X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Lilly jeszcze za tym zatesknisz jak Ci bedzie zamykac drzwi przed nosem przy buncie nastolatki ;)

Heh pewne tak :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 4 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Lilly jeszcze za tym zatesknisz jak Ci bedzie zamykac drzwi przed nosem przy buncie nastolatki ;)

Ooo taaakkkk... w samo sedno...

Lilly123 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co jest z Kubą ostatnio. Usypiam ponad godzine ciahle wrzaski i prezenie sie. Chwilke zasnie i znowu wrzask. Smok jest na nie. Cycek trzyma w buzi ale co chwile sie przebudza i wrzask. Twraz mąz go przechwycil bo mi sie juz cierpliwosc skończyła.... w ciagu dnia jest cacy

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia moja też ma podobnie przynajmniej 4 razy w tygodniu. Do tego tylko mnie akceptuje.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dzięki, ja generalnie w życiu jestem raczej optymistką, chociaż nie powiem, czasem jest ciężko zachować optymizm jak młodsza się ciągle drze a starsza przeżywa nowe przedszkole, no nie jest nim zbytnio zachwycona, a tam już szła z chęcią, leciała wręcz. Ech.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu dziś taka cisza?

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż dziwnie że tak tu pusto :)

• Polaj Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to przecież nienaturalne.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się wypowiem :)
    Dziś miałam urodziny, zrobiłyśmy z mamą małą imprezę. Jeszcze dziś rano wstawiali nam okna, bo zadzwonili, że nie mają innego wolnego terminu. Zapakowałam mojego małego rozdarciucha do wózka i poszliśmy na spacer, żeby nie słuchał hałasu.
    Potem sprzątanie, więc było co robić. W tym roku poszłam na łatwiznę i kupiłam torta.
    Byłam w szoku, bo mąż w prezencie dał mi autograf z dedykacją od samego Bono :) Przywiózł z Niemiec, a wystał go godzinami pod hotelem :)
    To dla mnie mega prezent.

Poza tym małemu teraz chyba idą górne jedynki i nadal rozpacz. Dalej daje popalić po nocach.
    Mama jedzie jutro do domu :( Będę tęskniła. Ostatni tydzień bardzo szybko zleciał. Bardzo mi pomogła, również jeśli chodzi o towarzystwo.

Zwrócili mi kasę za wózek i chyba jednak kupię Joie Litetrax 4 Air.

Bubu93, Karmelova, makasa, małżowinka, Krokodylica lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magii to sto lat :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megii wszystkiego najlepszego! Właśnie miałam pytać już kiedyś, czy udało Ci się zwrócić ten wózek, fajnie, że oddali Ci kasę bez problemu.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi, wszystkiego co najlepsze w dniu urodzin :)

Powiem wam, że jestem w lekkim szoku. Od kilku dni ponownie podaję Kubie jabłko i jak do tej pory nie wysypuje go. Ostatnim razem jak podawałam może z miesiąc temu to na drugi dzień miał liszaje. Może to dobry znak :) Byliśmy dziś z mężem u jego babci. No i w sumie to kolejny szok, bo Kuba jeszcze nigdy nigdzie tak nie ryczał. Od wejścia do momentu kiedy wychodziliśmy bek, bek i jeszcze raz bek. Nasza wizyta polegała bardziej na tym, że na zmianę go nosiliśmy z pokoju do pokoju. Jak tylko męża babcia się do niego odzywała to wył aż mu powietrza brakowało, ale jak już ubierałam go do wyjścia to skubany chyba wiedział, że czas do domu, uśmiech od ucha do ucha :/

Oprócz tego to kolejna sprzeczka z małżem za mną. Może ja w sumie nie powinnam mu za każdym razem odpowiadać na jego zaczepki, ale mnie po prostu szlag trafia, że robi z siebie idealnego i wszechwiedzącego. Gotowałam ziemniaki na obiad, więc zostawiłam małego w bujaku, żeby sprawdzić czy już ugotowane, a ten do mnie z mordą, że dlaczego ja zostawiam Kubę samego w pokoju. No kurde, dzieciak grzecznie siedzi w bujaku , bawi się zabawką, zostawiłam go tylko na minutę, a ten się sadzi do mnie i wygłasza swój godzinny monolog :/

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 04:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu ten Twój mąż to chyba nigdy sam z dzieckiem nie został jednocześnie musząc coś zrobić.

Dziewczyny co polecacie przeciwgorączkowego, przeciwbólowego w syropie? Dałam paracetamol w czopkach a za chwilę kupa... na przyszłość chyba wolę mieć też coś w syropie.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi sto lat :)

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to zamiast gadać mąż mógł się zając małym...

Krokodylica lubi tę wiadomość

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • Mania1085 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubu to zamiast gadać mąż mógł się zając małym...

w5wqvut1rkxwljzl.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi... najserdeczniejsze zyczenia...
    Bubu... oni zawsze wszechwiedzacy...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi spełnienia marzeń:*
    bubu ahhh te chłopy a on nie mógł ruszyć tyłka do dziecka lub do kuchni?co to ma być?mojego też jak raz na jakis czas nie ochrzanie to nawet talerza do kuchni nie odniesie-mamusia nauczyła a my się teraz meczymy taka prawda.

Starsza poszła do przedszkola.Ja mam zamiar dziś odpoczywać;)
    muszę poszukać przepis na jakąś pastę z awokado ale młodego na śniadanie.może macie coś?

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa paracetamol lub pedicetamol albo ibum nurofen forte dla dzieci

Asasa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spalam dzisiaj od 1 do 4 i 6.20 do 7.20. Pozostaly czas Kuba sie darł. Masakra.

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ