X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    No to dzisiaj wkraczamy w 8 tydzień :)
    My jutro <3 <3 <3 daj Boże

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Powiedzcie mi, jak byłyście na pierwszej wizycie to byłyście juz z partnerami? I czy wchodziłyście od razu z nimi do środka? Jakoś tak dziwnie mi iść do gina z moim emkiem ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hej Dziewczyny! Powiedzcie mi, jak byłyście na pierwszej wizycie to byłyście juz z partnerami? I czy wchodziłyście od razu z nimi do środka? Jakoś tak dziwnie mi iść do gina z moim emkiem ;)

Poprzednio byłam na 2 wizycie już z mężem bo akurat tak był zrobiony gabinet że facet miał swój telewizor z podglądem i siedząc nie widział ani samolotu ani miejsca z usg. A bardzo chciałam żeby zobaczył i usłyszał serduszko. Teraz już jest normalny gabinet i wchodzę sama - jak nastanie czas usg przez brzuch to zaczniemy wchodzić razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:38

malka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa i Marzycielka - u mnie tez wtorek o 13 :) Super - w kupie raźniej ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze wchodzilismy razem zawsze bylam przykryta a gin pokazywała na ekranie serduszko tylko to go interesowało. Teraz jest inaczej bo z małym musiny jeździć a to jest wyczyn żeby go spokojnie utrzymac w gabinecie. W tej ciąży P nie widział serduszka i widziałam że jest mu smutno. Może uda się następnym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:01

malka lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te Wasze dotychczasowe USG to nie były przez brzuch tylko przez pochwę?
    Mnie mój gin to serduszko wypatrzył i rozmiary policzył właśnie przez brzuch, juz na początku 7-go tygodnia.
    Z tego co pamietam z pierwszej ciąży to badanie dowcipne tylko w razie konieczności, i raczej na końcu, by sprawdzić rozwarcie szyjki.
    W pierwszej ciąży inny gin badał mnie na każdej wizycie....

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży jeszcze nie miałam badania, idę 29.05, ale w poprzedniej ciąży pierwsze miałam dowcipne (to był sam początek ciąży) a potem kolejne już przez brzuch :)

Teraz się zastanawiam właśnie czy będzie przez brzuch czy dowcipne, bo jak pójdę to będę już w 9 tc :)

EDIT: teraz zobaczyłam że między mną a ana167 jest 2 dni różnicy :) skoro Twoje będzie dowcipne to i moje pewnie też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja przy poprzedniej ciąży na pierwszej i drugiej wizycie byłąm z moim B, ale na pierwszej lekarz poprosił żeby zostal w pierwszej części gabinetu podczas badania i jeśli coś będzie do pokazania to go zawoła :) nie było nic poza pęcherzykiem więc go nie zawołał :P
    Podczas drugiej wizyty był obok...

Teraz na pewno idzie ze mną też już na pierwszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:22

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 7 tygodniu :) coraz częściej pojawiają się mdłości..

Marzycielka111192, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam w 6 tc :)
    Czekam na wyniki bety, a termin wyznaczony przez Belly:
    21 stycznia 2018 r. - rocznicę mojego poznania się z Mężem <3 :)

FreshMm, Morwa, Marzycielka111192, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia wrote:
    Badałaś homocysteinę? Moje poronienia najprawdopodobniej były spowodowane hiperhomocysteinemią. Na szczęście dostałam B-Complex i po miesiącu spadła poniżej 10 i dostaliśmy zielone światło, ale nie staraliśmy się bo okazało się, że już zaszłam w ciążę
    Zapraszam ciebie do przyjaciółek, mam kilka pytań na prv

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Może to dobry sposób na przygotowanie go psychicznie do porodu :D ;)
    W każdym razie w poprzedniej ciąży wchodziłam ze swoim na usg dowcipne, ale dopiero jak już wiedziałam że jest serduszko i wszystko dobrze

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Myślę, że mój gin zrobi USG dowcipnie, przynajmniej dotychczas zawsze takiego używał. Wejdę w takim razie z W. Najwyżej poczeka za parawanem jak będzie trzeba. Wizytę mam dopiero w czwartek ale już się nie mogę doczekać. Chociaż pewnie jeszcze nic nie będzie widać bo to będzie 5t6d dopiero.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierwszej ciąży dopóki miałam USG dowcipne to nie wchodził,dopiero gdy przez powłoki brzuszne to wchodził :) ja do końca pierwszego trymestru miałam badanie dowcipne. I pewnie jak pójdę w tym 9-10 tygodniu to też tak będę miała :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszym usg w pierwszej ciąży byłam sama, ale na drugiej wizycie byłam z mężem. Jak mnie ginka badała to stanął do nas plecami. Ja jak wsadzała sprzęt to gapił się w monitor. To było piękne przeżycie. Razem po raz pierwszy słuchaliśmy jak bije serducho syna. Tak samo był ze mną na prenatalnych i połówkowym. Prenatalne miałam 3 bo nie było widać kości nosowej i było podejrzenie, że syn będzie miał zespół downa. Uważam, że powinno się swojego mężczyznę od początku wciągać w całe zamieszanie. Usg, szkoła rodzenia itd.
    W drugiej niestety byłam sama. Teraz też. Ale jak tylko będzie możliwość to chętnie go zabiorę w czwartek.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak powiedziałam W że to chyba będzie badanie przez pochwę to odpowiedział: no przecież już ją widziałem ;-);-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 11:17

pietruszkanatki, wronka, FreshMm, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim :) ja z tych, które się zdecydują na męża w gabinecie dopiero przy badaniu przez brzuch :) i jak coś już konkretnego będzie widać :) tak wiecie,niby mój gin robi an kozetce a nie na tym okropnym samolocie ale i tak to jakiś dyskomfort psychiczny. Ale potem to już mu nie odpuszczę i będzie na każdym :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć koleżanki ;)
    Wczoraj na kolacje zjadłam kiszona kapustę :D i popilam pepsi. Mój Tz Śmiał się, że on chyba też czuje się ciążowo, bo wyjadl mi sledziki :D

Co do mdlosci- dalej nie ma i bardzo się z tego cieszę, nie chce mdłości, przytulania z porcelana też nie :D

Zauważyłam, że bardzo ładna zrobiła mi się cera :)

Ja mojego Tz jeszcze nie biorę na usg, dopiero jak będzie przez powłoki brzuszne, no chyba, że się uprze że chce iść i koniec :P

• helagazela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak teraz sie wstydzicie, to co dopiero bedzie z porodem. To dopiero jest hard core...

Ruda_ann, ana167, Paula_29, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M bedzie na pewno przy padania :D po tym ile czasu spędziliśmy w klinice i to co on juz widział to i tak mi to i jemu dynda i powiewa :D przecież nie obędzie klękał przed fotel i patrzył jak usg wchodzi Hihihiji :D

ana167 lubi tę wiadomość

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ