X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Styczniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka111192 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Marzycielka pomarzyć mogę. Blee.
    Życzę powodzenia żeby szybko mdłości minęły :)

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis mdłości zero :D, ale ja sie baaaardzo cieszę :). Za to brzuchol po jedzeniu wywala i piersi są wrażliwsze .
    Ja bym mogła nie mieć w ogóle objawów ;), nie stresuje mnie to teraz :). W ogóle, w drugiej ciazy człowiek chyba spokojniej podchodzi do wszystkich tematów :). Oczywiście są stresy przed wizyta itd, ale juz nie mam takiej potrzeby analizy wszystkiego, nie czytam neta z różnymi przypadkami :), staram sie cieszyć jeszcze w miarę smukłym ciałem :D, bez obciążeń :), potem niestety mój kręgosłup dostaje w kość. Mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej niż z córa .

Marzycielka111192, Magdalenna, FreshMm, Krokodylica lubią tę wiadomość

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka, wiem :D to będzie wspaniały materiał do porównań.
    No ja niestety strasznie się stresuje każdym zastojem w inhalacje, bo od początku ciąży je miałam no i jak ich nie mam trzy dni to czarne scenariusze niestety... Ale obiecałam sobie, że jesliwszystko jest w porządku już nie czytamneta a z każdego przestoju objawów się cieszę :)

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3

Wysłany: 25 maja 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Marzycielka, wiem :D to będzie wspaniały materiał do porównań.
    No ja niestety strasznie się stresuje każdym zastojem w inhalacje, bo od początku ciąży je miałam no i jak ich nie mam trzy dni to czarne scenariusze niestety... Ale obiecałam sobie, że jesliwszystko jest w porządku już nie czytamneta a z każdego przestoju objawów się cieszę :)
    Dokładnie! Ja też już dałam na luz i po prostu cieszę się tą ciążą :) niewiem tylko jak wytrzymam do wizyty 19 czerwca ale jakoś muszę :D

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • pietruszkanatki Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka111192 wrote:
    Dokładnie! Ja też już dałam na luz i po prostu cieszę się tą ciążą :) niewiem tylko jak wytrzymam do wizyty 19 czerwca ale jakoś muszę :D
    Najgorsze jest te kilka dni przed wizyta, jak wiesz, że za chwilę się dowiesz co u malucha ale coś Cię niepokoi. Wiem, że mnie od posiadania wiedzy dzielą tylko drzwi gabinetu i pani która zaraz stamtąd wyjdzie :D

FreshMm lubi tę wiadomość

yuudyx8dhaa1o8es.png
    Waga maluszka ponad 600 g, moje kochane serduszko <3

Wysłany: 25 maja 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pietruszkanatki wrote:
    Najgorsze jest te kilka dni przed wizyta, jak wiesz, że za chwilę się dowiesz co u malucha ale coś Cię niepokoi. Wiem, że mnie od posiadania wiedzy dzielą tylko drzwi gabinetu i pani która zaraz stamtąd wyjdzie :D
    Ja w dniu wizyty płakałam co pół godziny. Do męża prawie się nie oddzywalam taka byłam nabuzowana a jak wyszłam z gabinetu to uśmiech od ucha do ucha :D powodzenia!!!!!

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam tez stracha o moje malenstwo walcze od 6 lat i 5 poronien mam za soba. Tak sie boje ze przestalam nawet interpretować objawy. Caly cas mam jakies bole w podbrzuszu, czasami mdli i od 2, 3 dni bym tylko spała. Wczoraj zachowałam sie brzydko wobec kolezanki ale mówię ze to hormony. Jak jest u was macie jakies bole w podbrzuszu? Jest to normalne? Jestem w 6+2 .

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja juz mam nerwa przed wizytą poniedziałkowa.
    No to jest nas dwie. Ja tez mam termin na poniedzialek. Chciala bym zobaczyc serduszko.

• Magdalenna Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-Ali wrote:
    U mnie dzis mdłości zero :D, ale ja sie baaaardzo cieszę :). Za to brzuchol po jedzeniu wywala i piersi są wrażliwsze .
    Ja bym mogła nie mieć w ogóle objawów ;), nie stresuje mnie to teraz :). W ogóle, w drugiej ciazy człowiek chyba spokojniej podchodzi do wszystkich tematów :). Oczywiście są stresy przed wizyta itd, ale juz nie mam takiej potrzeby analizy wszystkiego, nie czytam neta z różnymi przypadkami :), staram sie cieszyć jeszcze w miarę smukłym ciałem :D, bez obciążeń :), potem niestety mój kręgosłup dostaje w kość. Mam nadzieje ze tym razem będzie inaczej niż z córa .

Dokładnie. W poprzedniej ciąży od początku się fatalnie czułam, a teraz objawy ledwo zauważalne są. Głównie senność wieczorem i ból piersi. Korzystam ile się da. Miałam plan, żeby powtórzyć dzisiaj betę, ale odpuściłam. Na tym poziomie rośnie wolniej i nie chcialam się stresować liczeniem i myśleniem czy jest wystarczający przyrost.

Poza tym ruchliwy dwulatek skutecznie odciąga od myślenia :-)

ug37gu1r7v7qaicj.png
    f2w3rjjgmnulgd8d.png
  • Raven Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis witamy. Pęcherzyk jest zbyt mały, żeby tam cokolwiek zobaczyc i nie rozumiem słów lekarza... Na kiedy masz termin? :)

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Raven Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, Krokodylica gratuluję serduszek

Krokodylica lubi tę wiadomość

<3 Zosia
    tt1d7b8c.pngtt1d80fd.jpgcravings-2017-12-30.jpg
    Udało się w 16cs w 2 cyklu z Clo . Starania od sierpnia 2015
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Katis witamy. Pęcherzyk jest zbyt mały, żeby tam cokolwiek zobaczyc i nie rozumiem słów lekarza... Na kiedy masz termin? :)
    Według om na 26.01.2018 ale do listy dopiszcie mnie dopiero jak się potwierdzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 18:42

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Według om na 26.01.2018 ale do listy dopiszcie mnie dopiero jak się potwierdzi.
    Ale super, kolejny wodnik :D

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Helka891 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raven wrote:
    Mika, Krokodylica gratuluję serduszek
    A u mnie na 1 stronie nie ma serduszka :P

Wg USG ciąża 3 dni starsza. Dziewczyneczka Juleczka <3
    nzjds65gjhkwdiz6.png

Wysłany: 25 maja 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pietruszkanatki przebieram nóżkami!! Daj znać szybko! :)

pietruszkanatki lubi tę wiadomość

dqpr3e5ej28hk4e8.png
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Ja juz mam nerwa przed wizytą poniedziałkowa.
    Też się stresuje przed poniedziałkowa wizyta. Ostatnio nie było nic zbytnio widać i teraz się boje jak będzie.

• piri piri Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☆gwazdka wrote:
    Dziewczyny ja mam tez stracha o moje malenstwo walcze od 6 lat i 5 poronien mam za soba. Tak sie boje ze przestalam nawet interpretować objawy. Caly cas mam jakies bole w podbrzuszu, czasami mdli i od 2, 3 dni bym tylko spała. Wczoraj zachowałam sie brzydko wobec kolezanki ale mówię ze to hormony. Jak jest u was macie jakies bole w podbrzuszu? Jest to normalne? Jestem w 6+2 .
    Normalne, nie przejmuj się :) jak bardzo boli weź apap albo nospę (chociaż z nospą nie maco przesadzać)
    Wkurw jest normalny, ból brzucha i cycków też, brak bólu też jest normalny :P generalnie tylko spokój może nas uratować :D Myśl pozytywnie, gadaj do fasolki, że ma się nie wygłupiać i wy tu czekacie <3 pozytywne projekcje czynią cuda

Ruda_ann, ☆gwazdka lubią tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • piri piri Koleżanka

Wysłany: 25 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    dzięki za słowa otuchy.
    Co do ewentualnego uszkodzenia mózgu to jak coś teraz pójdzie nie tak to dzidzia raczej nie nadrobi tylko albo ciąża obumrze albo będą wady....
    nie no ja dziecka nie mam zamiaru usuwać tylko od początku tej ciąży coś jest ciągle nie tak...... :-(

czytałam ta wypowiedź mamaginekolog
    Sylwia nie stresuj się, kiedyś to była normalna procedura i nie ma plagi upośledzonych umysłowo dorosłych i nastolatków... ile tym dopplerem słuchał? kilka sekund! Jak mu nie ufasz to zmień lekarza, proste.

☆gwazdka lubi tę wiadomość

tt1cf261.aspx?&fake.png
    geeky-2018-01-10.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Wszystkim :)
    Gratuluję serduszek <3 i dzidziolów <3

Za pozostałe co wizytują dziś jeszcze trzymam kciuki :)

Raven, ja też pracuję cały czas (dlatego bardzo rzadko udzielam się między 8 a 19 :) ) i mam nadzieję pracować jeszcze długo - oczywiście jeśli wszystko będzie ok :) do pracy mam bardzo blisko z domu więc poturlam się nawet jeśli osiągnę juz na koniec kształt idealny - kształt kuli :P poza tym to praca biurowa więc luzik :)

Morwa, jak tam Mama po zabiegu?

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Mama-Ali Autorytet

Wysłany: 25 maja 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenna wrote:
    Dokładnie. W poprzedniej ciąży od początku się fatalnie czułam, a teraz objawy ledwo zauważalne są. Głównie senność wieczorem i ból piersi. Korzystam ile się da. Miałam plan, żeby powtórzyć dzisiaj betę, ale odpuściłam. Na tym poziomie rośnie wolniej i nie chcialam się stresować liczeniem i myśleniem czy jest wystarczający przyrost.

Poza tym ruchliwy dwulatek skutecznie odciąga od myślenia :-)
    No to u mnie to samo- i z sennością i z ruchliwym dzieckiem :)))

ex2bgu1r0a0mqp77.png

f2wl3e5eiokd3igu.png
‹‹ 223 224 225 226 227 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ