Styczniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ana167 wrote:Witam się z Wami nieśmiało.
Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.
Cześć Ana! Miło Cię tu widzieć i bardzo się cieszę, że już echo serduszka nawet było
ana167 lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Witam się z Wami nieśmiało.
Dziś bylam na wizycie, jest zarodek z echem.serca.. 6 tc i 3 d. Jest to ciąża po ivf..
W styczniu poronilam w 9 tyg.,wiec teraz jestem cala w stresie
Wcześniej pisalyscie o lutinusie i luteinie.mi lekarka powiedziala, ze lutinus lepiej sie wchlania,niz luteina.. Ale cena tez ladna.
Witaj Ana , też jestem po ivf , dokladniej imsi i mam w brzuszku 2 serduszka
Ja biore luteine dopochwowo 3x1 i nie narzekam
Gratuluje :-* -
Mama-Ali wrote:Kochana, wypadki się zdarzają, będą zdarzały i niestety nikt nie jest w stanie przewidzieć kogo co spotka. Ja znam takie przypadki gdzie umiera dziecko z 35 tygodniu, albo już na samym końcu ciazy, albo jeszcze milion innych scenariuszy. Ale wiesz co- znam wiecej takich gdzie rodziły sie zdrowe, piękne bobaski .
Kiedyś któras z dziewczyn napisała w pamiętniku że zapytała lekarke czy powinna informowac rodzine w 7 tyg ciąży. Bo jak coś sie stanie itd. A lekarka powiedziała że powinniśmy uczyć ludzi że nie przekazujemy tylko radosnych nowin. Nieszczęścia mogą zdarzyc sie w każdym momencie. Jedyne co mozemy to dbać o siebie i wierzyć że będzie ok. Bo będzie.
Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.
Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.
Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 12:52
pietruszkanatki lubi tę wiadomość
-
Girl25 wrote:Jagoda tak ale jak w środku sezonu się źle zacznę czuć to będę musiała zostawić dziewczyny same i lepiej żebym teraz poszła . A gdzie Ty pracujesz ? To raz a dwa chyba nie masz pojęcia jaki jest ruch w Zakopanem w sezonie... uwierz idzie się zarabac2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
nick nieaktualnyana167 wrote:Ja mam 4 x lutinus.. Plus luteina pod język.. Bleee..
Marzycielka lek jest..ja tydzień temu stwierdziłam ze nic z tego bo za dobrze się czuje i polecialam na betę.. Wiadomo.ze teraz jest najgorszy okres bo natura eliminuje wady..
To ja mam jeszcze większy zestaw tez po ivf głowa do góry musi być dobrze kochana ❤️❤️ -
Marzycielka111192 wrote:Wiem dziewczyny macie rację Ale strasznie to dołujące, zaraz człowiek zaczyna się obwiniać że robi coś źle, że za mało o siebie dba. Mam nadzieję że u mnie objawy wrócą bo nie wytrzymam do wtorku
Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami
Mam mdlosci jeśli chcesz troszke ? -
Angela* wrote:Kochana jeśli chcesz, chętnie się podziele troche objawami
Mam mdlosci jeśli chcesz troszke ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2017, 13:03
-
Ikarzyca wrote:Bardzo fajnie ta lekarka powiedziała I Ty dobrze piszesz, wierzmy, że będzie dobrze, bo niestety nic nie sprawi że będzie bolało mniej - niezależnie na którym etapie ciąży i niezależnie jak bardzo się nastawimy źle.
Trzeba sobie z dnia na dzień powtarzać, że robimy wszystko co w naszej mocy, żeby było dobrze - wtedy jest troszkę jaśniej na horyzoncie - a szczęśliwych dni przeżytych z nadzieją nikt nigdy nam nie odbierze.
Marzycielko, ja dzisiaj właśnie też cierpię na brak objawów - choć i ich było niewiele od początku (tylko troszkę bolał biust i właściwie tyle). Też się martwię, i też mam wizytę we wtorek - ale i tak wydarzy się dokładnie to co ma się wydarzyć, nic nie zrobimy ponad dbanie o siebie i wiarę w dziecko - ciężko od razu przejść w taki tryb, ale jak się już uda, to dni będą Ci upływać o wiele przyjemniej -
Marzycielka111192 wrote:Chce troszkę z jednej fasoleczki chętnie możesz mi oddać dzięki dziewczyny, macie rację. Teraz tylko pozytywne myślenie i dbanie o siebie!
Kochana a więc łap troszeczke mdlosci Ty bedziesz szczelsiwa i mi bedzie lzej hi hi
O takk , dbanie najwazniejsze ja leze plackiem od srody wstaje tylko siku
-
Hej Już powróciłam mamy dwa serduszka
Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy
Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziłoAngela*, Marzycielka111192, Ikarzyca, Mama-Ali, piri piri, jagodowa91, ana167, Inez87, Agniechaaaa, Lovilovi, be_aduska, madzia8lenka, helagazela, pietruszkanatki, Krokodylica, FreshMm, ktosiowa, BlackCatNorL, zapachmalin, alexast, Ruda_ann, Raven, Pooziomka, Paula_29, K01 lubią tę wiadomość
-
Mikuśka wrote:I bądź tu mądra latam od lekarza do lekarza i nie wiem co robić co innego gdyby nie było tętna a Tu widzisz że żyje i nie wiesz jak pomóc ehhhh
-
Mikuśka wrote:Hey nie pisałam bo wylam ...ciagle krwawie najgorzej przy podcieraniu jest to ciemna krew czasami przechodzi w jasną byłam u lekarza wczoraj serduszko bilo Ciąż a wysoko krwawienie z macicy
Lekarz nie skierowal Cie odrazu do szpitala ? Dziwne ... Ja pojechalam z jasno brazowym budzeniem i zostswili mnie w szpitalu na 3dni ... I wyszlam w srode biore 3x1dupka i 3x1 lute dopochwowa i mam lezec plackiem i leze , wstaje tylko siku
Nie widzial na usg skad sie saczy krew ? To jest zywa krew leci na bieżąco? -
Anuśka wrote:Hej Już powróciłam mamy dwa serduszka
Ten mniejszy trochę wyrównał i goni większego Dziękuję Wam wszystkim za kciukasy
Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło -
Anuśka wrote:Hej Już powróciłam mamy dwa serduszka
Z tych emocji nie zapytałam jak duże są ale gin mówił, że są bardzo ładne więc chyba w normie Śmiał się ze mnie, że teraz to już nie będzie mi się nudziło
Super wieści!!!
Gratuluje 2 serduszek
A plamienia Ci ustapily ?Ikarzyca lubi tę wiadomość