X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A My zaczęliśmy dzis kolejny tydzień ciazy i jestesmy miesiąc po transferze :D!!!!!! YUPI

Krokodylica, alexast, be_aduska, FreshMm, wronka, Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Witam z rana ja cała noc nie spałam z nerwów przez te plemienia najbardziej się bałam bo męża nie były i jakbym dostała jakiegoś krwotoku ale całe szczęście nie jest tak źle może przyjadą
    Słońce a ty te plamienia to masz po wizycie po usg? Badałas progesteron? Jak dzisiaj wyglądają te plamienia ? Juz ich nie ma ?

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka no chudzinka i maluśki, ale dlatego że chudzinka to go widać.
    I jeszcze świnia się ze mnie śmieje, że jak na samym początku już mam taki brzuszej to co będzie potem, że będę się turlać. :P :P

W ciąży z Zuzią też się turlałam. I kto mi zabroni? :P

Anuśka lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa, własnie miałam napisac że zapomniałam o najwazniejszym- zaczynamy 8 tydzien :D

be_aduska lubi tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • Pooziomka Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, jak ten czas leci.... a pamiętam Cię z ovufriend i te emocje związane z transferem. Normalnie mocniej Ci kibicowalam niż sobie :D a tu i ja zaciążyłam :)

Agniechaaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

<3 <3 <3
    atdctv73md9vqpcz.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka - odpoczywaj kochana i nie stresuj się. Będzie dobrze

Agniecha - dobrze, że przeziębienie odpuszcza, dużo zdrówka

Anuśka - mocno tule. Raz można przeżyć, ale cztery to już przesada. Nie powinnyśmy tego wcale przechodzić. Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem wszystko było tak jak powinno.

Ja mam troszkę nadwagi i jeszcze nic nie widać. Myślę że pod koniec 3miesiaca już się coś bardziej zaokrągli

Anuśka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Ali szok :D we wtorek juz wizyta :D! Chce zobaczyć tego malucha i jego serducho ❤️

Poziomka ❤️❤️❤️❤️❤️Leci, leci i bardzo sie cieszę, ze jestes tu z Nami :)

• natki89 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2019, 13:14

Krokodylica lubi tę wiadomość

1a564c9e4d.png
    244036ec09.png
  • be_aduska Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :) Mnie dzisiaj mdli od rana, zazwyczaj mdłości zaczynały się około południa. Wydaje mi się że brzuch już też mi się lekko zaokrągla ale to pewnie dlatego że zrezygnowałam z ćwiczeń. Przed ciążą cwiczyalam 4-5 razy w tygodniu ale odpuściłam bo boję się w pierwszym trymestrze wysilać. Jak wszystko będzie dobrze w drugim wrócę do ćwiczeń. Już mam płytkę z Anna Lewandowska :) a Wy cwiczycie?

ayng8ti.png
    -01.2017 6tc (*)
    -starania od 09.2016
    -Hania 2010 <3
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    be_aduska wrote:
    Cześć Dziewczyny :) Mnie dzisiaj mdli od rana, zazwyczaj mdłości zaczynały się około południa. Wydaje mi się że brzuch już też mi się lekko zaokrągla ale to pewnie dlatego że zrezygnowałam z ćwiczeń. Przed ciążą cwiczyalam 4-5 razy w tygodniu ale odpuściłam bo boję się w pierwszym trymestrze wysilać. Jak wszystko będzie dobrze w drugim wrócę do ćwiczeń. Już mam płytkę z Anna Lewandowska :) a Wy cwiczycie?
    Ja jestem bardzo aktywna ale jakoś tydzień przed testem przestałam ćwiczyć, za to jeżdżę rowerem i dużo chodzę

be_aduska lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FreshMm wrote:
    Ja w miarę ujarzmiłam mdłości: Rano gryzę nieobłożony chleb i popijam małymi łykami wody. Jem bardzo często ale malutkie porcje. Jem banany (bardzo pomagają), jabłka i pomidory. Biorę witB6. Piję ten napar z imbiru. Jem też jabłka i pomidory. Na obiad tylko lekkie zupki warzywne. Dużo śpię, kiedy tylko tego potrzebuję, chodzę na krótkie spacery.

Dzięki kochana tez zajadam banany , pomidory, wczoraj nawet zjadlam migdaly , ale sie nie udalo :) tez jem czesto a malo :) a u mnie spacery narazie nie wchodza w gre ...
    Dzięki za pomoc :)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zaczęłam 6 tc czyli 5t0d ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 09:15

be_aduska, FreshMm, Morwa, madzia8lenka, Raven lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Paula_29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Morwa ostatnia @ była u mnie 21 kwietnia.suwaczek zaraz poprawię choć tu ciężko działa mi net
    Inez ja leciałam teraz w poniedziałek 4 h. We wtorek znowu będę lecieć i jeszcze prawdopodobnie 2 razy w czerwcu.moja gin pozwoliła ale ja biorę acard
    Widzę że spotykamy się znowu na wspólnym wątku s1985. Mam.nadzieję że tym razem będzie ok.
    Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży miałam do 17 tyg.nic nie pomagała.ani imbir ani migdały ani te suplementy na.mdłości, jedynie jeść mało a często. Ja miałam mdłości od rana do wieczora od 4 tyg.
    Też mnie męczy przeziębienie, przed testem brałam nawet aspiryne i strasznie mnie to martwi bo wtedy pewno było zagniezdzenie:(

atdc8u69hnetasq1.png
    Leonek 12.02.2017, 21 tc [*]
    3i4920mmxxemdpk1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ave Dostojne! Mnie też przymula od rana błech ... :/
    A dobrze śpicie w nocy? Ja się kręcę, wiercę, siku i nie mogę znaleźć idealnej pozycji. Męża to bym najchętniej wykopała z wyrka bo mi tam zawadzać zaczął :):);)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Ja wyglądam jakbym była w 5 miesiącu a nie w 7 tygodniu :P O jeansach nawet nie marzę ;) Teraz kiecki i rozciągliwe getry :D
    Jezuniu ja to samo! Łaże z tym brzuchem i cały czas mam wrażenie , że wszyscy w pracy już wiedzą :)

Anuśka, Ruda_ann lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    U Nas przeziębienie pomału odpuszcza :) katar przechodzi i mam tylko kaszel ale inhalacje baaaardzo pomagają woec zaraz lecę powdychać trochę naparu z rumianku :)
    Pokrzywkę sobie jeszcze machnij ;)

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Pokrzywkę sobie jeszcze machnij ;)

Czytałam ze tymianek jeszcze jest świetny, rozrzedza wydzielinę wiec zara sobie zrobię :)
    Mam nadzieje, ze Balwamek daje sobie tam rade i pięknie rośnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2017, 10:15

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Halinova Znajoma

Wysłany: 18 maja 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Czy tylko ja oprócz siusiania nie mam teraz żadnych objawow :D ??

Ja jestem w 6 tyg. i 4 dniu i też póki co poza sennością objawów brak.

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_29 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Morwa ostatnia @ była u mnie 21 kwietnia.suwaczek zaraz poprawię choć tu ciężko działa mi net
    Inez ja leciałam teraz w poniedziałek 4 h. We wtorek znowu będę lecieć i jeszcze prawdopodobnie 2 razy w czerwcu.moja gin pozwoliła ale ja biorę acard
    Widzę że spotykamy się znowu na wspólnym wątku s1985. Mam.nadzieję że tym razem będzie ok.
    Co do mdłości ja w poprzedniej ciąży miałam do 17 tyg.nic nie pomagała.ani imbir ani migdały ani te suplementy na.mdłości, jedynie jeść mało a często. Ja miałam mdłości od rana do wieczora od 4 tyg.
    Też mnie męczy przeziębienie, przed testem brałam nawet aspiryne i strasznie mnie to martwi bo wtedy pewno było zagniezdzenie:(
    Witam również, oby było dobrze ;)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaP wrote:
    Super Girl!
    A u Was jakie było FHR ? Bo też jesteś w 5+3 tak ? W tym tygodniu widziałaś serduszko ? U mnie wczoraj był 5+2 wg usg i zaś czytałam że 110 to dolna granica z tym ze dla 6 tyg a ja w sumie jeszcze nie jestem w 6 chyba :P. I się trochę boję czy jest na pewno ok. Lekarz dał mi luteine 2x1 i akard

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ