X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    My przekonamy się we wtorek i liczymy tylko na dobre wiadomości :)
    Agniecha, wierzę że będzie dobrze :) zobaczycie pięknego Bałwanka z gorącym serduszkiem <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    PS. Morwa... poryczałam się przez Ciebie :P <3
    Poryczysz się jeszcze nie raz ze wzruszenia , w ciąży ciężko to kontrolować, niezależnie od tego jaką twarda osoba byłaś przed tym :p
    Kolejne łzy szczęścia będą Towarzyszyć Ci na usg jak zobaczysz serduszko czego Ci życzę z całego serca :) To jedna z najpiękniejszych chwil życia, ja np cieszyłam się jak głupia i płakałam "suchymi łzami". Poczułam się jak najlepszy super bohater , pekałam z dumy. Nieco inaczej sobie to wyobrazałam :p ale wyszło jak wyszło :p
    Na własnym ślubie np się zaśmiałam, chociaż w tym momencie nie było mi aż tak do śmiechu. Był to śmiech, który towarzyszy mi wtedy gdy się czegoś boję. Nie zawsze potrafię kontrolować własnych emocji i to mnie przerażało najbardziej, nie sam ślub :p

Ruda_ann, Raven lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    Nie każda kobieta chce męża/partnera mieć przy porodzie przecież i nic w tym złego akurat nie widzę :)
    Mój nie był przy porodzie bo nie chciał i ja nie chciałam, na badania też nie wchodzi ze mną

Krokodylica lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, trochę EMERGENCY. otóż poszłam do łazienki bo było mi jakoś tak "mokro" a tu mi spływa z pochwy jakieś delikatne brązowe coś... Mam się bać?
    Póki co się położyłam i staram się oddychac i nie świrować

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, dzięki Kochana! <3 mam nadzieję ze tak właśnie będzie :)

Heh, człowiek tak ma że niestety nie do końca może przewidzieć swoje reakcje w takich nowych dla siebie okolicznościach :)

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziewczynki, trochę EMERGENCY. otóż poszłam do łazienki bo było mi jakoś tak "mokro" a tu mi spływa z pochwy jakieś delikatne brązowe coś... Mam się bać?

Ja bym chyba pojechała sprawdzić na IP

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Może zadzwoń do swojego ginekologa ? A póki co lez, bierzesz duphaston albo luteine ?

Ja stwierdziłam że jestem straszna ;p. Dzwoniłam szefowi ze boli mnie brzuch i lekarz kazał mi przyjść w poniedziałek po l4 w rzeczywistości nic mi nie jest ale po l4 i tak pójdę ale raczej we wtorek a nie poniedziałek bo mój gin ma dyżur na szpitalu i może nie mieć czasu . Szef tylko spytał czy to już do końca i ze nie ma nikogo za mnie dac. .. Ale widziałam że ogłoszenie dodali w dzień jak powiedziałam że chce iść na l4 . Dziecko jest dla mnie ważniejsze i mam nadzieję ze dalej jest z nim wszystko ok

Agniechaaaa, jagodowa91 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png

Wysłany: 20 maja 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżę, luteine biorę i aplikowałam ją 3 godziny temu. Nic nie boli. Może napisze SMS-a do lekarza, na IP i tak nie pojadę bo męża nie ma...

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Leżę, luteine biorę i aplikowałam ją 3 godziny temu. Nic nie boli. Może napisze SMS-a do lekarza, na IP i tak nie pojadę bo męża nie ma...

No to lez, brązowe plamienie nie jest ponoć groźne. A to pierwszy taki incydent?

Wysłany: 20 maja 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovilovi wrote:
    No to lez, brązowe plamienie nie jest ponoć groźne. A to pierwszy taki incydent?
    Tak pierwszy. Generalnie policzyłam, że gdybym nie była w ciąży to miałabym 25dc. Więc może jest to powiązane?

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak pierwszy taki incydent to ja bym pojechała na IP jak wróci maz, będziesz spokojniejsza też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietrucha skontaktuj sie koniecznie z lekarzem. Na pewno wszystko bedzie dobrze!!! Ale ja mam złe wspomnienia z brązowym plamienie... kończyć nie bede bo nie bede Cię bardziej stresować!

Skontaktuj sie łez i zmniejszaj ryzyko stresu

• FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Ze swojego doświadczenia Ci powiem, że nie tyle widok narodzonego dziecka dla takich kobiet jest okropnie bolesny, co widok szczęśliwej mamy z ukochanym brzuszkiem, na który one tak czekają. Ja tak miałam, wszędzie tylko brzuchy widziałam i mi było smutno, dlatego teraz czekam aż mój się pokaże :)

W pierwszej ciąży czekałam niecierpliwie, aż mi brzuszek wyskoczy... ale jak teraz wiem, z czym to się je i mam nadzieję, że długo nie bedzie brzuszka i będzie mały, aby potem po porodzie nie mieć zbytnio opony... także wszystko ma swoje plusy i minusy ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 14:07

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• kate88:) Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jestem :D :D witam serdecznie wszystkie styczniowki! :) beta z dziś 308 wiec postanowiłam się przywitać :) i zamierzam zostać tu z Wami kolejne 8 mscy ;)

Morwa, Agniechaaaa, Anuśka, BlackCatNorL, Krokodylica, jagodowa91, malka, agulineczka, alexast, Raven lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Ja bym nie panikowała. Brązowe plamienie oznacza, że to "stara krew" może wcześniej sobie cos naruszyłaś podczas aplikacji albo dzidzuś wgryza się w jakieś naczynko. Poczekaj, nie przemęczaj się i obserwuj sytuację. Jeśli się pogorszy to jedź na IP. Nie ma się co denerwować i od razu śmigać na pogotowie, bo Ci nic poza wzięciem dupka czy luteiny ( którą już i tak bierzesz) nie dadzą a nerwów się najesz. Przynajmniej ja tak bym zrobiła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 15:07

h44eskjo413gi85k.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Morwa jestem :D :D witam serdecznie wszystkie styczniowki! :) beta z dziś 308 wiec postanowiłam się przywitać :) i zamierzam zostać tu z Wami kolejne 8 mscy ;)
    Wreszcie <3 super :D doczekałam się :) idę dopisać Cię do naszej listy :) podaj jeszcze dla Raven datę porodu ,aby mogła Cię wpisać na pierwszej stronie :)

kate88:), Raven lubią tę wiadomość

• wronka Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przez 6 lat nie mogłam zajść w ciążę a na kazdym kroku widziałam kobiety z brzuchem oj jak to bolało. Najgorzej było jak po ivf się nie udało, później dwa criotransfery bez powodzenia a znajomi podeszli do jednego ivf i odrazu bliźniaczki ale ryczałam, na szczęście rok później ja urodziłam wymarzonego synka

pietruszkanatki, FreshMm, Flowwer lubią tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • kate88:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg belly 26.01 :)

Morwa, Raven lubią tę wiadomość

19.01.2018 nasz skarb Natalka <3 3230g 54cm <3
    l22n8u69xb9092j8.png
    Aniołeczek 5.12.16 (*)
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate88:) wrote:
    Wg belly 26.01 :)

Witaj :)
    I gratulacje
    Widzę,że "koniec miesiąca powoli " to i nasza lista się zamknie :) I powstanie nowy wątek mam lutowych... ale ten czas leci

kate88:), Agniechaaaa, Morwa, MoniaP, Raven lubią tę wiadomość

• Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki- i jak tam?

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ