X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka gratuluje postępów.
    My młodej kupujemy wózek dla lalek bo jak tylko jest u babci lub kuzynki to lalki do niego wkłada lub misie i go prowadzi po całym domu. Normalnie bym nie uwierzyła gdyby ktoś mi opowiadał. Do tego mówi aaaa i przykrywa czym popadnie. Ostatnio ściągnęła śliniak i lalkę przykrywa.

Asasa, małżowinka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam z dziećmi na placu zabaw to zjeżdżają sama na ślizgawce wiadomo ja ją dawałam na górę. Odkryliśmy ostatnio taki fajny plac zabaw i będziemy tam jeździć na wiosnę. Jest małpi gaj dla starszaka A dla maluszka małe ślizgawki, huśtawki i masę piasku ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawid dopiero zasnął....Chyba świętował pełne 9 miesięcy ;) Ale mnie nerwy już brały, bo po kolejnym tygodniu cały czas sam na sam z praktycznie nie śpiącym w dzień i w nocy maluchem padam z nóg. Ostatnio prawie nie śpię i mam problemy z pamięcią.

Dzięki dziewczyny.
    Jednak postanowiłam, że pójdziemy do pediatry, bo rano znowu bardzo mu charczało.
    Lekarka go osłuchała i stwierdziła, że nie jest dobrze. Przepisała kolejny lek do inhalacji i kazała zrobić pełną kurację antybiotykiem. W poniedziałek znowu do kontroli. Ja jestem trochę załamana i mam nadzieję, że nie skończy się szpitalem.
    W ogóle tego leku nie było w aptece,a nie miałam jak lecieć z chorym maluchem na miasto. Na szczęście mąż po 20 jeszcze szybko gnał po pracy do apteki w galerii. On też wykończony tym tygodniem. Szkoda, że na rodzinę nie można liczyć....
    Na pocieszenie w niedzielę przyjeżdża moja mama. Ona za to nie może przeżyć, że mieszka tak daleko i nie może nam jakoś pomóc. Nie rozumie drugiej babci, która nie kwapi się do odwiedzin i wsparcia w czymkolwiek.

Co do kp, to ja nie liczę, bo w dzień jak mu pasuje. Raz częściej, raz rzadziej. Też lubi dopić się po obiadku i śniadaniu. Wody za to nie chce. Więc pewnie traktuje mleko jak picie. Za to w nocy najczęściej co godzinę. Chyba niestety tak nam zostanie.

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomijając chorobę i bezsenność to młody robi się coraz słodszy i coraz bardziej rozgarnięty. I coraz bardziej się w nim zakochuję :) Myślałam, że jako noworodek był najsłodszy, ale teraz jak widzę, że tak dużo rozumie, ma swoje humorki, ale jest z niego mała przylepka i cycuś, to zmieniłam zdanie. No nie powiem działa czasem na nerwy, że ahhh, ale jak się przytuli, uśmiechnie, to wszystko mija.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 00:38

małżowinka, Greetta lubią tę wiadomość

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zęby szly tak ze najpierw dwie dolne jedynki potem razem gorne jedynki i dwojki i ledwo sie gorne dwójki przebily to moze z 2, 3 dni przerwy i wyszly dolne dwojki.

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polaj wrote:
    Malineczka gratuluje postępów.
    My młodej kupujemy wózek dla lalek bo jak tylko jest u babci lub kuzynki to lalki do niego wkłada lub misie i go prowadzi po całym domu. Normalnie bym nie uwierzyła gdyby ktoś mi opowiadał. Do tego mówi aaaa i przykrywa czym popadnie. Ostatnio ściągnęła śliniak i lalkę przykrywa.
    hahaha normalnie szok!twoja cora przeagentka:D dsidzia już dzidzie buja i usypia.Mądra bardzo jak Na ten wiek juz takie rzeczy ogarnia.

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malineczka super postępy u twojej gwiazdy.Nam np lekarz ortopeda kategorycznie zabronił prowadzenia za rączki.Ponoć więcej szkody niż pożytku;)aaa i mówił aby pilnować żeby dziecko nie siadalo w literę "W"...

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Asasa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makasa znaczy sie tak nóżki zgięte w kolamach i na bok, stopy obok pupy? Dobrze rozumiem ;-) ?

Dziś w nocy jak moja obudziła się pierwszy raz o 23 wzięłam ją do łóżka, nakarmiłam i obudziła się drugi raz o 3 a potem o 6 i już wstałyśmy, także luksus! Chociaż ją i tak nie potrafię się wyspać z nią w łóżku.

Dzięki za odpowiedzi, bo już myślałam, że moja za często dostaje tego cyca jak na swój wiek, ale widzę, że u Was podobnie. Emilka lubi pić wodę, ale cyc to cyc ;-)

Polaj zdolniacha kochana ta Twoja córcia!

Malineczka super, że jakoś Ci się układa a Wiktoria robi takie postępy, masz rację cieszą takie wiadomości.

U nas na razie 1 dolna jedynka. No i powoli też mamy jakieś postępy, robi kosia kosia, brawo, pokazuje nos, lubi się przytulać i tak jak Megiii pisze jest coraz bardziej kochana.

Polaj lubi tę wiadomość

UAtCp1.png
    mhsv9vvj0znnlhyf.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też wczoraj stuknelo 9 miesięcy i jakoś tak miło dzień nam minął, malutka praktycznie nie wrzeszczała nic, nawet przy przebieraniu i ubieraniu po kąpieli, ani w wózku no anioł po prostu. Czasem żałuję że nie mam wbudowanej karty pamięci żeby móc odtworzyć takie cudowne chwile. Malutka małpuje mi w kąpieli, siedzi siedzi a nagle daje nura buzią w wodę i się obie chichramy

Megiiii, Polaj lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asasa wrote:
    Makasa znaczy sie tak nóżki zgięte w kolamach i na bok, stopy obok pupy? Dobrze rozumiem ;-) ?
    Dokładnie tak jak napisałaś.To jest bardzo zły siad który trzeba cały czas pilnować i poprawiać .Poprzez takie siadanie dziecko może mieć potem problemy z chodzeniem a nawet z kręgosłupem...dzieci takie jak nasze lubią tak siadać bo im wygodnie i oczywiście moj tak siada.Latamy tylko z mezem i go poprawiamy...

Polaj lubi tę wiadomość

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A malineczka jesli chodzi o zabawki to akurat żadna z moich dziewczyn nie przepada za pluszakami zresztą ja tez bo to takie zbieracze kurzu wiec jak mam.okazje to się ich pozbywam ale np polecam szczeniaczka uczniaczka. Starsza miała i dlugo sie nim bawila, pozniej sprzedalam jeszcze. Mlodsza ma siostrę szczeniaczka i tez lubi go naciskac itp. Polecam tez np arke noego firmy dumel, śpiewająca gąsienice z fisher price, na roczek to juz nawet stolik interaktywny jest fajną zabawką lub jakies autko pchacz lub rowerek biegowy taki na 4 kolkach jak puky pukylino

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • makasa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze z zabawek dorzucę garnuszek na klocuseszek Fisher Price i stolik interaktywny.Co do przytulanek to mam dokładnie takie samo zdanie co annaki.Zbieracze kurzu ale wiadomo zależy też od dziecka.Moja nigdy di mimo nie bawiła a do przedszkola nosi królika bądź kotka na zmianę i tyle.reszta mogłaby nie istnieć dla niej.

ug37uay334snzwle.png

atdc9vvjfum5rj8f.png
  • Bubu93 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że choroby nie odpuszczają. U nas noc też z dupy totalnie. Młody zasnął jak gdyby nigdy nic, a po godzinie obudził się z zapchanym nosem. Znowu płacz przez pół nocy, bo smok wypadł. Jak dostawał smoka to ryk, bo oddychać nie mógł. Spaliśmy może z 3 godziny. Dziwię się, że on jeszcze nie padł po takiej ilości snu.. Jak znowu będzie chory to chyba się załamię :(
    Od jakiegoś tygodnia strasznie mu odwala przy wieczornym karmieniu. Nie chce pić mleka z butli, kiedy go poję łyżeczką jest ok. Daję kaszkę, kleik też w porządku. Z butli nie ma takiej opcji, żeby wypił więcej niż 60 ml, ale już wodę potrafi wypić całą. No odbija mu :P Górna jedynka wyszła, druga się przebija.

f2wl6iyel6lwf2pt.png
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas starsza na antybiotyku bo juz 4 tydz kaszle i to momentami tak ze sie prawie dusila. Inhalacje lekami które miala nie pomagaly wiec trzeba było odpalic antybiotyk a wierzcie mi ze dostać od lekarza w niemczech graniczy z cudem wiec juz musialo byc faktycznie zle w tych jej oskrzelach. Na szczęście 3 dzien i juz duzo lepiej. Dziecko odzylo. Sara z kolei zaskakuje mnie swoim spaniem bo do tej pory spala rano 1.5 godz i później tak 40 min a od tygodnia spi rano 2 godz i później 1.5 czasem godzine no i o 19 pada tez jak mucha. Teraz mąż przejął usypianir i owija ją kołdrą a ona 5 minut i spi!! Ja zostawiałam ją w lozeczku i sie przewalała jeszcze z pól godz czasem dluzej az usypiala a okazuje sie ze jej wrocila chęć na owijanki jak za malucha haha. Noce bez zmian znaczy śpi jak zabita do ranka 7-8

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annaki Twoje dziecko dosypia chyba to czego nasze nie wyśpią :D nic tylko pozazdrościć.

Krokodylica, makasa, annaki, Lilly123 lubią tę wiadomość

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby było mało to starszy siada w jeździku (nie wiem jak tam się mieści) a ta go wozi z odgłosami auta.

Jakaś szybka jest i oby jej tak zostało.

Moje dzieci lubią maskotki ale dobrze że nie mają nic przeciwko i co jakiś czas trafiają na kąpiel do pralki ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • annaki Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malzowinka no na to wyglada haha. Mogłaby sie podzielić tym snem no ale cóż jak taka samolubna ;-)

nugesuy.png
    ckaimdy.png
  • Vilu Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny (zwłaszcza z Gdańska i Wawy), zastanawiałyście się może, czy nie przyspieszyć szczepienia MMR w związku z tymi ogniskami odry? Dowiedziałam się dzisiaj od pediatry, że bezpiecznie szczepić można już po skończonym 9 miesiącu, tylko odpowiedź immunologiczna może być słabsza i wtedy trzeba jeszcze skontrolować igm i ewentualnie doszczepić w 13-15 miesiącu.

Przyznam, że nagle zaczęłam się bać zabierać młodą do ludzi...

wff2tv73b0vlt43s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 04:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilu tez o tym myslalam ale na razie to byly luzne mysli. Bede za jakis cza u pediatry to podpytam.
    Nam ida gorne jedynki i jedna sie chyba w koncu przebiła. W ostatnim czasie Kuba był bardzo marudny.
    Dziewczyny kurcze juz kolejna noc mam z d... nie moge spac. Okres mi sie spóźnia i ciagle o tym mysle. Niby jeszcze nie duzo ale zaczyna mnie to juz mocno niepokoić. Ogolnie chcielismy 3 dziecko ale nie teraz nie tak od razu. Ja sie nie cxuje na silach zeby przez kolejna ciaze przejsc.... a szczegolnie teraz kiedy zaczelismy budowe i ja zaczelam nowa prace ehhhh
    Ryczec mi sie chce.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2018, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba tez tak siada ale na razie sam sie poprawia

‹‹ 1438 1439 1440 1441 1442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ