Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dołączam do was. To moja piąta ciąża, mam córkę i 3 aniołki (rozpoznane poronienia nawykowe).
Cykle 33 dniowe
30 dc- godz. 13 beta hcg 37,86
31 dc-godz.7 beta hcg 61,31
34 dc- godz.7 beta hcg 254,30
36 dc- godz.7 beta hcg 586,90
42 dc- godz.7 beta hcg 7110 i na usg pęcherzyk 0,93cm oraz pęcherzyk żółtkowy 2mm
Kolejna wizyta 30 maja, w 56 dc.
Z usg wynika, że ciąża jest 5-8 dni młodsza, gin mówi, że wynika to z długości mojego cyklu. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
Mam hiperhomocysteinemię w przebiegu trombofilii wrodzonej (mutacja V Leiden), podwìjnej heterozygoty MTHFR, cukrzycę ciążową, niedoczynność tarczycy.
Biorę:
- Acard
- Clexane 60
- Luteina 100
- Euthyrox 125and
- B-Complex with Metafolin Intrisic Fact
- wit D3
- Jodid 200
Termin z OM 12 styczeń
Z USG 18 styczeń
12 stycznia 2006 urodziła się moja kochana nastolatka
Morwa, be_aduska, natki89, madzia8lenka, FreshMm, wronka, Raven lubią tę wiadomość
-
Monikamonia wrote:Hej, dołączam do was. To moja piąta ciąża, mam córkę i 3 aniołki (rozpoznane poronienia nawykowe).
Cykle 33 dniowe
42 dc- godz.7 beta hcg 7110 i na usg pęcherzyk 0,93cm oraz pęcherzyk żółtkowy 2mm
Z usg wynika, że ciąża jest 5-8 dni młodsza, gin mówi, że wynika to z długości mojego cyklu. Mam nadzieję, że tym razem się uda.
Mam hiperhomocysteinemię w przebiegu trombofilii wrodzonej (mutacja V Leiden), podwìjnej heterozygoty MTHFR, cukrzycę ciążową, niedoczynność tarczycy.
Biorę:
- Acard
- Clexane 60
- Luteina 100
- Euthyrox 125and
- wit D3
- Jodid 200
Termin z OM 12 styczeń
Z USG 18 styczeń
12 stycznia 2006 urodziła się moja kochana nastolatkaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:13
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
jagodowa91 wrote:Już zwariowałam. OM 7.04.. Wychodzi na 6 tydz. ciąży. A moja dzisiejsza beta 64.37.. Przed wczoraj 41.97....
natki89 lubi tę wiadomość
-
Monikamonia wrote:Hej, dołączam do was. To moja piąta ciąża, mam córkę i 3 aniołki (rozpoznane poronienia nawykowe).
Cykle 33 dniowe
Biorę:
- Acard
- Clexane 60
- Luteina 100
- Euthyrox 125and
- wit D3
- Jodid 200
Termin z OM 12 styczeń
Z USG 18 styczeń
12 stycznia 2006 urodziła się moja kochana nastolatkaMonikamonia lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Super ,że rośnie ,ale ja po swoich przejściach obawiała bym się pozamacicznej u mnie nawet w pozamacicznej ciąży beta rosła. Ciągle jakimś cudem łapała się w normy. Z drugiej strony może były dwa , jeden postanowił się ewakuować a drugi pozostał i walczy ? Takie przypadki się zdarzają. Są spadki bety , małe wzrosty a później beta ładnie się rozpędza a dzidzia ładnie rośnie. Także w życiu bywa różnie , ja bym Kontrolowała nadal tą betę.'Porażki to szczeble sukcesu'
Zosieńka 05.10.2010 moje Szczęście!
Aniołki [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
-
Cykle 33 dniowe
Biorę:
- Acard
- Clexane 60
- Luteina 100
- Euthyrox 125and
- wit D3
- Jodid 200
Termin z OM 12 styczeń
Z USG 18 styczeń
12 stycznia 2006 urodziła się moja kochana nastolatka
Cześć, a pozostałe ciążę były też na clexane, tylko słabszym? Czy od razu dostałaś 0,6 z miejsca?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:17
-
jagodowa91 wrote:Nic. Zero. Żadnego pęcherzyka. Jajowody, jajniki tez czyste.
-
Morwa wrote:Przy takiej becie raczej normalne ,że nic nie widać na usg. Pęcherzyk jest widoczny jak beta osiąga około 1000 , Twoja jest jeszcze malutka. A z jajowodami jest jeszcze gorzej, bo je na usg niemal nie widać. Widać je dokładniej jak są w nich jakieś zmiany, ale z tym też różnie Bywa u mnie pierwsza ciążę pozamaciczną jajowodową lewostroną zobaczyli jak beta osiągnęła ponad 3 tys a jajowód zdążył popękać. Druga ciążę pozamaciczną odnaleźli przy niższej becie około 1000, po czym spadła do około 700 a ja zaczęłam krwawić. Musiało mnie oglądać wielu lekarzy by potwierdzić ciążę pozamaciczną, a i tak w pierwszym przypadku lekarze popełniali błędy a ja pozbyłam się jajowodu. W drugim przypadku jajowód oszczędzono , ale tu trafiłam na inny zespół lekarzy, na inny szpital i na inne podejście do sprawy.
Masakra. Współczuje. Ja krwawie od poniedziałku. Już nie wiem co myśleć o tym wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:24
'Porażki to szczeble sukcesu'
-
jagodowa91 wrote:Też się obawiam cp. Kurcze lekarz kazał stawić się w środę jeżeli beta wzrośnie. Czyli co w poniedziałek powtórzyć?
jagodowa91 lubi tę wiadomość
-
jagodowa91 wrote:Dziękuje bardzo za miłe słowa :* oby tak było... Czyli nadal czekam na cud
A może to się właśnie dzidziol nadal wgryza i rusza jakieś naczynia krwionośne
Monikamonia witaj Czemu bierzesz Clexane? Kurczę mi też każą brać te zastrzyki Też mam za sobą trzy poronienia...
Mikuśka trzymam kciukijagodowa91, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Anuśka wrote:Jagodowa mam nadzieję, że Cię pocieszę... Ja krwawię/plamię od zeszłego czwartku. Ciemnobrunatne plamienia a w sobotę żywa krew. Nie stwierdzono żadnego krwiaka, kijanki się dobrze rozwijają (a byłam pewna, że jedno nie przetrwa) i wszystko jest super... Skąd plamienia? Nikt nie wie A diagnozują mnie dobrzy specjaliści z Gamety Może i u Ciebie będzie wszystko dobrze Trzymam za to kciuki
Monikamonia witaj Czemu bierzesz Clexane? Kurczę mi też każą brać te zastrzyki Też mam za sobą trzy poronienia...
Mikuśka trzymam kciuki2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Anuśka wrote:Jagodowa mam nadzieję, że Cię pocieszę... Ja krwawię/plamię od zeszłego czwartku. Ciemnobrunatne plamienia a w sobotę żywa krew. Nie stwierdzono żadnego krwiaka, kijanki się dobrze rozwijają (a byłam pewna, że jedno nie przetrwa) i wszystko jest super... Skąd plamienia? Nikt nie wie A diagnozują mnie dobrzy specjaliści z Gamety Może i u Ciebie będzie wszystko dobrze Trzymam za to kciuki
Mikuśka trzymam kciuki
Chciałabym żeby tak było na razie muszę żyć w niepewności..'Porażki to szczeble sukcesu'
-
nick nieaktualnyMagdalenna wrote:A jednak Ale ginekologiem nie jestem, zupełnie inna działka, więc daleko mi do eksperta. M.in. dlatego się pod tym kątem nie udzielam
O ile pamiętam z czasów jak uczyłam się ginekologii, duphaston ma uzasadnienie tylko w niedoborach progesteronu - niby logiczne. Ale rzeczywiście z tego co wiem w większości przypadków pisze się przy każdym zagrożeniu ciąży.
Z własnego doświadczenia: sama w poprzedniej brałam, bo mi mój ginekolog przepisał, pomimo że krwawienie było spowodowane krwiakiem (nikt mi nie kazał badać progesteronu). Córcia ma się dobrze, więc raczej nie zaszkodził. A sama świadomość, że jednak coś się robi, daje dużo spokoju.
Reasumując muszę się zgodzić z Rudą_an: słuchajcie swoich lekarzy. Oni najlepiej znają Was i Waszą sytuację. Nie ma co się radzić w internetach, bo wiadomo, że tu każdy ból głowy to rak
Witam nowe mamuśki, gratuluję nowych serduszek. Jagodowa trzymam kciuki -
Jagodowa - kciuki zaciśnięte.
Anuśka - super wieści. Gratuluję
Mikuśka - za Ciebie też trzymam kciuki
Koniczynko - ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę i teraz już mam.
Co do detektora tętna, to ja kupiłam w ciąży z synem z angelcare. Używałam go dość często. Byłam mega zadowolona, że go miałam. Już nie mogę się doczekać aż będę mogła go używać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:42
Anuśka lubi tę wiadomość