X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi sto lat!

O tak, mój ma podobnie. Albo dzidziuś albo coś innego.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Karmelova Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi spełnienia marzeń :-)

Faceci to inna planeta. Mój do mnie miał wczoraj pretensje że nie idzie mu naprawa parasolki od wózka bo nad nim stoję i się mu na ręce patrzę. To nic że w tym czasie układałam coś w szafie a jak wyszłam z pokoju to słyszałam jak mu wszystko z rąk wypadło. No ale moja wina... A swoją drogą to te wózkowe parasolki to straszny badziew.

oar8dqk3th5u0kcd.png[/url]
    bl9czbmh9bslxcao.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi najlepszego :-)
    Widzę, że co chłop to ta sama historia, mi każe sterczeć nad małą żeby się nigdzie nie walnęła i nie przewróciła, najlepiej jakbym pod sufitem ją zawiesiła tylko ciekawe jak się dziecko ma wtedy rozwijać i nauczyć

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Ewelaa_♡ Ekspertka

Wysłany: 6 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Mała próbuje siadać i ostatnio poleciała na plecy i uderzyła głową o podłogę. Mimo że byłam obok niej to nie zdążyłam chwycić. No niestety ale takie sytuacje są nie uniknione. A mój siedział na kanapie i skoczył do mnie żebym pilnowała dziecka srete te te. Poklocilismy się. Bo cholera człowiek nawet nie ma kiedy iść do wc spokojnie. No ale najlepsze jest to że za jakieś 2 dni bawił się z nią na macie i przytrafiło mu się to samo...

uhghzc7.png

j7wag8u.png

9.02.2017 [*] aniołek ciąża obumarła w 10tc
  • makasa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam jakąś fajną stronkę z kilkoma przepisami na pastę z awokado dla maluchów.Zrobiłam mu z ugotowanym jabłkiem i amarantusem.Zjadł 3 kanapki!

jova lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Megi sto lat!

Makasa, zarzuć stronką, kupiłam awokado, młoda dziś wyciągała ręce po moje kanapki, może coś jej przyrządzę :)

bubu, oczywiście mój też z gatunku wszechwiedzących :D i ten irytujący ton, na sam ton głosu dostaję wścieku :D

U nas delikatny postęp, w końcu pełza do przodu, za to porzuciła swoje rozkoszne szpagaty :(

Kroko i jak Zuzia? Z każdym dniem lepiej?

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 kanapki?! Ja tu w szoku jestem jak mi pół zjada. Też chętnie zrobię jakąś pastę z awokado, dzisiaj mój pomysł ograniczył się do dodania pomidora i tymianku.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za życzenia.

Dziś odprowadziliśmy z małym mamę na pociąg, a że ma dzisiaj imieniny, to weszłyśmy o drodze do galerii na kawę. W drodze powrotnej mały mi się strasznie rozpłakał. Płakał całą drogę. Widzę, że góra idzie na całego. Brak mi już sił do tych jego zębów.
    Mnie za to po powrocie coś złapało. Miałam stan podgorączkowy, łamanie w kościach i dreszcze. Obym go tylko czymś nie zaraziła.
    Położyłam się z małym i przeleżał ze mną 2 godziny. Szok. Jak pośpi sam 30 minut, to jest dużo.
    Oczywiście z przerwami na cyca i smoka.
    W ogóle ostatnio zauważyłam, że bardzo chce smoka. Jak nigdy. Zawsze nim gardził, a od kilku dni po prostu uwielbia smoka. W nocy jak już nie mam siły, to też staram mu się dawać. Czasem weżnie, a czasem zasłania się rękami i odwraca. Za to jak usypia koniecznie po wyjęciu piersi z buzi musi być smoczek w zamian.

Dziś pierwszy raz sam przewrócił się na brzuszek. Ale tylko raz. Kurde, Wasze dzieci to takie osiągnięcia, a mój dopiero raz się przewrócił i jestem zadowolona ;)

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do awokado, to mój uwielbia z bananem. Ostatnio też jadł z jajkiem na kanapce.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://jakzdrowozyc.pl/awokado-dla-dzieci/
    Ja dziś robiłam z jabłkiem gotowanym i posypałam amarantusem.I tam też jest przepis awokado banan i kakao ale kakao dopiero po roku,ja zamieniłam na karob dużo zdrowszy zamiennik;)
    Na obiad zrobiłam kopytka.O dziwo też sobie z nimi poradził:)Zjadł chyba z 6.nie wiem gdzie on to mieści i jeszcze cycem popija.

Myszk@, małżowinka lubią tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zachwalacie, że dzisiaj poleciałam po chlebek i awokado. Mam zamiar jutro zrobić z gruszką.

Dziewczyny jak ja nie znosze karmić Oli i tego syfu, jak je i wkłada paluchy do buzi, jak się kreci i liże krzesełko wrrr. Oj jak bym chciała, żeby już normalnie jadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 22:14

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po szczepieniu, waga 7790, ciekawe jaka noc przed nami

Lilly, ja też nie znoszę karmić, tzn dawać łyżeczką do buzi, wolę dać jej na tackę i niech je :D co prawda potem jest większy bałagan, ale on mnie tak nie drażni jak to czatowanie z łyżeczką, gdzie albo Iza mnie pogania że szybciej, albo czekam z nałożonym daniem aż panna przeżuje i polknie to co ma w buzi

Makasa, dziękuję :) przy okazji poczytałam jak kupować, jutro nie będę młodej dręczyć nowością, ale w weekend może zrobię

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, chyba dla Twojego zdrowia psychicznego będzie lepiej jeśli zmienisz nastawienie, bo obawiam się, że takie jedzenie może jeszcze długo trwać :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie miałam z tym problemu. :) później dawałam Zuzi łyżkę i np. zupę czy jogurt i radziła sobie. Jedzenie było wszędzie ale jakie dziecko szczęśliwe :)

• Lilly123 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małżowinka wrote:
    Lily, chyba dla Twojego zdrowia psychicznego będzie lepiej jeśli zmienisz nastawienie, bo obawiam się, że takie jedzenie może jeszcze długo trwać :P

Taa wiem, że to jeszcze dłuuugo potrwa.

Zrobiłam to awokado z gruszką, no i coś tam zjadła.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam dziś Joie 4 Air w kolorze fioletowym. Szczęka mi opadała, jak go zobaczyłam na żywo. Jak będzie jeździć, jak wygląda, to będę mega zadowolona. Bez porównania do wózka, który odesłałam. A tylko 100 zł różnicy w cenie.

Młody z marudzeniem przechodzi sam siebie. Dziś praktycznie całą noc nie spał. Dałam mu ibuprofren, Camilię i żel, ale chyba niewiele to dało. Od rana dalej marudzi. Udało mi się go położyć przy piersi, koniecznie musiałam go "dopchać smoczkiem". Ja nie wiem jak długo dam radę tak nie spać. Dziś nawet mąż w nocy stracił cierpliwość, a on do małego jest cierpliwy.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Megii znam ten ból. Po kilku nieprzespanych nocach tez zdarzylo mi sie na malego nawrzeszczec jak marudzil dlugo.... :-/

• Polaj Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od 3 dni zasypia w dzień w łóżeczku. Co prawda usypianie trwa nawet 50 minut ale potrafi przespać aż 2,5 godziny. Toż to szok. Oby czas usypiania się wracał A wydłużał czas spania.

Krokodylica, makasa, małżowinka, Megiiii lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, jak Wasze dzieci znosiły szczepienia? No masakra jakaś, jest senna, marudna i przyklejona do mnie, po drugiej i teraz po trzeciej dawce spędziłyśmy prawie cały dzień w łóżku, cały dzień na jednym albo drugim boku, bo przecież matka musi leżeć twarzą do dziecka, bo inaczej dziecko piszczy i szlocha, tatuś nie może zmienić, bo też szloch. Kurcze, kręgosłup mnie boli i migreny dostałam a jestem tak słaba, jakbym to ja miała gorączkę a nie dziecko... dobrze że kolejne szczepienie w styczniu.

EDIT: w ramach relaksu idę robić chipsy jabłkowe na zimę. Cytryny ususzyłam i pachną niebiańsko, będą do szafki albo na choinkę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 22:06

Krokodylica, małżowinka, Lilly123 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robisz chipsy jablkowe?

‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ