Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, potrzebuję ojojania. Neurolog wysłała nas na EEG z podejrzeniem zespołu zgięciowego, to taka padaczka ze złymi rokowaniami. EEG mamy dopiero w czwartek, nie wiem jak wytrzymam do tego czasu. Według neurolog mam się nie martwić na zapas. Ale nie powiedziała, jak się to robi, żeby się nie martwić.
A do tego jeszcze dostałam zapalenia kaletek w kolanie, ledwo chodzę i ortopeda przebąkuje o odstawieniu od cyca, żeby wdrożyć skuteczne leczenie. A mąż znowu wróci z pracy w nocy i nie mam się komu wyżalić. Źle mi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 20:22
-
Sylwia no sorki ale miesiąc na odstawienie dziecka, które nie umie pić z butelki to trochę mało. Poza tym przecież nikt Ci nie kazał karmić piersią, to Twój wybór. Ale jak już się zdecydowalas to powinnaś odstawić małego łagodnie a nie w sposób nie chce już karmić to sobie jade na weekend a dziecko niech się męczy. Wszystkie dajemy Ci rady ale czasem mam wrażenie, że Ty nie do końca chcesz rad a tego by ktoś potwierdził że dobrze robisz. Takie moje zdanie a Ty oczywiście możesz mieć inne. To twoje dziecko i sama o nim decydujesz, ja wyrażam tylko swoje zdanie
makasa, Krokodylica, małżowinka lubią tę wiadomość
-
Polaj straszne.Zal mi bardzo jej coreczek:(biedne kruszynki...
Swinkaminka mój 4 wrzesnia bedzie mial 8 msc a wazy 9 kg.Urodzil sie duzy a teraz zwolnił z tyciem.Wygląda w sam raz jak dla mnie.
Vilu a jakie są tego objawy i co ją zaniepokoiło że podejrzewa ten zespół?pytam z ciekawości bo nie wiem totalnie na czym to polega.Mimo wszystko mam nadzieje ze u was wszystko bedzie dobrze:)i ze nie sprawdzą się jej podejrzenia...wiem za to ze napewno sie stresujesz.Tule wirtualnie:*
Adaś przez te górne opuchnięte a teraz już bordowe dziąsła nie chce jeść nic poza cycem.Dobrze że chociaż tyle...
Kupiłam dziś Marysi rowerek z pedałami.Do tej pory jeżdziła na biegowym który opanowała do perfekcji.Może macie jakieś ciekawe wskazówki co do nauki jazdy na prawdziwym rowerze? -
Polaj, okropna wiadomość. Młoda kobieta. Najbardziej boli to, że dzieci zostały bez matki.
Świnka, mój kloc waży 9 kg.
Vilu, a dlaczego neurolog ma takie podejrzenia? Jak to się objawia? Lekarzom łatwo mówić „Proszę się nie martwić na zapas” tak samo osobie z boku. Wszystkie tutaj chyba wiemy co czujesz, jak potężny jest strach o własne dziecko, ale hej - będzie dobrze. Musi być dobrze Trzymam kciuki za szkraba, żeby podejrzenia się nie sprawdziły. I za Ciebie, żebyś się trzymała twardo -
Swinia Minka fajnie ze napisałas,współczuję hajnida, wiem jak to jest.
Lilly ja na to liczę że też u nas będzie tak,zresztą z Zuzia tak właśnie miałam ale Julek cos sie nie garnie do raczkowania i siedzenia
Vilu a skąd takie podejrzenia,na podstawie jakich objawów. Julek ma coś na styl miokloni napadowych i też chyba musimy zbadać to -
To są takie przygięcia - napina się, pochyla głowę, mruga oczami. Takie jakby mimowolne kiwnięcia głową. Byłam dotąd przekonana, że to niedojrzałość układu nerwowego.
Trzymam się mentalnie tego, że przy zespole zgięciowym najczęściej takie napady występują w seriach, a u nas są pojedyncze. I że zwykle przygina się całe ciało a nie tylko głowa. Inaczej bym już zwariowała ze strachu. -
ana167 wrote:Myszk@ u nas nawet nie widać nic... Dolne jedynki tak fajnie wyszły prawie bez jęczenia..
ŚwinkaMinka, masakra... jeśli Ci to ma pomóc to pisz u nas, nie mam dla Ciebie dobrych rad, ale wiem że czasem człowiek chce się wygadać i wyrzucić coś z siebie -
Polaj masakra Ciary mną targają normalnie!
Vilu trzymam kciuki żeby to nie było "to".
Moja dziewczyna waży 11 400... zaczynam się niepokoić trochę bo mimo dużej mobilności, nadal bardzo dużo przybiera na wadze. Choruję na Hashimoto i ostatnio "zastępcza" pediatra zasugerowała mi żebym zbadała młodej tarczycę z racji swojej choroby. Tylko kurcze krew na TSH pobrana musi być z żyły a nie z palca No ale chyba dla świętego spokoju zrobię malusi te badania. Brak innych objawów niedoczynności no ale może u maluchów jest inaczej? Są tu jakieś Hashimotki opròcz mnie?
-
Polaj, szkoda dzieciaczków
Vilu, ściskam wirtualnie i oby to było badanie na wyrost
Black, ja mam hashimoto. Iza miała badaną krew 2 razy, pielęgniarka dzwoniła do labu i mówili że może być z piętki, więc tak miała pobieraną, wyniki były w normie więc pediatra mówił żeby dać małej spokójBlackCatNorL lubi tę wiadomość
-
Myszk@ wrote:Polaj, szkoda dzieciaczków
Vilu, ściskam wirtualnie i oby to było badanie na wyrost
Black, ja mam hashimoto. Iza miała badaną krew 2 razy, pielęgniarka dzwoniła do labu i mówili że może być z piętki, więc tak miała pobieraną, wyniki były w normie więc pediatra mówił żeby dać małej spokój -
Polaj straszna wiadomość.. ciarki po całym ciele mi przeszły.. strasznie przykro
Vilu, mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze, daj znać potem. Musi być ok.
Dziewczyny u nas chyba idzie ząb albo zęby. Nic nie widzę oczami, ale strasznie trze górne dziąsła z lewej strony. Dziś po kapeli wpadła w taki ryk ze nie mogłam jej uspokoić. Ale widziałam ze to płacz z bólu. Aż pół otoczki ze smoczka wcisnela do buzi i gryzla płacząc. Dopiero jak dwa razy posmarowalam dziąsła to większy spokój. No i musiała zasnąć u mnie na rękach i to nie leżąc tylko tak jakbym ja normalnie trzymała za tylek i plecki. Główkę oparła na ramieniu. Myślicie że to to? A jeśli tak to jak długo jeszcze będzie to trwało, jeśli nawet nie widzę tam roz l rozlulchnionego dziąsła? -
No wyciskanie tych tyci kropelek krwi przyjemne nie jest, ale pierwsze pobranie miała jak miała 6 tygodni, jedyne żyłki to na główce a z główki pobierają tylko pielęgniarki neonatologiczne, potem powtórka po 4 tygodniach to też jeszcze maluszek był
-
nick nieaktualnyPaula_29 wrote:Sylwia no sorki ale miesiąc na odstawienie dziecka, które nie umie pić z butelki to trochę mało. Poza tym przecież nikt Ci nie kazał karmić piersią, to Twój wybór. Ale jak już się zdecydowalas to powinnaś odstawić małego łagodnie a nie w sposób nie chce już karmić to sobie jade na weekend a dziecko niech się męczy. Wszystkie dajemy Ci rady ale czasem mam wrażenie, że Ty nie do końca chcesz rad a tego by ktoś potwierdził że dobrze robisz. Takie moje zdanie a Ty oczywiście możesz mieć inne. To twoje dziecko i sama o nim decydujesz, ja wyrażam tylko swoje zdanie
Tak zdecydowalam ze kp ale teraz zdecydowalam ze nie chce to cos xlego?