Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piri piri wrote:
    Normalne, nie przejmuj się :) jak bardzo boli weź apap albo nospę (chociaż z nospą nie maco przesadzać)
    Wkurw jest normalny, ból brzucha i cycków też, brak bólu też jest normalny :P generalnie tylko spokój może nas uratować :D Myśl pozytywnie, gadaj do fasolki, że ma się nie wygłupiać i wy tu czekacie <3 pozytywne projekcje czynią cuda

Ty to jestes mądra baba, wlasnie tak próbuję ,wluzowac sie i nie szaleć ale to bardzo ciezko. Czytam was intensywnie nawet w pracy ale naprawde my nic tu nie możemy zaradzic tylko czekać i sie wyluzowac bo jak maja nasze kruszynki przezyc to przezyja a jak nie to nie.

piri piri lubi tę wiadomość

• pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Pietruszkanatki przebieram nóżkami!! Daj znać szybko! :)
    Jeeeeest dzidzioł :D ma 1,65cm i serduszko 185! Lekarz na sekundę włączył żebyśmy posłuchali, ale biło! Coś pięknego! Na moje braki objawow powiedział, że trzeba się liczyć z tym aż do poczucia ruchów płodu, czyli do 20tc. Że nie może mi powiedzieć, czemu się tak stało. Założył kartę ciąży. Od dziś zero stresów! Pan Bóg ma nas przecież w swojej opiece :)

nick nieaktualny, FreshMm, helagazela, nick nieaktualny, izalika, Marzycielka111192, kate88:), Krokodylica, Mona_Lisa, Morwa, agulineczka, Dorka87, Agness12, BlackCatNorL, alexast, wronka, Patrycja27, madzia8lenka, be_aduska, Myszk@, Pooziomka, Karmelova, Andzia87, jagodowa91, .aś., Raven lubią tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Jeeeeest dzidzioł :D ma 1,65cm i serduszko 185! Lekarz na sekundę włączył żebyśmy posłuchali, ale biło! Coś pięknego! Na moje braki objawow powiedział, że trzeba się liczyć z tym aż do poczucia ruchów płodu, czyli do 20tc. Że nie może mi powiedzieć, czemu się tak stało. Założył kartę ciąży. Od dziś zero stresów! Pan Bóg ma nas przecież w swojej opiece :)
    Boże jak się ciesze!!!! Widzisz czyli nie możemy sobie wkręcać tylko cieszyc że należymy do tych nielicznych szczęściar :) kiedy następną wyzyta? Jeszcze raz cieszę się ogromnie!!!! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko jak ja Wam zazdroszczę braku objawów.
    Ja ciągle rzygam buuu

• helagazela Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Bardzo sie ciesze i gratuluje! Czekałam na wiesci od Ciebie, super, ze wszystko dobrze!

ijpbj48a4iy2absw.png
  • FreshMm Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Pietruszkanatki, cieszy mnie każde kolejne serduszko w naszym gronie :) ale super, a za miesiąc już będziemy się cieszyć prenatalnymi :)

Iwr0p2.png

6JOCp1.png

• Koniczyka Przyjaciółka

Wysłany: 25 maja 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U mnie dzis mdłości zero :D, ale ja sie baaaardzo cieszę :). Za to brzuchol po jedzeniu wywala i piersi są wrażliwsze .
    Ja bym mogła nie mieć w ogóle objawów ;), nie stresuje mnie to teraz :). W ogóle, w drugiej ciazy człowiek chyba spokojniej podchodzi do wszystkich tematów :). Oczywiście są stresy przed wizyta itd, ale juz nie mam takiej potrzeby analizy wszystkiego, nie czytam neta z różnymi przypadkami :), staram sie cieszyć jeszcze w miarę smukłym ciałem :D, bez obciążeń :), potem niestety mój kręgosłup dostaje w kość. Mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej niż z córa .

Dokładnie, jak piszesz :D W drugiej to już człowiek nie panikuje i nadmiernie nie analizuje każdego kłucia/bólu/gilgotania/braku objawów/ich wzmożenia/zjedzenia czegoś niedozwolonego/nie zjedzenia czegoś potrzebnego itepe i itede :) Bo to zazwyczaj nic nie oznacza :D Bąbelki się dobrze rozwijają i nie ma co panikować i nadmiernie analizować wszystkiego bo szłoby zwariować. Przynajmniej ja mam podejście, że tylko spokój może nas uratować bo jak się będzie coś dziać to raczej nie będziemy mieli na to wpływy ( nie mówię o sytuacjach naprawdę poważnych np krwawień, plamień ale większość problemów to błahostki :) )

Magdalenna lubi tę wiadomość

h44eskjo413gi85k.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka super, gratulacje.

• Mona_Lisa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i serduszek ♡♡♡ ja jutro mam wizytę... trzymajcie proszę kciuki ♡

Ellasi, Krokodylica lubią tę wiadomość

eikts65g4j84egbp.png

bl9cj44jhkk8yo6i.png

Mama dwóch Aniołków [*] [*] 8 tc 05.01.2017
  • Ikarzyca Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszko no super! Wielki Mały Człowiek ;)

o148df9havalwhwu.png

Aniołeczek (*) 9tc
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda_ann wrote:
    Dzien dobry Wszystkim :)
    Gratuluję serduszek <3 i dzidziolów <3

Za pozostałe co wizytują dziś jeszcze trzymam kciuki :)

Raven, ja też pracuję cały czas (dlatego bardzo rzadko udzielam się między 8 a 19 :) ) i mam nadzieję pracować jeszcze długo - oczywiście jeśli wszystko będzie ok :) do pracy mam bardzo blisko z domu więc poturlam się nawet jeśli osiągnę juz na koniec kształt idealny - kształt kuli :P poza tym to praca biurowa więc luzik :)

Morwa, jak tam Mama po zabiegu?

Na na 9 mama miała mieć kardiowersję , tak też trafiliśmy do szpitala. Kardiowersję zrobili mamie dopiero około 13, a o 18:30 wróciliśmy do domu. Kardiowersja nie powiodła się... dziękuję wam mimo wszystko za kciuki.

• Nadin Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, miałam dziś bardzo zagoniony dzień. Gratuluję dobrych wieści z dziś :)Sama mam wizytę w poniedziałek i już się doczekać nie mogę :)

Ellasi, Krokodylica lubią tę wiadomość

0d1ydqk308lmhbs3.png
    nzjd6vgcrs8oltsn.png

Wysłany: 25 maja 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam kochane :* za każde dobre słowo teraz i za każde słowo wsparcia do tej pory :*
    Od dziś tylko radość i oczekiwanie na styczeń :)
    Kolejna wizytę mam znowu dokładnie za 2 tygodnie. Nie wiem, czemu ten mój fin mnie tak często ciąga na wizyty.

Ellasi lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Serdecznie gratuluję udanych wizyt, serduszek i radości :)
    Ja dziś wcisnęłam się na wizytę do mojej gin na wtorek (30.05). To bedzie początek 6 tygodnia więc pewnie niewiele się dowiem i zobaczę na usg, ale jestem po ciąży pozamacicznej i muszę szybko się zorientować czy tym razem ciąża jest we właściwym miejscu. To zarówno kwestia mojej ciekawości i niecierpliwości jak i bezpieczeństwa.
    Jakoś wyjątkowo spokojna jestem w tej ciąży. Ale znając mnie na panikę i ciągły strach czy oby wszystko ok przyjdzie jeszcze czas ;)
    W czwartek za tydzień mam wizytę u endokrynologa. Zrobiłam tsh i jest moim zdaniem ok bo 1,072. Ale mam guzka na tarczycy i muszę to skontrolować szybko i trzymać rękę na pulsie.
    Wczoraj zbadałam też progesteron- wyszło 23,8.
    Co sądzicie o moich wynikach tsh i progesteronu?
    Czy Wasi lekarze zalecili Wam branie jodu?
    Mi w poprzedniej ciąży endokrynolog kazała brać i tak się zastanawiam czy to standard że zalecają?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 20:23

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Dziękuję Wam kochane :* za każde dobre słowo teraz i za każde słowo wsparcia do tej pory :*
    Od dziś tylko radość i oczekiwanie na styczeń :)
    Kolejna wizytę mam znowu dokładnie za 2 tygodnie. Nie wiem, czemu ten mój fin mnie tak często ciąga na wizyty.
    To się ciesz! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę :) ja następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie :/

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi, tak, moja ginka zaleca branie jodu.

Ellasi lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 25 maja 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    To się ciesz! Nawet nie wiesz jak ci zazdroszczę :) ja następną wizytę mam dopiero za 4 tygodnie :/
    W sumie tak :) tylko ciekawa jestem, może po prostu widzi żem zestresowana :p no nic, życie jest piękne, a te widoki w brzuchu to coś najdoskonalszego na świecie :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszka też mam wizytę za dwa tygodnie ale to ze względu na l4 bo gin nie chce dłuźszego wypisać.
    Tak to bym miała dopiero za 5 tygodni.

Wysłany: 25 maja 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Pietruszka też mam wizytę za dwa tygodnie ale to ze względu na l4 bo gin nie chce dłuźszego wypisać.
    Tak to bym miała dopiero za 5 tygodni.
    Hmmm to może i ja z tego powodu mam, bo mój też mi wypisuje co wizytę.

Krokodylica lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:

Az sie poryczalam. Gratulacje ♡♡♡♡♡♡♡

‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ