X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny

Wojtek uwielbia jeść, karmimy się głównie blw, ale kaszkę czasem podaje łyżeczką i ładnie zjada, z doidy nauczył się pić i zupkę też tak pije. uwielbia brokuły, buraki i cukinie. Z owoców zjada całe maliny, lubi tez brzoskwinie, jabłka i gruszki. W sumie po wszystko chetnie sięga.

U nas maty się nie sprawdziły, bo mały zasuwa po całym domu. Wszędzie do tego wstaje, schody już musiałam zabezpieczyć.

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • MagO31 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mały uwielbia nosidło turystyczne, byliśmy w niedzilę na Trzech Koronach i było super, w drodze powrotnej usnął w nosidle. Tylko jeść nie chciał, bo miałąm dla mniego tylko butle z zageszczonym mlekiem, ale za dużo się działo i nie miał czasu na jedzenie. Troche pomemlał kotleta mielonego na szczycie. Dzieki BLW prawie w ogole nie solę, na zdrowie nam to wyjdzie ;)

Karol 1.09.2010
    Gosia 21.11.2012
    Wojtek 21.12.2017
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej a my po ściągnięciu gipsu i z racji tego że bobas pod opieką to wylądowaliśmy z synem w kinie :)

Megiiii, Asasa, Myszk@, Karmelova, makasa, ana167, małżowinka lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... ale macie fajnie

A my zauwazylismy ze Bruno rusza sie w rytm muzyki z zabawki „garnuszek na klocuszek” - trzeba bedzie go nagrac

Myszk@, ana167, Polaj lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii współczuję, mnie młoda tak rozpieściła tym że mało marudzi, że jak ma gorszy dzień to i u mnie kaszana. Niestety nie poradzę Ci nic, u nas przesiadka z gondoli na spacerówkę zdała egzamin, co prawda oparcie ją parzy i robi wszystko żeby tylko siedzieć, ale czasem też poleży... wczoraj nawet spała przed i po basenie.

Makasa no właśnie widzę ze jest bardzo dużo placków, wafle ryżowe muszę spróbować, ale jak na razie ryż ją trochę zatyka, na muffinkę jeszcze za mała, prędzej ją wywali niż zje, a musy matka może sama zjeść bo dziecko chce kawałki :D

A dzisiaj Iza zawędrowała w nasze nogi i tam padła spać dalej... przecież dopiero co od kilku dni nauczyła się pełzać a już chce z łóżka zwiać? Albo koniec spania z nami (czyli niewyspana matka, bo mi to było na rękę że cycek był pod nosem i się dziecko czasem samo obsługiwało), albo coś wykombinujemy żeby nie wyłaziła.

Polaj nie pamiętam już kiedy w kinie byłam :D chciałam iść jeszcze w ciąży, męża namawiałam żeby po świętach zaliczyć jeszcze ostatnie spokojne kino, a tu BUM Iza wpadła przed świętami :D

Stere, tancerz rośnie :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Kroko i jak mloda w nosidle?

Mega zadowolona, drze się jak ją wyciągam, przed chwilą usnela mi w nosidle, odłożyłam do łóżeczka i śpi.
    Na spacery na razie mordujemy wózek ale zastanowię się czy po Zuzię do przedszkola nie brać nosidła.

małżowinka lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślałam ale mam w wózku mały koszyk, ledwo mieszczą się nasze wszystkie rzeczy a co dopiero nosidełko.

• makasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na nosidlo polecam plecak z decathlonu bodajże za 15 zl.taki mały podłużny.jest idealny właśnie na tule:)
    u nas zebowa masakra wciąż trwa.Niby lepiej już się przebiła ta jedynka ale ślina dalej cieknie ciurkiem i gil:/ehhh a dziś w nocy wstał o 4 i już stwierdził ze się wyspal.dobrze ze po pół godziny zasnął.Maria w nocy do nas przyszła i spadła z naszego łóżka.Przestraszyla się tylko.Na szczęście nic sobie nie zrobiła ehhh.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że ostatni raz byłam w kinie w zeszłym roku. I przez ostatnie lata chodzę tylko na bajki. Od kiedy mamy dzieci to na randki nie chodzimy:(

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... my tez :( ...tylko dzieci i dzieci... jestesmy z nimi 24h na dobe... nie ma jak wyrwac troche czasu dla siebie

• Polaj Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni raz kiedy byliśmy gdzieś to 2 lata temu wyrwalismy sie na bal wysokich. Syn został u teściów a na miejsce imprezy mieliśmy już tylko 35km. Nie było nas raptem od 18 do 11.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 11 września 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dwa lata temu na balu andrzejkowym.Bawiliśmy się świetnie.Powiedzieliśmy sobie ze będziemy co roku chodzić.Oczywiście rok temu z racji ciąży nie byliśmy.W tym roku napewno to uczynimy i już planujemy;)

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety poniedziałkowa chrapkę przerodziła się w coś innego. W nocy pojawił się katar, kaszel i temp. prawie 38.
    Nic dziś jednak lekarz się kroi.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj... oby to nic powaznego
    Megi... jak Ty sie czujesz?

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapalenie gardła jednak i bactrim.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj współczuję, zdrówka.

My po szczepieniu, znowu będę cała noc się denerwować czy gorączki nie dostanie.

Dzisiaj w nocy się wkurzyłam jak dostałam z bani od starszej, rzuca się po całym łóżku, spać się nie da, jedna mnie atakuje z jednej druga z drugiej strony. Więc było przemeblowanie, łóżeczko Łucji powędrowało do pokoju Zuzi, żeby jej raźniej było. Także Zuzia śpi w swoim łóżku, Łucja obok niej w łóżeczku, ciekawe o której godzinie obie znajdą się w moim łóżku. :P

• Polaj Autorytet

Wysłany: 12 września 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś jak najdłużej spała sama :)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam póki co 2 karmienia, o 1 i o 4, po czym Łucja śpi odłożona do łóżeczka. Zuzia śpi jeszcze w swoim łóżku.
    A ja obudzona o 4 na karmienie leżę i nie mogę zasnąć. :/

Polaj lubi tę wiadomość

• małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Kroko całkiem nieźle, u nas nocka całkiem spoko, z łóżeczka zrobiłam dostawkę, więc zrobiło się w łóżku miejsce dla męża :p a przynajmniej nie musze skakać z młodą, bo jak odkładałam ją samą to po godzinie mąż już przylazł i stwierdził żeby odpuścić, ryk co chwilę.
    A dzisiaj chyba tylko 3 pobudki na karmienie i wstała całkiem kolo 5, teraz dosypia, a ja sobie daruję, bo za krótkie drzemki mnie rozbijają i chodzę wtedy jak zombiak.
    Chyba zaczynają wychodzić nam powoli kasowniki :D ma takie dziurki w miejscach jedynek na dole

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow kroko extra noc :)
    U mnie też tak do niedawna było.W sumie nadal zdarza się ze mam łóżku wyłącznie dla siebie ale nie całą noc.Dziś Maria miała zły sen.Chciała żebym jej zaśpiewała naszą kolysanke.Adam się obudził.Musialam najpierw uśpić Adama po czym pojsc z Maria do jej pokoju i pospiewac...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
‹‹ 1404 1405 1406 1407 1408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ