verde.
Kurde mały szogun nie chce spać tylko się wala po łóżku.
Dzisiaj odebrałam Zuzię wcześniej z przedszkola bo lał deszcz i poszłam bez Łucji a Zuzia do mnie z hasłem że ona nie chce do domu tylko chce zostać w przedszkolu. Ja się cieszę że jej się w przedszkolu podoba no i w sumie się nie dziwię że woli tam być skoro teraz urządza dzikie histerie o byle pierdołę, my z mężem nie wytrzymujemy i zaczynamy się drzec, taki jeden wielki pierdolnik. No ale jednak przykro trochę.
-
Moja zjada całe słoiczki. Po nocy dostaje mleko, potem daje jej jakieś owoce/deserki, potem mleko, potem jakiś obiadek, no i mleko. Chyba że nie chce mleka przed snem za cholerę, to dam sloiczek żeby głodna nie była. Zawsze opendzluje cały
-
Megiiii wrote:A ja mam pytanie. Od jakiego wieku można stosować spray do gardła? Dziś mąż mi kupił Argentin T. Można używać w ciąży, dzieci też mogą, ale nie ma podanego wieku. Jestem ciekawa. Pewnie dla niemowląt za szybko.
Megii ja dostalam Argentin-T dla swojego juz miesiac temu 2 x 1, lekarka powiedziala ze juz mozna. Stas nie byl zachwycony smakiem ale jakos to przyjalSynio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Kroko widzę ze już wystartowalas z mieskiem.A to można już? my jeszcze nie rozszerzamy diety.zaczynamy za dwa tygodnie.Jestem nie na bieżąco z tematem.Z corka mięso chyba jakoś było między 7 a 8 miesiącem w zaleceniach.Teraz chyba się coś pozmienialo już tak?
Paula mój też tak siada właśnie z pozycji pół leżącej;)Paula_29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyu nas raczej kasy sie nie daje....
pomysle o foteliku może faktycznie. NIe pamietam do kiedy jest ten pierwszy fotelik. Wydaje mi się, że zmienilismy na Grzes miał 1,5 roku tylko wtedy Grzes wyrosnie z obecnego fotelika.....
Ja daje Kubusiowi na razie owoce i wczoraj dynie. Z jedzeniem różnie czasami wiecej czasami mniej. Dynia smakowała.
Kurde od 2 dni boli mnie brzuch jak na @ a @ nie przychodzi.....
Kroko u nas podobnie awantury o byle gówno. Zeszły tydzeń był niezły a w tym Grześ jest strasznie zaczepny, pyskuje straszliwie
Nic mi sie nie chce.... -
Ja polecam fotelik do karmienia Tripp Trapp... drogi ale wart swojej ceny, nigdy sie z niego nie wyrasta, jest rewelacyjny...
Moje dziecie chyba jakis kryzys ma.... tylko cyc i kimanie przy cycku, inaczej marudzenie...
Dobrze ze mam zupe sprzed dwoch dni, pranie rozwieszone, kapusta do rybki na jutro maceruje sie w lodowce. Jak maz wroci to jeszcze serniczek zrobie. I moze uda nam sie wyjsc na spacer do smietnika z papierami wyrzucic uzbierane papierzyska.https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Greetta wrote:Megii ja dostalam Argentin-T dla swojego juz miesiac temu 2 x 1, lekarka powiedziala ze juz mozna. Stas nie byl zachwycony smakiem ale jakos to przyjal
Dzięki Gretta. Ja się dziwię, że nam nic pediatra nie przepisała. Tylko antybiotyk. Przecież małego właśnie boli gardziełko, pcha tam rączki. Ja po prostu myślałam, że Dawid jest za mały. A okazuje się, że przecież są spreje dedykowane dla dzieci.
Dawid też potrafi mocno przycisnąć dziąsłami. Aż się boję tych ząbków.
-
Witam styczniowe mamusie. Jestem z lutego ale tam cisza jak makiem zasial. Napiszecie jakich używacie bądź będziecie używały krzeselek do karmienia? Ja za dwa tygodnie chce zacząć wprowadzać pierwsze smaki i powoli się rozglądam za krzesełko em które oczywiście zacznę używać jak mała będzie bardziej sztywna.
-
Ana.... u nas bedzie tylko to zabezpieczenie dla niemowlaka i nic wiecej nie kupujemy... krzeselko kupilismy w promocji i wlasnie to zabezpieczenie bylo w cenie krzeselka a pieniazki dali dziadkowie.... to krzeslo idealnie pasuje do stolu, tak ze dziecko je posilki razem z domownikami, bez problemu sie je myje, sluzy jako krzeslo do wszystkiego przez wiele, wiele lat, jest idealne do biurka dla dzieci szkolnych no i idealnie mozna je dopasowac do dziecka... nogi sie nie majtaja, nie trzeba podkladac poduszki pod pupe zeby bylo wyzej...
BCN... a jakies objawy wyrzynajacego sie zeba? ... u nas mega marudzenie od kilku dni, duzo spania, zloszczenia sie, pchania paluszkow do buzi i nie wiem czy to zeby czy skok rozwojowy ale dziaselka takie jak zawsze, bez jakichkolwiek oznak nadchodzacych zebow...https://www.maluchy.pl/li-73368.png -
Megiiii wrote:A ja mam pytanie. Od jakiego wieku można stosować spray do gardła? Dziś mąż mi kupił Argentin T. Można używać w ciąży, dzieci też mogą, ale nie ma podanego wieku. Jestem ciekawa. Pewnie dla niemowląt za szybko.
My już przy pierwszej infekcji jak miał niecałe 2 miesiące mieliśmy przepisany.Megiiii lubi tę wiadomość
-
BlackCatNorL wrote:A my mamy pierwszy ząbek Dolna prawa jedyneczka.
Brawo! U nas zbiera się na zęby ale zebrać się nie może :p
Póki co, młody marudny i uspokaja się po nasmarowaniu dziąsła żelem, wiec sądzę, że to już TO. Poza tym widzę lekkie wybrzuszenie na dziąśle. -
MagO31 wrote:U nas Wojtek je dużo zupek i owoców. Ale ja to karmię na czuja, ccodziennie inaczej. Nie mamy stałych pór. Tak jak starszaki różnie jedzą śniadanie, czy obiad Tak różnie daje te posiłki malemu. Przeważnie między 7-9 je 150ml mleka, koło południa zupke albo mleko ok 150ml, koło 15 mleko albo zupka( jak nie zjadł wczesniej) koło 17 owoce, ale to nie codziennie. Czasem owoc dostanie koło 10 rano. Dzisiaj zjadł całego banana, bardzo mu smakował. Słoiczki z owocami zjada całe na raz. Koło 19-20 je mleko o potem kolo23 też mleko.
Jezusie, ja bym chyba zwariowała, jakbym nie wiedziała kiedy teraz moje dziecko zje
U nas tak było z Alą i tak samo jest z Wojtkiem. Pory posiłku są takie same. Co, czy zje i ile to już inna kwestia. Nic na siłę. Ale zawsze je o stałej porze: mleko 6.30-5- 210 ml, kolo 11 drugie mleko, też 210, 14.30-15 obiad lub deser - 125- zjada cały słoik, koło 17 mleko- 180 ml i na noc, miedzy 21-22 dostaje mleko na śpiocha. Dzięki temu jest najedzony i szczęśliwy i śpi całą noc, do 6, 6.30
Jak pisałam zjada całe słoiczki.
Za tydzien chcemy przejść już na większe i wtedy będzie 3x mleko i duży słoik, albo 3x mleko, mały słoik obiad+ mały słoik deser. Póki co, je zamiennie- obiad, obiad, owoce. -
ana167 wrote:Annaki ile starsza korzystała z krzesełka,do jakiego wieku..?
-
stere wrote:
BCN... a jakies objawy wyrzynajacego sie zeba? ... u nas mega marudzenie od kilku dni, duzo spania, zloszczenia sie, pchania paluszkow do buzi i nie wiem czy to zeby czy skok rozwojowy ale dziaselka takie jak zawsze, bez jakichkolwiek oznak nadchodzacych zebow...
Szczerze to mi pediatra na ostatnim szczepieniu powiedziała, że dolne dziąsełko bardzo rozpulchnione (7 czerwca). Od tego czasu codziennie palcem sprawdzalam czy się ząbek pokazał. Ja twgo rozpulchnienia nie widziałam ...
Faktycznie od jakiegos czasu Nina tak bardziej nerwowo pożerała zabawki, czasami to aż tak sobie drapala ten dół jak jej coś kształtem podpasowało. A jak jej palca wkladam i dotykam tego dziąsła to macha główką dynamicznie i pociera tym dziąsłem o ten palec. Gorączki czy dlugiego płaczu nie ma i nie było ale szybsza irytacja owszem.