X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kroko ja pisałam o tej piersi. Wiem co czujesz, też miałam najpierw plan, że zapytam przy okazji szczepienia (tylko u mnie to były jakieś 3 tyg), ale po tyg stresu zapakowałyśmy się w autobus, przeżyłyśmy 2 śnieżyce, siedziałyśmy w przychodni ponad godzinę z chorymi dziećmi (odpukać nie zaraziła się), bo mną już telepało. Pamiętam, że po porodzie położona to sprawdzała i mówiła, że tak może być, tylko wtedy Ola nic nie miała.

mąż chodzi rozanielony, bo Ola jak go słyszy woła "tata!", a czasem biegnie do niego i w kółko powtarza "tatatatatata". kurczę i te nasze dzieci już takie duże i tyle rozumieją. Wczoraj leżałam z Ola na podłodze i zapytałam czy chce czytać - zauważyłam na jej twarzy wyraz zainteresowania więc powiedziałam żeby poszła do kuchni, wybrała książeczkę i tutaj przyniosła. I zrobiła to!

aha, dziewczyny macie tak, że dzieciaki to Wasz cień? moja do tego stopnia, że sorry za obrazowość, ale siedzę na klopie a ona chce mi wyrwać papier toaletowy. Czasem jak już widzi, że sie zrywam i ide do innego pokoju to już jęczy chociaż mnie cały czas widzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 09:52

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly, ja nie mam cienia w postaci dziecka, wiadomo że też za mną tupta, dziś jak skonczyłam odkurzać salon to gwiazda chciała drzwi do sypialni otworzyć, bo zawsze w takiej kolejności sprzątam, w łazience też ze mną przebywa, ale zazwyczaj coś interesującego wypatrzy i tam idzie, więc mam namiastkę prywatności :D

za to z czytania nam nic nie wychodzi, próbujemy z małżem jej coś pokazywać i mówić co to jest, ale ona się złości i wyrywa książeczkę, bo chce kartki przewracać, wiec cierpliwie czekam.

Za to widać że się męczy, do 19 rzadko wytrzymuje i śpi do 8, dzisiaj na cycusia obudziła się dopiero przed 4, budziła się wcześniej, ale jak dałam smoka to padała i spala dalej, a przed 4 się podniosła i od razu stanowczo "cici" :D

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, mam specjalne zabawki w klopie żeby była zainteresowana nimi a nie włażeniem mi na kolana albo zabieraniem papieru toaletowego :D
    ja dalej trwam przy nocnym odstawieniu, no na razie kolorowo nie jest ale nie uginam się, daję dopiero po 6 rano.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zabierałam klocki, ale papier ciekawszy, muszę je zmieniać, to może jakoś to pójdzie :D

małżowinka a chcesz odstawić całkiem czy tylko nocne? ja karmie już tylko 3 razy na dobę, ale tak chce zostawić na dłuższy czas, później zejde do karmienia rano i wieczorem.

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Myszk@ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w dzień rzadko karmię, zwykle koło 17 woła jak jest zmęczona i chce się wyciszyć, a tak tylko do zasypiania i w nocy 2-3 razy; dzisiejszej nocy było tylko do zaśnięcia i raz zawołała; ciekawe jak bedzie dziś, ogólnie to budzi się, marudzi ale jak dostanie smoka to odpływa

dziś miałam wizytę i jest już 3,8 cm ludzia, ale jeszcze do mnie to nie dociera

Megiiii, Polaj, Krokodylica, Asasa, ana167, Lilly123 lubią tę wiadomość

age.png
    age.png
    age.png
    06.07.2016 [*] Aniołek
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ciekawe kto się w brzuszku ukrywa :) super że wszystko ok.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, tylko nocne chce odstawic poki co. W dzień karmienie jest ok ale nocne mi mocno zaczelo przeszkadzac. Do spania cyca nie dostaje, czasem w trakcie dnia jak spi zeby przedluzyc drzemke. Ale teraz to ze 4/5 razy karmie w ciagu dnia jak w nocy nie dostaje

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam że moja w dzień wcześniej odstawię niż w nocy.
    Dziś np. Obudziła się o 1 mąż ja nosił i guzik to dało. Tylko mama mniam mniam.
    Syn się obudził a gwiazda tak rozbudzila tym rykiem ze zasnela kolo 3.
    Jak jej chciałam dać smoka to tylko ne,ne i kręciła głowa i taka sama reakcja na butelkę.
    Już sobie wmawiam że to przez zeby tak się budzi w nocy ale jak jest naprawdę to tylko Pati wie. A wciąż ma 2 dolne jedynki ( syn w tym wieku miał 16 - tak dla porównania)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 10:49

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16?? wow
    u nas też idą zęby ale wyjść nie mogą więc nie wiem czy to to. Mi jakby mąż wziął małą w nocy to też by się rozdarła, także sama ją uspokajam i odmawiam cyckow, mówię, że teraz nie ma, że one śpią żeby też poszła spać a rano dostanie, no zobaczymy, trzecia noc za nami i każda inna, jak będzie nie wiadomo.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. To u nas ostatnio Dawid pije więcej niż kilka miesięcy temu. W nocy jest mega ryk jak nie ma cyca. Ale on nie chce pić nic innego, a coś musi. Bidon wyrzuca, choć potrafi ładnie pić, albo specjalnie oblewa się wodą. Chciałam, żeby nauczył się pić wodę, a nie soczki. Z resztą herbatki i soki to też pare łyków.
    U nas chyba właśnie przebiły się 2 ostatnie dwójki. Oczywiście sprawdzenie grozi pobraniem krwi z palca ;)
    Może dlatego młody padł wczoraj o 20...szok!
    To się nie zdarzyło od czasów noworodkowych.
    Za 2 tygodnie roczek i wyjazd. Zastanawiam się nad tortem. Czy robić specjalnie wersje dla dzidzi, czy sobie darować. Dziewczyny dawałyście popróbować dzieciom torta?
    Im bliżej wyjazdu tym bardziej boję się podróży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2019, 12:37

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też ;)
    Niekiedy pcha normalnie innym razem ciągnie na sobą oczywiście przeszkód nie omija więc wszystko zostaje pod wózkiem.
    Obecnie wylądowały tam 3 lalki miś i owieczka.

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • Polaj Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy bo mamy starsze dziecko:)

Mojej lepiej się rysuje mazakami tylko trzeba uważać bo niekiedy się wyglupia i mazak wkłada do ust przez co jest cała w tym kolorze. Mam takie zmywalne i grube bo się lepiej jej trzyma w ręce.

Fajnie że twojej też spodobała się jazda wózkiem.
    Ja teraz przymierzam się do zakupu twistcar u kuzynki jeździła A ten jeździł ma udźwig do 120kg więc latem będziemy zawody robić na naszej ulicy ;)

Córcia- 3 stycznia 2018
    Synek- grudzien 2012
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj jezdzi odkurzaczem ze zwinietym kablem i wyciagnieta rura, klatka dla chomika i pojemnikiem na pranie ( jest na kolkach)
    Moj starszy syn ma urodziny we wtorek, bedzie mial normalny tort - biszkopt, bita smietana z mascarpone i galaretka a mlodszy w piatek dostanie specjalny tort bez cukru - ciasto z marchwia i bananem a krem ze smietanki kokosowej...

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • Megiiii Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stere, fajny pomysł. A masz przepis?

1usak6nl4m3t7dp1.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie daję cukru, więc u nas będzie tort pod maluszka, reszta jak nie chce to niech nie je, ale myślę, że będzie smakować. Zresztą u nas będą tylko dziadkowie. Biszkopt pewnie slodzony bananem, przełożone marmoladą z malin i orzechami, a na wierzch ubite mleczko kokosowe.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wrzucicie przepisy pliis? :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • stere Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto robie z tego przepisu

https://cookitlean.pl/przepisy/dzieciecy-tort-bez-glutenu-cukru-nabialu-1-urodziny-alicji/

A krem to bedzie tylko ubite mleczko kokosowe i wszystko ozdobione borowkami

Mleczko kokosowe wstawiamy na kilka dni do lodowki, wyciagamy, wylewamy wode a geste przekladamy do miski i chwile ubijamy. Trzeba patrzec na sklad mleczka bo sa rozne, ja znalazlam takie bez zbednych dodatkow, tylko kokos i woda.

https://www.maluchy.pl/li-73368.png
  • małżowinka Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polecam z rossmana, enerbio czy jakos tak, ciasto to ja na oko robię, ale ogólnie zwykły przepis na biszkopt tylko zamiast slodziwa banan.

6ce5d64554.png
    6a2c04a9b6.png
  • Lilly123 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurczę wszędzie jajka, musze coś znaleźć bez i wypróbować przed imprezką, bo to już tuż tuż :)

♀️- 01.2018
    ♂️ - 05.2023
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas był zwykły tort, zamawiany w cukierni, jasny biszkopt i jasny krem, Łucja jadła sam biszkopt, bez kremu.

U nas pogrom, Zuzia w czwartek wróciła z przedszkola z katarem, w piątek ja się obudziłam z przytkanym nosem, ale odpukac póki co delikatnie, a wczoraj od rana zaczęła smarkać Łucja, ale jak! Leje jej się non stop eodnisty katar, jak z kranu. Coś mi to śmierdzi jakimś uczuleniem. Sama nie wiem. Noc z d*py bo nos zatkany spać nie dał.
    Dałam fenistil i chyba jutro wybierzemy się do lekarza, żeby do gardła pozaglądał.

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ