X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Już zwariowałam. OM 7.04.. Wychodzi na 6 tydz. ciąży. A moja dzisiejsza beta 64.37.. Przed wczoraj 41.97....

Dziwne bardzo. I lekarz nic nie widział?

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Monikamonia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do was. To moja piąta ciąża, mam córkę i 3 aniołki (rozpoznane poronienia nawykowe).
    Cykle 33 dniowe
    30 dc- godz. 13 beta hcg 37,86
    31 dc-godz.7 beta hcg 61,31
    34 dc- godz.7 beta hcg 254,30
    36 dc- godz.7 beta hcg 586,90
    42 dc- godz.7 beta hcg 7110 i na usg pęcherzyk 0,93cm oraz pęcherzyk żółtkowy 2mm :)
    Kolejna wizyta 30 maja, w 56 dc.
    Z usg wynika, że ciąża jest 5-8 dni młodsza, gin mówi, że wynika to z długości mojego cyklu. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Mam hiperhomocysteinemię w przebiegu trombofilii wrodzonej (mutacja V Leiden), podwìjnej heterozygoty MTHFR, cukrzycę ciążową, niedoczynność tarczycy.

Biorę:
    - Acard
    - Clexane 60
    - Luteina 100
    - Euthyrox 125and
    - B-Complex with Metafolin Intrisic Fact
    - wit D3
    - Jodid 200

Termin z OM 12 styczeń
    Z USG 18 styczeń
    12 stycznia 2006 urodziła się moja kochana nastolatka :)

Morwa, be_aduska, natki89, madzia8lenka, FreshMm, wronka, Raven lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia wrote:
    Hej, dołączam do was. To moja piąta ciąża, mam córkę i 3 aniołki (rozpoznane poronienia nawykowe).
    Cykle 33 dniowe
    42 dc- godz.7 beta hcg 7110 i na usg pęcherzyk 0,93cm oraz pęcherzyk żółtkowy 2mm :)
    Z usg wynika, że ciąża jest 5-8 dni młodsza, gin mówi, że wynika to z długości mojego cyklu. Mam nadzieję, że tym razem się uda.

Mam hiperhomocysteinemię w przebiegu trombofilii wrodzonej (mutacja V Leiden), podwìjnej heterozygoty MTHFR, cukrzycę ciążową, niedoczynność tarczycy.

Biorę:
    - Acard
    - Clexane 60
    - Luteina 100
    - Euthyrox 125and
    - wit D3
    - Jodid 200

Termin z OM 12 styczeń
    Z USG 18 styczeń
    Witam, też mam stwierdzone poronienia nawykowe, powodzenia ;), i też jestem posiadaczka mutacji leiden V

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:13

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Już zwariowałam. OM 7.04.. Wychodzi na 6 tydz. ciąży. A moja dzisiejsza beta 64.37.. Przed wczoraj 41.97....
    Super ,że rośnie ,ale ja po swoich przejściach obawiała bym się pozamacicznej :( u mnie nawet w pozamacicznej ciąży beta rosła. Ciągle jakimś cudem łapała się w normy. Z drugiej strony może były dwa , jeden postanowił się ewakuować a drugi pozostał i walczy ? Takie przypadki się zdarzają. Są spadki bety , małe wzrosty a później beta ładnie się rozpędza a dzidzia ładnie rośnie. Także w życiu bywa różnie , ja bym Kontrolowała nadal tą betę.

natki89 lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Dziwne bardzo. I lekarz nic nie widział?

Nic. Zero. Żadnego pęcherzyka. Jajowody, jajniki tez czyste.

'Porażki to szczeble sukcesu'
    Zosieńka 05.10.2010 <3 moje Szczęście!
    Aniołki <3 [*] 08.2009 21tc [*] 05.2017 6tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia wrote:
    Cykle 33 dniowe

Biorę:
    - Acard
    - Clexane 60
    - Luteina 100
    - Euthyrox 125and
    - wit D3
    - Jodid 200

Termin z OM 12 styczeń
    Z USG 18 styczeń
    Lubię takie dokładne przedstawienie swojej osoby przez to czuję jakbym Cię znała dłużej a nie dopiero co poznała :D witaj :* ogromnie się cieszę ,że do nas trafiłaś :) zaraz dopiszę Cię do listy :)

Monikamonia lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Super ,że rośnie ,ale ja po swoich przejściach obawiała bym się pozamacicznej :( u mnie nawet w pozamacicznej ciąży beta rosła. Ciągle jakimś cudem łapała się w normy. Z drugiej strony może były dwa , jeden postanowił się ewakuować a drugi pozostał i walczy ? Takie przypadki się zdarzają. Są spadki bety , małe wzrosty a później beta ładnie się rozpędza a dzidzia ładnie rośnie. Także w życiu bywa różnie , ja bym Kontrolowała nadal tą betę.
    Też się obawiam cp. Kurcze lekarz kazał stawić się w środę jeżeli beta wzrośnie. Czyli co w poniedziałek powtórzyć?

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia wrote:
    Cykle 33 dniowe

Biorę:
    - Acard
    - Clexane 60
    - Luteina 100
    - Euthyrox 125and
    - wit D3
    - Jodid 200

Termin z OM 12 styczeń
    Z USG 18 styczeń

Cześć, a pozostałe ciążę były też na clexane, tylko słabszym? Czy od razu dostałaś 0,6 z miejsca?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:17

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Nic. Zero. Żadnego pęcherzyka. Jajowody, jajniki tez czyste.
    Przy takiej becie raczej normalne ,że nic nie widać na usg. Pęcherzyk jest widoczny jak beta osiąga około 1000 , Twoja jest jeszcze malutka. A z jajowodami jest jeszcze gorzej, bo je na usg niemal nie widać. Widać je dokładniej jak są w nich jakieś zmiany, ale z tym też różnie Bywa :/ u mnie pierwsza ciążę pozamaciczną jajowodową lewostroną zobaczyli jak beta osiągnęła ponad 3 tys a jajowód zdążył popękać. Druga ciążę pozamaciczną odnaleźli przy niższej becie około 1000, po czym spadła do około 700 a ja zaczęłam krwawić. Musiało mnie oglądać wielu lekarzy by potwierdzić ciążę pozamaciczną, a i tak w pierwszym przypadku lekarze popełniali błędy a ja pozbyłam się jajowodu. W drugim przypadku jajowód oszczędzono , ale tu trafiłam na inny zespół lekarzy, na inny szpital i na inne podejście do sprawy.

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Przy takiej becie raczej normalne ,że nic nie widać na usg. Pęcherzyk jest widoczny jak beta osiąga około 1000 , Twoja jest jeszcze malutka. A z jajowodami jest jeszcze gorzej, bo je na usg niemal nie widać. Widać je dokładniej jak są w nich jakieś zmiany, ale z tym też różnie Bywa :/ u mnie pierwsza ciążę pozamaciczną jajowodową lewostroną zobaczyli jak beta osiągnęła ponad 3 tys a jajowód zdążył popękać. Druga ciążę pozamaciczną odnaleźli przy niższej becie około 1000, po czym spadła do około 700 a ja zaczęłam krwawić. Musiało mnie oglądać wielu lekarzy by potwierdzić ciążę pozamaciczną, a i tak w pierwszym przypadku lekarze popełniali błędy a ja pozbyłam się jajowodu. W drugim przypadku jajowód oszczędzono , ale tu trafiłam na inny zespół lekarzy, na inny szpital i na inne podejście do sprawy.

Masakra. Współczuje. Ja krwawie od poniedziałku. Już nie wiem co myśleć o tym wszystkim :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 15:24

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Też się obawiam cp. Kurcze lekarz kazał stawić się w środę jeżeli beta wzrośnie. Czyli co w poniedziałek powtórzyć?
    Powtórz bete w poniedziałek będzie lepszy obraz sytuacji. Może wzrost przyspieszy i okaże się ,że to nie ciąża pozamaciczna :* tego Ci życzę z całego serca :*

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za miłe słowa :* oby tak było... Czyli nadal czekam na cud <3

Morwa lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa oby było dobrze!

jagodowa91 lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    A my razem z Tobą :*

• Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagodowa91 wrote:
    Jagodowa mam nadzieję, że Cię pocieszę... Ja krwawię/plamię od zeszłego czwartku. Ciemnobrunatne plamienia a w sobotę żywa krew. Nie stwierdzono żadnego krwiaka, kijanki się dobrze rozwijają (a byłam pewna, że jedno nie przetrwa) i wszystko jest super... Skąd plamienia? Nikt nie wie :) A diagnozują mnie dobrzy specjaliści z Gamety :) Może i u Ciebie będzie wszystko dobrze :) Trzymam za to kciuki :)
    A może to się właśnie dzidziol nadal wgryza i rusza jakieś naczynia krwionośne :)

Monikamonia witaj :) Czemu bierzesz Clexane? Kurczę mi też każą brać te zastrzyki :( Też mam za sobą trzy poronienia...

Mikuśka trzymam kciuki :)

jagodowa91, Krokodylica lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Jagodowa mam nadzieję, że Cię pocieszę... Ja krwawię/plamię od zeszłego czwartku. Ciemnobrunatne plamienia a w sobotę żywa krew. Nie stwierdzono żadnego krwiaka, kijanki się dobrze rozwijają (a byłam pewna, że jedno nie przetrwa) i wszystko jest super... Skąd plamienia? Nikt nie wie :) A diagnozują mnie dobrzy specjaliści z Gamety :) Może i u Ciebie będzie wszystko dobrze :) Trzymam za to kciuki :)
    A może to się właśnie dzidziol nadal wgryza i rusza jakieś naczynia krwionośne :)

Monikamonia witaj :) Czemu bierzesz Clexane? Kurczę mi też każą brać te zastrzyki :( Też mam za sobą trzy poronienia...

Zastrzyki ma z powodu mutacji leiden, ja też będę je brała

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • jagodowa91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Chciałabym żeby tak było :) na razie muszę żyć w niepewności..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    A jednak ;) Ale ginekologiem nie jestem, zupełnie inna działka, więc daleko mi do eksperta. M.in. dlatego się pod tym kątem nie udzielam

O ile pamiętam z czasów jak uczyłam się ginekologii, duphaston ma uzasadnienie tylko w niedoborach progesteronu - niby logiczne. Ale rzeczywiście z tego co wiem w większości przypadków pisze się przy każdym zagrożeniu ciąży.

Z własnego doświadczenia: sama w poprzedniej brałam, bo mi mój ginekolog przepisał, pomimo że krwawienie było spowodowane krwiakiem (nikt mi nie kazał badać progesteronu). Córcia ma się dobrze, więc raczej nie zaszkodził. A sama świadomość, że jednak coś się robi, daje dużo spokoju.

Reasumując muszę się zgodzić z Rudą_an: słuchajcie swoich lekarzy. Oni najlepiej znają Was i Waszą sytuację. Nie ma co się radzić w internetach, bo wiadomo, że tu każdy ból głowy to rak ;)

Witam nowe mamuśki, gratuluję nowych serduszek. Jagodowa trzymam kciuki <3
    hahaha :D a popatrz :D to przepraszam Pani Doktor ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bratanica, ładnie się bawi z moją córką to mogę spokojnie poczytać forum hehe

Ruda_ann, Anuśka lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodowa - kciuki zaciśnięte.

Anuśka - super wieści. Gratuluję

Mikuśka - za Ciebie też trzymam kciuki

Koniczynko - ja w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę i teraz już mam.

Co do detektora tętna, to ja kupiłam w ciąży z synem z angelcare. Używałam go dość często. Byłam mega zadowolona, że go miałam. Już nie mogę się doczekać aż będę mogła go używać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 18:42

Anuśka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ