X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem dziewczyny macie rację Ale strasznie to dołujące, zaraz człowiek zaczyna się obwiniać że robi coś źle, że za mało o siebie dba. Mam nadzieję że u mnie objawy wrócą bo nie wytrzymam do wtorku

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Witam się z Wami nieśmiało.
    Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
    W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
    Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.

Cześć Ana! Miło Cię tu widzieć :) i bardzo się cieszę, że już echo serduszka nawet było :)

ana167 lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Witam się z Wami nieśmiało.
    Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
    W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
    Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.

Witaj Ana , też jestem po ivf , dokladniej imsi :) i mam w brzuszku 2 serduszka <3
    Ja biore luteine dopochwowo 3x1 i nie narzekam :)
    Gratuluje :-*

• Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    Kochana, wypadki się zdarzają, będą zdarzały i niestety nikt nie jest w stanie przewidzieć kogo co spotka. Ja znam takie przypadki gdzie umiera dziecko z 35 tygodniu, albo już na samym końcu ciazy, albo jeszcze milion innych scenariuszy. Ale wiesz co- znam wiecej takich gdzie rodziły sie zdrowe, piękne bobaski :).
    Kiedyś któras z dziewczyn napisała w pamiętniku że zapytała lekarke czy powinna informowac rodzine w 7 tyg ciąży. Bo jak coś sie stanie itd. A lekarka powiedziała że powinniśmy uczyć ludzi że nie przekazujemy tylko radosnych nowin. Nieszczęścia mogą zdarzyc sie w każdym momencie. Jedyne co mozemy to dbać o siebie i wierzyć że będzie ok. Bo będzie.

Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała :) I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.

Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.

Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:52

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jagoda tak ale jak w środku sezonu się źle zacznę czuć to będę musiała zostawić dziewczyny same i lepiej żebym teraz poszła . A gdzie Ty pracujesz ? To raz a dwa chyba nie masz pojęcia jaki jest ruch w Zakopanem w sezonie... uwierz idzie się zarabac
    Ja też pracuję i to fizycznie w fabryce mebli na trzy zmiany i narazie będę tak pracować

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja mam 4 x lutinus.. Plus luteina pod język.. Bleee..
    Marzycielka lek jest..ja tydzień temu stwierdziłam ze nic z tego bo za dobrze się czuje i polecialam na betę.. Wiadomo.ze teraz jest najgorszy okres bo natura eliminuje wady..

To ja mam jeszcze większy zestaw :) tez po ivf :) głowa do góry musi być dobrze kochana ❤️❤️

• Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Wiem dziewczyny macie rację Ale strasznie to dołujące, zaraz człowiek zaczyna się obwiniać że robi coś źle, że za mało o siebie dba. Mam nadzieję że u mnie objawy wrócą bo nie wytrzymam do wtorku

Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami ;)
    Mam mdlosci jeśli chcesz troszke :)?

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey nie pisałam bo wylam ...ciagle krwawie najgorzej przy podcieraniu jest to ciemna krew czasami przechodzi w jasną byłam u lekarza wczoraj serduszko bilo Ciąż a wysoko krwawienie z macicy

7b0f9c1e19.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami ;)
    Mam mdlosci jeśli chcesz troszke :)?
    Chce troszkę:D z jednej fasoleczki chętnie możesz mi oddać :D dzięki dziewczyny, macie rację. Teraz tylko pozytywne myślenie i dbanie o siebie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:03

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wie dlaczego kazał brać jeszcze luteina ale nic nie pomaga nie wiem co robić chyba pojadę na szpital czekam na męża

7b0f9c1e19.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Angela ty masz podwójne objawy. ;-)

Takk i daja popalić, że hej ! :)

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ikarzyca wrote:
    Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała :) I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.

Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.

Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej :)
    Kochana, Twoja wiadomość jest bardzo mądra i pokrzepiajaca :) dobrze mówisz, na prawdę.

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Chce troszkę:D z jednej fasoleczki chętnie możesz mi oddać :D dzięki dziewczyny, macie rację. Teraz tylko pozytywne myślenie i dbanie o siebie!

Kochana a więc łap troszeczke mdlosci :) Ty bedziesz szczelsiwa i mi bedzie lzej :) hi hi :)

O takk , dbanie najwazniejsze :) ja leze plackiem od srody :) wstaje tylko siku :)

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bądź tu mądra latam od lekarza do lekarza i nie wiem co robić co innego gdyby nie było tętna a Tu widzisz że żyje i nie wiesz jak pomóc ehhhh

7b0f9c1e19.png

Wysłany: 19 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana a więc łap troszeczke mdlosci :) Ty bedziesz szczelsiwa i mi bedzie lzej :) hi hi :)

O takk , dbanie najwazniejsze :) ja leze plackiem od srody :) wstaje tylko siku :)
    Dbaj o siebie kochana :) kiedy masz kolejna wizyte?

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Już powróciłam mamy dwa serduszka :D :D :D :D :D
    Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego :) Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy :)
    Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie :) Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło ;D

Angela*, Marzycielka111192, Ikarzyca, Mama-Ali, piri piri, jagodowa91, ana167, Inez87, Agniechaaaa, Lovilovi, be_aduska, madzia8lenka, helagazela, pietruszkanatki, Krokodylica, FreshMm, ktosiowa, BlackCatNorL, zapachmalin, alexast, Ruda_ann, Raven, Pooziomka, Paula_29, K01 lubią tę wiadomość

Wysłany: 19 maja 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    I bądź tu mądra latam od lekarza do lekarza i nie wiem co robić co innego gdyby nie było tętna a Tu widzisz że żyje i nie wiesz jak pomóc ehhhh
    Niewiem co mam ci powiedzieć:( wydaje mi się że ja bym poszła to innego gina albo szybko jechała do szpitala

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikuśka wrote:
    Hey nie pisałam bo wylam ...ciagle krwawie najgorzej przy podcieraniu jest to ciemna krew czasami przechodzi w jasną byłam u lekarza wczoraj serduszko bilo Ciąż a wysoko krwawienie z macicy

Lekarz nie skierowal Cie odrazu do szpitala ? Dziwne ... Ja pojechalam z jasno brazowym budzeniem i zostswili mnie w szpitalu na 3dni ... I wyszlam w srode biore 3x1dupka i 3x1 lute dopochwowa i mam lezec plackiem i leze , wstaje tylko siku :)

Nie widzial na usg skad sie saczy krew ? To jest zywa krew leci na bieżąco?

Wysłany: 19 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:
    Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego :) Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy :)
    Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie :) Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło ;D
    Boże gratuluję!!!! Nawet nie wiesz jak mnie cieszą takie wiadomości, sama się do siebie uśmiecham :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 19 maja 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka wrote:

Super wieści!!! <3

Gratuluje 2 serduszek :)
    A plamienia Ci ustapily ?

Ikarzyca lubi tę wiadomość

‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ