X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My zaczęliśmy dzis kolejny tydzień ciazy i jestesmy miesiąc po transferze :D!!!!!! YUPI

Krokodylica, alexast, be_aduska, FreshMm, wronka, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Witam z rana ja cała noc nie spałam z nerwów przez te plemienia najbardziej się bałam bo męża nie były i jakbym dostała jakiegoś krwotoku ale całe szczęście nie jest tak źle może przyjadą
    Słońce a ty te plamienia to masz po wizycie po usg? Badałas progesteron? Jak dzisiaj wyglądają te plamienia ? Juz ich nie ma ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka no chudzinka i maluśki, ale dlatego że chudzinka to go widać.
    I jeszcze świnia się ze mnie śmieje, że jak na samym początku już mam taki brzuszej to co będzie potem, że będę się turlać. :P :P

W ciąży z Zuzią też się turlałam. I kto mi zabroni? :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, własnie miałam napisac że zapomniałam o najwazniejszym- zaczynamy 8 tydzien :D

be_aduska lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, jak ten czas leci.... a pamiętam Cię z ovufriend i te emocje związane z transferem. Normalnie mocniej Ci kibicowalam niż sobie :D a tu i ja zaciążyłam :)

Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka - odpoczywaj kochana i nie stresuj się. Będzie dobrze

Agniecha - dobrze, że przeziębienie odpuszcza, dużo zdrówka

Anuśka - mocno tule. Raz można przeżyć, ale cztery to już przesada. Nie powinnyśmy tego wcale przechodzić. Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem wszystko było tak jak powinno.

Ja mam troszkę nadwagi i jeszcze nic nie widać. Myślę że pod koniec 3miesiaca już się coś bardziej zaokrągli

Anuśka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali szok :D we wtorek juz wizyta :D! Chce zobaczyć tego malucha i jego serducho ❤️

Poziomka ❤️❤️❤️❤️❤️Leci, leci i bardzo sie cieszę, ze jestes tu z Nami :)

• natki89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Mnie dzisiaj mdli od rana, zazwyczaj mdłości zaczynały się około południa. Wydaje mi się że brzuch już też mi się lekko zaokrągla ale to pewnie dlatego że zrezygnowałam z ćwiczeń. Przed ciążą cwiczyalam 4-5 razy w tygodniu ale odpuściłam bo boję się w pierwszym trymestrze wysilać. Jak wszystko będzie dobrze w drugim wrócę do ćwiczeń. Już mam płytkę z Anna Lewandowska :) a Wy cwiczycie?

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Mnie dzisiaj mdli od rana, zazwyczaj mdłości zaczynały się około południa. Wydaje mi się że brzuch już też mi się lekko zaokrągla ale to pewnie dlatego że zrezygnowałam z ćwiczeń. Przed ciążą cwiczyalam 4-5 razy w tygodniu ale odpuściłam bo boję się w pierwszym trymestrze wysilać. Jak wszystko będzie dobrze w drugim wrócę do ćwiczeń. Już mam płytkę z Anna Lewandowska :) a Wy cwiczycie?
    Ja jestem bardzo aktywna ale jakoś tydzień przed testem przestałam ćwiczyć, za to jeżdżę rowerem i dużo chodzę

be_aduska lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja w miarę ujarzmiłam mdłości: Rano gryzę nieobłożony chleb i popijam małymi łykami wody. Jem bardzo często ale malutkie porcje. Jem banany (bardzo pomagają), jabłka i pomidory. Biorę witB6. Piję ten napar z imbiru. Jem też jabłka i pomidory. Na obiad tylko lekkie zupki warzywne. Dużo śpię, kiedy tylko tego potrzebuję, chodzę na krótkie spacery.

Dzięki kochana tez zajadam banany , pomidory, wczoraj nawet zjadlam migdaly , ale sie nie udalo :) tez jem czesto a malo :) a u mnie spacery narazie nie wchodza w gre ...
    Dzięki za pomoc :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam 6 tc czyli 5t0d ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 09:15

be_aduska, FreshMm, Morwa, madzia8lenka, Raven lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Morwa ostatnia @ była u mnie 21 kwietnia.suwaczek zaraz poprawię choć tu ciężko działa mi net
    Inez ja leciałam teraz w poniedziałek 4 h. We wtorek znowu będę lecieć i jeszcze prawdopodobnie 2 razy w czerwcu.moja gin pozwoliła ale ja biorę acard
    Widzę że spotykamy się znowu na wspólnym wątku s1985. Mam.nadzieję że tym razem będzie ok.
    Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży miałam do 17 tyg.nic nie pomagała.ani imbir ani migdały ani te suplementy na.mdłości, jedynie jeść mało a często. Ja miałam mdłości od rana do wieczora od 4 tyg.
    Też mnie męczy przeziębienie, przed testem brałam nawet aspiryne i strasznie mnie to martwi bo wtedy pewno było zagniezdzenie:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ave Dostojne! Mnie też przymula od rana błech ... :/
    A dobrze śpicie w nocy? Ja się kręcę, wiercę, siku i nie mogę znaleźć idealnej pozycji. Męża to bym najchętniej wykopała z wyrka bo mi tam zawadzać zaczął :):);)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Ja wyglądam jakbym była w 5 miesiącu a nie w 7 tygodniu :P O jeansach nawet nie marzę ;) Teraz kiecki i rozciągliwe getry :D
    Jezuniu ja to samo! Łaże z tym brzuchem i cały czas mam wrażenie , że wszyscy w pracy już wiedzą :)

Anuśka, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U Nas przeziębienie pomału odpuszcza :) katar przechodzi i mam tylko kaszel ale inhalacje baaaardzo pomagają woec zaraz lecę powdychać trochę naparu z rumianku :)
    Pokrzywkę sobie jeszcze machnij ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Pokrzywkę sobie jeszcze machnij ;)

Czytałam ze tymianek jeszcze jest świetny, rozrzedza wydzielinę wiec zara sobie zrobię :)
    Mam nadzieje, ze Balwamek daje sobie tam rade i pięknie rośnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 10:15

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Halinova Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czy tylko ja oprócz siusiania nie mam teraz żadnych objawow :D ??

Ja jestem w 6 tyg. i 4 dniu i też póki co poza sennością objawów brak.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Morwa ostatnia @ była u mnie 21 kwietnia.suwaczek zaraz poprawię choć tu ciężko działa mi net
    Inez ja leciałam teraz w poniedziałek 4 h. We wtorek znowu będę lecieć i jeszcze prawdopodobnie 2 razy w czerwcu.moja gin pozwoliła ale ja biorę acard
    Widzę że spotykamy się znowu na wspólnym wątku s1985. Mam.nadzieję że tym razem będzie ok.
    Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży miałam do 17 tyg.nic nie pomagała.ani imbir ani migdały ani te suplementy na.mdłości, jedynie jeść mało a często. Ja miałam mdłości od rana do wieczora od 4 tyg.
    Też mnie męczy przeziębienie, przed testem brałam nawet aspiryne i strasznie mnie to martwi bo wtedy pewno było zagniezdzenie:(
    Witam również, oby było dobrze ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Super Girl!
    A u Was jakie było FHR ? Bo też jesteś w 5+3 tak ? W tym tygodniu widziałaś serduszko ? U mnie wczoraj był 5+2 wg usg i zaś czytałam że 110 to dolna granica z tym ze dla 6 tyg a ja w sumie jeszcze nie jestem w 6 chyba :P. I się trochę boję czy jest na pewno ok. Lekarz dał mi luteine 2x1 i akard

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ