X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny macie rację Ale strasznie to dołujące, zaraz człowiek zaczyna się obwiniać że robi coś źle, że za mało o siebie dba. Mam nadzieję że u mnie objawy wrócą bo nie wytrzymam do wtorku

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Witam się z Wami nieśmiało.
    Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
    W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
    Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.

Cześć Ana! Miło Cię tu widzieć :) i bardzo się cieszę, że już echo serduszka nawet było :)

ana167 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Witam się z Wami nieśmiało.
    Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
    W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
    Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.

Witaj Ana , też jestem po ivf , dokladniej imsi :) i mam w brzuszku 2 serduszka <3
    Ja biore luteine dopochwowo 3x1 i nie narzekam :)
    Gratuluje :-*

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Kochana, wypadki się zdarzają, będą zdarzały i niestety nikt nie jest w stanie przewidzieć kogo co spotka. Ja znam takie przypadki gdzie umiera dziecko z 35 tygodniu, albo już na samym końcu ciazy, albo jeszcze milion innych scenariuszy. Ale wiesz co- znam wiecej takich gdzie rodziły sie zdrowe, piękne bobaski :).
    Kiedyś któras z dziewczyn napisała w pamiętniku że zapytała lekarke czy powinna informowac rodzine w 7 tyg ciąży. Bo jak coś sie stanie itd. A lekarka powiedziała że powinniśmy uczyć ludzi że nie przekazujemy tylko radosnych nowin. Nieszczęścia mogą zdarzyc sie w każdym momencie. Jedyne co mozemy to dbać o siebie i wierzyć że będzie ok. Bo będzie.

Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała :) I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.

Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.

Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:52

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jagoda tak ale jak w środku sezonu się źle zacznę czuć to będę musiała zostawić dziewczyny same i lepiej żebym teraz poszła . A gdzie Ty pracujesz ? To raz a dwa chyba nie masz pojęcia jaki jest ruch w Zakopanem w sezonie... uwierz idzie się zarabac
    Ja też pracuję i to fizycznie w fabryce mebli na trzy zmiany i narazie będę tak pracować

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam 4 x lutinus.. Plus luteina pod język.. Bleee..
    Marzycielka lek jest..ja tydzień temu stwierdziłam ze nic z tego bo za dobrze się czuje i polecialam na betę.. Wiadomo.ze teraz jest najgorszy okres bo natura eliminuje wady..

To ja mam jeszcze większy zestaw :) tez po ivf :) głowa do góry musi być dobrze kochana ❤️❤️

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Wiem dziewczyny macie rację Ale strasznie to dołujące, zaraz człowiek zaczyna się obwiniać że robi coś źle, że za mało o siebie dba. Mam nadzieję że u mnie objawy wrócą bo nie wytrzymam do wtorku

Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami ;)
    Mam mdlosci jeśli chcesz troszke :)?

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey nie pisałam bo wylam ...ciagle krwawie najgorzej przy podcieraniu jest to ciemna krew czasami przechodzi w jasną byłam u lekarza wczoraj serduszko bilo Ciąż a wysoko krwawienie z macicy

7b0f9c1e19.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami ;)
    Mam mdlosci jeśli chcesz troszke :)?
    Chce troszkę:D z jednej fasoleczki chętnie możesz mi oddać :D dzięki dziewczyny, macie rację. Teraz tylko pozytywne myślenie i dbanie o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:03

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie dlaczego kazał brać jeszcze luteina ale nic nie pomaga nie wiem co robić chyba pojadę na szpital czekam na męża

7b0f9c1e19.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela ty masz podwójne objawy. ;-)

Takk i daja popalić, że hej ! :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała :) I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.

Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.

Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej :)
    Kochana, Twoja wiadomość jest bardzo mądra i pokrzepiajaca :) dobrze mówisz, na prawdę.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Chce troszkę:D z jednej fasoleczki chętnie możesz mi oddać :D dzięki dziewczyny, macie rację. Teraz tylko pozytywne myślenie i dbanie o siebie!

Kochana a więc łap troszeczke mdlosci :) Ty bedziesz szczelsiwa i mi bedzie lzej :) hi hi :)

O takk , dbanie najwazniejsze :) ja leze plackiem od srody :) wstaje tylko siku :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu mądra latam od lekarza do lekarza i nie wiem co robić co innego gdyby nie było tętna a Tu widzisz że żyje i nie wiesz jak pomóc ehhhh

7b0f9c1e19.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana a więc łap troszeczke mdlosci :) Ty bedziesz szczelsiwa i mi bedzie lzej :) hi hi :)

O takk , dbanie najwazniejsze :) ja leze plackiem od srody :) wstaje tylko siku :)
    Dbaj o siebie kochana :) kiedy masz kolejna wizyte?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Już powróciłam mamy dwa serduszka :D :D :D :D :D
    Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego :) Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy :)
    Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie :) Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło ;D

Angela*, Marzycielka111192, Ikarzyca, Mama-Ali, piri piri, jagodowa91, ana167, Inez87, Agniechaaaa, Lovilovi, be_aduska, madzia8lenka, helagazela, pietruszkanatki, Krokodylica, FreshMm, ktosiowa, BlackCatNorL, zapachmalin, alexast, Ruda_ann, Raven, Pooziomka, Paula_29, K01 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    I bądź tu mądra latam od lekarza do lekarza i nie wiem co robić co innego gdyby nie było tętna a Tu widzisz że żyje i nie wiesz jak pomóc ehhhh
    Niewiem co mam ci powiedzieć:( wydaje mi się że ja bym poszła to innego gina albo szybko jechała do szpitala

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey nie pisałam bo wylam ...ciagle krwawie najgorzej przy podcieraniu jest to ciemna krew czasami przechodzi w jasną byłam u lekarza wczoraj serduszko bilo Ciąż a wysoko krwawienie z macicy

Lekarz nie skierowal Cie odrazu do szpitala ? Dziwne ... Ja pojechalam z jasno brazowym budzeniem i zostswili mnie w szpitalu na 3dni ... I wyszlam w srode biore 3x1dupka i 3x1 lute dopochwowa i mam lezec plackiem i leze , wstaje tylko siku :)

Nie widzial na usg skad sie saczy krew ? To jest zywa krew leci na bieżąco?

Wysłany: 19 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego :) Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy :)
    Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie :) Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło ;D
    Boże gratuluję!!!! Nawet nie wiesz jak mnie cieszą takie wiadomości, sama się do siebie uśmiecham :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Super wieści!!! <3

Gratuluje 2 serduszek :)
    A plamienia Ci ustapily ?

Ikarzyca lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ