X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Normalne, nie przejmuj się :) jak bardzo boli weź apap albo nospę (chociaż z nospą nie maco przesadzać)
    Wkurw jest normalny, ból brzucha i cycków też, brak bólu też jest normalny :P generalnie tylko spokój może nas uratować :D Myśl pozytywnie, gadaj do fasolki, że ma się nie wygłupiać i wy tu czekacie <3 pozytywne projekcje czynią cuda

Ty to jestes mądra baba, wlasnie tak próbuję ,wluzowac sie i nie szaleć ale to bardzo ciezko. Czytam was intensywnie nawet w pracy ale naprawde my nic tu nie możemy zaradzic tylko czekać i sie wyluzowac bo jak maja nasze kruszynki przezyc to przezyja a jak nie to nie.

piri piri lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Pietruszkanatki przebieram nóżkami!! Daj znać szybko! :)
    Jeeeeest dzidzioł :D ma 1,65cm i serduszko 185! Lekarz na sekundę włączył żebyśmy posłuchali, ale biło! Coś pięknego! Na moje braki objawow powiedział, że trzeba się liczyć z tym aż do poczucia ruchów płodu, czyli do 20tc. Że nie może mi powiedzieć, czemu się tak stało. Założył kartę ciąży. Od dziś zero stresów! Pan Bóg ma nas przecież w swojej opiece :)

Ruda_ann, FreshMm, helagazela, ana167, izalika, Marzycielka111192, kate88:), Krokodylica, Mona_Lisa, Morwa, agulineczka, Dorka87, Agness12, BlackCatNorL, alexast, wronka, Patrycja27, madzia8lenka, be_aduska, Myszk@, Pooziomka, Karmelova, Andzia87, jagodowa91, .aś., Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Jeeeeest dzidzioł :D ma 1,65cm i serduszko 185! Lekarz na sekundę włączył żebyśmy posłuchali, ale biło! Coś pięknego! Na moje braki objawow powiedział, że trzeba się liczyć z tym aż do poczucia ruchów płodu, czyli do 20tc. Że nie może mi powiedzieć, czemu się tak stało. Założył kartę ciąży. Od dziś zero stresów! Pan Bóg ma nas przecież w swojej opiece :)
    Boże jak się ciesze!!!! Widzisz czyli nie możemy sobie wkręcać tylko cieszyc że należymy do tych nielicznych szczęściar :) kiedy następną wyzyta? Jeszcze raz cieszę się ogromnie!!!! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja Wam zazdroszczę braku objawów.
    Ja ciągle rzygam buuu

• helagazela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Bardzo sie ciesze i gratuluje! Czekałam na wiesci od Ciebie, super, ze wszystko dobrze!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pietruszkanatki, cieszy mnie każde kolejne serduszko w naszym gronie :) ale super, a za miesiąc już będziemy się cieszyć prenatalnymi :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U mnie dzis mdłości zero :D, ale ja sie baaaardzo cieszę :). Za to brzuchol po jedzeniu wywala i piersi są wrażliwsze .
    Ja bym mogła nie mieć w ogóle objawów ;), nie stresuje mnie to teraz :). W ogóle, w drugiej ciazy człowiek chyba spokojniej podchodzi do wszystkich tematów :). Oczywiście są stresy przed wizyta itd, ale juz nie mam takiej potrzeby analizy wszystkiego, nie czytam neta z różnymi przypadkami :), staram sie cieszyć jeszcze w miarę smukłym ciałem :D, bez obciążeń :), potem niestety mój kręgosłup dostaje w kość. Mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej niż z córa .

Dokładnie, jak piszesz :D W drugiej to już człowiek nie panikuje i nadmiernie nie analizuje każdego kłucia/bólu/gilgotania/braku objawów/ich wzmożenia/zjedzenia czegoś niedozwolonego/nie zjedzenia czegoś potrzebnego itepe i itede :) Bo to zazwyczaj nic nie oznacza :D Bąbelki się dobrze rozwijają i nie ma co panikować i nadmiernie analizować wszystkiego bo szłoby zwariować. Przynajmniej ja mam podejście, że tylko spokój może nas uratować bo jak się będzie coś dziać to raczej nie będziemy mieli na to wpływy ( nie mówię o sytuacjach naprawdę poważnych np krwawień, plamień ale większość problemów to błahostki :) )

Magdalenna lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka super, gratulacje.

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i serduszek ♡♡♡ ja jutro mam wizytę... trzymajcie proszę kciuki ♡

Ellasi, Krokodylica lubią tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko no super! Wielki Mały Człowiek ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzien dobry Wszystkim :)
    Gratuluję serduszek <3 i dzidziolów <3

Za pozostałe co wizytują dziś jeszcze trzymam kciuki :)

Raven, ja też pracuję cały czas (dlatego bardzo rzadko udzielam się między 8 a 19 :) ) i mam nadzieję pracować jeszcze długo - oczywiście jeśli wszystko będzie ok :) do pracy mam bardzo blisko z domu więc poturlam się nawet jeśli osiągnę juz na koniec kształt idealny - kształt kuli :P poza tym to praca biurowa więc luzik :)

Morwa, jak tam Mama po zabiegu?

Na na 9 mama miała mieć kardiowersję , tak też trafiliśmy do szpitala. Kardiowersję zrobili mamie dopiero około 13, a o 18:30 wróciliśmy do domu. Kardiowersja nie powiodła się... dziękuję wam mimo wszystko za kciuki.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, miałam dziś bardzo zagoniony dzień. Gratuluję dobrych wieści z dziś :)Sama mam wizytę w poniedziałek i już się doczekać nie mogę :)

Ellasi, Krokodylica lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 25 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane :* za każde dobre słowo teraz i za każde słowo wsparcia do tej pory :*
    Od dziś tylko radość i oczekiwanie na styczeń :)
    Kolejna wizytę mam znowu dokładnie za 2 tygodnie. Nie wiem, czemu ten mój fin mnie tak często ciąga na wizyty.

Ellasi lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Serdecznie gratuluję udanych wizyt, serduszek i radości :)
    Ja dziś wcisnęłam się na wizytę do mojej gin na wtorek (30.05). To bedzie początek 6 tygodnia więc pewnie niewiele się dowiem i zobaczę na usg, ale jestem po ciąży pozamacicznej i muszę szybko się zorientować czy tym razem ciąża jest we właściwym miejscu. To zarówno kwestia mojej ciekawości i niecierpliwości jak i bezpieczeństwa.
    Jakoś wyjątkowo spokojna jestem w tej ciąży. Ale znając mnie na panikę i ciągły strach czy oby wszystko ok przyjdzie jeszcze czas ;)
    W czwartek za tydzień mam wizytę u endokrynologa. Zrobiłam tsh i jest moim zdaniem ok bo 1,072. Ale mam guzka na tarczycy i muszę to skontrolować szybko i trzymać rękę na pulsie.
    Wczoraj zbadałam też progesteron- wyszło 23,8.
    Co sądzicie o moich wynikach tsh i progesteronu?
    Czy Wasi lekarze zalecili Wam branie jodu?
    Mi w poprzedniej ciąży endokrynolog kazała brać i tak się zastanawiam czy to standard że zalecają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 20:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziękuję Wam kochane :* za każde dobre słowo teraz i za każde słowo wsparcia do tej pory :*
    Od dziś tylko radość i oczekiwanie na styczeń :)
    Kolejna wizytę mam znowu dokładnie za 2 tygodnie. Nie wiem, czemu ten mój fin mnie tak często ciąga na wizyty.
    To się ciesz! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę :) ja następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, tak, moja ginka zaleca branie jodu.

Ellasi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 25 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    To się ciesz! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę :) ja następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie :/
    W sumie tak :) tylko ciekawa jestem, może po prostu widzi żem zestresowana :p no nic, życie jest piękne, a te widoki w brzuchu to coś najdoskonalszego na świecie :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka też mam wizytę za dwa tygodnie ale to ze względu na l4 bo gin nie chce dłuźszego wypisać.
    Tak to bym miała dopiero za 5 tygodni.

Wysłany: 25 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pietruszka też mam wizytę za dwa tygodnie ale to ze względu na l4 bo gin nie chce dłuźszego wypisać.
    Tak to bym miała dopiero za 5 tygodni.
    Hmmm to może i ja z tego powodu mam, bo mój też mi wypisuje co wizytę.

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Az sie poryczalam. Gratulacje ♡♡♡♡♡♡♡

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ