X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia8lenka wrote:
    No to dzisiaj wkraczamy w 8 tydzień :)
    My jutro <3 <3 <3 daj Boże

madzia8lenka lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Powiedzcie mi, jak byłyście na pierwszej wizycie to byłyście juz z partnerami? I czy wchodziłyście od razu z nimi do środka? Jakoś tak dziwnie mi iść do gina z moim emkiem ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Hej Dziewczyny! Powiedzcie mi, jak byłyście na pierwszej wizycie to byłyście juz z partnerami? I czy wchodziłyście od razu z nimi do środka? Jakoś tak dziwnie mi iść do gina z moim emkiem ;)

Poprzednio byłam na 2 wizycie już z mężem bo akurat tak był zrobiony gabinet że facet miał swój telewizor z podglądem i siedząc nie widział ani samolotu ani miejsca z usg. A bardzo chciałam żeby zobaczył i usłyszał serduszko. Teraz już jest normalny gabinet i wchodzę sama - jak nastanie czas usg przez brzuch to zaczniemy wchodzić razem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 08:38

malka lubi tę wiadomość

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaa i Marzycielka - u mnie tez wtorek o 13 :) Super - w kupie raźniej ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • wronka Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zawsze wchodzilismy razem zawsze bylam przykryta a gin pokazywała na ekranie serduszko tylko to go interesowało. Teraz jest inaczej bo z małym musiny jeździć a to jest wyczyn żeby go spokojnie utrzymac w gabinecie. W tej ciąży P nie widział serduszka i widziałam że jest mu smutno. Może uda się następnym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:01

malka lubi tę wiadomość

mhsvh371ki524rx2.png
    f2wli09kcn87qqra.png
  • helagazela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a te Wasze dotychczasowe USG to nie były przez brzuch tylko przez pochwę?
    Mnie mój gin to serduszko wypatrzył i rozmiary policzył właśnie przez brzuch, juz na początku 7-go tygodnia.
    Z tego co pamietam z pierwszej ciąży to badanie dowcipne tylko w razie konieczności, i raczej na końcu, by sprawdzić rozwarcie szyjki.
    W pierwszej ciąży inny gin badał mnie na każdej wizycie....

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tej ciąży jeszcze nie miałam badania, idę 29.05, ale w poprzedniej ciąży pierwsze miałam dowcipne (to był sam początek ciąży) a potem kolejne już przez brzuch :)

Teraz się zastanawiam właśnie czy będzie przez brzuch czy dowcipne, bo jak pójdę to będę już w 9 tc :)

EDIT: teraz zobaczyłam że między mną a ana167 jest 2 dni różnicy :) skoro Twoje będzie dowcipne to i moje pewnie też :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Ja przy poprzedniej ciąży na pierwszej i drugiej wizycie byłąm z moim B, ale na pierwszej lekarz poprosił żeby zostal w pierwszej części gabinetu podczas badania i jeśli coś będzie do pokazania to go zawoła :) nie było nic poza pęcherzykiem więc go nie zawołał :P
    Podczas drugiej wizyty był obok...

Teraz na pewno idzie ze mną też już na pierwszą wizytę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 09:22

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 7 tygodniu :) coraz częściej pojawiają się mdłości..

Marzycielka111192, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam w 6 tc :)
    Czekam na wyniki bety, a termin wyznaczony przez Belly:
    21 stycznia 2018 r. - rocznicę mojego poznania się z Mężem <3 :)

FreshMm, Morwa, Marzycielka111192, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikamonia wrote:
    Badałaś homocysteinę? Moje poronienia najprawdopodobniej były spowodowane hiperhomocysteinemią. Na szczęście dostałam B-Complex i po miesiącu spadła poniżej 10 i dostaliśmy zielone światło, ale nie staraliśmy się bo okazało się, że już zaszłam w ciążę
    Zapraszam ciebie do przyjaciółek, mam kilka pytań na prv

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:

Może to dobry sposób na przygotowanie go psychicznie do porodu :D ;)
    W każdym razie w poprzedniej ciąży wchodziłam ze swoim na usg dowcipne, ale dopiero jak już wiedziałam że jest serduszko i wszystko dobrze

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Myślę, że mój gin zrobi USG dowcipnie, przynajmniej dotychczas zawsze takiego używał. Wejdę w takim razie z W. Najwyżej poczeka za parawanem jak będzie trzeba. Wizytę mam dopiero w czwartek ale już się nie mogę doczekać. Chociaż pewnie jeszcze nic nie będzie widać bo to będzie 5t6d dopiero.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • madzia8lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój w pierwszej ciąży dopóki miałam USG dowcipne to nie wchodził,dopiero gdy przez powłoki brzuszne to wchodził :) ja do końca pierwszego trymestru miałam badanie dowcipne. I pewnie jak pójdę w tym 9-10 tygodniu to też tak będę miała :)

13 stycznia - 3450g Szczęścia ❤
    Marcelinka ❤❤❤
    bl9cp07w03m965a1.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszym usg w pierwszej ciąży byłam sama, ale na drugiej wizycie byłam z mężem. Jak mnie ginka badała to stanął do nas plecami. Ja jak wsadzała sprzęt to gapił się w monitor. To było piękne przeżycie. Razem po raz pierwszy słuchaliśmy jak bije serducho syna. Tak samo był ze mną na prenatalnych i połówkowym. Prenatalne miałam 3 bo nie było widać kości nosowej i było podejrzenie, że syn będzie miał zespół downa. Uważam, że powinno się swojego mężczyznę od początku wciągać w całe zamieszanie. Usg, szkoła rodzenia itd.
    W drugiej niestety byłam sama. Teraz też. Ale jak tylko będzie możliwość to chętnie go zabiorę w czwartek.

Ruda_ann lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak powiedziałam W że to chyba będzie badanie przez pochwę to odpowiedział: no przecież już ją widziałem ;-);-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2017, 11:17

pietruszkanatki, wronka, FreshMm, Krokodylica, Raven lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część wszystkim :) ja z tych, które się zdecydują na męża w gabinecie dopiero przy badaniu przez brzuch :) i jak coś już konkretnego będzie widać :) tak wiecie,niby mój gin robi an kozetce a nie na tym okropnym samolocie ale i tak to jakiś dyskomfort psychiczny. Ale potem to już mu nie odpuszczę i będzie na każdym :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Lovilovi Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć koleżanki ;)
    Wczoraj na kolacje zjadłam kiszona kapustę :D i popilam pepsi. Mój Tz Śmiał się, że on chyba też czuje się ciążowo, bo wyjadl mi sledziki :D

Co do mdlosci- dalej nie ma i bardzo się z tego cieszę, nie chce mdłości, przytulania z porcelana też nie :D

Zauważyłam, że bardzo ładna zrobiła mi się cera :)

Ja mojego Tz jeszcze nie biorę na usg, dopiero jak będzie przez powłoki brzuszne, no chyba, że się uprze że chce iść i koniec :P

• helagazela Autorytet

Wysłany: 20 maja 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, jak teraz sie wstydzicie, to co dopiero bedzie z porodem. To dopiero jest hard core...

Ruda_ann, ana167, Paula_29, FreshMm, Raven lubią tę wiadomość

ijpbj48a4iy2absw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M bedzie na pewno przy padania :D po tym ile czasu spędziliśmy w klinice i to co on juz widział to i tak mi to i jemu dynda i powiewa :D przecież nie obędzie klękał przed fotel i patrzył jak usg wchodzi Hihihiji :D

ana167 lubi tę wiadomość

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ