X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to noce ciezkie. Co chwile cyc, mam wrazenie ze w ogole nie spie. Zebow nie widac, nawet dziasla nie sa napuchniete, czerwone, nic tam nie ma.
    Dzisiaj robie mlodemu kasze z indykiem i buraczkiem. Zobaczymy ile zje. Cyc to na razie milosc numer jeden.

Polaj... zdrowka

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj oby małej szybko przeszło. Moja też jak miała ze 2 miesiące to raz tak się darła, że ochrypła, na szczęście nie przerodziło się to w nic większego.

Jeździmy od zeszłego tygodnia na rehabilitację i moja całą rehabilitację ryczy i wrzeszczy a inne dzieci spokojne... czuję się jak kosmitka.

Stere jaką kaszę będziesz dzisiaj serwować? Miksujesz to wszystko?
    My to tak powoli rozszerzamy tę dietę, ale to ze względu na to, że niektóre rzeczy ją uczulają więc wolę wiedzieć co i nie daję więcej niż 1 nową rzecz dziennie.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem Wam że przespała tą noc w łóżeczku lepiej niż ze mną na łóżku. Tylko o 4 pobudka na jedzenie, o 5 pobudka z płaczem i dałam smoka i przy mnie przyrulona dospała jeszcze do 6. Wtedy obie moje dziewczyny wstały, Zuzia przybiegła do mnie pod kołdrę ogrzać się i przytulić hehe :)

Łucja na szczęście po tym szczepieniu gorączki nie dostała.
    Waży 8150g
    Wzrost niby 73cm ale ubranka 74 już raczej przymałe, nosi 80.
    A no i kupiłam ostatnio całego boxa pampersow 4 i nie wiem czy damy radę je zużyć bo kurcze już nam z 4 siku wylatuje. Założyłam jej dzieciaj 5 i są dobre.

• stere Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica... u nas promocja pampersow i kazalam mezowi kupic juz 5 bo mierzylam jedne i sa ok. U nas waga pewnie okolo 8.500 g a wzrost cos okolo 70 cm. Ubranka niektore na 74 ale jak kupuje nowe to na 86, szczegolnie z H&M

Asasa... kasza jeczmienna... ugotowalam kasze, uparowalam buraka z indykiem i zmielilam wszystko... Bruno na razie woli papki... u nas problemu z uczuleniami nie ma, na razie wszystko co podaje moze jesc...

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam że zostało mi jeszcze kilka paczek pieluszek 5 i pieluchomajtek 6 po Zuzi :) miałam nakupione a że ona dość szybko się odpieluchowała to dla Łucji teraz jak znalazł. :)
    Trzeciego dziecka nie planuję więc nie zostawiam, pasuje zużyć wszystkie.

• Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety już 5. My na 4 mimo wagi prawie 10 kg.

Moja dziś jadła zupkę z batata bardzo to lubi.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 5 juz jakis miesiąc lecę a i 5+brałam tak ze ten... chociaż Sara ostatnio w sierpniu na bilansie miala 9kg i 74cm to od wtedy jakos 5 zaczęłam brac bo w 4+ byla ściśnięta w pasie a tych jest lepiej. Wogole pampersy oryginalne jakieś zanizone chyba bo np babydream 4+ są takiej wielkości jak pampers 5
    A z obiadow moja je to co my. Dzisiaj miała zupę z dyni, a i skubnela tez pieroga ode mnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 14:59

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj zdrówka.
    Dzięki Stere. Od czasu tej migreny codziennie męczą mnie bóle głowy. Ja podejrzewam, że wychodzą nieprzespane noce.

A my po szczepieniu. Mały niewiele przybrał przez ostatnie 2 miesiące, bo z 8600 na 8900. Dziwi mnie to, bo wisi na cycu nocami i w dzień też je często, choć niedługo. Lekarka mówi, że wygląda o.k. i wystarczy szybkiego przybierania na wadze. Powiedziałam lekarce o nieprzespanych nocach i marudzeniu. Dodatkowo stwierdziła, że jest mega blady i mamy skierowanie na badania krwi. Jutro czeka nas podróż do szpitala. Będzie z głowy.
    Dzis mieliśmy rehabilitacje. Mały przeplakal całą, aż się zanosil. W wózku to samo.
    Wczoraj dał nam znowu takiego czadu w wózku, że aż się popłakałam z bezsilności. Mnie brakuje długich spacerów z wózkiem, skoro noce już nieprzespane i marudzenie w dzień to mógłby chociaż dac zabrac się na spacer. Mamy nosidlo, ale nie wyobrażam sobie go nosic przez godzinę, skoro ma super wygodny wózek. Nosidlo mialo być awaryjnie...no ale chyba trzeba zmienić plan. Sorry za pisownię. Tel.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 15:13

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... a z czym mialas pierogi?
    Megii... pisza ze teraz bardzo intensywnie rozwija sie inteligencja czyli mozg a na to idzie fuuulll energii, to dzieci juz tak nie rosna...

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruskie :)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • stere Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki... a ja tak wlasnie mysle czy by nie podac jogurtu naturalnego z musem z owocow

• annaki Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana ja odlewam nasze w których jest normalnie trochę soli, pieprzu lub curry. Nam później doprawiam po prostu mocniej ale młoda ma trochę przypraw z tej pierwszej zupy. Wczoraj zjadla 2 miseczki kalafiorowej!! Ale fakt smaczna byla :-D

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiiii współczuję, jak nie urok to sraczka. Jedyne co może pomóc jakoś to przetrwać to myśl, że to wszystko minie

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megiii to rzeczywiście mało przybrał, był cięższy od mojej a tydzień temu waga pokazała 9090g.

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż zważyłam ta moja gwiazdę i na wadze łazienkowej 10.2.
    Magii dasz radę ja moja noszę w chuscie niekiedy 1.5-2 godz. a w górach to nawet więcej.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • makasa Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas i pierogi i kopytka już były a nawet wczoraj zjadł ryż zapiekany z jabłkiem.
    pampersy 5?wiecie że moja córka zakończyła przygodę z pieluchami na 4.nigdy nie kupowałam 5.Odpieluchowana całkowicie w niecałe trzy lata.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Załamałam sie. Grzes 2 tyg w przedszkolu i wczoraj mega katar... a mnie dzisiaj gardło boli :-/. Kuba ładnie je kaszki ale mm nie tknie i nie ważne czy z butelki czy z kubeczka.... nie mam pomyslu na niego. Zupki raczej nie obiadki to troche polize dla smaku

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzesiowi na nic zakladam piekuche bo tak twardo spi ze nie czuje parcia

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa moja córka odpieluchowana jak miała 2,5 roku ale ja już Łucji będę zakładać 5 bo zwyczajnie są moim zdaniem lepsze, z 4 wychodzi jej siku, zwłaszcza w nocy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia współczuję, niestety teraz się zacznie, pierwszy rok w przedszkolu to chyba każdy musi odchorowac. :/
    Zresztą nie wydaje mi się żeby u nas miało być lepiej mimo że córka chodzi drugi rok.

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ